Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.350 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:05 ® lunimus reakce na …
-
regulus> HDR tiez moc nemusim, ale v komercnej sfere je prave toto „vyumelkovanie“ a urcita gycovitost velmi ziadana … V kazdom pripade je fajn sa s nim naucit pracovat
reagovat… i ked to clovek mozno nikdy nepouzije v praxi, nauci sa ovladat krivky
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:03 ® reakce na …
-
regulus> No to docela zírám.A jak se líbilo v Děčíně? Fotil jsem právě přímo od toho zámečku.Máme tu ještě jednu vyhlídku níže,už sem nad tim taky přemejšlel,že bych se šel podívat jak to vypadá tam.
Chápu,ten komín se mi tam taky nelíbil,už když sem přišel.A v tu chvíly mě měli trknout i ty další věci.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 23:03 ® lunimus reakce na …
-
mannice> ale aj ked je fotka od „profika“ moze sa ti fotka pacit a tiez sa s nou nemusis stotoznit … videl som milion fotiek, ktore boli technicky dokonale – zaber ostry jak britva, histogram v najlepsom poriadku, pekne farby, spravna kompozicia … ale fotke nieco chybalo … nemali dusu … a i ked ty zo svojho „laickeho“ pohladu mozno nebudes vediet posudit technicku uroven, vyjadri sa k emocnej stranke fotografie
reagovat… cca pred rokom som bol na jednej vystave fotografii. Fotky boli robene obycajnym lacnym kompaktom bez zaostrovania, fotene na film jednou clonou a jednym casom … technicky by clovek povedal ze nic moc, ale tie fotky mali ducha … zachytavali atmosferu prostredia a tym boli dokonale
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:54 ® regulus reakce na …
-
mannice> není třeba se hádat, k ničemu to nevede, osobně moc rád čarování s fotkama (HDR) nemám, ale když to je udělaný s citem, tak proč ne, navíc pokud fotka stojí za to, ale povětšinou jsou to takový omalovánky … no škoda mluvit. Z druhý strany, když se jedná o úmyslnej extrém třeba pro reklamu, tak proč ne.
Ještě k těm tvejm fotkám, mech mě neoslovil, ale ten zámek by byl zajímavej kdyby …
reagovat
Těch kdyby je víc, jednak ty baráky vlevo, ten komín za zámkem je taky libovej a ty paneláky vpravo nejsou taky zrovna košér při fotce zámku. Myslím, že by byla spíš působivější fotka někde zespodu (pokud si to dobře pamatuju, tak naproti tomu zámku je nějaká skála a na ní nějakej kostel nebo zámeček či co to je), už je to pár let co jsem byl v Děčíně, takže pokud nejde fotka z půli toho kopce, tak aby nebyl vidět ten komín, tak je asi lépe z nábřeží i když tam nebudou asi vidět ty kopečky vzadu. - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:51 ® reakce na …
-
lunimus> Máš pravdu,ale necítim se na to kritizovat fotku někomu,kdo fotí na úrovni.Řekněme,že člověk kterej je lajk se nezaměří na všechno to kolem.
Ale svoje fotky si ohodnotit sám dokážu,otázka je na jaký úrovni.Nnnap mi dobře podal (za sem sem rád), popis fotky co mu na to nesedí a co jo. Na druhou stranu,je tam prostor pro diskuzi. Né každá fotka by měla být podle mě příkladná.Třeba ty paneláky,jsou prostor k diskuzi a taky to něco ukazuje o vývoji města.Žádná předložená tuctová krása.
Od suse sem rád za úpravu fotky.Líbí se mi to,ale nepříjde mi to už tak přirozený,což mi tam taky trochu vadilo.Čekal sem,ale na názor druhých.
