Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.476 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 10. prosince 2011 ve 20:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> já chápu, že tvá pozice na těchto 503 stránkách je podepřena tvou tvorbou, ale nemám potřebu se v ní prohrabávat ani hledat poučení. Já ti prostě věřím, že to tak je, protože se dokážu s některými tvými názory ztotožnit. Nepotřebuji vidět ani dokazovat. To nechme malým klukům. A čí tatínek je větší? Můj, můj…:-) Jinak dobrý večer a dík za diskuzi.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 ve 20:41 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> dal jsem tady spoustu svých fotek, to jen tak btw.

S prostředním odstavcem plně souhlasím. V podstatě jsme na tom stejně.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 ve 20:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> :-D , promiň, že jsem dříve nereagoval, protože jsem se 10 minut smál. Ještě mě to furt drží, ale vážněji. Nabízím jiný pohled na věc. Umím se podívat na svět i vašima očima. To není problém a ani snad nutné. Těch očí je dost. Forma, kterou volím, tou bych se zabýval v momentě, kdybych neměl k danému co říci. Něco jako filtr. Hledám jiné oči k diskuzi, co je na tom divného.

Ostatní není relevantní. Sám sis odpověděl. Ostatně jsme na tom obdobně- také jsem neviděl žádnou tvou fotku, tedy myslím, že 2 šly kolem, jedna barevná s kolem a tu další si nevybavuji, ale vůbec fotografie k podpoře tvých tvrzení nepotřebuji. Ani já vás nemám potřebu zahrnout jedinou pravdou. Svou. Dneska se věnuji fotografii jinak, jak sólovému snímku. Jsou to série stovek snímků, dokumentů okamžiku, prostředí, vracím jimi čas zpátky. Soukromé okamžiky. Jiné, než toto použití pro digitální fotografii jsem nenašel.

Promiň, teď jsem si přečetl ještě závěr tvého příspěvku k mé osobě věnované malířství,… , dobré, už můžu datlovat, z těch 2, co jsem tu postavil jako protiváhu krajince?:-D . Ne,to je spouštěč. Mne osobně bere kubismus, raná tvorba Picassa a její vliv na ostatní autory, osobně se zajímám a sbírám krajové autory. Tedy lidí, kterým můj kraj stal za život s námi, tvorbu o nás pro nás. Jsou osvěžující, i když pro centrální smetánku těžko pochopitelné, my v kraji svým autorům rozumíme.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 19:06 ® ZN
ZN

nnnap> mne osobně fotky pana Kamaráda až tak neoslovily. Ne proto, že bych dokázal říct, že jsou špatné, ale proto, že to není má krevní skupina. Ale určitě bych si tam něco vybral. Je z nich cítit, že těma fotkama chce něco říct, je to docela profesionálně udělané, ale jak jsem psal, není to má klrevní skupina a necítím se kompetentní to dál hodnotit. Páč po jiných stránkách tomu není asi co vytknout, i když u toho stromu v té poušti bych jednoznačně řekl, že to už mě přisírá. Asi nejfotografovanější strom na světě, jeho fotek jsem už viděl spousty. Ale když už tam člověk je… Taky bych si ho vyfotil. Jinak, ale vyfotil.

Co mě však zajímá, že vyzýváš lidi do diskuze, píšeš příspěvky, ned kterýma občas kroutím hlavou a jsou vyloženě konfrontační. Nebylo by to nic podivného, kdyby jsi nepsal kritiku, která by byla v pořádku, kdyby měla kolikrát hlavu a patu. Taky kdyby jsi sem občas dal nějakou fotku, ať se člověk může púodívat a vědět"s kým má tu čest". Tím nechci říct, že dobrý kritik musí být dobrý fotograf. Ale přece, nejsme tady odborný web a fotka mnohé napoví. Třeba i to, jestli člověk nemá něco načteného z webu a jinak o podstatě nic neví. To samé o tom malířství. Zajímám se o něj léta, hlavně o impresionismus, ale ty tvé plky jsou pro mě nepochopitelné,

Takže, neber to osobně, fakt, nic za tím není, jen dojem z tvých příspěvků, které nejsopu podloženy ani historií, ani prakticky.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 18:32 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> S tím bych souhlasil.

Navíc Kamarád se s tím, aby ty fotky byly dokonalé, opravdu nadřel. Četl jsem, jak si vyvíjel vlastní vakuové kazety, aby udržel film v ideální rovině apod.

