Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 789.428 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 21. prosince 2011 ve 12:04 ® sus1

Esi von ten MPéčko nemá místo mozku kartu, když si všechno pamatuje a nemusí fotit.?!!:-))

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 11:03 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> no možná nepřekroutili, ale trochu přitáhli za vlasy. Toho břídila jsi asi taky přehnal, je fakt že na podobnejch akcích fotím opravdu každou ptákovinu, ale když jdu na ryby tak za celej den udělám třeba jen 3–4 fotky nebo taky žádnou, protože prostě není co a to vláčím foťák celej den na hrbu a riskuju jeho koupel. Kdybysme někam vyrazili spolu, tak se možná i vsadím, že ty budeš mít víc fotek hmyzáků než já krajinek … :-P

Ale už to fakt necháme bejt, ale přimlouvám se u tebe za tvoji ženu o to vánoční cvak … :-))

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:48 ® Lůca1202 reakce na …
Lůca1202

MP-E65mm> ..a uděláš ten cvak třeba i o letošních Vánocích??? 9-)

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:46 ® Lůca1202 reakce na …
Lůca1202

MP-E65mm> :-P

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Lůca1202> kuš ................. :-)

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:38 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> není na tom světě krásně :-)

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 9:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Já ten cvak bez rozmyslu udělám taky a opravdu s porovnáním třeba právě s tebou jsem naprostý břídil. Myslím, že jsme to trošku překroutili. Asi bych to uzavřel.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 8:55 ® Lůca1202
Lůca1202

regulus> Díky moc :-) I my přejeme krásné Vánoce ;-) Btw. moje nervy potřebují každodenní trénink, ale zlepšuje se to :-> :-))

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 8:53 ® Lůca1202 reakce na …
Lůca1202

ZN> souhlas :-)

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 23:52 ® regulus reakce na …
regulus

Lůca1202> :-D :-D :-D

No jo, ono to tak někdy chodí, ševcova žena a kovářova kobyla chodí bosa. Ale on se polepší, je nesmělej, ale léčí se.

Jinak přeju klidný vánoce do MB a hodně pevný nervy s manželem. :-))

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 23:51 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> to mě fakt tím pohledem překvapuješ. Ale ty procitneš :-)

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 23:49 ® ZN reakce na …
ZN

Lůca1202> jestli taky můžu… focení je sranda, brnkačka, relax, který člověku pomáhá v těch sračkách okolo, pohled na život, v žádném případě ale nezdržování se „nějakýma blbostma a dokumentama“. I „blbosti a dokumenty“ jsou pohledem. I blbosti jdou vyfotit tak, že to nakonec blbost není a je to mnohem, mnohem vážnější a mnohem a mnohem důležitější věc, jedním slovem dokument. Je docela velký problém dokument nafotit, mnohem a mnohem složitější, jak nafotit cokoliv jiného. Nestačí při tom mít zmáknutou nějakou techniku, nestačí jen tak fotit. I když… stačí jen tak fotit, ale člověk to musí mít v sobě, musí to být nějaká výpověď, musí to být z fotek patrné. Čím víc, tím líp.

Jsem pevně přesvědčený, že i k tomu, aby MP-čko „jen tak vytáhnul foťák“ a fotil ve stylu „tady jsem byl“ velice brzo dojde. Velice brzo. Pokud se pletu, tak se hold pletu, ale prostě, toto má smysl, i když člověk má své libůstky, kterým se věnuje třeba více. Jen tak, z radosti. Focení je jen jedno.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 23:16 ® Lůca1202 reakce na …
Lůca1202

regulus> jestli můžu, tak do toho vstoupím :-) Většinou to tady jen sleduju, tentokrát ale musím něco napsat. To, co píše Míra v posledních příspěvcích je bohužel, k mé časté obrovské nelibosti, naprostá pravda.. Jakmile jedeme na rodinný výlet, dovolenou, nebo jakoukoliv jinou akci s dětma či známýma, tak Mírův foťák zůstává ležet doma a jediný, kdo se snaží zachytit něco jako „hele, byli jsme tady“ jsem já :-(( a to navíc pomocí mého „cvakátka“. Někdy ho sice přemluvím, ať foťák vezme, ale nakonec to dopadne tak, že tahá bágl na zádech a foťák ani nevytáhne – max. si ho smím půjčit a trochu s ním blbnout, ale on se nějakými dokumenty „nezdržuje“.. Neumíte si představit, jak mě tím „rozčiluje“ – kdybychom já a naše děti byli hmyzáci nebo žáby, jóó, to bychom měli doma fotek :-)) )) Takže asi tak :-) Dobrou 9-)

manžel> btw. chtěla bych mít Tvou práci – to je teda morálka ;o):-O

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 22:55 ® regulus
regulus

MP-E65mm> No dramatizovat jsi to začal ty, teda alespoň to tak vyznělo, bez nějaký urážky nebo něčeho podobnýho, spíš si myslím, žes to blbě napsal, prostě každej udělá těch „obyčejnejch fotek“ jiný množství, někdo víc a někdo míň, ale asi nikdo žádnou.

