Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 789.301 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 8. února 2012 v 18:11 ® 

Kluci nevíte jak se dnes pohybuje cena u těchto foťáků? Prošel sem dneska jednu zastavárnu u nás,protože sem hledal LCD přenosnou telku a oni tam měli pár foťáků,tak sem se u nich zastavil. Měli u sebe ještě plno příslušenství.

Olympus E-510 4990 ,– Fujifilm S9500 2500 ,–

reagovat
Středa 8. února 2012 ve 12:16 ® lunimus reakce na …

jj … to mas pravdu … napr. teraz som kupoval mojej svokre novy fotak na narodky, jej staci uplne zapnut, stlacit spust a to je vsetko … este zoom obcas dokaze pouzit … ale zas som vybral vodotesny (5m) a odolny padu z 1,5m, prachuodolny, so vstavanou GPS, aby som jej pri stiahnuti foto vedel spravit mapu … a ona fakt nic viac nevyuzije … a mal som kolegu, ktory najskor tvrdil, ze fotoaparaty su blbost a ze on ma genialnu videokameru, ale ked zistil, ze vsetci jeho genialnu videokameru ignoruju a vsetci mame zrkadlovky, tak si zrazu kupil aj on jednu „genialnu“ a zrazu bolo fotenie uplne in … ale ze by to vedel pouzit v inom ako automatickom rezime, alebo, ze by si vedel vobec vymenit objektiv … o tom nemohlo byt ani reci :o)

reagovat
Středa 8. února 2012 v 11:55 ® džigit reakce na …

lunimus> ono je to taky o tom,co jsi schopný využít.Nevím,jak to říct,ale proto že se mi líbí a vím že je něco lepší,ještě to nemusím mít.Tak nějak jsem se s tím smířil.Na druhé straně jsou tací,co maj vše TOP a je jim to na ho…
Cajk na ryby mám taky tak akorát na to „moje“ chytání /a že by bylo co kupovat/ :-)

reagovat
Středa 8. února 2012 v 11:54 ® lunimus

btw. svojho casu po mne niekto chcel par fotiek … toto este nie je z kategorie, ktorymi by som sa chcel extra chvalit, ale toto som narychlo nasiel na jednom z diskov. Jedna sa o panoramaticke foto zlozene z cca 9 zaberov – lokalita chorvatsko – Metajna – kusok od Novalja … fotene CANON 450D + Canon EF 50/1.8

reagovat
foto/forum/2012/th-img19737.jpgfoto/forum/2012/th-img19738.jpg
Středa 8. února 2012 v 11:33 ® lunimus reakce na …

džigit> jj … ked uz chces fotit nieco s tymi lepsimi masinkami, tak ti to neda, aby si si casom nekupil aj lepsie objektivy … a ako pises, ono to uz ma aj vahu, aj objem, aj cenu :-) … a potom ti zacne chybat blesk, kruhovy blesk na makro, kratke sklo, dlhe sklo, sklo so svetelnostou X,XX taky filter, hentaky filter, stativ taky, onaky … no … je toho dost ;-) … ale akonahle si clovek raz siahne na lepsiu zrkadlovku, tak kompakty, ktore sa mu predtym zdali genialne, maju odrazu milion nedostatkov a zrkadlovka ma nedostatok jediny – velka vaha :o) … rozmer mi nevadi, lebo mi pomaha k stabilizacii uchopu pri foteni, ale ked to mas vliect na chrbte, tak … ale k tomu asi nema vyznam hovorit nic viac :o)

reagovat
Středa 8. února 2012 v 11:21 ® džigit reakce na …

lunimus> já nějak nepřivyknul k těm „dospělým“ strojům.Jednak velikost,váha a druhak mně to zas chytne a začnu do toho vrážet/čas aj love/ :-))

reagovat
Středa 8. února 2012 v 10:58 ® lunimus reakce na …

džigit> jj … netvrdim, ze sa s tym neda fotit :-) … moj prvy digital bol tiez od olyho 370-UZ s el. hladacikom … ale zrkadlo je zrkadlo :-) … el.hladacik ma vzdy obmedzeny pocet pixelov a farieb :-) … ale je fakt, ze ked napr fotim makro, zapinam si na mojom Canone live view, ktory si zväcsim na max a ostrenie v manualnom rezime je potom takmer dokonale :-)

reagovat
Středa 8. února 2012 v 10:36 ® džigit reakce na …

lunimus> mám na 5060wz + výklopný display a nestěžuji si.Pro to co od toho očekávám mi stačí a tohle už bude jiné kafe

reagovat
Středa 8. února 2012 v 10:28 ® lunimus reakce na …

džigit> prva vec co by mi vadilo, je elektronicky hladacik ;-)

reagovat
Středa 8. února 2012 v 10:15 ® džigit

Jsem docela zvědav http://olympusomd.com/cs-CZ/

reagovat
Pondělí 6. února 2012 ve 22:55 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> nebudem to tu zasírat, kudy jsem šel si přesně nepamatuju, 100% podle turistickýho značení, ale jestli to byla před 30 lety červená a jestli vedla tudy co dnes už fakt netuším, ale jestli je most v úseku kde je turistická mimo silnici, tak je to jasný.

reagovat
Pondělí 6. února 2012 ve 20:27 ® sus1 reakce na …

regulus> Vede tam na druhé straně ,,červená " trasa, tak jestli šel tudy??Jinak nevim.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19723.jpg
Pondělí 6. února 2012 ve 20:05 ® sus1

regulus> Jo, já vim, ty vydro.:-))
Trasa tam asi nujaká neni.Z jedné strany kopec, na něm les a na druhé straně silnice.Pro vodáky to ,, trasa " je,ale pěšmo asi ne,bohužel.

