Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.350 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:38 ® lunimus reakce na …
-
dokonca som vzdy tvrdil, ze moja zena ma skveleho manzela
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:37 ® lunimus
-
a dokonca s tymi najväcsimi machrami v oblasti fotografie … a vlastne nielen v oblasti fotografie … s machrami na vsetko
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:34 ® Libor reakce na …
-
jiris> úplně nejvíc
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:26 ® jiris reakce na …
-
Libor> to nejspecializovanější
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:23 ® lunimus reakce na …
-
Libor>
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:18 ® džigit
-
sus1> zase ty Tvoje omalovánky
reagovatVšeho s „Mírou“ Josef
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:13 ® Libor reakce na …
-
lunimus> my tu jsme specializované fotofórum
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:58 ® lunimus reakce na …
-
jiris> nie … foteny objekt umiestnujes do jednoho z tych 4-och bodov … nie do vsetkych odrazu :o) … a treba dat pozor este na jednu vec … pri umiestnovani objektu na fotografiu mu musime este nechat dostatok priestoru … napr. fotim psa, ktory bezi smerom doprava … nemozem ho umiestnit na pravu stranu, lebo by mi utekal z fotografie … ovela lepsie bude posobit, ked ho dam na lavu stranu a vpravo bude mat „vybeh“ … to ci ho dam hore, alebo dole, zalezi od konkretnej situacie, postavenia psa, umyslu autora fotografie, ci co chce fotkou vystihnut atd … … samozrejme v extremnych prikladoch je mozne pouzit opacnu strategiu … ale to je uz pripad od pripadu – umelecky zamer … Samozrejme aj „stredova“ kompozicia ma svoje opodstatnenie, ale to su charakteristicke zalezitosti – fotka na pas, schema zariadenia, tiez rel. kratky tunel, kde presvita svetlo na konci tunela bude lepsie na stred ako do strany a podobne … ale to uz su skor otazky na specializoivany foto server :o)
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 11:27 ® jiris reakce na …
-
lunimus> když objekt umístíš do těch čtyřech bodů, nevznikne právě středová kompozice?
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 9:49 ® lunimus reakce na …
-
mannice> ja teraz len v kratkosti (vynimocne pracujem
reagovat… nebudem sa vyjadrovat k farbam, ale ku kompozicii
… robis presne „stredovu“ kompoziciu, co nemusi byt niekedy zle, ale tak foti 90% ludi a potom aj dobry zaber sa stava tuctovy … … skus si plochu snimaca rozdelit na tretiny myslenymi ciarami – horizontalne aj vertikalne … vzniknu ti 4 body … foteny objekt sa snaz umiestnit do tychto 4-och bodov, tak aby zvysok sceny dotvaral kompoziciu
- Čtvrtek 2. února 2012 v 0:30 ® reakce na …
-
nnnap> Objektiv při kratšim ohnisku nezaostřil :-/.Ale vim co tim myslíš.chtěl sem aby z toho vyšlo určitě něco jinýho.Až bude teplejš klidně se k tomu postavim a budu fotit,dokuď nevybiju baterky
reagovat.
- Středa 1. února 2012 ve 23:18 ® nnnap reakce na …
-
mannice> maje čas, než mi začnou nadávat za mé odpovědi jinde, se zeptám, co jsi měl na mysli, když si fotil ty mechy. 100% jsi to necítil tak, jak to vyšlo. Naprosto nevhodný objektiv pro takovéto fotky. No ale když tak na to koukám, tady by nepomohlo nic, ani dlouhé sklo, ani větší světelnost, ani obé.
reagovat
Možná blíž ke dřevu, kratší ohnisko, větší zaclonění, tedy větší hloubka ostrosti, větší perspektiva a dějová linka z poloviny mechu vlevo dole a vybíhat spíše z levé do půl vpravo nahoře. Dřeva. Bez rušivého chodníčku. - Středa 1. února 2012 ve 23:14 ® reakce na …
-
nnnap> Tady vidíš jaký jdou rozdíly při pohledu na Westside a East side
. Před vycházkou s foťákem sem si říkal,že bych si mohl něco nafotit a pohrát si s fotkou (víc u toho přemýšlet).Ale při takový zimě jsem přehodnotil svoje plány ,udělal pár rychlejch fotek a pospíchal domů..Neočekával jsem od nich dokonalost,ale fotky pro „cvičení“ s úpravou fotek. Ale určitě díky za názor,taky sem sem si toho všimnul.Chtěl jsem mít dole na řece přítok Ploučnice do Labe,takže tolik ta pravá strana.
sus1> Co jsi tam měnil,jestli se můžu zeptat? Né že bych to neviděl,ale rád bych zjistil jakým způsobem na to.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 22:46 ® sus1 reakce na …
-
ZN>
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 22:11 ® nnnap reakce na …
-
mannice> jsaje lehce opivěn, nebudu vynášet soudy, pouze poznámku- fotograf by měl myslet, i při záměru, že zámek je fajn, bo je přece celý, že existuje okolí. Tady bych vytkl, že působí velice rušivě levá nedofocená skupina budov, ta měla být celá nebo vůbec a pravé křídlo, s bolševickými paneláky je tak říkajíc také k hounu- je tak dobrá toliko k tomu, plebstu složit hlavu před spravedlivou zítřejší šichtou. To u fotky zámku nemá co dělat, leda v komunistických pamětech dokumentovat ten hnusný zámek co spravedlivě padl sluneční elektrárně, která potřebným dodá proud.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 21:45 ® ZN reakce na …
-
sus1> cvičení, jó ?
