Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.372 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 29. ledna 2012 ve 22:16 ® reakce na …
-
MP-E65mm> A existuje něco podobnýho co by splnilo účel? Chtěl bych na jaře vyzkoušet nějaký makro fotky. Stejně tak bych byl vděčnej jak rozlousknout oříšek číslo dvě.Ta makročočka se bude hodit.
lunimus> Sáňky bych přidělal jen provizorně např. oboustranou páskou.Ten difuzor z plastu,takže by tam velká nosnost být nemusela.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 22:14 ® lunimus reakce na …
-
mannice> Fujifilm S4000 nie je tak zla masinka
reagovat… s tym sa uz nieco nafotit da
… a k tomu difuzeru … toto ma vyklopny blesk … tam si vies vytvarovat drot tak, aby ti presne zapadol medzi nozicky blesku tak, aby drot nezavadzal vybojke … a k tomu drotu prilep ten pauzovaci papier … svetlo pekne rozptyli
- Neděle 29. ledna 2012 ve 22:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
mannice> no tak to bude oříšek. Nicméně ta předsádka v odkazu taky není žádná hitparáda. Za ty peníze...........nevím, nevím .
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 22:08 ® lunimus reakce na …
-
mannice> aby som tomu rozumel … ty chces sanky na externy blesk, alebo chces difuzer? Ak sanky na fotaku nemas, je to trochu problem … tam to zrejme uz nijako nedostanes … Pokial sa ti jedna o difuzer, tak pre ucely kompaktu si niesom celkom isty jeho vyuzitelnostou …
zasadna vec je, do akej miery si schopny ovladat funkcie fotaku. Tiez je nutne si uvedomit, co chces dosiahnut pouzitim difuzera … … btw. pre bezne kompakty by som pouzil ako difuzer obycajny pauzovaci papier, ktory nalepis na kus spravne poohybaneho drotu tak, aby pred vybojkou cca vo vzdialenosti 2–3 cm bol len pauzak (nie drot, lebo ti spravi tien) … a druhy koniec drotu prilepis obycajnou izolepou na telo fotaku, alebo ak sa ti podari vyrobit z drotu nieco, co tvarovo zapadne do inej sucasti fotaku, tak to bude odnimatelne bez izolepy
inac budes prekvapeny, ako dobry difuzer dosiahnes prave s pauzakom
… samozrejme pre kuchynske podmienky …
ale skus napisat, co by si tym chcel dosiahnut a ja ti skusim nieco poradit
reagovat… pripadne by pomohlo aj povedat, co mas za masinku … lebo niekedy moze byt potom rada: Kup si novy fotak :o) … ale nie … to bol for … ja som dost velky domaci kutil na to, aby sme nieco vymysleli
… s mojou masinkou som sa dostal napr s reverzne parovanymi objektivami a vyrobenymi medzikruzkami tak daleko, ze som nafotil bunkovu strukturu cibule, 5 zrniecok maku a podobne zveriny
- Neděle 29. ledna 2012 ve 22:05 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Nakonec jen Fujifilm S4000..
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 22:00 ® MP-E65mm reakce na …
-
mannice> a cože to máš za foták?
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 21:56 ®
-
A taky ještě jeden dotaz.Chtěl bych zkusit nějakym způsobem „přidělat“ makro čočku.Ale nemám na foťáku,žádnej závit,nebo tak něco
http://www.fotofanda.cz/…optrie-52-mm?…
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 21:47 ® reakce na …
-
ZN> To bude nejspíš pravda. Už sem se ptal Ospreye,nevíte někdo kde by se dali sehnat sáňky na přídavný blesk? Na ultrazoomu je nemám a potřeboval bych je na toto. http://fotoextra.cz/…iffuser.html
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 21:32 ® ZN reakce na …
-
mannice> bez ironie. Pořád jsem přesvědčený, že nejdůležitější je VIDĚT.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 13:23 ® nnnap
-
první vlaštovky ospreyovi osvěty ve fotosoutěži zde. První odvážnější ořez, u některých fotografií zřejmá snaha o podstatné.
reagovat
Jak první odvážnější ořez dopadl nehodlám hodnotit, ale je vidět, že čtenářstvo jsou lidé s hlavami na krcích. - Neděle 29. ledna 2012 ve 13:19 ® sus1 reakce na …
-
mannice> jÁ MYSLIM,ŽE NENI.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 13:15 ® reakce na …
-
ZN> Jen doufám,že to neni ironicky. Ale jinak vážně děkuju
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 12:38 ® ZN reakce na …
-
mannice> snažíš se dost dobře.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 11:24 ® reakce na …
-
nnnap> Díky,snažim se učit
reagovat.
