Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.522 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. prosince 2011 v 0:51 ® osprey
-
Dva kýče pro větší slávu černých krabiček se zasklenou dírou.
Edit: Cosi se s nimi cestou stalo, doma vypadají nějaké ostřejší a vůbec. Ale co…
reagovat - Neděle 4. prosince 2011 ve 20:09 ® regulus reakce na …
-
sus1> budeš se fakt divit, ale já žádnou babu v mým okolí co chytá snad neznám. Nepočítám ty z Chytej, to je jasný. Vlastně jo, ženská co prodává u Klímy chytá, dokonce muší, ale u vody jsem ji nikdy nepotkal, vlastně jsem babu rybářku na svazovým revíru nepotkal už spoustu let.
No a když seš u těch palců, tak co takhle „když se kapři třou“ …
Vlastně možná vyškrábu něco ze srazů, asi to vobsere Šelma.
reagovat - Neděle 4. prosince 2011 v 19:13 ® sus1
-
regulus> Jo ne, hele Kociánová
reagovat
To je tak něco v tvejch letech,tak neřikej,že nějakou ,, dorostenku " neznáš.Nějakou přemluv ,at mam komu dát palec hore. - Neděle 4. prosince 2011 v 19:07 ® regulus reakce na …
-
David Havlíček> to je houbec, nejsou objekty k focení …
reagovat - Neděle 4. prosince 2011 v 19:03 ® HaD
-
tak se nám to rozjíždí
reagovat) http://www.chytej.cz/fotosoutez/
- Neděle 4. prosince 2011 v 11:38 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Pokusim se to nějak dohledat.
reagovat - Neděle 4. prosince 2011 v 11:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> kdyby si náhodou na ten článek narazil, hod sem link. Docela rád bych si to přečetl.
reagovat - Neděle 4. prosince 2011 v 10:06 ® sus1
-
Libor> Mě taky, jsou fajn.
reagovat
Měl 7D v Thajsku 2 měsíce a odrovnal ho.Ani jednou nezmokl,ale vlhko ho odrovnalo.Chtěl po canonu reklamaci ale nebyla uznána.Ukázal jim prospekt,kde je foták politej vodou,jsou na něm kapky vody a ,, že tohle canon vydrží,nebojte se ". Šel někde na canon výstavu,veletrh,kde měl bejt nějakej vlivnej zástupce značky a tam to veřejně řekl,co canon dělá za reklamu a jak se k němu chovali.Vzali si ho někam do zákulisí,tam mu dali nové tělo a aby už nikde nic neřikal. Někde na netu je o tom článek,kde tohle vše popisuje. - Neděle 4. prosince 2011 v 0:02 ® Libor reakce na …
-
sus1> jj, ladislav kamarád, pěkné fotky, líbí se mi moc.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 19:08 ® osprey reakce na …
-
Tino> Krajina dokáže evokovat spoustu pocitů. Je jasné, že jsou takové ty líbivé snímky typu „východ slunce uprostřed barevného podzimu“ a že se líbí. Ale jsou fotografové, co fotí industriální krajiny a podobně.
