Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.476 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 21:18 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> myslíš odborníka co fotí krtky v zemi nebo laika co rozebírá umělecké hnutí jako by sám Picasso byl
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:49 ® nnnap reakce na …
-
sus1> asi myslíš tu moji, tak ta je v tapetách na straně 142.
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:48 ® nnnap reakce na …
-
ZN> no to se musíš zeptat vodníka Česílka, proč to jezero vypouští
To není místo, ke kterému bych přistoupil tak, že jej chci vyfotografovat a moc nad ním přemýšlel. Jedeš kolem kolem, něco mne trklo a to něco tam mám. Je tam zajímavá prostorovost. 3D ve 2D. Tomu je podřízeno vše. Ostatní mne nezajímá. To mi stačí. Je to fotka pro mne. Primárně jedu s rodinou na kole, kluk na něm sedí potřetí v životě a já ho vezmu do rakous, takže myšlenky spíš vzadu než vpředu, ale jako příklad toho, na co používám digitální záznam to stačí. Kdybych nad tím měl dlouze přemýšlet, tak tu fotku neudělám nikdy. Mám na to jenom vteřiny. Píšu 2 kroky tam a sem a z toho chci vytlouct největší kapitál. Více scéně nemůžu dát. Sem se schválně podíval do časů, tak je to čtvrtá fotka od –5 minut. A tato konkrétní fotka má odstup od předchozí 28 vteřin. Co tam mám vymýšlet. Nechci vymýšlet, chci zaznamenávat.
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:33 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tak nám tu fotku ukaž.
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:03 ® ZN
-
nnnap> je potřeba se zeptat, kdo je laik a kdo odborník
Btw., ta tvá fotografie je zajímavá právě tím, že je focena tou navigací. Fakt, mi se líbí to podání, atmosféra z toho vyplývající. Co nemohu na druhou stranu pochopit, to je naprosto začátečnická a laická chyba, nenasvěčující o nějaké základní znalosti. Proč se vylévá to jezero? Není v tom žádný záměr, jen na první pohled patrná základní chyba.
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:50 ® nnnap reakce na …
-
MP-E65mm>
reagovatdobrá práce. Laik se diví a odborník žasne
- Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:09 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> ve vší uctě k tobě ( i když Tě neznám) ale to co píšeš jsou neskutečný hovna.
Na druhou stranu regul má pravdu s tím gustem.
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2011 v 0:17 ® regulus reakce na …
-
nnnap> jak jsem psal, proti gustu žádnej dišputát, každej více méně fotí to co je mu blízký a pokud to dělá, jak bych to tak řekl, se zájmem, s chutí tak je to dobře. Záměrně jsem nenapsal naplno, jak je v dnešní době zvykem, protože ten komu to není daný dobrou fotku tím, že to bude dělat „naplno“ neudělá i kdyby se po...... .
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 23:02 ® nnnap reakce na …
-
regulus> já upřesním kluci, není to se mnou tak primitivní, jak to svádí. Jsou to momentky, samozřejmě, že klikajíc jsem pozadu, tak jsou to většinou prdele než ksichty. Žádné velké nucení. Ksichtovek je menšina. A ty, když sou, jsou většinou dobrovolné. No, najde se nějaká diktátorská, ale odůvodněně. Objevil jsem si pro sebe přijatelné využití digitálního záznamu. A to slajdšou stovek, tisíců kontinuálních fotek nějak tématicky zaměřených. Takový film fotografií. Třeba ty alpy- 2400 fotek po 4 sekundy mi vrátí týdení požitek v 2 a třičtvrtě hodinovém bloku, což je akceptovatelné. Místo celovečerního filmu. Kamera by musela hrčet furt, kdo by se na to díval, leda blázen.
