Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.468 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 27. září 2011 v 18:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
brčkoo> ve velkým to vypadá mnohom líp a věřím, že na papíře by to vypadalo ještě líp. Ještě bych tam cosi doladil, ale na to taky někdy dojde.
reagovatJen se dostat s fotákem a s nějakým stejným bláznem k vodě
- Pátek 23. září 2011 ve 21:10 ® brčkoo reakce na …
-
MP-E65mm: To je naprosto úžasná fotka, kdy je zaostřeno na kámen v řece a vše ostatní rozmazané. Je taková neokoukaná, nezvyklá, prostě nádherná. Jak píšeš ty, nemusí být vždy všechno ostré
reagovat - Úterý 20. září 2011 v 6:59 ® Mrakoš reakce na …
-
osprey> Ani nevím že žijou na stromech. Vlastně sem ještě nikdy žádnou neviděl.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 23:02 ® osprey
-
Mrakoš> Jako preclík ne, ale prochladlá byla, v srpnu bych ji takhle fotit nemohl. A to jsem ji postavil s jablkem na zem a vrátil se s foťákem za pět minut. Už brzy polezou ze stromů dolů.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 22:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> moje řeč
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 22:42 ® Mrakoš reakce na …
-
osprey> Asi byla zmrzlá jak preclík.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 22:39 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> ten čtverec by byl dle mého tentokrát úplně mimo mísu.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 22:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Taky mám něco pro Tebe
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 22:30 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Tady máš žábu. Byla tma jak v řiti a poprchávalo a taky jsem ji nechtěl moc mordovat. A budeš se divit, seděla na tom jablku a držela se ho jako klíště. Utrhl jsem ho i s ní a postavil na zem. Aranžované jsou ty ostatní fotky.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 21:20 ® sus1
-
MP-E65mm> Jsem si to myslel,stojí tam v brodákach.
reagovat
K tomu čtverci,něco jsem si doma vyzkoušel a neni to zase tak ,,špatný ''.
Nevim, jestli je to tet momentální hit,ale co se tak koukam – Fotoaparát.cz a nejen tam,tak formát čtverce nějak ,,letí ''. - Pondělí 19. září 2011 v 19:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> rybář tam je,
Záměr byl poskladat rybáře, kámen + odlesky na popředí, tak aby to kompozičně hrálo. Kdyby si to dal do čtverce, nenaskládáš to tam vše.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 v 19:16 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Jo,možné to je, neřikam,že to tak musí bejt.
reagovat
A je tam v pozadí rybář?
Jiný záměr – jaký? - Pondělí 19. září 2011 v 18:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> právě, že vše podstatné by v tomto provedení šlo do pryč, ten čtverec by se tam nehodil. Tady byl záměr jiný.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 v 18:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> nemusí být všechno „wostrý jak břitva“
reagovat - Pondělí 19. září 2011 v 18:50 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Vypadá to,že v pozadí stojí rybář ,asi.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 v 18:30 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> nějak moc nevím co na té fotce je, moc rozostřeno na můj vkus..
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 14:43 ® sus1
-
MP-E65mm> Prubni to v provedení ala ZN,nemuselo by to vypadat špatně.
reagovat - Pondělí 19. září 2011 ve 13:11 ® MP-E65mm
-
jen tak jsem blbnul
reagovat - Neděle 18. září 2011 ve 12:25 ® Ftmči
-
Mrakoš,regulus: Rozhodl jsem se, že redukci si seženu a prostě to vyzkouším, při nejhorším jí zase prodám. Objektiv bohužel vyzkoušet nemůžu, protože ta Yashika (tělo) má už špatné těsnění a proniká do ní světlo. Určitě sem pak hodím nějaké fotky.
Když už sem píšu, tak taky přidám nějakou fotku. Mě se tahle docela líbí.
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 19:29 ® Libor
-
V soutěži se mi líbí fotka Paběrkování.
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 19:05 ® Libor
-
ZN+MP> jasan, ten ctverec je lepsi.
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 11:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> ano, máš pravdu. Sedí to. Dokonce musím uznat, že se mi líbí víc ten čtverec.
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 9:56 ® regulus reakce na …
-
Mrakoš> to zcela určitě stejnou clonu má (už z principu když to je mechanickej objektiv), ale fakt netuším jak se bude DSLR tělo chovat s manuálním zoomem, mluvím ze zkušeností s redukcema na M42 (je jedno jestli to je M42 nebo nějakej starej bajonet). Když jsem měl redukci s mormálním čipem, tak tam byla standartně nastavena (jako info pro foťák) nejnižší clona 1,0 a ohnisko 50mm, ten EMF čip umožňuje nastavit skutečnou ohniskovou vzdálenost a skutečnou minimální clonu. Jakej to má vliv na algoritmus kterým foťák počítá expozici netuším, ale je fak, že v tom prvním případě, čím víc se údaje lišily od toho co čip foťáku poskytoval (ohnisko, clona), tím větší se musely dělat korekce. Takže se domnívám, že chyba měření se mění nejen se změnou aktuálně nastavený clony, ale i se změnou ohniska, což by v případě manuálního zoomu mohlo být docela dost, klidně i víc než 2EV, ale jak jsem Doudlebanovi psal, vyzkouší a uvidí, pokud má ty objektivy oba se stejným bajonetem, což asi jo a pokud je ta padesátka aspoň trochu slušná, tak tu redukci jistě využije. Další věc je ta, že má k dispozici kinofilmovou zrcadlovku a může si tak zkusit nafotit něco třeba na BW film, ale to už je jeho věc.
