Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 782.540 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. srpna 2009 v 9:03 ® sus1 reakce na …
-
Libor> OK.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 0:34 ® Libor reakce na …
-
osprey> poznáš kde to je?
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 0:07 ® regulus
-
No hodím vám tu na rozloučenou něco z jinýho soudku, je to jeden z mých fotoúletů, bydlím hold kósek vod letiště, asi to nejsou FOTKY, ale hlavně je to technicky bída, to ale snad s tím kompaktem ani nejde.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 0:05 ® osprey
-
Teď to snad jde, zkusím ještě jednu.
reagovat - Středa 19. srpna 2009 v 0:03 ® osprey
-
Libor: Já ne. Mohl jsem to udělat jak říkáš. Ale je to věc pohledu. Chtěl jsem tam mít ty mraky.
Systematicky mi padá síť . Napsal jsem tu milión věcí, všechno je v háji. Nepamatuje si je to ani pčes Ctrl C. Nemá to cenu, jdu spát.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:47 ® Libor reakce na …
-
osprey> ubral bych oblohy, přidal trávníku, jinak pěkný
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:45 ® ZN reakce na …
-
osprey> jo, Švédsko.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:45 ® Libor
-
sus1>Asi 24 – 85 mm neznám, 17–85 má podobné výsledky jako ta Sigma (tu mám já), kamarád má tamron 17–50 – http://www.megapixel.cz/…2-8-xr-di-ii , a fotí to fakt super, kreslí lépe než moje sigma. Oproti tomu další má nejlevněší seták 18–55 a tam je to bída. Nutno dodat že se ale může jednat o různě dobře či hůře odladěné kusy. Kdybych kupoval v setu, nebál bych se 17–85 (má IS), Sigma dobrá, tamron taky. L-kové skla jsou cenově jinde, ale za to kvalitní. Já třeba neměl ani na set a tak jsem si koupil tělo a k tomu za 3500 pevnou padesátku f/1.8 ,kterou dodnes považuju za perfekt a nejostřejší sklo co mám. S ní jsem fotil třičtvrtě roku než jsem ušetřil na sigmu. Znovu opakuji, kdybych měl jít pro zrcadlo uháněl bych pro toto: http://www.megapixel.cz/…-17-85-mm-is , a vím že bych s tím namrskal mnoho povedených obrázků.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:44 ® ZN reakce na …
-
regulus> s těma sklama to tak na 1000% není. A se Sigmou už vůbec ne. Taky jsem ji měl, šla velice rychle do světa. Ale znovu zdůrazňuji, podružná věc.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:34 ® osprey
-
Fotky to nevzalo a padlo. Další pokus.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:32 ® regulus reakce na …
-
osprey> jak psal ZN, dřív měla každá kinofilmová zrcadlovka automaticky objektiv 50 mm a většinou slušnej, takže pokud si tu zrcadlovku pořídím, tak toto bude určitě první objektiv. Druhá stránka věci je ta, že dřív pro mne pro výběr objektivu byla jedním z hlavních kritérií jeho světelnost a taky typ a kdo to dělal. Fčil mám z toho hokej, protože v tom objektivu je ještě tisíc serepetiček a padesátka vlastně není padesátka, ale pětatřicítka …
reagovat
Vlastně je to divný, v různejch recenzích a diskusích jsem četl, že spousta lidí upřednostňuje Canon, kvůli kvalitě skel a tady jsem zahlíd, že někdo doporučuje Sigmy nebo jak se to jmenovalo … - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:28 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Jo, jo,tak nějak.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:26 ® osprey
-
ZN: Jasně. Ale dnes si obvykle zašátešník bere zoom, takže to chce od těch 35 mm kud dolů a kus nahoru. Rozumný kus – a to si sus1 bude muset pořešit.
Dám ti sem ale fotky. Došel jsem něco vyhrabat. Je to jižní Švédsko. Barvy jsem nezvýrazňoval, jednou dokonce tlumil. Bylo tam tak šílené jaro (plus CPl filtr).
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:20 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Noo,takže na hovno.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:20 ® regulus
-
Sander> vytknul bych jí, že to je focený zezadu
reagovat)
- Úterý 18. srpna 2009 ve 23:20 ® sus1
-
Libor> dnes ve 20:51.
ale nemusíš, jestli nechceš.
Já to řikam pořád,na souboj s PC musíš bejt střízlivej,no??!!
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:18 ® Libor reakce na …
-
sus1> na co mám reagovat?, nějak jsem se zamotal.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 23:11 ® ZN reakce na …
-
osprey> ono je velice moc důležité, aby si člověk uvědomil, co chce fotit, co chce vlastně tou fotkou říct. Obecně, základ by měl být základní objektiv, který nejvíc napovídá lidskému vidění. A to je záklaďák, 50-ka. To znamená, cca 35 ± při přepočtu. Pokud člověk nemá fúl. Vše ostatní je o kreativitě a záměru.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:59 ® osprey
-
ZN: Nemusíš. I když k ohniskové délce jediného základního objektivu začínajícího vlastníka zrcadlovky bys mohl – aby ve většině situací měl rozumnou šanci tu fotku udělat. U druhého skla už bude vědět, co mu nejvéc chybí.
Jdu se podívat po nějaké té fotce.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:59 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Já to vim
,mam poštáka.Díky.
At mají co číst.
reagovata Libor hodně přízpěvků.
,když tet delá zagorku.
- Úterý 18. srpna 2009 ve 22:57 ® Sander reakce na …
-
sus1 > kdyby jsi se podíval do mejlu, zjistil bys, že už tam daaavno je .-)
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:56 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Ani vorla.
reagovatTak ji dej sem,ale neupravenou.
- Úterý 18. srpna 2009 ve 22:53 ® ZN
-
osprey> fakt se k tomu nevyjádřím. Nejsem zapřísáhlý Nikoňák, jen na ně léta fotím. Znovu, je úplně jedno, jakým štětcem malíř namaluje obraz, důležitý je výsledek. Všechny uvedené foťáky a objektivy jsou dle mého super k tomu, aby člověk udělal FOTKU.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:53 ® Sander reakce na …
-
sus1 > kolik za ni dáš? :o)
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:52 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Mě na mail.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:51 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Prosimtě,dyt už sem mu to psal a depa von,si nedá říct,no??!!
reagovat)
- Úterý 18. srpna 2009 ve 22:51 ® Sander reakce na …
-
sus1 > kam, do Bučovic?
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:51 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Pošli origoš.
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:50 ® Robur
-
tak pak je to hnusná, neostrá fotka, páč Bučovice já poznám
reagovat - Úterý 18. srpna 2009 ve 22:49 ® Sander
-
Robur > byl to výlet na Kašperk, žádný Bučovice.
reagovat