Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.560 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:40 ® jiris reakce na …
-
MP-E65mm> máš to špatně „Nikonu to neberu, nikonu to nehaním“
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> vyzkoušej Moscato D´asti a udělěj si k tomu pořádný kus „antilopy steakové“ (hovězí) třeba se potom naladíš na stejné myšlenkové pochody jako já.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> jak psal mrakoš, čeho je moc, toho je přílíš a to není nic pro mě. Nikomu to neberu, nikomu to nehaním, tohle je pouze můj pohled
Měl jsem tě za člověka, který příliš neholduje komerci a mainstremu, budu to muset přehodnotit
reagovatto byl žert
- Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:25 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> už ten obraz nemám a nějak mě to neznepokojuje. Naštěstí mám vlastní tvorbu a tak nejsem zavislej na okolí.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Nikdo netvrdí, že je nedobrá, i mě zaujala a proto jsem ji koupil. Pokud někomu daruji fotku (na papíře) tak si může být 100% jist, že nikomu jinému nevisí na zdi (ani mě). Dokážeš si představit, že by obraz Mony Lisy visel v každé galerii? Já teda ne. A bavím se o originálu, byť je to nemožné, ale to je nepodstatný.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 19:50 ® sus1
-
A tet něco pozitivního.Taháte jen ,, špínu ".
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 18:38 ® Mrakoš
-
http://www.phototv.cz/index.php?… Snímek zobrazuje jedenáct mužů, jak sedí a obědvají na traverze v 69. podlaží budovy, více než dvě stovky metrů nad ulicemi Manhattanu. Ve skutečnosti se však dělníci nachází jen pár stop nad již postaveným 68. podlažím, které, díky šikovnému využití perspektivy, není na snímku zachyceno.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 17:27 ® jiris
-
Traverza je pro děcka
http://player.vimeo.com/video/31241154?…
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 16:29 ® ZN reakce na …
-
jiris> mě taky ne, votomnic
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 15:36 ® sus1
-
jiris> Člověče,to já jsem takovej cvok,že bych to asi i vyzkoušel.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 15:24 ® jiris
-
Na tu traverzu by mě nikdo nedostal, ani kdybych měl být rentiér dokonce života
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 ve 13:47 ® ZN reakce na …
-
nnnap> daleko raději by byli rentiéři, ale co jím zbývalo, aby uživili rodinu, že.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 11:17 ® nnnap
-
tam jsou chlapi, co to chtěli dělat. Nic pro báby. Nemyslím, že stáli o serepetičky kolem. Kdo nechtěl, leštil na zemi boty. Žáden z nich by se zábradlí nedotkl ani prstem. Jsou to hrdí chlapi.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 10:35 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tak na tu bezbečnost poukazuje teda 100%.
reagovat
Ale jinak působí dobře. - Neděle 27. listopadu 2011 v 10:19 ® ZN reakce na …
-
sus1> prvopočátek této fotky (a je jich pár různých), bylo poukázání na těžkost práce dělníků při stavbě mrakodrapu. Nebylo to brané jako umění, ale jako sociální výpověď a cíl byl zlepšení pracovních podmínek.
Teda, jestli se nepletu
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 10:16 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> ta fotka mi doma na zdi visí asi tak od roku 1990. Znal jsem i už dřív, ale když jsem ji tenkrát ve Vídni viděl, tak jsem neodolal
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 10:01 ® sus1
-
MP-E65mm> Mě se líbí i když ji máš doma i ty.
reagovat
Ale spíš jde o to, jak v ten moment,co jsem tam seděl a čekal, jak to na mě ,, nějak " zapůsobilo.
Klidně si ji doma pověs znova když se tě líbí a nekoukej na komerci. - Neděle 27. listopadu 2011 v 7:56 ® Mrakoš reakce na …
-
regulus> To je to, fotka je to hodně silná, jinak by se tak neprosadila. Ale čeho je moc, toho je příliš. Autor si nepohlídal práva a za pár šupů tak připadla agentuře. A ta prostě rejžuje, jde jí jen o peníze. Já jí třeba neviděl v Baumaxu, ale v Ikei kde zdobila skoro každý vytvořený „pokoj“. Taky jsem jí viděl někde u holiče, v rádobyirský hospodě, na internetu nabízenou jako plakát, atd.