Normálním foťákem bych se na samozřejmě vysířil, ale má turistická navigace, kterou si stejně nesu v ruce, má relativně ucházející foťák, mi toto umožňuje. Taky fotky ve vodě, pod vodou , v sauně, prostě v místech , kde se se supervifikundovanými teploušskými digitály, viz odkaz na samsung níže, nedostanu.
reagovat
Takový fotoseriál, kde si fotím bídu Hrubého Jeseníku, jeho lidové umění, to v uvozovkách, plynule z podhůří přecházím do přírodních krás, není problém si udělat záběr co 2–3 minuty něčeho nového, pěkného, zajímavého, od začátku po setmění, poté s večerní návštěvou místního aquaparku, se záběry uprostřed vodní tříště, podvodní, jak se kluk potápí,kormorán jeden, poprvé dává šipky z bloku, jak sedíme ve horké sauně, sprcha, auto a po půlnoci dodom, puštěný jako slajdšou, to má pro mne svou cenu. Zastavíš, dokonce vrátíš čas. Na toto digitál ano. Nemyslitelné jinou technologií. Takže záběry rodiny jsou tam zcela samozřejmé, dobrovolné, jejich souhlas nepotřebuji, ono pochopili, že to je zajímavější, a památka pro ně, s nimi v pohybu, jak eiffelovka ze stativu. Na co, eiffelovka ze stativu. - Středa 14. prosince 2011 ve 22:03 ® regulus reakce na …
-
nnnap> máš z mýho pohledu trochu divnej názor, ale proti gustu žádnej dišputát. Víš co já bytostně nesnáším, fotky typu rodinka na náměstí, rodinka u kašny (rodinka s britskou královnou), jednoduše a prostě strojený fotky. To už je mi fakt milejší a pro mě opravdovější fotka gauče respektive Zdeňkova vnuka (vnučky) kterej za ním vykukuje. Ano fotím spoustu fotek typu „tady jsem byl“, ale to je jenom pro mě, jakejsi dokument, není to žádný umění a nikde tro nevystavuju. Sem tam se u toho šmatlání po přírodě pokusím o slušnější fotku, vím že to není žádná hitparáda, ale není to úplnej cvak, cvak. Souhlasím s tebou s jedinou věcí, že film má svoje kouzlo, je to jiný než digi fotka, ale jenom z technickýho hlediska, to druhý hledisko je čistě v rukou fotografa.
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 21:58 ® džigit
-
jen pro zajímavost http://www.novinky.cz/…-svetla.html?…
reagovat - Středa 14. prosince 2011 v 15:44 ® nnnap reakce na …
-
osprey> režisér se bude poslouchat! Herec ať si myslí co chce!
reagovat - Středa 14. prosince 2011 v 15:38 ® Libor reakce na …
-
nnnap> to je jedno , já to zas tak nepotřebuju, až bude víc času třeba.
reagovat - Středa 14. prosince 2011 v 15:16 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Rodinu fotím minimálně – nikdo z jejích členů o to nestojí. Berou to jako nutné zlo už při těch pár snímcích potřebných k uložení informace o tom, že "takhle jsme vypadali a tady jsme byli.
U mě je poměr fotek dovezených z dovolené přesně obrácený než u tebe. Ale každému, co jeho jest.
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 14:23 ® nnnap reakce na …
-
Libor> jak uhnul? Z čeho? Ty 2 kliky bys mohl zvládnout.
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 14:08 ® Libor
-
nnnap> mno nijak jsi mě nepřesvědčil a svojí odpovědí jsi šikovně uhnul, ale v poho. Tu fotku hledat nemám čas.
A digitální fotografie je jen další technický prostředek na zachycení něčeho, stejně jako film či krabička od sirek s dírkou. Jde o výsledek, ne o techniku.
Na papíře by jsi určitě nepoznal zda je to digitálem či analogem. Plané řeči.
Já se teď zamiloval do kreslení na dřevo, tou vypalovací pájkou. Je to víc opravdové když čicháš to spálené dřevo, to je pravda, to PC neumí
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 13:57 ® Tino
-
tak to je mazec… http://tech.ihned.cz/…-na-pocitaci
za chvíli budem sedět u kompu a modelovat scény místo focení.
reagovat - Středa 14. prosince 2011 ve 13:13 ® nnnap reakce na …
-
Libor> digitální fotografie nemá pro mne žádnou hodnotu, maximálně špatného záznamu. Jediný důvod vyfotit si eiffelovku shledávám pouze, naženu-li tam kluka. A nahnal bych ho i před britskou královnu. Ta dáma mi v podstatě za špatný snímek nestojí. Chci tím říct, že 99,95% fotografií je osobních. Proto nezveřejním žádnou z povedených momentek, protože mi nestojí poplácání po zádech za prodej jejich duší.
