Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.426 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. října 2011 v 15:53 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit> Musejí být lepší. Myslím, že míříš daleko výš, než kam dosáhnou tyhle fotky. A nejde jen o tu ostrost.
Ale jestli tě to potěší, bojuju s tím taky. Už dlouho.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 15:34 ® ladamaj reakce na …
-
rliebzeit>kéžbych takto nafotil já synátora v akci.
reagovat - Úterý 11. října 2011 v 11:33 @ rliebzeit
-
Tak jsem po dlouhé době nafotil pstruhy. Venku bylo 5 stupňů a místo tloušťů brali pstruzi. Nicméně světla bylo hodně málo. Takže čas a ani ostrost není 100%, nicméně aspoň něco. Jednou budou lepší!
reagovat - Sobota 8. října 2011 v 11:10 ® Tino
-
hele, co jsem našel v nabídce Lídlu
http://www.lidl.cz/…ex_20928.htm
S tím rozlišením co to má aspoň nebude vidět zrno na negativu…
reagovat - Pátek 7. října 2011 ve 21:05 ® Ftmči
-
Libor: Přes týden nemám moc času, tak píši až teď… Když jsem na to zpětně kouknul, tak ta úprava na čtverec opravdu nebyla šťastná. Ona ta originální fotka byla nakonec asi nejlepší. Přijde mi důležité, zachovat tam tu větvičku.
A jako bonus přidám taky dvě lipanové.
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 18:11 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> mě taky ne
reagovat - Pátek 7. října 2011 v 16:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> i když tam ta voda cosi vytváří, tak celkově mi to nějak nešmakuje.
reagovat - Čtvrtek 6. října 2011 v 11:47 ® Libor reakce na …
-
jiris> ona se hejbala i ta ryba, tohle bylo schválně, opouštím hranice ostrosti
reagovat - Středa 5. října 2011 ve 23:49 ® jiris reakce na …
-
osprey> asi špatně ukotvil. Člověk se stále učí.
reagovat - Středa 5. října 2011 ve 23:39 ® osprey reakce na …
-
jiris> Třeba ho použil, to jen ta loď se tolik houpala.
reagovat - Středa 5. října 2011 ve 23:35 ® jiris reakce na …
-
Libor> proč si nepoužil stativ?
reagovat - Středa 5. října 2011 ve 20:57 ® Libor
-
MP-E65mm> jedna pohybová patlanice pro tebe ze severu
reagovat - Úterý 4. října 2011 ve 22:45 ® ladamaj
-
rliebzeit>tak to je opravdu dobrá rada myslím že si každej vezme příklad jak pomoct,poradit moc děkuji.
reagovat - Úterý 4. října 2011 ve 14:46 @ rliebzeit reakce na …
-
Tak jsetli můžu, tak trochu poradím základní pravidla, která platí ve většině případů.
1. pozadí nesmí být rušivé a strhávat zájem z hlavního objektu fotky . Vyfocený rybář s rybou a za ním auto Ferrari je vo ničem. Buď fotíš auto nebo rybáře. Dále si zvol hloubku ostrosti, aby jsi tzv, vytáhl motiv fotky . Pokud to není záměr, nepotřebuješ pole ostrosti +/- 2metry
reagovat
2. Pozadí fotky má barevně,tonově doplńovat hlavní motiv fota, nikoliv rušit. na to vše ale musíš dopředu myslet ,pokud fotíš jako já akce, tak musíš zvolit kompromis,někdy máš čas na přípravu a dost často vůbec, takže když to nezmáčkneš tak to nemáš. naštěstí v digitálu jde mnohé doopravit. jistě je toho ještě mnoho o čem by se dalo diskutovat k tomuto tématu. - Pondělí 3. října 2011 v 0:13 ® ladamaj
-
ZN>to máš pravdu,já třeba fotím ale přesto vím že to není ono mám objekt ale pozadí to mě nejde.Jde jen oto aby někdo poradil co nejstručněji jinak to focení je laboratoř a um bohu žel.Jináč si myslím focení přes net učit snad se ani nedá přímá ukázka myslím je uplně něco jiného a také ktomu nestačí jenom cvakat snímek za snímkem.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 22:12 ® Libor reakce na …
-
Doudleban> bych to směřoval do takovéto formy třeba
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 21:15 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> ta první bě baví víc, zajímavej moment …
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 21:01 ® Ftmči
-
Dvě z houbaření. Na rybaření už nezbývá čas.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 20:44 ® ZN
-
MP-E65mm> rozumím ti moc dobře, přece se nějakou dobu už známe. Fotka prostě zůstane fotkou. Ať je to čtverec, macro nebo obdélník. Jenže, ono si to moc lidí neuvědomuje, a to je to špatné. To plácání po zádech od stejných pacientů je přece příjemné. Co na tom, že o focení nemají páru?
