Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.395 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. prosince 2011 v 17:34 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Víš jak málo lidí přišlo na tu revoluční myšlenku, že by se mohli u focení vohnout?
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 17:27 ® nnnap
-
průměrné fotky, příšerná technika, z každé čpí kalkul. Zbytečné fotografie. Je to honění klacku. Začíná. Budiž. Je to dobré akorát do fotosoutěže na Chytej. Polovičku jeho snímků udělají i kluci tady. Ale porotu by zaujal, protože se vohnul
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 17:13 ® ZN
-
reagovat
- Pátek 30. prosince 2011 ve 13:43 ® Mrakoš reakce na …
-
sus1> tak si naklikej hobby.cz a tam asi 4. zhora najdeš: OBRAZEM: Podívejte se na nejkrásnější snímky ptáků Bence Mátého Stojí to za to.
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 10:17 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Na horach to docela jde.
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 10:17 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Co pořád děláš??Kdykoliv sem píšeš ,tak pořád nemáš čas.
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 1:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> nějak není chuť, není co fotit a s časem to je taky na pytel
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 v 0:12 ® regulus reakce na …
-
ZN> no ono taky jde o to co fotíš
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 23:14 ® ZN reakce na …
-
regulus> moje nejmilejší počasí na focení.
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 22:08 ® regulus
-
No a když jste se tu tak slezli, jak vám to fotí v takovým krásným počasí, krásný rozptýlený světlo, mlha …
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 21:12 ® sus1 reakce na …
-
Mrakoš> Odkaz mě nefunguje.
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 21:08 ® Mrakoš
-
tomuhle říkám parádní fotky http://hobby.idnes.cz/foto.aspx?…
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 20:25 ® MP-E65mm
-
Kos pro tento den
reagovatteda dva i pro zítřejší den
- Čtvrtek 29. prosince 2011 v 19:11 ® brčkoo
-
ZN: Tak to máš naprostou pravdu, všichni se chtějí v těchto situacích na fotce poznat a to je důležité. Plně s tebou souhlasím s tím, co jsi napsal. Již několikrát jsem také narazil. Fotil jsem skupinu lidí a před nimi byl malý plastový traktor. Místo, abych ostřil na skupinu lidí, tak jsem snížil clonu a zaostřil na ten zmíněný traktor. Skupina byla na fotce celá, jen trochu rozostřená, ale ten traktor, ten byl. Fotka byla hezká
Jen ty komentáře poté. Do dnes to mám na talíři. Hold člověk se všem nezavděčí
Libor: Trochu jsem nad tím přemýšlel. Ono by možná ta skupina šla vyfotit na clonu f2.8. Za použití extrémně širokoúhlého objektivu (14mm) nebo rybího oka, by mohla být clona 2.8 dostačující na to, aby vše na fotografii bylo ostré. To už je ale pouhá teorie. Díky za názor
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 v 16:21 ® sus1
-
regulus> S Liborem souhlasim a ZNkovi děkuji za komentář.
A a a a vůbec,už si mě to v Nikonu( foru ) promazal???
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 v 15:41 ® regulus reakce na …
-
sus1> a co těma žlutejma kriplama chceš říct???
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 v 15:21 ® sus1 reakce na …
-
ZN>
reagovat - Čtvrtek 29. prosince 2011 v 15:12 ® sus1 reakce na …
-
Libor>
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 21:27 ® ZN reakce na …
-
nnnap> ten seznam je jahodový. Ale jinak mě ta šusova fotka vůbec neuráží, klasika z kostela, klasika skupinová fotka do nějakýho alba o určité události. Konvenční, nic nevymýšlel, všichni spokojeni. Na rozdíl od ostatních mě vůbec nevadí ta žlutá, naopak, tím se aspoň trochu odlišuje a dává tomu určitou atmosféru.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 20:59 ® nnnap
-
ZN> asi tak. Ale to sus1@seznam*cz se docela povedlo zaostřit.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 20:53 ® Libor
-
brčkoo> je to jako na svatbách, pokud to jde fotil bych bez blesku.
Blesk může pomoci zmrazit scénu ale i ji jen třeba pomůže přisvětlit. Při rozdílný barevný teplotě nasazuju na blesk oteplujíci nástavec, kterej světlo blesku obarví (třeba do žluta), teplotu už pak upravím potom v PC v rawu, to je to nejmenší, žlutá barva je chyba susa že si ji neuhlídal a nestáhnul.
Skupinovku bych na f2.8 nefotil, z důvodu malé hloubky ostrosti i když je to teda široké. Ale právě pokud tu skupinu fotil ze strany. Já bych to pral zepředu, ale nevím jaký tam jsou podmínky.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 20:41 ® ZN reakce na …
-
brčkoo> víš, já nejsem žádný velký teoretik, ale… vždycky záleží na tom, co chceš fotit, jaký je záměr. Pokud bych já fotil tu scénu co šus, tak bych tam dal osmadvacítku objektiv, blesk s EV-0,3, čas 1/125 a clonu 5,6. Všechno by bylo ostré, všichni by se poznali, všichni by byli spokojení. A o to u takovýchto fotek jde
Pokud bych chtěl fotit něco jiného, zařídil bych se podle toho, co bych vlastně chtěl fotit a šel do toho. Kašlal bych na šum, kašlal bych na ISO, udělal bych to tak, aby mi můj záměr pokud možno vyšel. Nikdo by se moc nepoznal, všichni zúčastnění by byli nasraní, ale já bych byl třeba spokojený. Je to složité
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 20:09 ® brčkoo reakce na …
-
ZN>to je mi jasné s tím světelným objektivem, ale i když nastaví nejnižší clonu, kterou mu dovolí objektiv, tak „získá“ čas a může snížit ISO, čímž se zbaví šumu na výsledné fotografii, ale určitě se tím nezbaví toho, aby celkové pěvecké vystoupení bylo ostré. Clona f2,8 mu „vypíchne“ akorát účastníky na které zaostří a ostatní budou rozmazaní. To by musel být blesk prioritní světlo. V tomto případě je světlo od blesku jen doplňkové, prioritní budou nějaké žárovky (proto ta žlutá barva). Nebo se pletu??
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 19:57 ® brčkoo reakce na …
-
Libor> Tak jak na to do toho kostela s bleskem nebo bez blesku, když se podíváme na ten susuv případ?? Asi bych volil tu variantu bez blesku, ale zajímá mě i tvůj názor
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:56 ® ZN reakce na …
-
brčkoo> světelný objektiv má téměř vždy výhodu proti méně světelnému, i když je přicloněný na malou clonu. Ostatně, v tom je ta výhoda
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:49 ® Libor reakce na …
-
brčkoo> pravděpodobně aby mohl fotit bez blesku
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:48 ® Libor
-
brčkoo> ale šlo by to, a i ta barva není problém, fakt, je na to několik poměrně jednoduchejch fíglů. A k tomu to na Pc jde jednoduše srovnat.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:46 ® brčkoo reakce na …
-
sus1> Nějak jsme si asi nerozuměli, ale proč jsi chtěl použít ten světelný objektiv?? Co jsi od něj očekával??
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:01 ® sus1
-
brčkoo> Na clonu 4 bo ten objektiv menší nemá.
reagovatSvětelnější byl 2,8.
- Středa 28. prosince 2011 v 17:51 ® brčkoo
-
sus1> Teď se zeptám asi hloupě, ale proč ten světelný objektiv, když jsi to fotil na clonu 4?? Ty jsi měl v plánu „vypíchnout“ nějakou slečnu se sboru?? Je pravda, že ta flétnistka v popředí je hezká, asi bych vyfotil jen ji
reagovat