Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.582 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. listopadu 2011 v 19:28 ® osprey reakce na …
-
regulus> Tohle jsou spíš chujoviny, jak jsem koukal
Bojím se, že tenhle styl focení jsem v minulosti asi zanedbával. Co myslíš, frčí to, dá se na tom zbohatnout? To bych pak mohl jít do lesa hledat nějakej pěknej kořen, zasít pět záhonků mrkve nebo tak něco.
reagovat - Středa 23. listopadu 2011 v 18:12 ® regulus reakce na …
-
nnnap> no já ti člověče nevím, nemám čas na vyhledávání takovejch pyčovin …
reagovat - Středa 23. listopadu 2011 ve 12:39 ® nnnap
-
jeden z hlavních atributů dobrého fotografa, je dobře vidět.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:32 ® regulus reakce na …
-
osprey> no musím se přiznat, že jsem se se skloňováním slova „nepoužít“ trochu zapotil a fakt si nejsu jistej jednak tím, jestli tam má být „ы“ nebo „и“ a tím tvarem taky moc ne, ale ten tvůj myslím že fakt ne. No co, už je to hodně dávno a i když jsem rusky uměl velice dobře, tak přece jenom ruštinu nepoužívám i když se z důvodů abych úplně nezapomněl čučím na ruský weby mluvit nemám s kým.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> s tebou si člověk vždycky dobře pokecá
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 v 19:27 ® nnnap
-
pomohu s překladem negramotným přátelům- volně- Libore, vyskytuješ se skutečně nebo si sám fotošop?
Autor pravděpodobně naráží na matrix.
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 v 19:20 ® osprey reakce na …
-
regulus> Nemělo by být něispólzoval?
Neumím si nastavit azbuku na klávesnici
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 v 18:28 ® regulus reakce na …
-
Либор, ты действительно для изменения этой фотографии не использыл фотошоп?
Ne neptal jsem se Suse, jednak jsem se kdysi alespoň trochu anglicky učil a něco malo mi uvízlo, takže úplně blbej nejsu. No a mladej má jakousi vyšší státnicu z angličtiny, mluví anglicky naprosto plynule, takže mám kam chodit na rozumy …
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 v 10:04 ® Libor
-
Ale je to fakt, mě napsat někdo něco rusky nebo německy, jsem hnedle vedle, jak ta jedle
reagovat - Úterý 22. listopadu 2011 v 9:18 ® Libor reakce na …
-
regulus> ses na to ptal suse ne?
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 21:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus>
reagovatto už stejně nevokecáš
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 21:26 ® regulus
-
Ještě k tomu „amerikanismu“, to „no“ se mi tam nezdálo, tak jsem vznesl dotaz (machra dělat nebudu protože anglicky umím mizerně) a správnej tvar by měl být „Not Photoshop used“, páč je to prý rod trpný.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 21:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> v poho, nic se neděje.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:51 ® regulus reakce na …
-
Libor> vždyť jsem psal, kdo si hraje nezlobí …
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:50 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> Ha tak to jsem blbě pochopil, považoval jsem větu za česko-anglickou, možná proto, že No je na jiným řádku a považoval jsem ho za český no nikoliv anglickej zápor, čili „No uděláno v photoshopu“, nicméně i kdyby to tam napsaný nebylo, tak bych si to myslel. Na svým názoru nic neměním, kromě toho, že to je opravdu fotka …
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:38 ® Libor reakce na …
-
regulus> ale jinak souhlas, je to taková kravina.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:34 ® Libor reakce na …
-
sus1> přesně, chybí mu tam „r“
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:24 ® Libor reakce na …
-
osprey>
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:23 ® Libor
-
jj, fotka není nijak upravována takto jsem vyfotil. Jak píše David.
Široké ohnisko 16mm, čas 1/20 , kruh způsoben pohybovou neostrostí. Při zmáčknutí spouště jsem otočil fotoaparátem jako volantem u auta. Asi na pátý pokus, neboť nejtěžší je trefit se středem na ten list.