- Neděle 29. ledna 2012 v 10:46 ® sus1 reakce na …
-
ZN> OK,příště vyzkoušim.Ď.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 10:26 ® ZN reakce na …
-
nnnap> souhlas. Když už to tak rozpitváváme, tak pár kroků doleva určitě. Pak bych dal foťák kousek nad úroveň sněhu. Těmito manévry bych dostal strom jednak doprostřed, mezi lesy, jednak bych ho podtrhnul tím, že by byl daleko více proti obloze, nic by ho nerušilo. Měl by „prostor“. No, tak nebo onak, myšlenka dobrá. ale i tak to v globálu je nad úroveň mnoha fotek tady.
Musím říct, že v tomto případě mi ani nevadí horizont téměř uprostřed. Je to uklidňující, vyvážené, nevadí mi tom
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 9:46 ® nnnap reakce na …
-
sus1> ZN to pěkně shrnul. Ale kdyby sis ušlápl několik kroků doleva, tak si tam dostal vzduch kolem stromu, do prvního plánu by ti přibylo sněhových hrudek a dostal bys tak do toho perspektivu a pak bych to řezal něco těsně za klesáním kopců vpravo a to samé bych provedl tomu lesu v levo. Za klesáním šmyk.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 9:43 ® nnnap
-
sus1> dobrý den, pánové. Jestli můžu se svou troškou do mlýna, tak bych řekl, že tak ,jak si nám tu podal svůj výřez, tak myšlenku vidím, cítím, ale chtělo by to více vzduchu kolem centrálního námětu. Tak jak píše ZN. Odstup. Satane. hehe. Znaje už originál, tak mannice zahrunul do svého ořezu vše, co se dalo z originálu vytřískat. Že je do modra mi nevadí, jsou fáze dne, kdy tato nálada existuje. Naopak, čistě ČB by z toho udělala honbu za uměním. Trochu umělá hmota by z toho byla.
reagovat
Toliko k té první ukázce. - Neděle 29. ledna 2012 v 9:42 ® sus1
-
Ta poslední fotka bylo nejdál,co se momentálně nechalo jít.Je tam všude strašně sněhu.
reagovat
To s tim stromem se mě zdál nejlepší výběr v danej mement. - Neděle 29. ledna 2012 ve 2:16 ® ZN reakce na …
-
sus1> já bych šel naopak ještě dál, dal bych tomu ještě větší prostor. Rozhodně to takto není na čtverec, ani z nouze ctnost. Ten modrý závoj na mě dobře nepůsobí.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 1:42 ® jiris reakce na …
-
sus1> osobně se snažím řezat co nejméně, pokud to jen trochu jde. Proč si prostě nešel blíž. Myslím, že je to vhodnější než vyfotit půlku lesa a pak se z toho snažit něco vyřezat.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:47 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Takhle to vypadá celé,moc uhejbání tam zase nešlo.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:46 ® Tino
-
jedna z vlastních starších. Nové nemám, jen jsem si fotil u Maschy na výstavě dneska dno kajaku na výrobu podvozku
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:41 ® Tino
-
tak jsem si s tou fotkou moc neporadil… Nakonec jsem vyšel z Manniceho úpravy.
Podle mě to chtěl udělat pár kroků stranou. nnnapovo styl „stůj a foť“ není pro tento záběr nejlepší
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:17 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Nee.
reagovat
Jo,zkoušet se dá všelijak. - Sobota 28. ledna 2012 ve 23:06 ®
-
sus1> Nevadí,že na tvý fotce jsem zkoušel co jsem si přečetl? Akorát bych ubral ještě modrou,ale to mi moc nešlo.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 22:46 ® Tino reakce na …
-
sus1> jméno@příjmení.org
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 22:45 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Jen jsem to zkloušel, nějak se mě to nelíbí,nezdá nebo nevim, je to nějaký … nevim.
reagovat
Je fakt,že čas jsem měl a takhle jsem to fotil,zdálo se mě to dobrý.Mam ještě jiný pohledy. - Sobota 28. ledna 2012 ve 22:42 ® MP-E65mm
-
sus1> proč do toho řežeš? proč čtverec?
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 22:39 ® sus1
-
Tino> Myslim, jestli máš mail?? v kartě ho nevidim.
reagovat