Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.468 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 29. září 2011 v 11:13 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Dovolím si drobnou vsuvku do tvého příspěvku : … ,,nebo že si dáš na držku " – a nebo přes držku dostaneš.
reagovat - Čtvrtek 29. září 2011 v 10:27 ® nnnap reakce na …
-
jestli mohu přidat svůj názor k debatované fotografii, tak na mne působí jednoznačně propracovanější čtverec. Řekl bych, že lépe zapadá do obrazové zkratky, což podle mne tyto 2 fotografie, v tomto barevném tónu, jednoznačně jsou. U obdélníku už musím jezdit pohledem po diagonále a nic navíc mi to nepřináší. Spíše naopak. Ruší. Na té fotografii není co hledat. Je tam prchavý okamžik bez děje, nepotřebuje další prostor pro fantazii. V daném okamžiku to byl střed vesmíru, jak pro fotografovaný objekt, tak pro fotografujícího. To všechno v tom čtverci také je. Čtverec je dobrý, né že ne.
reagovat - Čtvrtek 29. září 2011 v 0:01 ® regulus reakce na …
-
Libor> u tohoto já taky k obdélníku … , ale u té předchozí fotky byly zase takový trochu zajímavější „vlnky“ co ten hmyzák dělal a taky jakoby se tam vzpínal, kdežto na této už je takovej víc přitopenej …
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> Ahoj,jsem v práci, nezavidím.........mam to za 100%
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:52 ® Libor
-
ZN> ahoj kluku jsem doma, závidím a přeju zážitky
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:48 ® ZN
-
ahoj kluci, jsem ve SLO, mám se fajn. Početl jsem si
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:27 ® Libor reakce na …
-
regulus> no tak čeče, kouknul jsem do složky rawu a jedna ztech čtyř takto focených by šla. Ale kloním se k obdélníku.
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:26 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> zapomněl si říct, že ta tvoje výmluva dost dobře funguje
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 21:25 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Tak to má být
reagovatjá jsem možná ten 99tý
- Středa 28. září 2011 ve 21:12 ® ladamaj reakce na …
-
Libor>čus no nějaká rada by se určitě hodila 100%.Rybu nafotím pěkně ale to pozadí stím moc spokojen nejsem.Jinak sem fotil už jako kluk a fotopřístrojů za mé léta jich je také dost ale myslím že třeba není vše ve focení objektu ale v pořízení aparátu kterých je strašná spousta.No a teď babo raď nejsem profík ale amatér chci kvalitní foto no a prodejce ti toho nastrká na pult tolik a ještě ti toho napovídá přitom jde o zedníka
reagovatmusíme se nějak dohodnout a něco určitě podniknem Kladno ani Praha není zas tak daleko nakonec sem v Praze měl zaměstnání,a toho skajpíka si nainstaluješ a já tě nasponzoruji i na vebku lumpe
.Né jávím sem v důchodu a čas neznám natož ty jako pracující doufám
no kdo by dělal na tak velký důchod
.
- Středa 28. září 2011 ve 20:33 ® Libor reakce na …
-
ladamaj> Láďo mikrofon nemám, a pořád se vymlouvám že nemám čas, je to trapná výmluva ale pořád ji používám. Snad se zlepším, ve všem. A k tomu co jsi psal: ono fotit rybu totiž není nic lehkýho. Zkus třeba nejdřív fotit plyšovou hračku která se nehýbe, a uvidíš že i to je problém dobře vyfotit. Naučíš se na tom ale věci, který se ti budou při focení ryb třeba potom hodit. A zrovna osprey poradil dobře. Sám umím prdlačku, ale kecat o tom to jo, to dovedu
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 20:30 ® regulus reakce na …
-
Libor> když jsem psal MPčkovi, tak tu tvůj komentář nebyl, nemuselo by to být nutně do čtverečku, ale asi na střed jo. Jinak to je klasika, něco vyfotíš kolikrát s rizikem koupele nebo že si dáš na držku a až doma zjistíš, že to mohlo bejt trochu jinak (v lepším případě) nebo že to stojí za …
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 20:25 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> samo sto lidí sto názorů …
Nicméně když už jsme u té Liborovy fotky (samozřejmě to bude debata typu, že po bitvě je každej generál
reagovat), mě na té původní trochu nesedí to kde je ten hmyzák umístěnej, dle mýho, možná blbýho vnímání to je jednoznačně na středovou kompozici, možná proto mě to táhlo k tomu čtverci. Pokud se týká toho mýho oříznutí, tak jsem vycházel z té původní, taky by se mi líbilo kolem víc místa.
