Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.387 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 14. ledna 2012 v 0:23 ® osprey reakce na …
-
ctverec> Canon EOS 20D, ISO 800 nebo 1600, stativ. Myslím, že u těch kaprů jsem se dostával i nad 1/40, ale už si to nepamatuju. Byly tam i jiné ryby.
Blbec jsem nechal doma pevnou padesátku s clonou 1.4, takže jsem fotil na 3.5 až 4.5 podle vyzoomování. Je to svým způsobem extrém.
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 v 0:19 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Taky to bylo nějakého s…aní. Před akvárkem i za počítačem. Kapři viděli, že se před akvárkem něco děje, tak začali rejdit, zvířili co mohli a s tou čtyřicetinou byla ostrá fotka zázrak. Sem tam ale vyšly lepší časy, možná jsou tohle některé z těch případů.
Ta druhá opravdu k lecčemus svádí
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 v 0:05 ® nnnap reakce na …
-
osprey> ta první je docela pěkná fotka. Řekl bych, že barevná teplota odpovídá očekávání. V tom je to dobrá fotka. Možná bych chtěl kousek nad ocas, možná za ocas, ale asi to mělo své důvody.
reagovat
Ta druhá taky stála za námahu.Trochu mne ponouká k nabídce- dopište text - Sobota 14. ledna 2012 v 0:03 ® ctverec reakce na …
-
osprey> 1/40 je safra málo…čím je to focené?
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 v 0:02 ® Tino reakce na …
-
osprey> no, máš doma pěkný akvárko. U mě by ten kapr nevydržel
reagovat - Pátek 13. ledna 2012 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
mannice> Vyšší ISO je to, co ti foťák dovolí. Mě moje vykopávky zas tak moc nedovolí. 400 se dá, 800 je strop, 1600 tragédie.
Dneska jsem shodou okolností zpracovával fotky pro jeden článek, všechno je to z akvárek. Sedm hodin za monitorem, většinou jsem retušoval bordel ve vodě a poškrábaná skla. Děs. Málokterou z těch fotek jsem fotil na kratší čas než 1/40.
Ale něco jsem nafotil. Malá ukázka:
reagovat - Pátek 13. ledna 2012 ve 21:24 ® Tino
-
tak jsem hledal nějaké akvaristické a narazil jsem na tohle z dovolené
Jako, že jsem vhodné akvaristické nenašel. Ale co jsem si vyhledal údaje z exifu, tak jsem fotil velká akvária na ISO 800, f/4 a co vyšel čas. Takže v rozmezí 1/30–1/250. Samozřejmě bez blesku…
reagovat - Pátek 13. ledna 2012 v 0:50 ® reakce na …
-
osprey> Špatně si mě pochopil,nebo spíš špatně sem to napsal.Myslel sem tim,co je v danou chvíly vyšší ISO.Né co je ISO.To už sem si přečetl a snažim se s tim pracovat
reagovat.
- Pátek 13. ledna 2012 v 0:12 ® osprey reakce na …
-
mannice> ISO je citlivost. V mnoha režimech si ji můžeš nastavit ručně.
Problém je, že s narůstající citlivostí narůstá i šum. Je to o hledání kompromisů.
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:55 ®
-
osprey> Budou jen do domácí sbírky
.Ale hraju si s foťákem,tak zkoušim ..
regulus> Na Auto nefotim,snažim se fotit s různou clonou a časem.Ale je pravda,že mám málo světla.Co je vyšší ISO?
Zkusim se nějak dostat na lepší světelnost,ale bude to makačka.Co sem tak četl,tak ta světlo je všeobecně problém viďte.
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 20:01 ® osprey reakce na …
-
mannice> Silné osvětlení, stativ, světelný objektiv, nejvyšší rozumná citlivost a vybrat z x fotek těch pár dobrých. Tak to dělám já. A na výstavu bych to asi neposílal
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:47 ® regulus reakce na …
-
mannice> blesk na akvárko je pitomost, teda ten co je přímo na foťáku úplná (odrazy od skla) a kdybys do toho „blikal“ zhora, tak si myslím, že úplně zbytečně stresuješ ryby. Pokud máš dost silný osvětlení pro normální svícení, tak si zvyš ISO, dej co nejnižší clonu a třeba se dostaneš na rozumný časy. Taky je třeba si dávat pozor na odrazy ve skle. Pokud to fotíš na AUTO, tak to asi není ideální volba. Přisvítit se dá zhora třeba stolní lampou s reflektorovou žárovkou, ale myslím, že rybky budou spíš prchat.
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:20 ® Erik reakce na …
-
Co to máš za fotoapart?
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 v 16:42 ® Bigpista reakce na …
-
mannice> Můžu poradit jen co nejsilnější nasvícení akvária a fotit bez blesku nebo blesk s odrazem o strop, aby světlo dopadalo co nejvíce shora. Pak to celkem jde.
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 v 16:17 ®
-
Mám dotaz,jak fotíte rybky v akvárku? Snažim se fotit co nejlépe, ale když tam není odlesk,tak jí nestihnu v alespoň pomalejším pohybu. Ovlivňuje blesk,možnost volby rychlosti závěrky a clony?
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 14:42 @ rliebzeit reakce na …
-
No jo tak, jsem se na to nepodíval, štika vypadá jak vystrašená V sobotu jdu na fotorybařinu, tak snad se zadaří. čauves
reagovat - Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 14:00 ® Tino reakce na …
-
sus1> asi někde fotí
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 ve 20:32 ® sus1
-
Už se tady dlouho neobjevil kolega tomashr.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 1:39 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> no konečně se Ti taky něco líbí
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 1:26 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ano myslím
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 0:54 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Jestli myslíš ty fotky ze Španěl, tak to určitě. S tím jsem to tam i dával.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 0:41 ® MP-E65mm
-
osprey> oku lahodící abstrakce (krátké zprávy)
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 9:35 ® nnnap reakce na …
-
rliebzeit> chudinka, má strach v očích. To se málokdy vidí! Dobrá fotka, kolego.
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 ve 22:29 ® Tino reakce na …
-
nnnap> ta poslední s ořezem je asi nejlepší. Vítám konstruktivní debatu nad konkrétním snímkem a ne abstraktní teorie
reagovat(viz. níže)
- Pátek 6. ledna 2012 ve 21:01 ® MP-E65mm
-
ZN> pěkný, líbí
reagovat - Pátek 6. ledna 2012 ve 14:55 @ rliebzeit
-
Ahoj koukám, že je zde dlouhodobá rybí foto-absence. I když je foto z nouze ctnost tak alepoň potěší oko. Štika si stále plave spokojeně v rybníku
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 23:14 ® nnnap reakce na …
-
Tino> a když už editor, tak proč ne třeba takto, s různou výškou černé.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 23:13 ® nnnap reakce na …
-
Tino> dík za zdroj. Trochu sem se tam snažil vpašovat mnou postrádané. Ale berte to z rezervou- co vykouzlit s 3× přepočítanou kopii.
reagovat
Zde respektuji autorovo vidění, aby tam měl zhruba vše, co viděl. - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 22:22 ® osprey
-
ZN> Podle mě se to snaží většinu fotek upravit na 1100 bodů po delší straně. Když dám menší fotku, tak ji to zvětšuje a kresba jde do kopru.
Poslední Tinovy fotky mají všechny těch 1100 bodů našíř.
Nevím, jak to stráví čtverec, ale zkus dát 1100×1100 b.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 21:58 ® Tino
-
a tady je zdroj šedivky.
reagovat