Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.606 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 21. listopadu 2011 ve 2:29 ® nnnap
-
fotografováním podporujete zločin!
http://ekonomika.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Budou souzeni majitelé těchto přístrojů za spolupodílníctví na vraždách, podporu a distribuci drog, prostituci ?
Popkultura a její temná zákoutí. Proč chodit po pravém nebo levém břehu, když se nakonec sejdeme přímo před sebou, u ústí?
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 0:09 ® Libor
-
Tuhle fotku jsem nazval: „Vše se točí kolem podzimu“. No photoshop use.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 0:05 ® Libor reakce na …
-
osprey> mám v blízkém okolí lidi ze školství. To, co mi vypráví se dá popsat jedním krátkým slovem – děs. Ale vypadá to, že kompetentním lidem je to jedno.
ale to je mimo téma.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 17:11 ® sus1 reakce na …
-
ZN> A ty si jako myslíš,že ho nemam, jo??!!!!
reagovat
Na Šumavě ho nemít by byl hřích. - Neděle 20. listopadu 2011 v 16:57 ® regulus reakce na …
-
ZN> to je fakt, mohl by trénovat na Krále Šumavy …
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 15:55 ® ZN reakce na …
-
regulus> ty, nebylo by pro suse to kolo lepší?
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 15:04 ® regulus reakce na …
-
sus1> nebuď hubatej …
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 15:00 ® regulus
-
ZN> no máš lesů kousek od baráku jak nadělanejch a navíc u toho bydlí tak možná 10 tisíc lidí, pro větší města je to asi trochu z ruky, takže nejspíš proto tam je klid. Já teoreticky mám pro kolo taky docela slušný podmínky, s cyklostezkama se roztrhl pytel, k nebližšímu lesu to je sice 10 kiláků, ale když to člověk vezme kolem a kolem, tak kdyby chtěl tak je to otázka 20–30 minut a taky není problém sednout na vlak, jezdí to do všech směrů každou hodinu i častěji. Z druhé strany když člověk nejde po značenejch stezkách, tak taky moc lidí nepotká, taky to kolem Brna znám jako svý boty. Myslím si, že je asi úplně fuk, jak jak se člověk přesunuje z místa na místo, jestli pěšky na kole nebo na koni
reagovat, důležitý je, že ho to baví a najde na to v dnešní době trochu času.
- Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:30 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Ten foták co si sem dal ty,tak ten pro kapsu asi moc nebude,ale tenhle, ten by mohl bejt?.Když teda chceš Fuji.
http://www.megapixel.cz/…epix-f550exr#…
… ,, prostředek pro přenesení nějakých nápadů,představ,pocitů?Dokumentace stroze řečeno. "
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:21 ® reakce na …
-
sus1>
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:16 ® sus1
-
Mannice >> Vypadáto(dle výroků zde ),že si asi místo fotáku budeš muset pořídit kolo.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:01 ® zalesak05 reakce na …
-
Mě spíš na některých turistech vadí, jak dělají rámus a odhazujou odpadky.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 13:11 ® ZN reakce na …
-
regulus> mě zase ježdění po lese baví. Máme u nás (dle odborných severů) jedny z nejlepších podmínek v republice, mám to do lesa z domu dvě minuty, nejsou prakticky žádní lidi, je tam klid a krásně. Taky tady žiji od narození, znám každý chodník. Nějaký maratonek si v poslední době každý rok dám. Jen tak, z radosti. Jen si člověk nesmí naít hubu, což se mi v posledních dvou měsících stalo dvakrát. Bohužel, tentokrát docela dost.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 12:10 ® regulus
-
ZN> ale určitě jo, tam kde nejsou na cestě hospody, tam jich moc nechodí ani nejezdí …
Ale máš pravdu, asi před měsícem jsem šel na V. Javořinu a cestou tam (cca 16km) mě dojela jen jedna rodinka na kolech a potkal jsem asi 4 skupinky turistů, jednu došel. Žádný davy tam nebyly. Když ale vylezeš do lesa okolo Brna, tak je to kolikrát jak na Václaváku a třeba Pálava tam je taky většinou halda lidí.Já taky hodně dřív jezdil na kole, dokonce jsem se pokoušel i závodně nějaký dva roky (před 35 lety), ale za chvilku jsem pochopil co je to za šílenou dřinu a že na to nemám, nicméně jsem jezdil hodně dál. Lítat na kole po lese mě nikdy nijak moc nebavilo a s přibývajícím provozem na silnicích, jsem to vzdal. Ještě tak před pěti (možná víc) rokama mě děcka ukecali, ale dneska su ve stádiu, že půjdu raděj 20 km pěšky než bych jel 10 km na kole. Prostě raděj jdu a kochám se než abych dával bacha abych si o nějakej kořen nerozbil držku.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 11:16 ® ZN reakce na …
-
regulus> když jsem se před týdnem rozbil na biku, tak za čvrt hodiny nešel žádný turista ani neprojel cyklista. Pak jsem pochopil, že se asi budu muset nějakým způsobem zvednout sám. Takže… jak kde
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 11:03 ® regulus reakce na …
-
sus1> ale to vůbec nebylo myšleno na nikoho odsud, je to obecný. Pokud srovnám dobu před více jak 30 lety a dnešek, tak tehdy jsi dost zřídka někoho v lese, na horách potkal nebo řekněme hodně podstatně míň lidí a už vůbec jsi nepotkal cyklistu nebo jen v úplně ojedinělých případech. Dneska přírodou proudí davy turistů i cyklistů. Je sice pravda, že z toho někdy nejsu úplně nadšenej, byl jsem roky zvyklej, že jsem za celej den nepotkal ani živáčka nebo jen pár lidí, ale co se dá dělat je to pro všechny. Co mě ale nevýslovně sere jsou některý typy cyklistů, řítí se lesem jako magoři a vůbec nepřemýšlí, že za tou zatáčkou může někdo jít a oni nemají nejmenší šanci zabrzdil, kolikrát ani kam uhnout. To je ale o lidech ne o těch kolech. Tyto tři věci (focení, cyklistiku a rybaření) jsem jsem neuvedl náhodou, jsou to tři koníčky u kterých se v posledních 20 letech zněkolikanásobila „členská základna“ a staly se z toho doslova masový aktivity, možná mezi to patří i turistka.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 10:52 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> to je velice hluboká myšlenka a jádro věci
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 10:43 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> což o to, ja bych s tvoji myslenkou v jistych smerech i souhlasil, ale nejak mi nesedi ta cesta resp. tunel. Kam vlezes a nekoukas se doleva ani doprava a na konci vylezes. Ja si myslim, ze to tak nechodi. A Uz vubec si nemyslim, pod si nekdo koupi zrcadlo za statisice ( digitalni) tak je nejaky meneceny „fotograf“ . Mozna bych se odprostil od toho, kdo s cim foti a soustredil se na vysledky. Tady vidim kamen urazu.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 2:12 ® nnnap reakce na …
-
MP-E65mm> pouze je to tak napsáno.
