Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.301 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 5. února 2012 v 15:00 ® sus1

Takhle sytě barevné fota jsou v knize,kterou momentálně čtu, jsou dávány za vzor a že tak to má být.:-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19700.jpg
Neděle 5. února 2012 ve 14:57 ® sus1

regulus> Kousek po Srním, přes Vydru.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 14:56 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> no to už je jiný kafe, ale stejně mi připadne, že to je jaksi šmrncnutý do zelena, ale třeba je to jenom dojem.

To že nebylo kam couvnout ti věřím, někdy je to jak na sviňu, ale v létě to bude vypadat jinak, bude to jiná fotka, jiná atmosféra a jiný světlo.

Mimochodem kde to je?

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 14:17 ® Arnej
Arnej

Nedalo mi to a ani mráz mě po ránu nezastavil. Jen zase nebylo světlo. Cestou jsem ale potkal jednoho poníka.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19690.jpg
Neděle 5. února 2012 ve 14:07 ® sus1 reakce na …

regulus> Original, jen zmenšená pro web.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19689.jpg
Neděle 5. února 2012 ve 14:00 ® sus1

regulus> No jo, takhle jo, zapoměl jsem přepočítat.:-)
Couvat se fakt nedalo.Už takhle jsem stál fakt na hranici,co to šlo.Jooo,možná v létě že tam vlezu,ale v tomhle počasí neeee.:-D Chtělo by to něco širšího.Měl jsem tet v ruce Samayang 14 a docela se mě to líbilo.Dost se na tyhle fota používá též Tokina 11 – 16.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:43 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> bud me rádi za trpaslíky a blesk :-) " máme " větší prostor :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:25 ® regulus
regulus

sus1> Pepo, bod číslo jedna, fotil jsi na ohnisko 27,2mm :-)) , no a to, že se nedalo nikam couvnout je škoda, protože motiv je to z mýho pohledu zajímavej, ale je zatraceně na těsno. Jsem přesvědčenej, že na frak to dostalo v PC, připadlo mi to jako HDR nebo jsi tomu v editoru dal za uši jinak, je to nějaký nepřirozený a nevěřím, že to takhle vylezlo z foťáku a to ani když jsi fotil do JPG.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:19 ® nnnap reakce na …
nnnap

sus1> nemyslel jsem zrovna tebe, :-) , ale i konstruktivní kritika vyžaduje energii a tou já trošku sebezáchovně aktuálně šetřím. Nějak mi tvoje soubory utekly.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:04 ® sus1 reakce na …

nnnap> Klidně mluv, já jsem flegmatik.:-D

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

sus1> no, já jsem si dal částečného bobříka mlčení, alespoň k amatérským fotografiím, tedy tam, kde si nejsem jistý upřímným vděkem autora za můj pohled, o to víc se těším na lunimusovi fotografie. Bude se cupovat! hehe.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:03 ® sus1

mannice> Úplně jsem na tebe zapoměl,díky.;-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 13:01 ® sus1

lunimus> Nefotil jsem do RAWU.Normálně klasicky JPG – EV –2, 0 , + 2.Ale i třeba jen jednu fotku.:-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:57 ® lunimus reakce na …

sus1> myslis pseudo HDR, kde si fotil do RAW a podkladove fotky si vytiahol az z RAWu?

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:56 ® lunimus reakce na …

ZN> :-) jj … mas pravdu, ze akonahle uz clovek pusti nejaku fotku von, tak musi ocakavat, ze sa najdu ludia, ktorym sa to paci a aj taki, co to zopsuju pod ciernu zem … a som rad, ze mam v tebe casto krat zdatneho oponenta a ze s niektorymi mojimi nazormi nesuhlasis, lebo to je to, co nas posuva dopredu :-) … ale kritika a diskusia musi byt vzdy bez emocii, lebo ak by sme sa mali kvoli tomu prestat seriozne bavit ako kamarati, to uz by nebolo dobre … takze som rad, ze aj v tomto ohlade som v tebe nasiel zdatneho oponenta … a o to väcsiu motivaciu mam sem hodit par mojich fotiek … ale zatial nech ti staci, ze sa mi podarilo prebojovat madzi vyvolenych, ktori maju moznost fotit pre Shutterstock, Dreamstime a ine svetove fotobanky :-) … ale prada, tam uz clovek foti a upravuje fotky z komercneho hladiska a casto nie celkom tak, ako sa mu to samemu naozaj paci …

