Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.205 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:41 ® sus1 reakce na …

mannice> Musíš si ty písmena přehodit,víš??!!:-))

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:35 ®  reakce na …

Libor> Ok znamená ?

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 ve 13:10 ® Libor reakce na …
Libor

mannice> ok

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:43 ®  reakce na …

Libor> Finepix JV 100 http://fujifilm.katalogfotoaparatu.cz/…nepix-jv100/

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:26 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> to není dobrá otázka:-)

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 v 9:32 ® Libor reakce na …
Libor

mannice> číms fotil doteď?

reagovat
Čtvrtek 27. října 2011 v 1:20 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> Ja nevim jestli spatny nebo dobry, jde prave o to, co od toho ocekavas, spis jsem reagoval na to aby sis nevytvoril nejakou iluzi a pak nebyl zklaman. Nebyl bys prvni ani posledni. Fotku dnes udelas i kaukulackou, otazkou zustava co do toho tou scitaci skrinkou vneses, resp. co ti ta skrinka dovoli (umozni).

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 23:16 ®  reakce na …

osprey> Přesně jak si to napsal,nečekám budu mít nějakej zázrak.Spíš něco „lepšího“ do začátku na to moje focení u vody,popřípadě při výletech a dovolených.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 23:06 ® osprey reakce na …
osprey

mannice> Fotostroj dobrej, podléháš iluzím o tom makru. Na druhou stranu, v něčem je kompaktové makro taky dobré. Hlavně na takové ty fotky dokumentačního a popisného rázu. Když fotím nástrahy, beru si kompakt.

Ono i to rozostřené pozadí u kompaktu, to je taky docela boj.

Moc to neřeš. Koupíš si prostě foťák a ten bude mít nějaké vlastnosti. Něčím tě potěší, něčím zklame. Já začínal kupovat digitální foťáky, když stály třikrát tolik co dnes. A nebyly zdaleka takové.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 22:08 ®  reakce na …

MP-E65mm> Takže špatnej fotostroj?Nebo jen co se týče toho makra ?

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 21:01 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

mannice> Přesně to co píšeš mít nebudeš. Další marketingový tah firem. Je to pouze informace o tom , že zaostří foták od 2cm. O makru nemůže být vůbec řeč. Dej si na to pozor. Víš jak to bude ve finále vypadá (tedy fotka) budeš tam mít „dvoupixelového“ hmyzaka s naprosto rušivým pozadím, to samý jako když jdeš fotit detal s širokáčem na zrcadlovce. Zapoměň na to že objekt bude odpíchlý od pozadí a nějaký detaily. K poměru zobrazení 1: 1 se nedostaneš ani kdyby si se rozkrájel :-)

reagovat
Středa 26. října 2011 v 16:12 ® osprey reakce na …
osprey

mannice> Ono při tom už často překážíš tím foťákem sám sobě. Navíc si nemysli, že to makro takhle funguje v celém rozsahu zoomu.

Ale foťák je to použitelný, toho bych se nebál.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 16:02 ® 

osprey> no otázka je co budu fotit ze vzdálenosti 2cm :-)) . Jinak si představuju zaostřenej jeden bod a všechno ostatní rozostřený,prostě detail určitýho živočicha,pří­rody,věci.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:33 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Jo, kosočtverec je mocná čarodějka… :-))

Já teď musím svoje foťáky dostatečně amortizovat.

reagovat
Středa 26. října 2011 v 15:29 ® sus1 reakce na …

osprey> Nemá cenu reagovat,nakonec z něj vylezlo,že chce fotit ,,kosočtverce ",tak veškerá snaha je v sedacím ústrojí.:-)

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:49 ® osprey reakce na …
osprey

mannice> Já Fuji nikdy neměl, vymlouvat ti ho nebudu. Koukal jsem na recenze, zdá se, že není špatný. Já bych ho ale nechtěl. Důvody viz níže.

Mimochodem – jak si představuješ, že bude vypadat makrofotka ze 2 cm?

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:31 ®  reakce na …

sus1> V makru sem byl jednou nakupovat a nic moc :-))

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 14:24 ® sus1 reakce na …

mannice> Určitě i makro.:-D

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:52 ®  reakce na …

sus1> :-D :-D :-D ..Myslel sem to ze srandy :-) ,doufám že takovej foťák už dokáže udělat pěkný fotky.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:47 ® sus1 reakce na …

mannice> Noo,tak ,jestli budeš mít rodinné album plné píčovin??!!,tak je to ideální volba.:-)

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:36 ®  reakce na …

sus1> Já se právě chystám dělat rodinný alba přes vodu :-)) :-D ..Taky si právě myslim,za tu cenu asi těžko seženu něco lepšího.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:20 ® sus1 reakce na …

mannice> ,, Kosočtverce " se špehujou jiným strojem,tohle je naprd.:-)
Za tu cenu je to gut.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:16 ®  reakce na …

sus1> Mě spíš šlo o to,že se dá při makru fotit už od 2cm (jestli sem to teda pochopil) což je pro mě naprostá paráda, Má to pro mě i takovou optimální závěrku s kterou si můžu „hrát“,jak automatickou,tak manuální.Ta světelnost máš nejspíš pravdu,možná by mohla být lepší.Ten zoom využiju kdybych zase někam jel na dovču třebas,nebo abych moh špehovat nudistky přes vodu :-)) . Našel sem ho za vlekou louží za 200 doláčů se všim všudy.Příjde mi to jako krásná cena.

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 13:07 ® sus1 reakce na …

mannice> Ne, možná se podívat po jiném fotoaparátu.
Píšeš,že zoom nepotřebuješ a ani ho nevyužiješ a pak sem napíšeš ,že ses rozhodl úplně o pravej opak toho,cos tady napsal, tak .....
Jestli se tě ale líbí,tak ho ber.:-)

reagovat
Středa 26. října 2011 ve 12:57 ®  reakce na …

sus1> Nemám se zeptat ve fujifilmu,jestli mi k němu nepřidělaj světelnost a neuberou zoom ? :-))

reagovat
Úterý 25. října 2011 ve 23:21 ® sus1 reakce na …

mannice> No jo,ale co ten velkej zoom??!
Řikals,že ho nebudeš potřebovat.Možná bys měl oželet zoom na úkor světelnosti,ale možná se pletu.:-)

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 18:41 ®  reakce na …

skwor> vypadá to na pěknej strojek,ještě abych s tim uměl :-) .

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 18:08 ® skwor reakce na …
skwor

mannice> Taky mám Fujifilm (S 5700), nemůžu si stěžovat.

reagovat
Úterý 25. října 2011 v 17:33 ®  reakce na …

osprey> Asi už sem si vybral,vypadá to jako dobrá hračka na začátky :-) http://www.alza.cz/…-d231797.htm

reagovat
Pondělí 24. října 2011 ve 23:50 ® osprey
osprey

osprey> Samozřejmě díky za komentář.

reagovat