Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.426 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. října 2011 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit> Dávám co zrovna fotím. Navijáky k recenzím, větve jsou z rybníka, který prochází tvrdou údržbou (možná už za týden tam nebudou) a ryba je zajímavá tím, jak z té pěny kouká akorát to oko. Popisných fotek s celou rybou mám mraky.
reagovat - Pondělí 24. října 2011 v 8:34 @ rliebzeit reakce na …
-
I když mě zátiší s navíjákem moc nebere ,fotka s navijákem na větvi nemá chybu, výborná reklamní fotografie do katalogu. čtvercová fotka se štikou,taky dobrý jen, kdyby tam bylo o písl víc ryby. V sobotu jsem byl taky na rybách a přidávám jednu hodně ořezanou, focenou na 800 ISO a jednu krajinku.
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 22:52 ® reakce na …
-
sus1> Vánoce se blížej,kdyby si náhodou nevěděl co s pěnězma,tak mi to můžeš poslat
reagovat.Já tě naoplátku pozvu na zubáče a okouny
- Neděle 23. října 2011 ve 22:10 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Jsem chtěl poradit,no??
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 21:05 ® reakce na …
-
osprey> jééé nejsem sám
reagovat.Mrknu na to děkuju.
- Neděle 23. října 2011 ve 20:46 ® osprey reakce na …
-
mannice> Momentálně fotím kompaktovky Canonem G11. Samozřejmě jsem ho koupil dobře jetý, protože jsem taková náročná socka
Tady jich mají několik.
http://paladix.cz/bazar/index.php?…
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 20:41 ® reakce na …
-
sus1> já se ptal na kompakt za 4–5 tisíc a ty mi tu pošleš objektiv přes 15tisíc
reagovat.Spíš si to chci vyzkoušet,jak utratit všechny peníze.
- Neděle 23. října 2011 ve 20:37 ® sus1
-
Tak ještě jednou,teda.
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 20:32 ® sus1 reakce na …
-
mannice> Tak na focení zblízka je dobrý tohle,ale to asi k tomu potřebovat jinej ,,kompakt.".
http://www.oehling.cz/…macro-is-usm-[id-177719].html
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 20:16 ® reakce na …
-
osprey> Já bych zoom moc nevyužíval,nebo jak to říct.Nevyžaduju nějak extra zoom,to bych právě měl radši kvalitnější fotky na detail.A ikdyž to jde jenom minimálně na mym stávajícim foťáku baví mě fotit na různou závěrku a taky bych chtěl fotit na co nejbližší vzdálenost.Zaostřuje mi až od 35cm myslim.
reagovat - Neděle 23. října 2011 ve 20:02 ® osprey reakce na …
-
mannice> Ultrazoom znamená velký rozsah zoomu – tj. jak moc můžeš měnit ohniskovou vzdálenost objektivu.
Výhoda ultrazoomů je, že můžeš fotit nablízko i na dálku, nevýhoda, že je na to konto obětována část obrzové kvality.
reagovat - Neděle 23. října 2011 v 19:57 ®
-
osprey> Tady koukám,že to je novější model a ještě uplně novej. http://www.alza.cz/…-d224513.htm?…
Menší dotaz,co je ultrazoom?
reagovat - Neděle 23. října 2011 v 19:54 ® osprey reakce na …
-
mannice> Kompakt. Ultrazoom. Já ultrazoomy moc nemusím, ale někteří lidé si je chválí. Fotit bude, jestli podle tvých představ, to nevím, bo neznám ty představy.
Kvalitou jsou si kompakty dost podobné, rozdíly většinou objevíš tam, kde bys je nečekal. Například mám dva kompakty a ten starší má mnohem líp ošetřené focení v noci.
Já fotím s kompakty, co mají velikost čipu 1/1,7 palce (o něco víc než je běžné) a malý rozsah zoomu. Jeden starý Sony a jeden nový Canon.
reagovat - Neděle 23. října 2011 v 19:34 ®
-
Kluci potřeboval bych poradit.Už nějakou dobu přemejšlim nad tim,že bych si chtěl dělat kvalitnější fotky a tak nějak pomalu se zasvědcovat do problematiky fotek (jen pro osobní potřebu).Našel sem na aukru foťák http://aukro.cz/…8627572.html#… co na něj říkáte za tu cenu? Děkuju
reagovat - Sobota 22. října 2011 ve 21:38 ® osprey reakce na …
-
brčkoo> Já sto dvacet tisíc nemám. A po bazarech jsem koupil skoro všechno s čím fotím. Samozřejmě u dražších věcí to chce trvat na osobním odzkoušení. I tak věřím, že se člověk spálit může.
