Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.640 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 19. listopadu 2011 v 11:17 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> nesouhlasím

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 11:15 ® Libor
Libor

Hoši bez urážky, ve vší úctě to jsou hrozný plky tady. Ten kluk chce kompakt,právě pro tu zábavu (pro co jiného že? děláme to všichni pro zábavu) neví co je to světelnost a ISO a vy ho ženete do zrcadla. K zrcadlu se musí člověk propracovat. Existuje milion důvodů proč může být pro některý lidi lepší kopmakt.

nnnap> a ty jsi tomu nasadil uplně korunku :-) Kde jsi byl posledních 15–20 roků? :-D :-D

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 10:24 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm>ono to je o tom, kde na té cestě k dobré fotografii seš. Dneska se mi zrcadla doma válej pod nohama a fotím nezůmovou navigací. Bez možnosti cokoliv nastavit. Dobrá technika poskytne neschopnému širší možnosti udělat líbivý snímek. Nic víc. Kvalitnímu řemeslníkovi poskytne více prostoru hlupákovi ukázat, na co se má vlastně koukat. Nic víc. Také ty snímky z world a spol stojí za hovno. Primitivní populismus, pro hlupáky.
Dobrá fotografie není v tom, co má fotograf v rukách, ale v hlavě. Vynikající fotografie vznikaly a vznikly na jednoduchých strojcích, ovšem s vynikajícím médiem pro záznam. Filmovou emulzí.
Ostatně minimálně za posledních 15–20 roků dobrá fotografie nevznikla.

Tady bych tedy odpověděl mannicemu- pokud máš schopnost, mi fotografií cokoliv sdělit nebo předat, zvládneš to s čímkoliv. Nemáš-li na to, kup si nabušenou hračku, udělá ti víc radosti.

Digitál je jenom o zábavě. Primitivní a plytké. Jestli by tě fotografie vážně zaujala, musel bys zpátky k filmovému políčku, jednoduchým aparátům/ ony jsou paradoxně oproti dnešním velice složité/ a mít štěstí a pořídit si někde v bazošu něco na 4,5×6 a 6×6 cm (svitkový film typu 120), třeba Flexaret VII a spol nebo alespoň stará mechanická zrcadla na kinofilm s pořádnou dírou ve skle.

Já bych řekl, že by sis měl dát finanční strop a za ty prachy si koupit nejnabušenější mašinu. Jestli rozumíš tomu, co ti chci říct. Bych to neřešil.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 1:53 ® regulus reakce na …
regulus

mannice> napsal jsi „… do zrdcadlovky vstoupit bez zkušeností, to mi příjde …“ myslím, že z toho máš jakejsi snad strach nebo nevím jak bych to napsal, z tohoto pohledu foťák jak foťák, je sice pravda, že je rozdíl mezi kompaktem a zrcadlem, ale pořád je to věc kterou se dělají fotky. Popravdě nedokážu asi relevantně posoudit jestli je v dnešní době pro toho kdo začíná lepší spíš začít kompaktem než zrcadlem, ale myslím si že ROZHODNĚ RADĚJ TO ZRCADLO, čímž nechci říct, že by kompakt byl fatálně blbě. Podle sebe to soudit nemohu, vše bylo tehdy zcela jinak, musel jsem odhadnout vzdálenost, čas i clonu (fotku jsem viděl až ve fotokomoře, žádnej náhled na displeji), pak externí expozimetr pomohl a následně zrcadlovka (filmová) byla vždy jen lepší variantou (rozuměj, že ti to focení vlastně usnadňovala)). Varianta jako u dnešních kompaktů (zapneš na AUTO a mačkáš knoflík) snad kromě Pionýrů kde se nenastavovalo vůbec nic, neexistovala. Když se na to dívám z dnešního pohledu, tak mi fakt připadne, že pokud někdo chce fotit jen tak a blíž se tím nezabývat, tak je kompakt asi ideální řešení, ale pokud chce někdo fotit i něco jinýho něž fotky z dovolené apod. tak pokud mu to finanční situace dovoluje, tak je daleko lepší koupit zrcadlo (třeba i to bazarový jak ti tu radili), protože je to opravdu o něčem jiným. Pravda jsou situace, kdy je kompakt výhodnější než zrcalo, ale to je jako se vším, každá mince má rub a líc.