Pokud se týká TVV tak na to první si nepamatuju, je to možný, ale to je fuk, pokud se týká toho focení na pstruhovce, tak to byla jednoznačně věc se záměrem udělat nějakej typ fotek, tehdy se to nepovedlo a obávám se, že v současnosti už to bude pasé, pravda letos jsem tam skoro nebyl, ale výsledek byl prachbídnej, něco se stalo asi kormoráni.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 22:36 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Juro, vždyť to je ale v pořádku. Nikdo Ti to nevyčítá. Pokud Ti to cokoliv přináší je to v pořádku. Když si načnul TVV, pamatuješ si na situaci kdy si šel ven fotit a já se na to vyprd? Pamatuješ si na situaci kdy jsme kdysi něco domlouvali? Tam to mělo opodstatnění, tam jsem věděl co chci........jestli mi rozumíš. Mám něco v hlavě a jdu si za tím. Nevím jestli mi rozumíš. To víš že si cvaknu kolegu jak leží ve sračkách, jen abych měl dokument, ale věř že to fakt nepřeháním. Mám naprostý minimum takových fotek, to nestojí ani za řeč.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 22:26 ® regulus
regulus

MP-E65mm> No splkli jsme na TVV, připadls mě docela normální, ale pokud vezmu příspěvek na který jsem reagoval, tak mi z toho vyplynulo, že fotíš jenom to co si myslíš že bude FOTKA a nic jinýho, z toho důvodu jsem napsal to co jsem napsal. Samozřejmě jsem nemyslel zběsile fotit každou pyčovinu. Ty možná ne, ale já v klidu přiznám, že když někde jedu, tak si prostě udělám i ty docela normální fotky jako naprosto každej kdo má sebou foťák bez ohledu na fotografický ambice a nestydím se za to. Už jsem to tu psal, šmatlu po přírodě, sem tam něco vyfotím a někdy se zcela vyjímečně něco povede.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 22:20 ® hraji
hraji

Děkuji za tuto diskuzi, díky ní jsem si plně uvědomil, že naštěstí vůbec nefotografuji a tím pádem ze mě spadly veškeré obavy mačkat spoušť.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 22:13 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Já bych řekl, že to zbytečně dramatizuješ. Kdo mě zná ví, že nefotím každou „pičovinu“ kterou uvidím. Pokud v tom vidím něco co by stálo za vytáhnutí fotáku, tak to udělám. Provedu nastřel a vidím zda to má význam čí ne. Rozhodně nejdu a nefotím vše kolem jak smyslu zbavený jen abych měl památku. Ano, asi jsem divnej.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 21:58 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> jeden z nás je divnej nebo kecáš, neříkej mě že si vůbec nikdy nevyfotíš prostě „něco“ z důvodu nějaký vzpomínky, že se ti to líbí nebo jakýhokoliv jinýho důvoidu aniž by to prvoplánově měla bejt FOTKA. Samozřejmě nemusíš mít stovky snímků třeba z dovolené, ale fakt mě netvrď že nevyfotíš nic jen prostě tak, protože ti to nevěřím. Pokud je to pravda, tak by ses nad sebou měl zamyslet, páč ti asi hrabe. Bez urážky a bez smajlíka.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 20:20 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> myslím, že se zase pleteš. Mnohokrát jedna silná fotka, a je úplně jedno, čím je udělána, vypoví mnohem víc, jak několik fotek, které tu sílu prostě nemají.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 19:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> nejde o to jak, ale k čemu. Fotím pro to abych udělal dobrou fotku a ne pro to aby mi ta dobrá fotka cosi připomínala. To nechám pro jiný. Zažitky z focení jsou na stejné úrovni priorit jako pořízení dobrého snímku.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 12:49 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> cesta časem není cílem fotografie. Ovšem digitální může být prostředkem tohoto. Také nehovořím o jednotlivých fotografiích, ale o slajdšou. Je nesmysl, hledat poselství v jednotlivém políčku filmového záznamu. Jako celek to dává smysl. Potřebuje mít dobrá reportážní fotografie atributy volné tvorby?

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 12:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Na to je jednoduchá odpověď. Fotky typu " hele byl jsem tady" nefotím, nepotřebuju 2400 fotek z dovolený jen abych si doma připomněl že jsem někdy, někde byl. To prostředí, mimo jiné i zážitky, které jsou s tím bezprostředně spojeny mám uložený v hlavě a opravdu nepotřebuju fotit stylem „ala nnnap“

Už to říkám poněkolikáté, nejdou dělat dvě věci na 100% bud se budu věnovat focení, tady potřeba vyzdvihnout slovo věnovat, a bude to mít nějaký výsledek a hodnotu (pro mě) a nebo budu provozovat oba dva koníčky a budu se tvářit jaký jsem udělal kompromis. Zákonitě to na obou dvou frontách budu navzájem šidit a výsledky budou podle toho vypadat.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 1:05 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> „Jednu ze skandinavských zemí jsem letos taky navštívil a říkal si jak tam nabřinkám plno fotek“, tak to fakt nechápu, možná su asi na vedlejší koleji, pravda dobrou fotku člověk tak honem neudělá, ale když už někam jedu, tak foťák jede naprosto automaticky se mnou a kdyby to měly být jen ty fotky typu byl jsem tam …

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 23:29 ® Tino reakce na …
Tino

Libor> kynuté :-D

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 22:15 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> jako každý rok :-) vždycky se tomu pak směju :-)

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 22:06 ® Libor
Libor

MP-E65mm> ale příští rok se do toho opřeš ne? :-)

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 22:05 ® Libor reakce na …
Libor

Tino> jsi fotil napečené cukroví jo ? ;-)

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 20:21 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Tino> Taky na sobě pozoruji jistou dekradaci, ale u mě je to tím, že poslední dobou moc nefotím. Takové ty foto víkendové akcičky kdy jsem se věnoval pouze focení jsou dávno pryč. Teď když se někam utrhnu tak pouze chytám fišle. Jednu ze skandinavských zemí jsem letos taky navštívil a říkal si jak tam nabřinkám plno fotek (a že bylo co). No jo, to by ty zubatý nesměli tolik žrát :-)

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 v 19:36 ® Tino
Tino

sus1> byl jsem v neděli u kamarádky a vyfotil jsem toho docela dost ;-)

Ale fotky sem pochopitelně nedám… :-)

reagovat