Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 789.387 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 21:56 ® Tino
Tino

našel jsem další dvě šedivky. Foceno 2006 na Ještědu. Zase další fotka bez duše :-)

jo, mám pocit, že v minulé dekádě mi to šlo trošku líp. ;-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19348.jpgfoto/forum/2012/th-img19349.jpg
Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 21:20 ® nnnap
nnnap

to si zas jedna angažovaná ..... nablinkala do kapsy http://zpravy.ihned.cz/…fghanistanem#…

To je hnus. To se snad nedá podat ani kravám! Otázka- je žena vůbec schopna fotografovat? Je schopna zvolit a uchopit théma? Máte nějaké příklady, kdy se to snad povedlo?

Já jenom, že to je k aktuálnímu tématu- čb fotografie.

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2012 v 18:34 ® ZN
ZN

co to s těma fotkama zase ten server dělá?!!!

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2012 v 18:32 ® ZN reakce na …
ZN

Tino> popravdě, já to zkoušel různýma metodama, nepovedlo se mi to. To, že je to depresivní fotka by nemělo, dle mého, nic měnit na věci, že fotka by měla mít pokud možno všechny stupně šedi. Ta tvoje je prostě špatně exponovaná.

Zabývám se tím dost, hodně fotím fotky, které i když jsou barevné, tak vypadají jako BW. Trápím se tím, spoustu fotek jsem zkazil (což mě v mnoha případech mrzí), ale i když je to depresivní, nesmí to být šedé. Jsou to např.fotky z Bohinjského jezera. Fotím to už asi šest let, takže by se dalo říci, že už to tam znám, ale pořád ještě kazím a občas udělám něco, že to nejde opravit. Je to prostě šeďák.Je to vždy chyba expozice, která má fatální následky. Ale když se to povede, je to fajn.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19347.jpg
Čtvrtek 5. ledna 2012 v 11:27 ® Tino
Tino

ZN> je to pouze červený kanál. Zkoušel jsem si taky hrát s křivkami a nic rozumného z toho nevyšlo. Ani lokální zvýšení kontrastu na obloze není ono. Takhle je to depresivní fotka urbanizované krajiny, ne přírody jižních čech. :-)

Přemýšlel jsem, jak tu fotku nafotit jinak. Sluníčko a pohoda by u drátu vyšla nepatřičně, možná tak bouřkové mraky. Nebo mlha v údolí a modrá obloha. To by vyšlo v červeném kanále asi nejlíp. Prostě tonálně to otočit.

reagovat
Středa 4. ledna 2012 v 15:29 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

regulus> tak to je najluxusnejší prút aký som videl :-D

reagovat
Středa 4. ledna 2012 v 10:52 ® skwor reakce na …
skwor

regulus> Ušetřil na prutu, ale bait od Šíma, to jo :-D

reagovat
Středa 4. ledna 2012 v 7:30 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> doslova a do písmene. Chybí černá. Proto je ten pás dole a na horizontu tak důležitej. Vyndal sem z tama ty baráky, přesto však každý pokus o úpravu kontrastu vyšel nepoužitelně a když sem se uklik a snímek byl v pr…tak sem to už ani dál nezkoušel. Znova s myšlenkou na ČERNObílý, kontrastní snímek.

reagovat
Středa 4. ledna 2012 v 7:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> hmmmm, jednodíl, se špičkovou akcí, s kůrovou rukojetí, ti naftoví magnáti už neví, kam ty prachy nalejt!

reagovat
Středa 4. ledna 2012 ve 3:16 ® regulus
regulus

Nakoukl jsem do galerie na jednom ruským webu a neodolal jsem „loupeži“, tohle je prostě boží … :-D :-D :-D

reagovat
foto/forum/2012/th-img19334.jpg
Úterý 3. ledna 2012 ve 23:42 ® ZN reakce na …
ZN

Tino> při vší úctě,u mě to dobrý není. To ořezání to nespraví, je to špatně exponované, je to bez kontrastu, šeďák. Myslím si, že to nestojí zato to řezat. Ale nápad je to dobrý, to zase ne že ne.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 ve 20:42 ® sus1 reakce na …

Tino> ,, Jen " uříznout dole a vlevo 2 cm a je to.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 ve 12:32 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Co se soustředit na jednu řadu těch sloupů nebo se vykašlat na klasický formát snímku? Téma je to dobré.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 v 10:46 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

osprey> :-) v poriadku :-) ani ja som to nefotil

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 v 0:38 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> ha, safra… zapomněl jsem je oříznout :-)

Ale máš pravdu, asi by dost vlezly do obrazu.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 v 0:24 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> To ti tam ale asi polezou ty baráky dole. Myslím, že by se mi to víc líbilo zcela bez nich.