Ber to jen jako můj názor, ne jako radu, přebrat si to musíš sám.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 23:32 ® sus1 reakce na …

mannice> Tenhle má pěknou světelnost.:-)

http://www.megapixel.cz/…-finepix-x10#…

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 23:19 ® sus1 reakce na …

mannice> Měl jsem Panasonic, Fuji( ještě mám ),Olympus,Canon – compakty.
Mam Canon zrcadlo a nedá se to srovnat.
Zrovna dneska večer jsem prohlížel album s fotkama z canonu SX1IS, jde to, ale … :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 23:08 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> to není nikdo :-) (dokonalej)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:58 ® 

MP-E65mm> Asi udělám ten špatnej krok.Přiznávám nejsem dokonalej:-) . Sem ale opravdu rád za každou radu.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:53 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> nevím jak to myslíš, ale věř mi jednu věc, pokud tě to chytne stejně u ni skončíš :-) je to jen na tobě :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:48 ®  reakce na …

MP-E65mm> V tomhle naprosto souhlasim.Ale jsem hroznej netrpělivec.A do zrdcadlovky vstoupit bez zkušeností,to mi příjde jak zničit stroj o kterym vim,že je na baterky.Víš jak to myslim?

Libor> Je někde nějaký vysvětlení k těm objektivům? Opravdu si to velmi rád počtu.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:43 ® Libor
Libor

mannice> g12 je lepší, to ti radím. ISO nemá se světelností nic společného. ISO je citlivost snímače, světelnost je záležitost objektivu.

Kup cokoliv lepšího než máš teď a uvidíš co ti to přinese.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:34 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> to iso neřeš, stejně přes 1000 nepůjdeš, bo to je již nepoužitelný.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:33 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> neomlouvej se, ona na to asi neexistuje „fundovaná“ odpověď......­.......fotit to bude, probírat to do detailu nemá smysl, stejně by si z toho měl hlavu jak pátrací balon.

Mám největší chut ti říct, počkej, vydrž jěště nějaký pátek , pošetři chechtáky, a pořiď si bud bazarové nebo to nejlevnější zrcadlo. Má to bohužel spoustu ale. ostatně jako výběr kompaktů :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:30 ®  reakce na …

Libor> NO když koukám na ISO,tak canon G12 má od 80–3200 a např.Fujifilm HS20 100–12800.Rychlost závěrky maj stejnou,tušim­.V objektivu se absolutně neorientuju teda.Dá se říct teda i všeobecně.Poraď mi :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:24 ® Libor reakce na …
Libor

mannice> nemá, je to stehné, ba lepší, jinak asi tak jak píše jiris a empéčko6555mm.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:20 ®  reakce na …

MP-E65mm> Já vim mám moc bezpředmětných otázek, promiň :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:18 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> já bych to nějak moc neřešil, něco si pořiď, klidně tohle a pak až ti po nějaké době nebude vyhovovat, tak si pořídíš něco nového. Nebyl by si první ani poslední

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:14 ®  reakce na …

MP-E65mm> A co s tim fotit nepůjde? Nebo teda nepůjde,nebude to pravé ořechové. :-) Jinak máš pravdu asi nejspíš budu chtít fotit „všechno“.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:11 ®  reakce na …

Libor> A nemá moc malou světelnost?

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:10 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> co chceš fotit, pokud odpovíš všechno, technická stránka tvým požadavkům neodpovídá :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:08 ® Libor reakce na …
Libor

mannice> canon G12 pokud chceš kompakt, ale to už ti sem myslím psal Míra Osprey.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 22:06 ® 

jiris> Otázka je jestli ta technická stránka přístroje je dostačující :-) ?

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:58 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> Co kluci z potoka, byl si je ještě fotit? Ty co si dával do soutěže neměli chybu..........

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:54 ® jiris reakce na …
jiris

mannice> pokud Ti na tvoje focení UZ vyhovuje, tento typ Ti sedi v ruce, tak ho ber. Dobra fotka se da udelat skrze skoro ze vsim, pokud Te nebrzdi technicka stranka pristroje :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:53 ® jiris reakce na …
jiris

MP-E65mm> no právě :-D

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> To bych se nyní nacházel někde v „Baltic sea“ :-)

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:41 ® 

Já vim,že už sem se ptal.Nedočkal sem se odpovědi.Je to sice taky ultrazoom,ale má lepší parametry (zdá se).Tak bych rád slyšel názor zkušenějších.

http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…inepix-hs20/

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:35 ® jiris reakce na …
jiris

MP-E65mm> pěkný, ale měl si to fotit z lepšího místa, asi patnáct kroků vpravo.

reagovat
Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:25 ® MP-E65mm
MP-E65mm
reagovat
foto/forum/2011/th-img18885.jpg
Středa 16. listopadu 2011 v 17:42 ® sus1

Dámský sen??! :-|

reagovat
foto/forum/2011/th-img18864.jpg