Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.560 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 2. prosince 2011 v 15:52 ® Tino reakce na …
-
sus1> Pentax ist*DS, Pentax MZ10, Panasonic FX10, Flexaret VI (?), 2× Ljubitěl, něco na svitky a nějaké měchy
ale na to kolik mám foťáků, tak toho moc nenafotím…
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 v 15:51 ® sus1 reakce na …
-
Doudleban> Jo,koukal jsem, má tam kalendář na rok 2012.
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 ve 14:22 ® Ftmči reakce na …
-
sus1> Nám doma visí a každý měsíc jiná. Heč
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 ve 13:39 ® sus1
-
Tino> Jakej máš?možná ho koupim.
Já byl zrovna dneska o něco dřív vzhůru.: )
reagovat - Pátek 2. prosince 2011 v 9:46 ® Tino reakce na …
-
sus1> jo, když to vidím, tak mám chuť dát foťák do bazaru.
reagovatTakovéhle oko mít nebudu a na vstávání kvůli svítání jsem taky moc líný.
- Pátek 2. prosince 2011 v 7:41 ® sus1
-
sunet> Jj,dobrá.
Já bych jich tam na zed viděl možná víc.: )http://www.horolezec.cz/fotogalerie.htm
reagovat - Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 22:52 ® sunet reakce na …
-
sus1> Fotku mrtvý strom bych si pověsil na zeď, nebýt tam těch černých kazičů.
reagovat - Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 20:26 ® sus1
-
Paráda?!
http://www.horolezec.cz/…alcech2.html
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:22 ® sus1 reakce na …
-
osprey> + naviják .
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:20 ® osprey reakce na …
-
sus1> Nejsou to tak drahé pruty, aby to dalo na foťák.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:19 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Prodáš nějakej prut,bez tak jich máš dost,dle tvého infa zde,na webu.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:18 ® sus1
-
Libor>
Někde jsem četl popis a dole je poslední věta :Pozn.: Nepodporuje režimem zábleskového měření fotoaparátu TTL, výkon blesku lze řídit pouze v manuálním režimu.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:14 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ano, 7D by řešilo většinu mých problémů, krom jediného – kde na to vzít.
jiris> Ta fotka s rybářem je potenciálně dobrá, ale reálně v pytli. Jelikož ale ještě běžela doba, kdy trochu braly ryby, radši jsem nad tím moc nešpekuloval. Kdyby mi následně nespadlo to, co mi spadlo, možná tu mohla být další fotka.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 22:09 ® Libor reakce na …
-
sus1> to nevim, neznam.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 21:37 ® sus1 reakce na …
-
Libor> A tohle?
reagovat
http://www.daganet.cz/…1-p-960.html - Středa 30. listopadu 2011 ve 21:15 ® Libor
-
sus1> funguje vše jakoby by byl blesk jen na patici, proste jako normal http://www.jablib.cz/lowpod.php
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 21:10 ® sus1
-
Máte někdo zkušenosti s tímhle kabelem? Funguje E-TTL nebo jen manuál?
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 v 17:03 ® jiris reakce na …
-
osprey> ono by stačilo posekat ten keřík co je na té fotce
reagovatTa s rybářem se mi taky líbí, jen ty křáky ho trošku ruší.
- Středa 30. listopadu 2011 ve 13:35 ® sus1 reakce na …
-
osprey> 7D by asi šlo.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 13:14 ® osprey
-
sus1> Jo, to je jednoznačně vada té fotky, je tam i kolize jeho hlavy s nějakou kytkou, ale nechtěl jsem ho rušit a pospíchal jsem – trochu to i bralo a věděl jsem, že dlouho nebude.
Mimochodem, co chci od nového foťáku (jednou) – jasnější hledáček s větším obrazem, větší rozsah citlivostí, větší dynamický rozsah čipu, rychlejší a přesnější autofocus. Magapixely netřeba. Těší mě, že aktuální modely už jsou na tom v těchto ohledech dost dobře, takže jednou si to užiju
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 12:18 ® sus1
-
U mě oko taky dobrý a u toho rybáře bych bral,kdyby byl o trochu víc vidět.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 ve 12:12 ® osprey reakce na …
-
ZN> Bohužel to s tím záměrem nebylo foceno. Je to výřez ze snímku, na kterém je hlava ryby s nástrahou v tlamě (šlo o to vyfotit tu nástrahu. Toho výřezu jsem si všiml až při editaci.
Samozřejmě je tu teď otázka, zda se pokusit takový snímek udělat znovu a pořádně. Problém je, že žmoulat rybu a snažit se to narovnat tak, jako se to tu náhodou povedlo, to je neetické a udělal bych to jen u ryby určené k jídlu. A než si zase budu nějakou brát a zrovna bude světlo…
Nosím takhle některé nápady v hlavě roky a postupně se vytrácejí, protože prostě ty příležitosti bývají příliš unikátní.
Díky za komentář.
reagovat - Středa 30. listopadu 2011 v 8:49 ® ZN reakce na …
-
osprey> to oko se mi líbí.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 v 19:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ahoj, ta z rybářem a oko jsou fajn
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 13:16 ® osprey
-
No a zbytek…
reagovat - Úterý 29. listopadu 2011 ve 13:15 ® osprey
-
Slíbil jsem, že sem něco dám. Se slovy „dám, co právě mám“ tak právě činím. Lepší to asi nebude.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 v 11:44 ® ZN
-
MP-E65mm> před 20-ti lety tu fotku znalo pár lidí, z nějaké nostalgie jsem si ji nechal spolu s 5-ti dalšími
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 v 10:41 ® regulus
-
Mrakoš> ale vůbec nic mi nevadí, jen mi přijde divný hledat hnidy na 80 let staré fotce. Jen jsem si ironicky dovolil vyjádřit svůj názor.
Pokud se týká adrenalínu, tak lézt někde nahoře je úplná brnkačka proti tomu jet např. po D1, jezdit před vánocama po Brně (platí to samo i pro další města) atd.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 v 8:30 ® Mrakoš reakce na …
-
regulus> Nevím co ti vadí. Ale to bude asi mojí nechápavostí. Adrenalin v práci si můžeš zažít kdekoliv, manuálové žijou i v čechách.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:12 ® regulus
-
Je opravdu ideální tady řešit, jestli dotyční na fotce jsou nebo nejsou hrdí, co je ve skutečnosti pod nima, zda je či není fotka profláknutá, umění nebo sociální výpověď. Myslím, že už jen to, že tato fotka je často zmiňována mluví za vše.
Myslím si, že v době vzniku byla svým způsobem vyjímečná a vlastně je tomu tak dodnes.
Mimochodem, na tu traverzu (i kdyby tam nebylo to patro) bych vlezl bez problémů, nahoře mi to nevadí, ale třeba lézt do studny, to bych se šprajcoval, nemám fóbii, ale dolů by se mi moc nechtělo.
reagovat