reagovatNa formu se vykašli a podívej se do obsahu.
- Neděle 20. listopadu 2011 v 1:31 ® osprey reakce na …
-
Libor> Jako ministra školství by mě zabili. Nechal bych v první řadě zjistit společenskou poptávku po vzdělání a pak bych udělal mezi současnými pseudostředoškoláky pěknou čistku. Jen by se to provalilo, letěl bych jak rachejtle.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 0:48 ® Libor
-
ZN> MP> Regulus> odcházím nepochopen a unaven do postele
Dneska už nedokážu na vaše politické odpovědi reagovat, byť jsou pravdivé.
Všem povedeným fotkám co dokáží potěšit ZDAR
Pár výkřiků: Fuck off Blesk.
Osprey ministrem školství.
Stop kormorán.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 23:40 ® reakce na …
-
MP-E65mm>
sus1> Poslední dobou se za mnou šíří nějak moc příspěvků a nestíhám všechno pročíst
reagovat.Ale alespoň to tu ožilo.Ani já se neoznačuju a nebudu označovat za fotografa,ikdyž bych rád.Ale věnovat čas rybařině naplno a fotografování,to nejde dohromady.A já vim,že fotografování pro mě bude spíš jenom prostředek pro přenesení nějakých nápadů,představ,pocitů?Dokumentace stroze řečeno.Umělec ze mě nejspíš nikdy nebude kluci
.Asi vyhraje ultrazoom s tim,že názorně ukážu jak sem někdy tvrdohlavej navzdory větším záporům.
- Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:21 ® MP-E65mm
-
nnnap> Z tvých příspěvků se divím , že používáš internet, počítač atd. (neber to ve zlém) ale ta averze je cítit na hony daleko
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:16 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Bys o krok ustoupil,ořízl a perfekt.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> To bych mohl fotit pouze umění, kde by mi ta čmouha na čipu (nebo co si s tím provedl) pomohla
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:11 ® sus1
-
MP-E65mm> Já už tě tu třicítku zpět ale neprodam.
Jj, je to jako s těma drahejma prutama,když tomu věříš a máš pocit,že ho potřebuješ,tak si ho holt pořídíš – i když pak nakonec po čase zjistíš,to co ty – stačil by prut o 2/3 levnější.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:09 ® MP-E65mm
-
Libor> proč sis pořídil 7Dčko, nech mě hádat, prostě ti k tvé potřebě předešlé tělo nevyhovovalo. A věřil si tomu a snad tomu i věříš. Já Ti mohu s naprosto čistým svědomím dnes říct, že by mi dnes stačilo tělo střední třídy..........V době kdy jsem pořizoval (to současné) jsem tumu opravdu věřil že ho potřebuju. A vůbec toho nelituju, byť v tom jsou utopený nehorázný prachy. Tím ti odpovím na otázku (sice směrovanou regulovi) jak zjistíš, že to dotyčného bere. Stručně: protože tomu věří.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:08 ® sus1
-
mannice>> Tak co sis vybral??Ten Fuji ?
reagovat
Obejdi známé,at tě ukážou s čim fotí oni a u koho se tě ta fota budou nejvíc líbit,tak … - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:03 ® sus1 reakce na …
-
regulus> … ,, fenoménem doby, jak to zmińované focení a hlavně vystavování svých „děl“ na webu, ježdění na kolech, chytání ryb a já nevím co ještě. "
Tohle dělá jeden kolega,co sem taky chodí.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 22:00 ® regulus
-
nnnap> ano spousta věcí které dříve dělalo jen svým způsobem pár lidí (neber to doslova) se stala fenoménem doby, jak to zmińované focení a hlavně vystavování svých „děl“ na webu, ježdění na kolech, chytání ryb a já nevím co ještě. Z tohoto pohledu docela chápu jakýsi znechucení, který ze tvejch příspěvků je cejtit.
Nejhorší je, že v tom co jsi napsal máš pravdu, v podstatě to skoro nikoho nezajímá …Z druhé strany ale zahodit technický možnosti (kamery zrcadlovky), proč? Technika není od toho aby zatěžovala, ale pomáhala, samo záleží jak se s ní zachází …
reagovat