Já jsem se zatím propracoval na levely „hele jak bylo dneska hezky“ a „tady jsem nedávno byl“
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 17:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor>
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 16:51 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> vyžírko
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 16:37 ® MP-E65mm
-
15000
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 16:37 ® MP-E65mm
-
reagovat
- Sobota 3. prosince 2011 v 16:31 ® MP-E65mm
-
Tino> já si myslím, že se mýlíš. Nejde to ale pokáždý když jdeš ven. Už kdysi jsem říkal , že krajina je jedna z nejnáročnějších kategorií ve fotografii. Jsou tam určité atributy, které jsou jak časově tak i poměrně finančně náročné. A především je zapotřebí vědět co jdeš fotit v žádném případě ne na náhodu (netvrdím, že nejde udělat náhodně kvalitní fotku). Hodně důležité je světlo, tobě tam zcela chybí, nějaký motiv čeho by se člověk mohl chytit. Ale není to dogma. Vidím fotku a bud se mi líbí a nebo ne. Bud na mě něčím dýchne a nebo to přejdu bezpovšimnutí.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 16:20 ® Tino
-
no, je pravdou, že u krajin sdělení něčeho hlubšího snad existovat ani nemůže. Může se pouze zachytit výjimečnost okamžiku a jde o to, jestli se i tento „pocit“ převede do pixelů či zrn.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 16:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> z čeho usuzuješ , že se nedá fotit krajina makrem, tedy abychom si rozumněli, makro sklem. Ta fotka se mi nelíbí, je prázdná............. tak to vnímám já. Pokud mě přesvědčíš o opaku, možná přehodnotím názor. Obávám se,že se ti to nepodaří.......víš proč? ta fotka nemá potenciál k tomu aby se ti to podařilo.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 15:42 ® regulus reakce na …
-
Tino> připadne mi, že jsi fotil spíš mrak než krajinu, na výstavu to není, ale nijak mne ta fotka nepohoršuje, prostě nijak vyjímečná krajina. Pokud bych to fotil, tak spíš takto (nevím pochopitelně co vlevo bylo a taky asi víc od země).
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 15:21 ® ZN reakce na …
-
nnnap> s tím proč se malují krajinky, to se teda dle mého škaredě, ale škaredě pleteš. Je to dle mého přesně obráceně, než tvrdíš. Malují se právě pro sdělení, pro pocit, pro emoce. Jinak by si Vincent neufiknul ucho.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 15:03 ® nnnap reakce na …
-
sus1> mistr v čem? Nobelovku nepotřebuji. Kdybych potřeboval, tak bych ji měl. Ale vraťme se k fotogafiím, tentokráte krajinek. Je to zde aktuální, pokecejme.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 14:59 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Tak to seš mistr.
Nemáš doma Nobelovku??!!
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 14:57 ® nnnap reakce na …
-
sus1> ano, ne, nepotřeboval, mám oči a mozek.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 14:53 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Za focení kýčovitosti se dostávají světové ceny??Četl sis něco o autorovi těch stránek??
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 14:43 ® nnnap reakce na …
-
MP-E65mm> proč se malují krajinky? Pro sdělení? Poselství? Proč stojí lidem za to, hodiny prostát před plátnem a malovat se se štětcem, piplat se s barvami, míchat, opravovat…Tipnul bych si, že prohlásíš úplně každé krajinářské dílo za zbytečnost, nehodnou fotografického záznamu. Že by ti namalované nestálo za cvak. Ostatně ten nějaký zajímavý objekt, když se v krajince objeví, má většinou punc kýče a dílo degraduje. Ano, kýčovitost kraluje krajinářské fotografii. Níže uvedený odkaz na krajinky to dokumentuje.
Já tu vidím zásadní problém, že se nedá krajina fotit makrem
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 14:22 ® sus1
-
Za to já byl u zubaře a prej ,, jenom " jeden kaz, jinak dobrý.
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 ve 12:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tino> Ok, já začnu
Budu k tobě zcela upřímný. Fotka se mě nelíbí. Není na ni nic, čím by mě aspoň trošku zaujala. Nějaký zajímavý objekt, nějaké zdělení. Je to takový, hele mlha, mraky…cvak. Neber to zle
Co se týká neostrosti, tak si musíš zvyknout na to, že systém to „občas“ ........... nenacházím to správné slovo
reagovat - Sobota 3. prosince 2011 v 0:04 ® nnnap reakce na …
-
Tino> dobrý, pokračuj.
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 ve 20:56 ® Tino reakce na …
-
si reaguju na svůj příspěvek…
koukám, že tady je to neostré… čím to? Vkládal jsem fotku 800 x něco
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 ve 20:55 ® Tino reakce na …
-
při své přirozené skromnosti se nemůžu rozhodnout, která fotka by obstála před zmlsanými a náročnými oky zdejších diskutérů.
Nakonec jsem vybral tuto… bylo pěkné podzimní mlhavo, ale než se člověk vypraví s dítětem, tak už je vče pryč
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 v 15:56 ® sus1
-
Tino> Tak se koukej polepšit a něco sem dej,at taky dostaneš nějakou ,, sodu ".
reagovat