Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.380 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:25 ® osprey reakce na …
-
Libor> Ahoj. Tebe potkat, to je událost.
Víš co, oba toho máme poslední dobou moc a tak víš, jak to chodí. Když pak pospícháš a chceš fotit a chytat a chytit a ještě být včas doma, tak prostě lítáš jako ta věc, co jsem jmenoval.
Taky kdybych měl vybrat foto do soutěže, tak bych dlóó…óuho vybíral a nakonec bych tam dal něco tři roky starého.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 13:17 ® Libor reakce na …
-
osprey> hele buď na sebe slušnej
reagovat, porušuješ pravidla serveru
Ale já to dělám podobně s tím rozdílem že nadávám až poté u počítače
- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:05 ® osprey reakce na …
-
mannice> Primární je práce s foťákem. Spousta věcí se v počítači dohnat nedá. Výběr osvětlení, hloubka ostrosti, kompozice scény, správná expozice…
Ale abys viděl, jak to vypadá v praxi u mě, tak v reálu žádné z těch slov nepadne. Většinou kolem něčeho běhám jako kokot a nadávám, že se to nedá kloudně vyfotit
No a když je to živá ryba, tak to je ještě větší fofr. Podíváš se co světlo, najdeš slušné pozadí, přečteš si v hledáčku co ti říká měřicí automatika (hlavně zkontroluješ clonu, čas a korekci) a rychle něco nacvakáš. Pravidelně na půlku těchto věcí zapomenu.
Práce v počítači je něco jako dozdobit dort. Když bude hnusné těsto a náplň, bude to na vyhození, ale bez těch pusinek to zase nebude vypadat. Takže je třeba hlídat oboje.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 9:12 ® reakce na …
-
osprey> To máš pravdu,jak sem napsal.Mám se ještě hodně co učit.A musim si co nejvíc hrát s programem na úpravu fotek,ať zvládám alespoň částečnou korekci.A nebo to nakonec ani neuvidim a bude jasno
.
Hezké ráno přeji
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 1:33 ® osprey reakce na …
-
mannice> A to pak sedíš v porotě a hádáš se, zda dát hlas fotce, která je rozumně ošetřená a ujde nebo jiné, která je potenciálně třeba i lepší, ale autor to nevidí nebo se na to vykašlal a má to „nedodělané“.
Sice si kolem toho dost užiju, pár lidí mě nebude mít rádo, ale snad některým dojde, že s fotkou je třeba pracovat a myslet na ni od chvíle, kdy mě napadne vytáhnout foťák až do chvíle, kdy už se dá říct jen Amen.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 1:29 ® osprey reakce na …
-
Libor> Fakt dobrá práce.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:36 ® nnnap reakce na …
-
mannice> jo, to by mohl osprey předvést jako příklad ořezu fňukalům v rybářce! To musí i kaprař vidět!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:29 ® reakce na …
-
Libor> Paráda,díky.S tou fotkou to udělalo fakt hodně.Mám se hodně co učit.
nnnap> Pravda,hned vypadá uplně jinak.
džigit> Asi tak nějak,akumulátory nevydrželi moc dlouho
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:17 ® nnnap reakce na …
-
mannice> tak, jak jí máš, postrádám nějaký řád v nejspodnějším plánu. Nějakou čitelnost. Alespoň kousek. Liborův ořez ten nedostatek zrušil.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:14 ® nnnap reakce na …
-
Libor> výborný ořez!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:12 ® Libor
-
mannice> moc oblohy a bílá byla šedá , já tyhle omalovánky nevytvářím , ale jinak je to fajn.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:10 ® džigit reakce na …
-
mannice> že by HDR kosa
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:38 ®
-
A pak že u nás neni krásně
reagovat.Prosím o kritiku.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> hele robote už se na tu práci vyprdni a prohoď s náma taky řeč
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:45 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> zdar mě se to nelíbí, ale jak Tě znám vím že to šálek tvé kávy nebo čaje, nebo co to vlastně piješ
Tino > ta z německa se mi zdá podexponovaná jinak dobrá
regulus > okounek mi taky do toho čtverce nejde a tak nějak bych ho fotil víc ze spodu. Jo a okouna na kámen je nejlépe přichytit chemickou kotvou, pak drží
.