Krom toho – je důležité vyfotit svítání. Spousta lidí už dneska skoro neví, jak vypadá.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 18:28 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> nemyslím si ,že by to směrovalo nějak špatně. Přišla řeč na krajinářskou fotografii, někdo tady dal ukázky práce někoho, jsou v tom výrazné individualistické prvky, já proti tomu postavil klasiku krajiny v podání malířském a diskutoval bych o směrech, tendencích, hledal cestu vpřed pro krajinku jako takovou. Pan Kamarád proto, že jste ho tu dali vy, mě je jedno, nad kterými fotografiemi bychom diskutovali. Ale fotografie pana Kamaráda jsou dobrý bulvár a tedy vhodné pro diskuzi. Jestli by někdo chtěl podiskutovat, budu partnerem.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 18:05 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> o čem chceš diskutovat, dovedu si předstatvit kam by to směřovalo a proto mám pocit, že by to byl naprosto zbytečně vymrhaný čas. Ty v tom vidíš kýč, ostatní v tom vidí foto, který je nějakým způsobem oslovilo. Já osobně bych si nějaké kousky našel........­....Celkově, jestli to směřuje tam či onam je ve svý podstatě jedno a víš proč? pokud ho to baví a naplnuje…tak proč ne. Pokud si v tom najde to co od toho očekává, tak proč ne.

Rozhodně je z těch fotek cítít, že to bere vážně a nejsou to nějaké nahodílé fota z procházek atpod. Rozhodně ví co dělá, proč to dělá a jde si za tím. A především u toho používá mozek.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 16:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

sus1> kvízová otázka k fotografii- Co za nepohodlného zmetka z produkce ŽDB se na této fotografii prezentuje? Napovím, je v tom železo:-D

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 15:48 ® sus1

Jen tak.: )

reagovat
foto/forum/2011/th-img19102.jpg
Sobota 10. prosince 2011 ve 13:26 ® nnnap reakce na …
nnnap

nnnap> v kontextu " Krajinářská fotografie"

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 ve 13:15 ® nnnap
nnnap

ne, nejsem blázen, ploda ducha bych nepálil, i když začínám rozumět inkvizici:-D

Půjdu se na něj podívat a budu doufat, že mne, naprudko, na místě, přesvědčí.

Je tu někdo zralý na diskuzi o fotografiích pana Kamaráda?

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 ve 12:40 ® džigit reakce na …

regulus> nebo vynechal :-))

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 ve 12:29 ® regulus reakce na …
regulus

nnnap> kdyby nebylo jedenáct dopoledne, tak bych řekl, žes něco požil … =-|

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 11:56 ® nnnap
nnnap

uvidím na místě. Možná ho koupím. Abych jím proklál laťkovej plot.

Věřím tomu, že takovej Kamarád by z toho udělal pár cvakanců. Ideální námět pro kýčaře. Týden by u toho poseděl a měl by ty náklady na čas a techniku a mohl by za to dostat nějakou cenu.:-D

Tu je vidět obrovský rozdíl mezi fotografií a uměním. Volba námětu a snadná zpracovatelnost. A tudíž bezcennost fotografie. Jsou možná 2,3 zajímavé, za to století cvakání, a to je tak vše.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 10:38 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> ještě že tvé nejsou kameny ledvinové

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 9:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> diamant, ametyst, rubín, zelený granát, karneol, achát, hematit, jsou kameny mé.

reagovat
Sobota 10. prosince 2011 v 0:31 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> skutečně, posermater. Bože, ty jsi jantar.

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 ve 23:59 ® nnnap
nnnap

tak sem konečně narazil na smysluplný olej, krajiny. Bude k mání příští týden a motiv je neskutečný- opakované holé soušky, do půl ve vodě v protisvětle západu slunce s červánky:-D
A jak na potvoru je to můj oblíbený kubista:-D
No posermater.

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 21:47 ® jiris reakce na …
jiris

ZN> dobrá nálada, tolik smíchu :-D

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 21:26 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> :-D

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 21:26 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> :-D

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 21:11 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> Ahoj, mám co dohánět :-)

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 20:33 ® džigit reakce na …

nnnap> ne,bo je ma plyšovy :-))

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 20:19 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> nesedí na vajcach v nějakou blbou dobu?:-D

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 20:15 ® ZN
ZN

MP-E65mm> ahoj eMP-čko:-)) )

reagovat
foto/forum/2011/th-img19091.jpg
Středa 7. prosince 2011 v 19:49 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> a sníh z Ukrajiny :-)

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 19:00 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> a les ze slovenska:-D

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 18:35 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> ano

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 18:25 ® sus1

MP-E65mm> Ten rys je z Německa??

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 17:21 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> To samozřejmě taky, ale mě ten čas momentálně trápí víc. Ono se to slunko občas i objevilo. :-)

reagovat