Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.466 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 19. prosince 2011 v 17:46 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Já byl dneska na ,,horách" a v podstatě jsem nevyfotil také ,, nic ".
Tak klasika řikáš?
reagovat - Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:40 ® Tino
-
obecně k mým fotkám… zjistil jsem, že poslední dobou trpím „fotografickou slepotou“. Prostě místo, kde se pohybuju nějakou delší dobu, které je třeba fotogenické, tak nejsem schopný vidět, natož zachytit scénu, tak aby byla zajímavá. Viz. moje vložená fotka s mraky a mlhou. Když jsem někde mimo, tak fotky jdou téměř samy. Ať je to Švédsko nebo Francie. Tam se záběry přímo cpou do foťáku.
reagovat - Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:36 ® Tino reakce na …
-
sus1> to je Oresudbro (most mezi švédskem a dánskem). Zajímavostí mostu je to, že část vede nad vodou a část tunelem pod hladinou. Toto řešení je jak pro lodě s velkým ponorem, tak pro lodě s vysokou nástavbou nebo stěžni. Když jsem to fotil, tak na vyhlídce byla nějaká česká výprava a průvodce jim byl zaměstnanec nedaleké elektrárny (jaderné?) kousek nad Malmo.
A stříbrnej objektiv je Voightlander 19–35. Žena tam fotila na klasiku MZ10 a já na digi ist*DS.
reagovat - Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:32 ® Tino reakce na …
-
MP-E65mm> Je to jezero Vanern. Byl to focený opravdu písek. Jen jsem si musel dát práci s vytažením, protože v reálu to nebylo tak výrazné.
reagovat - Neděle 18. prosince 2011 ve 12:26 ® regulus
-
Tino> jsou tam samo fotky typu byl jsem tam, ale to už vyplývá z kontextu, u mě asi vede tahle http://www.bucek.org/…119-img00059?… , nicméně když jsem to prohlížel, tak je tam ještě několik co mě hodně zaujaly, spousta povedenejch a hlavně asi tam bylo spoustu potenciálního materiálu k focení. Mimochodem ta loď v tý plavební komoře to je masakr …
reagovat - Neděle 18. prosince 2011 v 11:45 ® sus1
-
Tino> Jj, něco jako Mpéčko.
Já zase na str.4 první fotka vlevo nahoře.Na levé straně noc a napravo ještě( končící ) den ? – ale nejen ta i jiné jsou fajn.BTW: Ten( bílej,stříbrnej ) objektiv – co je to zač?
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 21:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tino> zajímavé, trošku jsem ti prolezl web a musím říct, že bych si tam vybral. Hodně, a to jakože dost se mi líbí Švédsko/str.5 ty abstraktní. Ten odliv co vytvářel s pískem (tedy jestli se nepletu) to bych si dost dobře dokázal představit na stěně
reagovatDobrý nápad a především provedení.
- Sobota 17. prosince 2011 v 16:43 ® ZN reakce na …
-
Tino> podařená fotka.
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 v 16:29 ® Tino
-
je to opravdu medúza, myslím, že to bylo nasvětleno UV. Bylo to v Německu Wattenmer Wartforum v Tonningu. Je to kousek od Hamburku, jeli jsme se tam podívat na tuleně. Docela doporučuji… To jsem měl pauzu v rybaření, ale zase jsem víc fotil.
Tady mám víc fotek http://www.bucek.org/…-2006-vedsko?…
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 14:24 ® regulus reakce na …
-
Tino> no myslím, že to bude nějaká fligna, vypadá to jako medůza, ale mám podezření, že to bude nějaký makro nejspíš přes mikroskop, no uvidím co z tebe vyleze …
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 14:09 ® Ftmči reakce na …
-
Tino> Mě to přijde jako nějaká hlubokomořská medůzka. Mám pravdu?
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 13:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tino> Mohl by si mi k té fotce něco víc napsat, dík. Ta fotka vě mně vzbuzuje zvědovost
reagovat - Sobota 17. prosince 2011 ve 13:13 ® MP-E65mm
-
regulus> na mě to působí dobře, rozhodně bych nic neretušoval. Pokud to uděláš ztratí ta fotka kouzlo. Toho místa by tam mohlo být víc .............. jo líbí.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 v 18:14 ® sunet
-
Ještě komentář k fotce od samotného Gurského: "Pro autora ztělesňuje fascinaci řekou Rýn v jediném konkrétním místě, které ho prý vždy zvlášť přitahovalo. Rušily ho ale další prvky v okolí, takže vyfotografovat se svůj Rýn rozhodl teprve po půldruhém roce.
Rušivé elementy Gursky jednoduše vynechal a dlouho pečlivě retušoval, dokud z velkoplošné fotografie digitálně neodstranil chodce se psem, cyklisty i dokonce tovární budovy."
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 v 15:37 ® Libor reakce na …
-
jiris> zajímavá – rybáři na těch kůlech, stativ, dlouhý čas.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 14:39 ® sus1 reakce na …
-
osprey> …,, že ono už bylo vyfoceno skoro všechno."