Ale všeobecně s tebou souhlasim,mám na to stejnej pohled.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:38 ® lunimus reakce na …
-
mannice> budem reagovat na tvoj prispevok o tom, ze sa necitis este na takej urovni, aby si mohol kritizovat fotky ostatnych … dovolim si ti oponovat … kazdy mame svoj vkus a kazdy z nas by mal robit fotky tak aby sa pacili nam – kazdemu svoje … nie inym … v prvom rade fotim preto, ze ma to bavi a predsa viem, co sa mi paci a co nie … a i ked cudzia fotka mozno bude mat technicke nedostatky, ktore nevies pomenovat, napr vinetacia, chromaticka aberacia atd … ale vies predsa, ci sa ti fotka paci, alebo nie … a vies popisat, co sa ti na fotke paci a co nie … resp. ako na teba fotka vplyva … A napr. mna zaujima nazor na moje fotky od kazdeho
… ale pozor na jednu vec … volakedy som chodil na par foto amaterskych serverov, kde si spociatku ludia radili, co by sa dalo na fotkach vylepsovat … ale postupne to sklzlo do toho, ze sa vsetci vzajomne ubezpecovali, ake su ich fotky genialne … a vrcholom bolo, ked som pokusne hodil vyslovene kompozicne zlu, nedoostrenu fotku a ludia mi ju zacali chvalit, aka je genialna … Najiac mi pri mojich fotkach vzdy pomohlo, ked sme si sadli s par kamaratmi (profi fotografmi), kazdy sme doniesli 10 svojich fotiek a kazdu sme sa snazili co najviac skritizovat a najst na jen maximum chyb, i ked pri niektorych to bolo fakt tazke … ale toto pomaha rast
… a mne osobne tiez velmi pomohlo, ked som sa ja sam vyjadroval k fotkam tychto kamaratov a oni bud uznali chybu, alebo mi vysvetlili, preco to tam je tak ako to je, alebo co by sa dalo zmenit …
takze neboj sa a aj ty sa zapajaj do kritiky
reagovat… ale obcas aj tej pozitivnej, lebo tiez je treba vediet rozlisit, ci je cla fotka v pr.. alebo sa tam nachadzaju dobre veci a je tam len par rusivych bodov
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:35 ® sus1
-
Momentálně je tady –16 st.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:26 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Je to tak,máš špatné vidění.
reagovat
My se totiž nehádáme,aspon teda já ne. - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:19 ® sus1
-
ZN> Neber pořád ten muj odkaz jako nějaké dogma,které nějak doporučuju,vůbec ne. Je to jen jeden z mnoha příkl .....
Ano,posouvá každého jinam a to nejen v této době.Tet ale opravdu záleží na tom, co je v tom obrovském ,, návalu " ještě normální a co si máš vlastně jako nováček vybrat.I někteří odborníci s tím mají dnes velký problem,co a jak je vlastně dobře.Já si knihy kupuju pořád,bo se do ní dívam třeba i v posteli,což s pc neudělam ani náhodou.Ne že by to nešlo,ale tam pc nepatří ( třeba míra vkusu ).
reagovat
Míra vkusu je taky těžko nařídetelná.Každej vyrůstal nebo vyrůstá v různých(ém) podmínkach ,prostředí a to si myslim,že to taktéž ovlivnuje toho dotyčného.
Ne ,je to na dlouho a tady je to o fotkách,tak sem s nima. - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:18 ®
-
regulus> Jen doufám,že když to vidění nemám a budu se tu s váma bavit, že se nebudem hádat jako teďka vy se susem
.
ZN> Na druhou stranu,člověk pak může být hrdej,že nezapadá do všeobecný změny.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:12 ® ZN reakce na …
-
mannice> vykašli se na to, fakt. Je to cesta do pekel. Věnuj se raději tomu, co píše regul.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:11 ® ZN reakce na …
-
sus1> v pořádku je to, že každý to vidíme jinak. To bezesporu. Co v pořádku není, a to taky beze sporu, že kdejaký človíček, bez sebemenší míry vkusu a sebereflexe, bez nějakých zkušeností a erudice (dokonce to nepokrytě přizná tím, že fotí dva roky a dokáže to příklady), napíše rádoby odborné pojednání o fotografii. Pak se toho spousta lidí chytne, vidí v tom jakýsi estetický vzor a hranice a míra skutečně dobrých a hodnotných věcí se obecně posouvá směrem k análnímu otvoru. Tak vzniká situace, že lidi přestávají číst dobré knihy, přestávají se dívat na dobré filmy, přestávají se dívat na dobré fotky. Čtou deník BLESK a mají zahrádky plné „trpaslíků“.
Nejsem naivní, nedá se s tím bojovat, doba je prostě taková. Ale je smutné, že takovéto blafy posouvají tu dobu ještě rychlejším tempem k degeneraci. Ono, dnes je fotagraf každý, kdo si koupí foťák. Sebereflexe, pokora před znalostmi, a tím i míra vkusu jsou pomalu neznámý pojem.
Svět se v prdel obrací.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:07 ® regulus reakce na …
-
mannice> naopak by ses měl postavit, přemýšlet, vyfotit jednu scénu různě tolikrát kolikrát tě napadne a doma si to v klidu prohlídni, oči máš no a to vidění bu´d máš nebo ne, naučit se to nedá, je to daný nebo ne.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 22:01 ® reakce na …
-
sus1> Tak mě to je defakto jedno.Osobně sem radši za kritiku,ale objektivní kritiku. Nemyslim si,že jsem ve fázi,abych se mohl postavit někde a přemýšlet nad fotkou,tak jako třeba některý z vás,co už máte letitý zkušenosti.