tak zdarec hoši, jdu zase pracovati.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:30 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tino> Já ti nevím na mě „dům služeb“ působí takovým dírkovým obyčejem, kdežto Trihole u ní pořád objevuju a tím pádem mě nenudí. Líbí se mi tam to světlo nesvětlo, ten zvláštní prostor který podtrhuje ta budova. No a že tam je aspoň trochu náznak abstrakce to je taková třešeň na dortu
reagovat(moje slabost) Ty jo líbí a to moc
dnes jsem si udělal radost
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:26 ® Tino
-
ještě jsem našel jednu z německa…
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:09 ® Tino reakce na …
-
MP-E65mm> částečně jsem to pochopil, až když jsem si přečetl technologii. Dírkovky mám rád, ale tohle je na mě moc chaotické. Protože se mi to vizuálně moc nelíbí, tak jsem se snažil najít nějaké hlubší sdělení (abych dal fotce šanci), ale bez výsledku.
Tahle má nápad http://www.fotoaparat.cz/index.php?…
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 v 19:37 ® MP-E65mm
-
Tak jsem prošel pár fotek na fotoaparatu.cz a přes neskutečné množství „hnoje“ jsem objevil po dlouhý době slušnější fotku. (subjektivní názor) http://www.fotoaparat.cz/index.php?…
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 2:18 ® regulus
-
jiris> máš pravdu, ale popravdě su rád, že to dopadlo aspoň takhle, byl jsem zmrzlej jak sobolí hovno, okoun na tom šutru nechtěl držet, jak jsem ho pustil, tak sebou mrsknul a ležel dřív než jsem to stačil zmáčnout, podařilo se mi to až na potřetí a v té rychlosti, pustit ho a vyfotit, jsem to vzal z trochu jinýho úhlu než jsem chtěl, no a nechtěl jsem ho dál trápit. Nebejt toho, že byl ten šutr tak pěkně osvětlenej zapadajícím slunkem a ten okoun tak pěkně vybarvenej, tak jsem se na to vykašlal.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 v 1:04 ® jiris reakce na …
-
regulus> když už čtverec, tak bych dal rybu jinak. Hlavou do předu a ocasem směrem dozadu, aby tam ryba byla celá. Díky hloubce ostrosti by se ocas ztrácel v pozadí a dominantou fotky by byla hlava.
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 ve 23:33 ® regulus
-
Fotka je sice duplicitní (nechtěl jsem toho chudáka moc trápit dalšíma pózama), už je v Z lovu, ale já jsem sem už tak strašně dlouho nedal fotku ryby, že by jste se mohli domnívat, že ju neumím chytnout, no a tahle i když byla focená ve strašným fofru (tomu okounovi se to pochopitelně nelíbilo), je třeba trochu víc než cvak u vody, tak se do mě pusťte.
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 ve 21:56 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> docela zajímavý, že by první vlaštovka …
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 ve 20:38 ® nnnap reakce na …
-
MP-E65mm> pro mne, prosím vás, píšu pro mne, je to nechutný záběr, srovnatelný s jiným záběrem skládky odpadků. Navíc totálně mimo téma. Ale to nevadí, něco tam být musí. Já, poetická, podle potřeby dramatická
reagovatduše jsem tam nenašel NIC. Je to foto zamrzlého odpadku.
- Neděle 15. ledna 2012 v 19:15 ® MP-E65mm
-
osprey> Fajn
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 v 19:14 ® MP-E65mm
-
Co říkáte na foto „Krutá zima… až splávky praskají“
reagovat
ve fotosoutěži. - Sobota 14. ledna 2012 ve 22:24 ® sus1
-
Dneska jsem viděl také ryby,sice jen v ,, akvárku ",ale viděl.
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 v 18:27 ® Arnej
-
Já byl taky po dlouhý době venku, ale už nebylo moc světla. Byla to spíš taková procházka kolem vody.
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 v 18:04 ®
-
Před chvilkou jsem zkoušel zoomovat.Neříkám,že z toho číší dokonalost,ale líbí se mi to
reagovat.Jen už bylo málo světla.
- Sobota 14. ledna 2012 v 10:21 ® Tino
-
ta 50/1.4 není taky žádná výhra… zase bojuješ s hloubkou ostrosti…
reagovat