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 6:55 ® Mrakoš reakce na …
-
regulus> Pokud to má stejnou min. clonu při všech ohniscích tak by tam odchylky být nemusely. Nebo nemám pravdu?
reagovat - Pátek 16. září 2011 v 0:58 ® regulus reakce na …
-
Mrakoš> ono se v některých případech ale nejedná o MALÉ expoziční odchylky, má to někdy docela fatální vliv na snímek, ta odchylka je mnohdy opravdu značná, nedá se přesně říct kdy a o kolik. Pokud se týká ručního ostření, tak to zase mě vůbec nevadí (pochopitelně že u momentek je to průser), ale jak jsem psal, je to tak trochu nostalgie.
reagovat - Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:53 ® Mrakoš reakce na …
-
Doudleban> Tu sigmu můžeš vyzkoušet snadno. Stačí zakoupit kinofilm
reagovatJinak vypadá docela nadějně. Měl jsem z tý doby podobnej objektiv od Pentaxu a fotky z něj lezly parádní (perfektní kontrast). Na rozdíl od Regula by mi nevadily malé expoziční odchylky, to se dá pořešit a koneckonců která expozice je podle automatiky správná? Hodně, ale hodně by mi vadilo to ruční zaostřování. Myslím že bych mf objektiv na dslr nakonec vůbec nepoužíval. Pokud ano, tak by to bylo nějaký superširoký sklo u kterýho se dá ostřit prakticky i poslepu. Určitě by to nebyl telezoom. Ale zkusit to můžeš, přijdeš nanejvýš o pár stovek za tu redukci.
- Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:29 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> nevím jestli je manuální zoom na digitální zrcadlovku to pravý ořechový, popravdě jsem k tomu v dobách kinofilmu neměl kladnej vztah a nikdy jsem žádnej zoom neměl, protože jsem tehdy byl skálopevně přesvědčen, že pevný sklo je pevný sklo. No a konec konců díky tomu, že se necvakala každá z vodpuštěním pyčovina, protože sis musel koupit film na kterým bylo jen 36 obrázků a následně ho vyvolat, tak vyměnit objektiv nebyl vůbec žádnej problém.
Přiznám se, že jsem s MF zoomem na DSLR nic nezkoušel, ale podle zkušeností s manuálníma pevnejma sklama, jsem docela přesvědčen, že z toho ve finále budeš janek. Prakticky u většiny ovjektivů v závislosti na cloně musím mírně nebo více kompenzovat to co foťák naměří, hlavně u delších ohnisek a je to u každýho objektivu jiný a stejně si to nepamatuju, ale pohledem na histogram první fotky si vzpomenu (mimochodem mám to i napsaný, ale nechce se mi ten tahák nikdy vytahovat), takže si dost dobře nedovedu představit, že bych si to pamatoval u zoomu pro různý ohniskový vzdálenosti. Možná taky zjistíš, že ne všechny fotky budou ideálně ostrý. Ale co, vyzkoušej to a uvidíš.Ještě k těm starejm MF sklům. Z mýho pohledu je v tom možná kousek nostalgie, ne všechny co mám jsou nějak vyjímečný, ale je to hold něco jinýho a hlavně je to ještě celý skleněný. Když to vezmu dokola a kolem, část z nich sebou tahám, ale využívám je jen pro určitý typy fotek, ty s menší ohniskovou vzdáleností jsou vlastně jen pro zpestření a třeba třístovka kterou používám docela vyjímečně je vlastně taková berlička, protože nejsem ochoten a konec konců ani nemohu dát kilo za třístovku od Canonu.
reagovat - Čtvrtek 15. září 2011 v 19:27 ® Ftmči
-
regulus: Tak vidím, že z toho českého e-shopu to určitě brát nebudu…
Mrakoš: Mě se nejedná ani tak o používání té pevné Yashiky, jako spíš o použití té Sigmy 70–150mm. Takové sklo by se mi dost hodilo, ale vůbec netuším, jaké z toho polezou fotky, protože nejsem schopen o ní na internetu nic vypátrat. Děda jí, podle jeho slov ,nakonec ani nikdy nepoužil.
All Armor: Mohl by jsi mi prosím poslat nějaký kontakt na člověka, který vyrábí ty přechody? Klidně do osobky.
Foto té Sigmy.
reagovat - Čtvrtek 15. září 2011 v 18:22 ® ZN
-
MP-E65mm> nenuť se do toho, ale zase se to samo nabízelo. Ty fotíš do čtverce a ani o tom nevíš
Musíš ale uznat, že to v tom čtverci sedí.
reagovat - Čtvrtek 15. září 2011 v 15:34 @ rliebzeit
-
To je fakt, vůbec fotopříslušenství je dost předražený,nevím kde ty ceny berou Ti naši obchodníci ?? Když vidím tu drahotu batoh za 10000 czk, tak jdu do mdlob. Prostě je to u nás cenově mimo mísu.
reagovat