A pokud jde o 5D a wildlife, tak proč ne? Zvířata furt nelítají jako praštěná. A ten foťák fotí opravdu dobře – kromě 1Ds je to jediný full frame Canon a jediný za rozumnou cenu.
reagovat - Sobota 22. října 2011 v 18:40 ® toulovec reakce na …
-
regulus> horizont na střed je u krajiny asi to nejhnusnější.
reagovat - Sobota 22. října 2011 v 18:40 ® brčkoo reakce na …
-
Osprey: Ještě k tomu fotoaparátu. No, nevím jestli zrovna kupovat 1D Mark X kvůli rychlosti a citlivosti. Pokud tedy nepožaduješ FF čip. Také jsem několikrát četl, že 5D Mark II je celkem pomalý, ale zase tak hrozné to nebude, když jsem koukal na stránky fotografů, kteří fotografují wildlife, tak používají i 5D Mark II. Jistě, že za určitou dobu půjde sehnat přes bazar za úplně jinou cenu, ale má to i své zápory. Já bych kupoval věci na focení jen od těch lidí, které znám a mám trochu tušení, jak se ke svým věcem chovají. Ono kupovat přes bazar je trochu z mého pohledu sázka do loterie. Můžeš trefit na výborný kus za skvělou cenu a nebo na úplný „šmejd“. Každá věc zastarává hrozným fofrem. No, když si příští rok koupíš tedy ten 1D Mark X, za těch cca 122 000 kč, tak já možná za pár let ho od tebe za čtvrtinu ceny koupím
reagovat - Sobota 22. října 2011 v 9:00 ® džigit reakce na …
-
osprey> a kosočtverce nemáš?
reagovat - Sobota 22. října 2011 v 1:45 ® regulus
-
No tak semka taky něco hodím, z minulé soboty, ale ryby to nejsou …
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 22:10 ® osprey
-
No a ještě ty obdélníky.
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 22:09 ® osprey
-
Dám se něco fotek z poslední doby. Co jsem tak kde nahrabal, když jsem někudy běžel.
Rozdělím to na dvě hromádky – na čtverce a obdélníky.
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 22:06 ® osprey reakce na …
-
brčkoo> Nemusíš ocenit všechno. Já bych užil rychlost a citlivost. Pro mě je 5D Mk II pomalý – dle toho, co píšou v recenzích. Foťák pro krajináře, portrétisty a tak.
A 122 000 Kč? Jeho předchůdci se už dají koupit za úplně jiné peníze. Bazaroví, jistě, ale já foťáky ani jinak nekupuju. Moje 20D stála před 6 lety kolem 50 000 Kč, dneska desetinu.
Ono to morálně zastarává takovým fofrem, že s trochou snahy seženeš takovýhle foťák za pár let za čtvrtinu ceny.
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 21:10 ® brčkoo
-
Osprey: No nevím, přečetl jsem několik recenzí na ten foťák, ale abych pravdu řekl, tak bych ho nechtěl. Je pravdou, že má spousty vychytávek o kterých se mi ani nesní. Je také pravdou, že je to full frame. Prý se bude pohybovat v ceně kolem 122 000kč. A mé důvody proč bych ho nechtěl?? No, díky jeho rozměrům a váze. Však mě trochu znáš a víš, že jsem hubené postavy, nedokážu si představit, že bych měl někde 1/2 dne tuhle výbornou „krabici“ tahat na rameni. Dalším důvodem je spousta těch „super vychytávek“. K čemu by mi byly, když bych je na plno nevyužil. Nejsem žádný reportážní a ani sportovní fotograf, tak proč bych je musel mít. A v neposlední řadě je to ta cena. Chápu, že je to výborná mašina, ale ta cena je dost, pořád to je jen stroj, který za mě konpozičně hezkou fotku nikdy neudělá. Místo tohoto stroje bych raději v této ceně ocenil takový 5D Mark II a k němu nějaké pevné „sklíčko“ se světelností 1,2
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 14:33 @ rliebzeit
-
tak ještě jednu pohodovku s rybou
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 14:30 @ rliebzeit
-
No jo, kdo by nechtěl drahý sklo za 200 000 kč a ještě drazší foťák, já taky ale to je všechno co tak můžu. Nicméně i Dalibora naučila nouze hrát na housle, takže zaplať pánbůh i za"levné zrcadlo" co mám , pro mě je to drahý víc než dost. No a abych jen nekecal, přikládám jednu pohodovku od vody.
reagovat - Pátek 21. října 2011 ve 14:02 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Jo skla, kdo by nechtěl… Hlavní motiv ostrý jako brus, pozadí rozmazané do ztracena, kontrast, o kterém se seťáku jen zdá…
Ale mám co mám. Třeba bude někdy i líp
reagovat - Pátek 21. října 2011 v 11:26 ® nnnap
-
no strojek je to krásný, řekněme si ale upřímně, že i profíci ho mají většinou půjčený z majetku redakcí
reagovat
Což o strojek, ale ty skla, tam vzadu, ty mne fascinují. Já to chci! Já asik budu dupat nožičkami! - Čtvrtek 20. října 2011 v 10:36 ® regulus reakce na …
-
osprey> ještě tak trefit tu štiku …
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 1:09 ® osprey reakce na …
-
regulus> No tak jistě, nikdo z nás po něm neskočí. Ale šilhá se hezky. A čtrnáct ran za sekundu – to se jeden trefený výskok štiky pěkně zhodnotí
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 0:28 ® regulus
-
osprey> popravdě, nemám kam šilhat (tedy pokud se jako majitel nejednoho přístroje této značky budu považovat za Canonistu). Mašinka je to asi „hustá“ nicméně z mnoha důvodů bych po ní netoužil. První je samozřejmě cena i když se asi ještě neví co ta sranda bude stát, ale lze předpokládat, že … . Další je to, že dost dobře nevím, jestli by mi všechny ty nej, i za předpokladu, že bych fakt nevěděl roupama (a prachama) co dělat, k něčemu byly. Někteří profíci možná zajásají, nicméně předpokládám, že se v tomto fóru neozvou. Takže to berme tak, jak jsi to asi myslel, je to jen jakási informace, co se do tohoto fóra hodí.
reagovat