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:42 ® sus1

Ještě k těm fotkám ode mne,některé jsou sestaveny z více fotek a některé jsou udělané jen z jedné.Poznal jste to vůbec někdo ??:-)
Mluvím o HDR ,ne o Panoramatu.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:33 ® nnnap
nnnap

dovedete si představit ten masakr, když se mne zeptaly manželka s dcerou, na můj názor k jejich návrhům na pozvánku k velmi kulatým narozeninám?:-D
Ještě, že mám dveře od chlívku, ty alespoň pozdraví.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:32 ® ZN reakce na …
ZN

lunimus> víš, my jsme to tady probrali už 100×, je nám všem jasný, že člověk fotí pro radost, tak to má být :-)

Ale když tady někdo dá fotku, tak se o ní prostě plká, radost, neradost. A o mě se ví, že sádrový trpaslíky a BLESK prostě rád nemám :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 12:26 ® lunimus reakce na …

ZN> inac, tento krat si dovolim trochu nesuhlasit ja … to, ze sa dnes väcsine nieco mozno nepozdava, neznamena, ze dielo jednotlivca ktore ide „zlym“ smerom (podla väcsiny) posuva ludstvo „do riti“ … 90% vsetkych vynalezov bolo vynajdenych omylom prave v case, ked vynalezca siel „zlym“ smerom … … druha vec je, ze ak clovek foti sam pre seba a pre radost z fotenia, tak sa moze uplne z vysoka vykaslat na to, co si ludstvo bude mysliet o jeho vytvoroch … … to, kedy ma ma zacat zaujimat okolie je az fotografia, ktoru robim na zakazku pre niekoho … a ak si klient povie, ze chce HDR, tak bude mat HDR, i ked sa mne samemu HDR nepaci … ale komercia je ina kategoria, nez to o com sa tu teraz bavime :-) tu sa bavime o foteni pre radost a z radosti :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 11:59 ® lunimus reakce na …

ZN> jasne ze mozem, len maj pls trochu strpenia … nemam momentalne k dispozicii svoju masinu :-((

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 11:41 ® ZN reakce na …
ZN

lunimus> můžeš tady dát nějaký link na své fotky, nebo tady něco vložit?

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 11:40 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> a zase nesouhlasím. Spoustě lidem se líbí BLESK a sádroví trpaslíci. Je to jejich věc, bezesporu, ale posunuje to lidstvo do řiti :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 11:02 ® sus1

lunimus> To by také šlo.Jestli budou ostatní ochotni??, tak proč ne.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 11:00 ® lunimus reakce na …

sus1> myslim, ze aby sme sa mohli kompetentnejsie vyjadrovat, by bolo mozno fajn, aby si poskytol vychodzi material – z coho si skladal HDR … a kazdy, co chce predviest svoju dokonalost, sa moze na nich realizovat :-) … bude to mat o.i. tu vyhodu, ze uvidis rozne moznosti uprav vlastnych fotografii, ktora ta mozno predtym nenapadla … a vyhoda pre vsetkych bude zisk +3 fishbony za kazdu vlozenu fotku :o) (toto posledne bol trochu for, lebo mi je jasne, ze nikto z nas sem nechodi kvoli fishbonom :-)

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 10:57 ® sus1

ZN> Však jo, souhlasim.Mám ji doma také tak upravenou,možnosti jsou vždycky.:-)
Jak píše lunimus, 5 se líbí a 5 ne,vyber si.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 10:50 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> ale jo, chápu to. O něčem se za ty roky kecat musí :-)

Ale ta úprava džigita je docela dobrá a není potřeba žádných vyfikundií.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 10:46 ® sus1 reakce na …

džigit> Dal jsem ji sem tak nějak skoro bez zásahu.Doladit se dá.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 10:45 ® sus1 reakce na …

ZN> Jak jsem psal regulovi, diskuze.:-) A to jsem ji dělal( si myslim ) s hodně velkou mírou úprav.: )
Jen musim ještě vychytat ,jak a kolik doostřit před vložením sem.Doma se mě to jeví dobře a po vložení je nějaká přeostřená.

reagovat
Neděle 5. února 2012 v 10:43 ® džigit

sus1> kdesi jsme se bavili o „vidění“ Já si u té Tvé fotky jen přidal trošku kontrastu…

reagovat
foto/forum/2012/th-img19687.jpg
Neděle 5. února 2012 v 10:41 ® ZN
ZN

sus1> po vložení té druhé fotky jsem se musel zamyslet, proč jsi té první tak ublížil :-)

reagovat