Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.522 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. prosince 2011 v 17:06 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> zapomněls ještě napsat, že není počasí
reagovat, nevím jak u vás, ale tady je to snad už měsíc ultrafialovej humus …
- Středa 7. prosince 2011 v 16:42 ® MP-E65mm
-
Dvě archivní zaležitosti. Není čas, nejsou fotky (nové)
reagovat - Středa 7. prosince 2011 ve 14:01 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Tak to teda smekám… Já mám na P asi 13 s vláčkou a pak ty tradiční 3 s mouchou. Jenže u mě je těžiště aktivity na MP.
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 ve 21:33 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> No u nás je to tak, já mám něco přes 30 vycházek, ona něco přes 90 a to jen na P.....má to cenu komentovat
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 v 18:58 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Šťastný člověk. Já jsem na tom vcelku podobně, jenom žena nerybaří s logickým zdůvodněním, že toho potahám dost a někdo z rodiny musí zůstat normální
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 ve 13:18 ® Mates(původní) reakce na …
-
regulus> Já jsem od začátku proti, mě do toho nezatahuj, navíc já doma muškařku mám a je moc hezká a hodná.
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 v 8:19 ® džigit reakce na …
-
hraji> po ránu by musel dávku nejmíň zdvojnásobit
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 v 7:22 ® sus1
-
regulus> No,to mě teda čekají pěkné časy.
reagovat
Ta Pamela mě napadla jako první,výběr je velikej,tak … - Úterý 6. prosince 2011 v 7:21 ® sus1 reakce na …
-
hraji> Každej má hranici někde jinde,ale budiž.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:52 ® hraji reakce na …
-
sus1> přitlač, po osmi pivech a osmi velkých vodkách
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:49 ® regulus reakce na …
-
sus1> asi su divnej, ale Pamela Anderson není můj typ, kozatá (teda vlastně silikonová) blondýna, a to su na blondýny kapku vysazenej. Ale zmiňovaná ve fotosoutěži, to je fakt vrchol nevkusu a to su abych pravdu řekl, už starší člověk, kdy se mi zdají všechny i ne až tak úplně krásný baby jako super. Taky tě to čeká.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:10 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Po 8 pivech je každá Pamela Anderson.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 20:23 ® regulus reakce na …
-
sus1> Mates(původní)> kluci vy máte ale divný choutky …
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 16:37 ® sus1 reakce na …
-
Mates(původní)> Ale, jenom na chvilku??!!
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 16:31 ® Mates(původní) reakce na …
-
sus1> Ty to snad ani néé
reagovat)
- Pondělí 5. prosince 2011 v 16:29 ® sus1 reakce na …
-
Mates(původní)> Joooo,bejt tak chvilku kaprem
reagovat, jako to uměl doktor Mráček z oného slavného českého filmu – Jak utopit …
- Pondělí 5. prosince 2011 v 16:26 ® Mates(původní) reakce na …
-
sus1> No o tom nepochybuji. Pani do toho jde po hlavě.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 16:19 ® sus1 reakce na …
-
Mates(původní)> Kociánová je horkej favorit.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 15:54 ® Mates(původní)
-
Teda řeknu vám, ta zdejší fotosoutěž to je dílo, některý fotky jsou fakt nářez.
reagovat))
- Pondělí 5. prosince 2011 v 15:31 ® sus1
-
osprey> Jo,ten rozměr už jsem tady taky řešil a Libor mě řek,at vkládám právě tebou tu zminovanou velikost a že by snad system na to neměl sahat.At sem dam jakoukoliv fotku,pořád se mě to nelíbí a u mě vždy vypadá lépe.
reagovat
Holt to bude asi chtít zkoušet,vkládat a pak to promažeš,až na to přijdem.Edit:Když sem vkládam fotku,tak ji trochu přeostřim a pak to docela jde,ale neni to ono a vždy se pokaždé trefit s přeostřením taky neni žádná (_._)
- Pondělí 5. prosince 2011 v 15:28 ® osprey reakce na …
-
nnnap> My jsme se dohadovali s Radimem na té velikosti a 1100 bodů je dokonce myslím na mou žádost (v jiných rubrikách je standardně 800). Bohužel jsem nedomyslel to, že systém si bude menší fotky zvětšovat. Jeden čas se mi zdálo, že se to neděje a když je fotka malá, pustí ji to bez úprav.
Nu což, párkrát dám těch 1100 bodů a uvidíme, jak to bude vypadat.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:23 ® nnnap
-
registruji tady / pochopitelné/ povzdechy nad / pochopitelnými/ zásahy administrace do kvality zobrazování fotek. Řekněme si, že pokud to bude takto
max_width: 1200,
max_height: 900,
jpg_quality: 95,
preview_jpg_quality: 90,
show_encode_progress: false,pak budou vždy, i když vložím přímo 1200×900. Prostě je tam ten ejpeg 95%.
Podle viděného v kódu stránky bych řekl, že nejlépe vkládat exhibiční fotografie bude v 1200×900, s tím, že systém pak nebude zbytečně přepočítávat rozlišení. To je si schopen optimalizovat každý sám a poslat fotografii, se kterou je v daném rozlišení spokojen. Ta komprese filtru na 95 se už tak moc neprojeví. Určitě ne na našich poprskaných monitorech.
Samozřejmě, je-li publikované rozlišení, jak uvádíš 1100, pak by to chtělo přesné hodnoty. Nevidím Vám do kuchyně, to byla pouze má úvaha na jeden mrk do zákulisí.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:01 ® osprey reakce na …
-
sus1> Zato jsem přišel na to, proč je zejména ta fotka Zvíkova tak mizerná. Já ji sem dal v rozlišení 800×533 bodů s tím, že když je tak malá, nebude na ni systém hrabat. Jenže on ji zvětšil na 1100 bodů našíř, protože tu máme nastavenou nadstandardní kvalitu fotek.
Takže teď holt musím vymyslet, jak optimalizvoat fotky pro tuhle rubriku. Ona tuctová fotka hradu je sice jen tuctová fotka hradu, ale aspoň by mohla být koukatelná
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 13:47 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Ne jinej pohled, ty tomu prostě nerozumíš.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 13:42 ® ZN reakce na …
-
nnnap> s jelenem samozřejmě souhlasím, jinak vůbec. Mám na to jiný pohled.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:44 ® sus1 reakce na …
-
osprey> No proto Tě to radim a jsem rád,žes na to přišel.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:38 ® osprey reakce na …
-
sus1> Tak proto ty se neomlouváš
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 10:29 ® nnnap
-
ZN> krajinář je řemeslo. Na to stačí nejméně talentu. Potřebuje dobré nohy, pokoru k prostředí. Jeho primární snahou není šokovat, ale sdílet krajinu, takovou, jakou je. Pro příští generace. Dobrý krajinář miluje svůj kraj, podá ho s láskou. Jenom pitomec si pomůže a přikreslí tam jelena.
reagovat
Tak schválně- kolik se najde krajinářských obrazů s holým stromem v zimě, červánků, západů, východů slunce o podobných pičovin? Moc ne. Tito lidé mají dobrou míru vkusu i dobré vzdělání. - Pondělí 5. prosince 2011 v 9:50 ® sus1
-
regulus> Joo,tak na tu se rád zase po čase podívam.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 v 9:50 ® sus1
-
osprey> Když někdo dává mazanice pořád,tak se nemusí ani už omlouvat.
reagovat