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:59 ® sus1
-
skwor> Tak si je( barvy ) stahni na monitoru.: )
reagovat
HDR jsou hodně barevné, i když ne všechny. - Středa 1. února 2012 ve 20:50 ® skwor reakce na …
-
sus1> Ta druhá se mi zdá už přehnaná s těma barvama… Originál na mě působí přirozeněji (názor laika).
reagovat - Středa 1. února 2012 v 19:00 ® sus1
-
mannice>
reagovat - Středa 1. února 2012 v 18:18 ®
-
Nedalo mi to a musel sem si jít vyfotit náš zámek v –10 stupních
. Nečekal jsem,ale že bude až taková zima..Tři fotky a zase sem pospíchal domů..
Budu rád za jakýkolik rady k úpravě,nebo focení.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 17:47 ® Libor
-
Jdu kolem, vidím rozjeté fórum. fajn.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 17:43 ® reakce na …
-
regulus> Už to vidim,to sem si myslel že je trochu levnější záležitost teda
reagovat.Budu muset našetit nákej peníz.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 14:42 ® regulus reakce na …
-
mannice> ale to je přesně to co jsem ti popisoval, jen u Canonu to je řešený jinak, musí se sundat ten kroužek u objektivu, u toho tvýho to asi není. Bude to nějakej adaptér na příslušenství nebo filtry, slunečný clony, výrobce a název máš na začátku toho videa.
http://produto.mercadolivre.com.br/…50-s3200-_JM
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 13:42 ®
-
Kluci jak se nazývá ta první věcička na kterou nasazovala ta osoba všechny ostatní věci?To by asi vyřešilo moje hledání
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 13:24 ®
-
Tady sem našel nějaký video s makro čočkou,zkouší teda video a cočku jen přikládá.Ale když to takhle ostří při videu,tak kdy budou správný podmínky mělo by to i takhle fotit.Co myslíte?
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 13:07 ® reakce na …
-
regulus> Což vo to,vyříznout to dokážu.Ale aby to fungovalo jak má,to je ta důležitější věc.Mrknu se na to doma,třeba tam opravdu nějaký tlačítko je.Je to přesně ten foťák jaký je na obrázku.
MP-E65mm> Když se mi to podaří realizovat,tak pak už to bude hlavně na tý praxi jak si psal
reagovat.Těšim se,ikdyž vim,že od toho nemůžu čekat zázraky.
- Pondělí 30. ledna 2012 v 11:29 ® MP-E65mm
-
mannice> muzes pouzit vicemene jakekoliv ohnisko, otazka je jake budou vysledky. Ja pouzil kombinaci 200mm ohniskovou vzdalenost a cocku o trech dioptrii. Viz. Foto nize. Ty to muzes pouzit take.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:56 ® regulus
-
mannice> pokud je ten foťák to co je na obrázku a má to na boku objektivu nějaký tlačítko nebo západku která uvolní kroužek vpředu okolo objektivu, pravděpodobně to bude takovej plastovej kroužek, tak to umožňuje na foťák přidělat adaptéry, na kompaktech od Canonu to tak je. Od toho bych se odrážel, jednak by nemusel být až takovej problém sehnat nějakou vhodnou „rouru“ co na to bude pasovat a i když tam bude nějakej bajonet nebo něco podobnýho, tak to tam nějak upevnit půjde. Na druhej konec té „roury“ bych napasoval vhodnej závit kterej bude použitelnej na makročočky co jsi dával na tom odkazu, v tomto případě závit 55mm (například redukci z nějakého menšího závitu na zmiňovanejch 55mm), dají se bez problémů koupit na E Bay za pár šupů. Pak už budeš mít univerzální udělátor na podobný opičárny, jen je tam našroubuješ na klasickej závit na kterej se to běžně dělá (těch 55mm není dogma, určitě se to dělá ve víc průměrech).
Pokud se týká toho difuzéru, tak bych se vyprdl na nějaký sáňky blesku, difuzér lze jednoduše udělat se spousty krabiček co jsou z mléčnýho plastu, to co ti sem dával sus je to úplně nejjednodušší, plastová krabička od kinofilmu a hlavně netvrď, že do kousku umělý hmoty nedokážeš vyřezat díru. Ten alobal je tam na to, aby to odráželo záblesk směrem nahoru na strop, lepší je použít stříbrnou lesklou samolepící fólii.
Pokud se týká toho difuzéru co jsi měl na mysli ty, tak buď upravit tak, aby se dala přidělat jinak než na ty sáňky, vhodnej je třeba suchej zip nalepenej dobrou oboustrannou páskou nebo se dají koupit už s lepidlem nebo to celý udělat samo domo.Jinak tady máš inspiraci, buď tam najdeš to co potřebuješ nebo polotovar a hned na začátku tam máš materiál na difuzér a přímo na to dělanej za bratru dvacku i s cestou http://www.ebay.com/…-/625/i.html?… .
Jo ještě abych nezapomněl od toho makronástavce žádný světoborný zázraky neočekávej, ale možná to tu někdo už psal.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:25 ®
-
Fíha,mám toho tak akorát dneska.Mažu pod peří,tak zase zítra.Mějte se a děkuju všem
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 v 0:21 ® nnnap
-
mannice> no to si piš, že to je přepočtený na kinofilm
reagovat