Ale je mi jasný, že jsou možnosti, jak tu fotku udělat, dost omezené.

reagovat
Pondělí 2. ledna 2012 ve 23:50 ® Tino
Tino

jedna psyho z listopadu. Ono je vlastně úplně jedno, kdy byla focena. :-)

edit: když tak na ní koukám, tak příště budu muset slézt kousek kopce, aby se odfiltroval ten les na současném horizontu. Potom stromy vlevo budou vypadat opravdu opuštěně.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19321.jpg
Pondělí 2. ledna 2012 ve 22:20 ® osprey reakce na …
osprey

TOMMY CATFISH> Tady jsi mezi fotografy, takže nejde o to, co vyfotíš a jak to držíš, ale o kvalitu fotografie.

A ta, nezlob se, je velmi chabá. Fotograf u toho myslí, takže fotografované osobě nepoleze z hlavy igelitka, nebude tam ten provaz (nebo co to je) vlevo a navíc tohle by spíš chtělo vzít na výšku.

Počítej prostě s tím, že v téhle diskuzi se řeší to, jak dobrou fotografii se ti povedlo udělat a pokud je tady málo snímků, je to i proto, že dobrých fotek prostě vzniká poměrně málo.

Taky je normální, že tady se otevřeně kritizuje, protože jinak se člověk nikdy nedostane dál.

reagovat
Pondělí 2. ledna 2012 v 16:45 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

aj ja pridávam foto ale tak ryba v rukách a samozrejme pustená :-) ten boj bol krásny :-) na nymfu toad

reagovat
foto/forum/2012/th-img19317.jpg
Neděle 1. ledna 2012 v 18:16 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> level v kvalitě obsahu je neodiskutovatelný. Měl jsem na mysli level jednotlivých „disciplín“ :-)

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 v 18:07 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> otázkou je co si člověk pod slovem „level“ má představit :-) Pokud je to doslova nějaká fotografické urověň ve smyslu kvality obsahu, tak se obávam že existuje :-)

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 v 17:50 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> dle mého, žádné levely neexistují. Existuje jen fotka, a je úplně jedno, ze které „disciplíny“ je :-)

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 ve 13:39 ® chose120
chose120

Tak z dnesni prochazky kde plavou kaprici.Uz se na ne chystam.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19300.jpg
Neděle 1. ledna 2012 ve 13:22 ® MP-E65mm
MP-E65mm

nnnap> Já bych rád viděl ten vyšší level v kategorii wildlife. Neber to jako nějaký rejpání, ale fakt bych ti chtěl porozumět. Rád bych to viděl na konkrétní ukázce. Já si totiž myslím, že zrovna u Matého zhruba víš jak ta fotografie vzniká a díky tomu je tvůj pohled na fotku ovlivněn.

Naštěstí neexistuje žádný etalon podle kterého se řídit při posuzovaní/nah­lížení na fotku. Každý tu míru posuzování má nastavenou jinak a to je dobře.

world press photo : i tam si člověk najde zajímavé snímky. Netvrdím, že všechny!!

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 ve 21:54 ® sus1 reakce na …

regulus> :-D

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 ve 21:48 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> taky na vás dojde plantážníci, boží mlýny melou pomalu ale jistě … :-P

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 ve 21:43 ® sus1

regulus> Nám?!,co je ještě málo to zase až tak moc nevadí?!!:-P :-D

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 ve 21:32 ® regulus
regulus

Jinak všem ať vám to fotí, chytá a vůbec ať se všeobecně daří jak nejvíc …

Kurnik zase budem o rok starší … :-(

Ale dnes bylo krásně … :->

reagovat
foto/forum/2011/th-img19295.jpg
Sobota 31. prosince 2011 ve 21:30 ® regulus
regulus

nnnap> jakou omluvu, byl tam smajlík neblbni … :-D

Víš já zase něco teda skoro všechno čtu maximálně jednou, no a vona ta tvoje reakce přišla se zpožděním, dobře, vím že to bylo všeobecně proti nikomu namířený, ale kapinku mě to zmátlo … :-1

reagovat
Sobota 31. prosince 2011 v 19:22 ® sus1

Přeji všem hodně ...... co si nejvíc přejete a ať je toho vždy dost.

reagovat
foto/forum/2011/th-img19292.jpg