reagovat)
- Neděle 2. října 2011 ve 20:31 ® ladamaj reakce na …
-
Libor>nediskutuj a raději přijeď nafotit ty moje rybářské dílny.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:36 ® osprey
-
Libor> Na otakárky jsem kdysi vymyslel projekt. Oni kladou vajíčka na mrkev a při sklizni pak lidi hodí nať i z kuklami do kompostu. Teď v tom pokračuje Marta – snaží se přimět děcka vě škole, aby koukly doma na záhonek a donesly jí případně nalezené housenky. Dochováváme, necháváme kukly přezimovat, na jaře vypouštíme. Teď máme doma asi tři housenky, v minulosti jsme už něco vypustili. Důležité je zvládnout technologii, ale to sem nepatří. Samozřejmě mám na to konto otakárka ve všech vývojových stadiích kromě vajíček, ale jsou to fotky ala kýbl.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:24 ® Libor reakce na …
-
regulus> taky si myslim že je to on
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:23 ® Libor reakce na …
-
osprey> jilmovou jsem dlouho neviděl. Osikovou letos podruhé
, ale já letos moc nikde neběhám, není čas a když je čas, tak není kdy.
Je to jak s těma rybama, jako kluk toho pamatuju, otákárků a všeho.. .
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:13 ® Libor reakce na …
-
Kazan> napiš mi do sobky jaké máte rozlišení monitoru a mail, pošlu ti to.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:10 ® regulus reakce na …
-
Libor> že by Pan Tau …
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 14:08 ® Kazan reakce na …
-
Libor> evidentně jsi fotografický maniak
reagovatObrázky dělím na líbí, nelíbí, jinak se ve fotografování nevyznám, obrázek se líbí i přítelkyni. Šlo by to dát do ,,Obrázků na plochu,,? Dali by jsme si to jako tapetu.
- Neděle 2. října 2011 ve 14:08 ® regulus
-
MP-E65mm> asi jsme si nerozuměli nebo jsem těch posledních pár slov blbě napsal, s ořezem běžně nepočítám, ale třeba u těch momentek ryb (předpokládáš že se ti někde „vyvalí“ nebo vyskočí) to prostě napřesno trefit skoro nejde, 99% fotek by bylo s půlkou ryby, rybou nalepenou na některým okraji fotky, tam se asi s tím ořezem tak trochu počítat musí. Pokud se týká krajinek, tak pokud fotíš z ruky (ne se stativu), tak ti to hold někdy ujede a dorovnat horizont musíš, to ale už nelze nazvat tím, že bych dopředu s ořezem počítal.
reagovat
Pokud se čtverce týká, tak musím uznat, že jsem se tak trochu nakazil od ZN a v některých případech uvažuju i této kompozici, ale rozhodně to není tak, že by to byla otázka nějaký módy nebo berlička, prostě jsou určitý věci co mi do tohoto formátu sedí a už samotnou fotku fotím s tím, že bude do čtverečku. Výsledek sice často není tak jak bych si to představoval, ale to už je zase něco jinýho. - Neděle 2. října 2011 ve 14:05 ® osprey reakce na …
-
Libor> Ten týpek ti může kompenzovat neúspěch při focení babočky osikové
Já vím – co by u ní dal člověk za obrázek typu „kýbl“. A to jsi ještě určitě nevyfotil jilmovou. To je brutální soupeř i pro člověka vybaveného síťkou, natož foťákem.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 13:52 ® Libor
-
Kazan> na houpající lodi bylo potřeba rychle ostřit, ale jinak tu fotku nebylo těžké vytvořit. Včera večer jsem si jel 5km pro foták abych nafotil babočku osikovou a poté co jsem za ní popobíhal cca 80m mi ulétla úplně. Ani jednu fotku nemám, to jsou pak věci
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 13:47 ® Libor
-
Tak jsem vyfotil z okna toho velkýho kocoura z Luftwafe. Jak jsem zvyklej na ty malý třístovky airbusy tak se mi tenhle do čtyřkila skorem nevešel.
Ráno mě vzbudil v devět letmým startem když to osolil nahoru tak jsem si na něj počkal potom při odletu. Z toho stroje jde respekt.
Je to tu o rybách, ale zaujal mne ten týpek na křídle..
reagovat