reagovat
z 5000 fotografií je tak 30 bez lidí. A to i z alp
Jednu, z vlastně vzácných , volných fotografií, na kterých mi nezáleží, jsem tu dal do tapet, aktuálně je někde na 142 stránce. Fotka turistickou navigací. Holá, syrová, jak jsem jí cvakl. Byla pořizována pouze jako připomínka běžného místa, společného výletu. Ale nějak jsem to pojal. Fotka není jen cvak- slezl jsem z kola a v rámci pravidla, že vyžaduje-li kompozice víc jak 2 kroky úkroku, nestojí za záběr, se snažil nabrat do záběru vše, co jsem chtěl. Je to tam, nepřidal a neubral bych ani mm. Tak cupujte. Můj pohled na daný kousek přírody. Tak jsem si jej zabalil a odnesl domů. - Středa 14. prosince 2011 ve 12:20 ® nnnap
-
co říkáte na tuto ódu na digitální fotografii. Tak mne napadá, proč grafii?
http://tech.ihned.cz/…neho-volfika
Podle mne megahnus. Zoufalství digitálu.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 18:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> no pokud bych mel jednoho pseudopotocaka naservirovanyho na taliri s cerstve orestovanou zeleninou, tak si muzes byt jist, ze bych u rozhnevaneho publika utrousil na tvou obhajobu nekolik slov.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 16:13 ® Libor reakce na …
-
Mates(původní)> a o prý u fotky jde, vyvolat emoce
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 15:10 ® Mates(původní) reakce na …
-
Libor> když temperuješ chip a chochku, je to gut a dřezovka je i ostrá, ovšem nevím jak by virtuální rybářský svět snesl dřez s 20 vykuchanými pseudopotočáky v těchto dnech. Počítám, že velmi špatně.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 14:43 ® Libor
-
jiris> brání mu v tom to teplo, hned se Ti zamlží čočka, v horším případě čip
reagovat, kort v kuchyni u dřezu.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 13:59 ® Mates(původní) reakce na …
-
jiris> No taková fotka dřezovka má jistě své kouzlo.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 13:20 ® jiris reakce na …
-
Mates(původní)> a co ti brání ty ryby nafotit pěkně doma v teple v kouzlu kuchyně?
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:56 ® Mates(původní) reakce na …
-
ZN> Já šel včera s přítelkyní na procházku kolem Jizery a byla taková zima, že jsem foťák ani nevyndal z brašni. V sobotu jsem lovil a kydlil ryby a byla zase taková zima, že jsem foťák nevyndal z brašni, přitom to mohl být takový krásný zápis do lovůů. Jde to se mnou z kopce…
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:41 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Prosimtě???!!!a kdy si byl v těch horách??!!,dyť si tady od rána do večera?!!
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 10:27 ® Libor reakce na …
-
nnnap> tak dej alespon nějakou fotku z těch hor, z toho slajdšou. Nějakou co se Ti povedla, ať víme jaký máš vkus.
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 ve 22:43 ® nnnap reakce na …
-
ZN> je to, jak píšeš. Já sem optická zrcadla hodil někde do kouta, proč se brodit po kolena v digi záznamu jak soumaři se sklem na zádech? Proč? Pro koho? Nepotřebuji si nic dokazovat. Teď se věnuji pouze obrazovému záznamu, něco jak ty. Víkend cca 650 fotografií, týden v horách cca 2500 kousků. Zas taková sranda to není- každou editovat, ale výsledný slajdšou stojí za ten čas. Příjemným bonusem je, jak píšeš, že v takovém to množství se povede pár záběrů na které by ses načekal třeba roky. Mohl bych sem dát pár povedených momentek s klukem, ale nedám . Souvisí to s internetovou hygienou a péči o soukromí. Nic jiného za mým nepublikováním na internetu není.
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 ve 20:29 ® ZN
-
když jsme tady debatovali o tom dokumentu, tak dnes jsem udělal asi 100 fotek vnoučat. Z toho vyberu tak 30, dvě se mi líbí. Jednu tady vkládám.
Skutečně si taky myslím, že největší přínos pro mě je dnes dokumentování rodiny. Něco tady zůstane a bez ohledu na všechny měřítka a kritéria fotky jako takové, má to nějakou hodnotu. Tím nechci vyvracet nějakou volnou tvorbu, to fakt ne. I ta volná tvorba je pohled na život vlastníma očima. Někdy více, někdy méně přesvědčivá.
reagovat