Právě a ne jednou.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 14:34 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Ty to nemůžeš poznat,bo tak fotit( normálně ) neumíš.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 14:13 ® regulus reakce na …
-
nnnap> no mě to spíš připadne jako schody nebo díra, teda jakási výpusť, ale to asi z praktickýho hlediska bude blbost, takže schody …
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 14:09 ® Tino
-
jedna rybářská…
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:50 ® nnnap reakce na …
-
jiris> zvýšil si mou sebedůvěru. Teď už se mnou nevydržíte vůbec
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:44 ® nnnap reakce na …
-
regulus> podle mne to je sjezd techniky k vodě. Prostě traktorové koleje. Ty ho nabonzovali a díky nim jsem si to uvědomil. Bodejť by tam byly keře. Posečený trávník. A propó- kterým směrem teče? No to je fuck.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:40 ® regulus reakce na …
-
jiris> a kterou máš na mysli??? Myslím tou normální …
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:36 ® jiris
-
Raději sem hodím něco normálního http://ngm.nationalgeographic.com/…ces-week-12/#/0
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:36 ® regulus
-
nnnap> jo to asi jo, ale i tak mi připadne, že to je moc „čistý“, skoro jako golfový hřiště, pravda, když se na to člověk podívá blíž, tak tam sem tam nějakej ten drn najde, je vidět, že ti němci už nejsou tak důslední jak bejvali, ten trávník není dokonale rovnej. Pokud se ještě vrátím k té fotce, tak jsem si při podrobným zkoumání všimnul rušivýho prvku vlevo na druhé straně, schody nebo jakásí propust či co to je, to autor asi zanedbal, chtělo by to vyretušovat …
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:25 ® nnnap reakce na …
-
regulus> když na to tak koukám, tak je to jednoduchá fotka protipovodňového valu. Žádný kumšt todle vyfotit a velký už vůbec. Vysvětluje chybějící horizont, mraky až po zem. Tuctovka. Dokonce není ani široká, spočítal jsem na horizontu pouhých 84 metrů. V popředí cyklostezka. Povedená fikce, ovšem nesměl bych se nad ní naklánět jako nad uměleckým dílem. Pak padá všechna iluze.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:13 ® regulus reakce na …
-
nnnap> ještě k tomu Rýnu, nevím sice jak to kolem Rýna vypadá (teda na pár místech jo, ale to je vedlejší), nicméně pokud tomu autor nepomohl v počítači, tak asi mohla bejt docela honička najít místo kde se tohle dalo vyfotit, bez jedinýho keříčku, křivý travičky, na obzoru nic, kdo ví co je tam vlastně vyfocený.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 13:05 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Ta drahá je umělá, strohá, hyperjednoduchá, je za tím kus odvahy.
Chápu, o co tu šlo, vyniknout by ale mohla spíš při zařazení do určitého cyklu. Když to na mě vyskočí na monitoru, tak se toho spíš leknu.
Problém dnešní doby je, že ono už bylo vyfoceno skoro všechno.
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 12:52 ® nnnap reakce na …
-
regulus> no vidíš to, jaký já jsem dobrák, já ti za 5 korun poskytnu práva na vytištění jedné fotografie topolu a umístění na vánoční stůl do 31. ledna 2012. V rámci udělené licence ji můžeš v editoru dozdobit vánočními baňkami
reagovatV plné verzi, za 82 mega ji můžeš i vymazat z hardisku. Bude tvoje.
- Pátek 16. prosince 2011 ve 12:45 ® regulus
-
nnnap> no tak 81 mega bych za to rozhodně nedal, jednak je nemám a i kdyby náhodou, tak za tuhle cenu by se dal koupit už velice slušnej obraz některého ze starých mistrů a to jen když pominu, že bych věděl o daleko lepším využití této finanční částky, zas až tak moc to umění rád nemám …
reagovat - Pátek 16. prosince 2011 ve 12:40 ® regulus
-
Libor> jak jsem psal, u toho rybáře jsem s tím nemohl nic dělat, nefotil jsem ji, nevím kdo ji fotil, čím ji fotil, pouze se domnívám, že byla pořízena v roce 1962 nebo 1963 soudě podle dalších fotek na stejném papíře kde na některých bylo razítko s datumem. Je to sken papírové fotky, špatně vyleštěné s mírně okousanými okraji a konec konců i špatně zpracované ve fotokomoře (tmavá jako sviňa). Byla v igelitce s historickými fotkami jedné lokality (mimochodem taky po kvalitativní stránce děs), které jsem potřeboval na tvorbu jedné části webu. Fotka mě zaujala, takže jsem jí kapinku pomohl ve PS a plácnul semka, protože mě zajímalo, jak na vás působí. Na to, jak ji dotyčný komponoval nemám vliv, ale souhlasím s tebou, že je na těsno.
Pokud se týká té fotky z divadla, tak tu jsem sem hodil spíš v kontextu diskuse o tom co kdo fotí, jako ukázku která není určená ke komentování, je mi jasný, že pro kohokoliv jinýho ta fotka nemá význam, pro mě jo, protože jedna moje ratolest hraje amatérsky divadlo, toť vše.
reagovat