Tak jak tak, záběr je to zajímavej a myslím si, že asi stojí za to k němu něco napsat. - Středa 28. září 2011 ve 20:24 ® Libor reakce na …
-
regulus> asi jo, ale chybí mi tam potom okolo ta voda, kdyby ji bylo víc, bylo by to fajn. Ale to jsou ty kdyby, já byl nahnutej přes loďku a snažil se ostřit s vědomím toho že mě ten jehož přezdívka je dlouhá 65mm vyklopí a oba se nabalený v oblečení utopíme. Na čtverec jsem si nevzpoměl
Ale dneska jsem vozil celej den cihly, skládal jsem je do čtverce, červený a bílý zvlášť
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 20:09 ® ladamaj reakce na …
-
osprey>no a přesně takovou hloupost dělám já že se také soustředím na oběkt a pozadí je v čoudu.Jinak vím že zde je více takovích fotografů no ale něco se dovědět zatím sem to probíral s Liborem no zatím nemá skajpíka aspoň o něm nevím jinak jssme se domlouvaly na nějaké akci zatím vše na 0 ale já ho popoženu
reagovatnebude se flákat,jinak moc děkuji jak bude trošku čas tak dáme řeč o těch jercích no a hlavně vercajk už sem dnes kecal s Ivošem tak snad něco dáme do kupi Váša je vláčkař ale o tomto já nic nevím.Přesto to rád prubnu také.
- Středa 28. září 2011 v 18:10 ® osprey reakce na …
-
ladamaj> Tady je mraky fotografů, každý umí něco. Moje specializace je velice úzká a rozhodně se necítím být povolán někoho učit. Navíc to musíš mít v sobě.
Jestli chceš radu, první co se nauč po zvládutí techniky – vnímat pozadí foceného objektu. Co tam je, jak je to osvícené, jakou to má barvu a jak ostře se ti to zobrazí. Nejvíc fotek kazím tím, že se soustředím na přední plán fotky a vzadu mi něco ujede. Fotka je celek, obraz.
reagovat - Středa 28. září 2011 v 17:52 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> mě ti ten čtverec nějak nehraje.
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 13:41 ® nnnap
-
„Bože moj! Oni mi tuna jebú!
reagovat - Středa 28. září 2011 ve 12:46 ® regulus reakce na …
-
Libor> sorry, že jsem ti sáhnul do fotky, ale mě by to sedělo líp do čtvrečku a na střed …
reagovat - Středa 28. září 2011 v 10:29 ® ladamaj
-
No co dodat při dnešním spěchu kdy jdou i foto přístroje tak rychle dopředu jako pc tak by osprey měl otevřít školu fotografování
reagovat.Já než sem se naučil fotit rybu tak to trvalo opravdu pár měsíců.Přičemž sem přišel no to když chci mít opravdu rybu pěkně nafocenou nemám zase takové pozadí,no asi to nebude focením samotným ale i foto přístrojem a otom by nám mohl Míra podat určitě spousty lekcí.V prodejně se toho moc nedozvíme protože ohledně prodeje nám nacpou všechno možné a ještě to vychvalují až donebe přitom jednou zjistíme že máme né zrovna nejlepší přístroj.
- Úterý 27. září 2011 ve 23:07 ® osprey
-
Taky jedno foto, kde není hloubka ostrosti od nevidím do nevidím. Nevím, jestli to je úplně vono, ale něco na tom je…
Míra MPčko bude vědět, odkud to je, dochytávali jsme tam zbytky.
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 22:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
brčkoo> v tom je fotografie vyjímečná že nejdou zachytit dva naprosto totožné snímky. Chyby člověk dělá proto, aby se jich příště vyvaroval
reagovatKolikrát se doma chytám u počítače za hlavu, když zjistím, že jsem to podělal a mohla to být dobrá fotka a víš co mě uklidnuje? že v tom nejsem sám
- Úterý 27. září 2011 ve 22:39 ® osprey reakce na …
-
brčkoo> Protože to chce v klidu se posadit, zvážit tu scénu, dobře si rozmyslet jak tu fotku uděláš, pak jich udělat několik a s trochou štěstí se něco vybere. To je důvod, proč stačí mistři nacvakali pár filmů a měli zajímavé fotky, zatímco já fotím v poklusu a mám prd
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 22:32 ® brčkoo reakce na …
-
Mp-E65mm:Čas by se na nějaké to repeté našel. Jenže už je vše rozdílné od předchozího fotografovaní, takže člověk je v pasti a fotografuje na novo s nově vytvořenými podmínkami. Pak už ten koloběh běží na novo. První náhled ve foťáku Ok, pak se naplno začnou projevovat nedostatky fotografie
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
brčkoo> Aspoň to člověka nutí minimálně k pozastavení se nad tím, v tom lepším případě si dá repeté. Tedy když je na to čas
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> pamatuju, bylo krásně. Koupil bych letenky a na víkend zaletěl
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:48 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> tuhle jsem fotil tenkrát z lodě jestli pamatuješ, voda vytvořila jakousi abstrakci..
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 21:32 ® brčkoo
-
MP-E65mm:Tak to bývá i u mě. Něco vyfotím, při počátečním náhledu na displeji fotoaparátu je fotka naprosto úžasná. Pak dojde na úpravu v PC, tam už má „naprosto výborná fotka“ své chyby. Na závěr po všech úpravách, člověk zjistí, že by to vyfotil znova, komponoval by úplně jinak, než před tím a tím pádem se z naprosto výborné fotky se stává průměrná fotografie
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 20:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> si kuř
reagovat - Úterý 27. září 2011 ve 20:12 ® Libor
-
MP-E65mm> moh bych woe ten blázen bejt já?
reagovat