reagovat
Autor rozhodně prokázal že svoje řemeslo umí, proto i u takových kopií jde o „umění“ Ale pro někoho by měla mnohem větší hodnotu pokud by byla kopie zvětšena z negativu (pod dohledem autora nebo vlastnoručně). Takovýchhle kopií se dá udělat dejme tomu 10, víc asi už ne. A pak taková kopie má punc originality, a má mimo jiné i velkou peněžní hodnotu. Plakát z Baumaxu by na aukci asi nikoho nepřilákal. - Neděle 27. listopadu 2011 v 0:18 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> no já nevím, ale připadne mi, že obecně, pokud je fotka dobrá tak kvůli tomu, že bude X-krát reprodukovaná jako např plakát, tak to nemůže způsobit, že se stane nedobrou. Jo, je profláknutá, nepověsil bys sis ji na zeď, ale ne z toho důvodu, že není dobrá, ale protože ji má spousta lidí. Definuj termín umělecká hodnota.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 0:13 ® nnnap reakce na …
-
MP-E65mm> tomu nerozumím a nemyslím si, že je to tou sedmičkou Neuburského 2002.
reagovat - Neděle 27. listopadu 2011 v 0:03 ® MP-E65mm
-
Pred mnoha lety jsem tuto fotku ( obraz) koupil v baumaxu, ano v baumaxu. Kdyz jsem to pak videl u nekolik znamych, tak obraz sel dolu. Z relativne pekny fotky udelaji komercni zalezitost a tim samozrejme veskera umelecka hodnota je rovna nule.
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 22:40 ® sus1 reakce na …
-
Mrakoš> Jj, známá ta fotka je,to jo,ale přesto …
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 21:46 ® Mrakoš
-
sus1> Tohle je snad nejprovařenější fotka na světě, škoda jí. Jinak byla pak kopírovaná jinýma fotografama, někdo tu vzpomínal stojku na traverze a podobný „varianty“
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 21:05 ® nnnap reakce na …
-
regulus> vyvstávala by mi i u fotek traktoristů, tavičů… Je to gró, ať se na to podívame jakkoliv.
Já sem ale poukázal na jiný kontext. Je to docela současné společenské téma. Ptám se znova, kde byli? Když se budovalo? Nemohli. Vím, že to neměli jednoduché, že si svoje postavení těžce získavali postupně, ale to nic nemění na tom, že dodnes žijí z podstaty jiných. Tato fotka to připomíná. Některým. Někteří se domnívají, že je převětlená protože je mobilem
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:43 ® regulus reakce na …
-
nnnap> no každej má jiný pocity, zkus mi ale objasnit, pokud můžeš, proč ti tato hláška vyvstává u tohoto snímku. Kdyby to byla fotka traktoristy, úderníků, odpichu vysoké pece nebo jiných podobných ideologických fotografií, tak bych to docela chápal, ale zrovna u této (nebo těch fotek, bylo jich víc)? Samozřejmě netuším, co autora vedlo k tomu, aby se vyškrábal do X-týho patra rozestavěnýho mrakodrapu a fotil tam borce co tam makají, ale předpokládám, že to byla na tu dobu jistá exkluzivita takovýchto záběrů.
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:33 ® regulus reakce na …
-
zalesak05> nechápu co je na tom vtipnýho, že tam dáváš toho žlutýho kripla a nějak mi taky uniká pointa …
Mimochodem nechcete jít s tím kreténem do jeho fóra, http://www.chytej.cz/…huck-norris/ ???
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:28 ® nnnap
-
sus1>
, šlo mi o tu původní fotografii
Vždy mi u těchto snímků vytane na mysli modifikovaná hláška „Tito zasloužil se o stát. Výrok tento budiž na věčnou paměť vtesán do hlav pravdoláskových multikulturistů. Smutné ale pravdivé. Kde byli dnešní prezidenti jusa tehdy? Čistili boty, měli závrať? Aha!
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:22 ® nnnap
-
je málo známo, že čak je mimo jiné i výborný fotograf.
reagovat
Jako jediný dokáže korigovat výraz na své fotografii. - Sobota 26. listopadu 2011 v 19:35 ® zalesak05 reakce na …
-
Chuck Norris místo Charlese Clyde Ebbetse
reagovat - Sobota 26. listopadu 2011 v 16:48 ® regulus
-
zalesak05> jakej CHN, co to patláš, nerozumím …
reagovat