Spíš se snažim poznat co všechno se dá,jaký jsou možnosti,jak se co dělá a co je v danejch podmínkách „nejlepší“.
Sem rád,že se mi snažíte poradit.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:49 ® sus1
-
mannice> Je ??! ,ale mě se to tak líbí a druzí se čílí,to je na tom ta největší prdel.
Hodnocení ber s rezervou,2,3 názory nic neznamenají( bez urážky pro ostatní zde ),dej fotky někam na forum, kam chodí daleko více lidí a tam se třeba dozvíš víc,bud chválu a nebo opak.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:47 ® reakce na …
-
sus1> A neni možný,že máš třeba rozbitej monitor ty ?
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:45 ® sus1
-
džigit> Vždyt jsem to psal,že je to dobře,že každej vidí jinak.Vyměn si monitor,máš ho v pr…
Je to marný,máš pravdu.Jen by mě zajímalo,když máte ,, takové " skvělé vidění, jestli také manželce řikáte,že jde neesteticky oblečená,když ma sobě něco barevného – když se vám líbí ,, bledý " svět.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:38 ® džigit reakce na …
-
sus1> nemáš Ty něco víc s barvocitem než já?Já mám sklony k barevnějším a kontrastnějším podáním,ale tohle už je moc i na mně.
reagovat
Taky je možné,že tím něco maskuješ - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:36 ® džigit reakce na …
-
ZN> je to marný
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:33 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Dal jsem to JEN jako jeden z mnoha příkladů,které na netu jsou.Záleží na každém,co si vybere a co se mu bude líbit.
reagovat
Je dobře,že to všichni nevidí bledě,jednotvárně a šedě,ale vidí to barevně,pestře.Dovedeš si představit,co by třeba nevzniklo,kdyby to viděl každej bledě jako ty?? - Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:02 ® ZN reakce na …
-
sus1> jo, a otevřel jsem ten tvůj inzerovaný web a prohlídl si fotky na první straně. Je to přesně to, co jsem si myslel. Patlanina, nevkus a já nevím co. Ještě to ten člověk obhajuje a zlehčuje, jak jsou všichni zlí. Ostatně, vůbec se nedivím
)
"Moje cesta a můj přístup k HDR fotografiím
Když jsem zhruba před 2,5 roky propadl focení a začal svá díla publikovat na fotoserverech vč. Photoextractu, začal jsem taky na netu hodnotit fotografie jiných". To jsem se už skutečně rozesmál, i když je to smutný příběh.
Ale musím přiznat, že „Krajina s jelenem“, i když fotka nestojí za moc, je tak akorát a je, dle mého, přijatelná.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:58 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Ne, jdu si to přečíst.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:55 ® ZN reakce na …
-
sus1> nikde to není dáno, jen mírou vkusu, mírou estetického vnímání a mírou sebereflexe . Sádrové trpaslíky do předzahrádky si přece může dát taky kde kdo, ale každý si je tam prostě nedá
Btw., víš proč vzniklo HDR?
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:29 ® sus1
-
mannice> Je toho na netu halda,najdi si,přečti a udělej si úsudek sám.
reagovat
Třeba http://www.photoextract.com/…nky/417.html
a další a další. - Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:12 ® sus1 reakce na …
-
ZN> A to je definváno kde?To je jen tvůj názor a nebo vyjádření nějaké odborné komise,která nějak nařizuje, jak HDR má vypadat?!!
reagovat
Tisíc očí,tisíc názorů..-) - Čtvrtek 2. února 2012 v 19:26 ®
-
Něco sem si přečet o HDR,ale stejně nevim jak na to..Dá se udělat i pomocí křivek?
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 18:34 ® džigit
-
sus1> u toho mechu bych to zkousnul,ale ten zámek je jak špatné leporelo
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 18:31 ® ZN reakce na …
-
sus1> znovu musím napsat, že dobré HDR je takové, kde není poznat, že je to HDR. Nějakýma pochybnýma webama se nedá řídit, jsou to omalovánky bez špetky vkusu a estetického vnímání
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 16:42 ® sus1
-
džigit> Podívej se schválně někam na web,kde jsou HDR fotky a zjistíš,že ty moje jsou proti nim tam ,, bledule ",fakt.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:13 ® osprey
-
lunimus> Určitě. Hlavně je ji o tom třeba neustále ujišťovat
reagovat