Za amerikanizaci se omlouvám, souhlasím, mate to. Ale ono se to tak písává.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:54 ® osprey
-
Libor> Gimp use?
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:13 ® sus1 reakce na …
-
David Havlíček> No právě,kdyby to napsal česky hned?!!, tak je to jasný.
reagovat
Ta Amerikanizace se dotýká snad každýho ?!!. - Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:09 ® HaD
-
Libor> kolik pokusů, jaký čas? Z ruky nebo nohy? Prozraď
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:07 ® HaD reakce na …
-
regulus> myslím si to samé jako empéčko – Libor psal, že NEPOUŽIL postprodukční soft jako např. Photoshop. Delší čas a pootočeno fotoaparátem.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:06 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Chybí tě tam písmenko.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> no photoshop use = bez použití photoshopu
Ale je možné, že se pletu, anglicky moc neumím
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:29 ® regulus
-
Libor> je to určitě zajímavý, svým způsobem líbivý, jen je na tom vidět že to není fotka (myslím tím, že to bylo dodělaný v komplu, což jsi konec konců sám napsal). Nevím jak něco takovýho pojmenovat, snad motiv, ale fotkou bych to asi nenazýval i když základem samozřejmě fotografie je. Konec konců je dost možný, že někdo kdo tomu na rozdíl ode mne rozumí by to označil za velice povedené nebo taky ne. Tak jak tak, kdo si hraje nezlobí.
Mimochodem, na papíře by to mohlo vypadat docela zajímavě.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 14:26 ® Robur reakce na …
-
osprey> pokud začínají fotit na kinofilm, tak bych mohl něco po dceři vykutat a výhodně se toho zbavit.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 14:02 ® HaD
-
Libor> působivé, kreativní, nápadité, líbivé. Kdyby to bylo na kinofilm, tleskal bych
Omlouvám se za ironizování. Podle mě je zařízení, jímž se fotka pořizuje, pouze prostředek. Dnes je doba taková jaká je a fotí skutečně kde kdo (třeba i já
reagovat) a za profíka se označuje kde kdo, kdo si koupil zrcadlovku za pár tisíc, což je úsměvné. Chápu jistou zhrzenost kvalitních fotografů, nicméně je třeba se na druhou stranu smířit s tím, že talentů, kteří dříve možnost fotit neměli, se díky digitalizaci mohlo projevit více a je obtížnější vyniknutí skutečně mimořádně kvalitních děl. Rozhodně to nevyřešíme a je potřeba se s tím smířit a přizpůsobit se. Ono za totáče taky byly banány či pomeranče a mandarinky „něco“ a když se objevili na pultu, lidi jásali a stáli fronty. Dnes je banánů dostatek a objevit mezi nimi skutečnou ovocnou lahůdku je těžší. Nicméně na banánu či pomeranči nevidím nic špatného jen proto, že jich je hodně.
- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:13 ® osprey
-
nnnap> Ještě že fotím Canonem, těm na to zatím nepřišli
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:12 ® osprey
-
Libor> Ano, je to děs. Ale návrat k lepšímu znamená použití tvrdé až násilné změny, protože lidi už si na ten bordel zvykli, i na to, že dítě se sedmi čtyřkami jde v pohodě na střední školu. Zvykli si i na to, že můžou dojít do školy udělat dusno. Není tu nikdo, kdo by takovou změnu dokázal realizovat.
A úplný průser je, že povinně je 90% energie pedagoga směrováno do vzdělávání nevzdělatelných, nepřizpůsobivých a nejhorších žáků. Elita ti parchantí před očima,prostě na ni nemáš čas. A jsou to lidi, šikovní, kreativní, jenže rychle zjistí, že v současném systému se nemusejí moc namáhat a tak na to dlabou.
Víc o tom mluvit nebudu, tady je to o focení. Ale zkus třeba někdy nějakému náctiletému vocasovi vysvětlit, že ty jeho fotky z mobilu jsou sr---y.
Mimochodem, synek začal chodit na fotokroužek.
reagovat