reagovat
Pondělí 6. února 2012 v 19:59 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> no jen že před tím jsi psal, že to je Vydra … ;-)

Neptal jsem se na silnicu, ale turidtickou trasu. Pamatuju si věci, objekty zvlášť pokud jsou zajímavý spoustu let, téměř vždy si je dovedu vybavit když uvidím fotku, ale ten most fakt ne a že bych ho přehlídl se mi taky nezdá.

reagovat
Pondělí 6. února 2012 v 18:38 ®  reakce na …

osprey> Co co co ? Co se ti nelíbí ? :-))

reagovat
Pondělí 6. února 2012 v 18:34 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Od manniceho jsem četl, že můžeš očekávat upřímný vděk, u mě upřímný nevděk. Ale fakt upřímný, umím být nevděčný z celého srdce:-))

reagovat
Pondělí 6. února 2012 v 18:28 ® sus1 reakce na …

regulus> No jasně, že už je to Otava.: ))U Čen. pily je soutok a nástupní místo pro vodáky.
Ten most je přímo u silnice a nemůžeš ho minout ani omylem?!!Fotka – svodidla – tak ten most mam tak 20,30 metrů za zádama.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19714.jpgfoto/forum/2012/th-img19715.jpg
Neděle 5. února 2012 ve 23:32 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> a není to náhodou pod Čeňkovou pilou už Otava???

Z mapy poznám howno, zeptám se jinak, je to bokem turistické cesty, teda lze to bez povšimnutí přejít??? Kurnik vždyť tam od Č. pily až do Rejštejna žádnej most není, víc jak půl cesty je kolem silnice.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:41 ® sus1 reakce na …

regulus> Bod A je ten most.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19707.jpg
Neděle 5. února 2012 v 19:41 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ale já to beru z rezervou,nečílim se .:-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> přesvědči mě o opaku, že tomu tak není a nebudu prndat. Ber v potaz, že čas je drahocený.......... jen aby si sním zbytečně neplýtval

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:23 ® 

ZN> Líbil se mi ten objekt,to že tam je nepřirozeně použito HDR jsem neřešil.Každej má nějakej vkus.

sus1> Neni za co.

nnnap> U mě můžeš očekávat upřímný vděk :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 19:18 ® sus1 reakce na …

regulus> Je to kousek pod Čen. pilou, směrem k Sušici.:-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 18:35 ® sus1 reakce na …

osprey> Proč? protože když jsem dám nějakou takhle barevnou fotku,tak místní prndají,cože je to za kýč??tys tej fotce zase dal?! a apod. : )))))))

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 17:12 ® ZN
ZN

aby to zas nevyznělo, že jsem zpátečník, tak jen vysvětlím. Nejsem proti HDR z principu, jen si myslím, že by mělo platit to, co u normální fotky. Něco vidím, přemýšlím jak to fotograficky vyjádřit, pak se to pokusit provést. Je to stejně, jak u těch čtverců. Do čtverce, stejně jako do HDR, už musím fotit. Musí člověk vědět proč a jak. Dělat pak následně z nouze ctnost se ve většině případů vymstí, stávají se z toho omalovánky, banální fotky bez invence a nápadu se přeměňují v HDR a hraje se na líbivost, na fotku se zapomíná. Fotka, ať analogem, macro, HDR či jinak upravená vždycky musí zůstat fotkou. Nějaké postprocesy by měly jít stranou, nejsou u fotky v podstatě důležité.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 16:03 ® nnnap
nnnap

sus1> proč ne, jako průnik fotografie a malířských směrů. Jak píše osprey. Účelová fotografie. Víc by se mi ale líbilo, kdybych tam našel strukturu tahů malířským štětcem. Tedy kdyby to někdo přemaloval olejem.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 15:53 ® osprey
osprey

sus1> A proč by to tak nemělo být? Je to cesta, jak udělat nějaký druh fotky.

A pak je spousta cest jiných.

Já bych tyhle fotky dával třeba jako doprovod rybářských povídek, ale nedal bych je nikdy třeba k cestopisnému článku.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 15:53 ® regulus
regulus

sus1> tak to by mě zajímalo teda kde, protože u Čenkovy pily ani u Antýglu to není, to bych si pamatoval, je to teda už kurnik dávno co jsem tam byl, ale ten most na novostavbu zrovna nevypadá. Z Modravy do Rejštejna to myslím nikde nebylo, někde na půl cestě mezi Modravou a Antýglem je takovej zajímavej most, ale ten byl pokud se dobře pamatuju dřevěnej, teda aspoň z vrchu, no a za celou cestu jen tuším dvě lávky pro pěší.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 15:13 ® lunimus

sus1> ale to mas knihu, ktora sa zrejme venuje HDR … tam je to uplne v pohode … druha vec je, ci sa nam HDR vseobecne paci, alebo nie … treba tiez davat pozor na knizky, lebo vo vela literature boli sice podkladove materialy O.K, ale pri tlaci sa jemne posunuli farby a to co z knizky realne vylezie, moze byt posunute niekde uplne inam a pritom v knihe pisu, ze takto to ma vyzerat :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 15:01 ® sus1

Arnej> Pěknej,vypadá jako plyšovej.:-)

reagovat