Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.523 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 1. září 2011 v 15:12 ® džigit
-
All Armor> nó,zřejmě slušnej oddíl
reagovata to jsem nechtěl uškodit a čekal sprda
- Čtvrtek 1. září 2011 v 15:08 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Já jsem u nich nakoupil dost, ale nikdy víc.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:07 @ All Armor reakce na …
-
rliebzeit> Miláčku, nejde ani tak o fotoaparát, jako o objektiv, resp. průměr závitu, kam chceš filtr instalovat. A filtrů je jako máku. A ve velkém cenovém rozpětí.Čím kvalitnější a větší, tím dražší. Jde to do tisíců. A jsou i cirkulární a lineární. A různé systémy, třeba Cokin do rámečku…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:06 ® džigit reakce na …
-
All Armor> no já s nima vedl komunikaci kdysi ohledně nějakých info a když jsem se prokec,že možná ani nekoupím,diskuze se stala chladno až mrazivou
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 15:01 @ All Armor reakce na …
-
džigit> I já mám s tou firmou nedobrou zkušenost.Čachry při fakturaci. A ještě se jeden imbecil, co tam působil, vzrušoval a chtěl se soudit.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:55 @ rliebzeit reakce na …
-
Chtě nechtě musím reagovat na toho potočáka. Nádhernej kus.Kdyby mu kousíček víc koukala hlava zvody, tak by to byla super fotka, ale i tak je to dobrý Na focení pstruhů už čekám celý měsíc, parťák nemá a nemá čas. Takže si budu muset ještě chvíli počkat na podobné foto.
p.s. kdo mi porádí dobrý polarizační filtr na Nikon D3100
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:39 ® ZN reakce na …
-
mvincik> a když mám tu dobrou náladu, tak okomentuji i tu tvou fotku, i když se mi nechtělo
U těchto fotek by bez vyjímky měla být vodní hladina rovně. To je úplný základ, který jde srovnat snad v každém programu. Co je na diskuzi, tak v prvé řadě středové umístění. Takto to fakt tahá oči, kompozičně je to takové začátečnické cvaknutí na střed, bez přemýšlení. Obecně platí, ale dogma to není, že by se horizont posunout k některé třetině, pokud nejde o symetrické zrcadlení (tam to má svůj efekt). Já bych si vybral posunutí na horní třetinu, páč ta hladina je zajímavější jak to nahoře jednolitý nebe (je ho tam moc). Tím by fotka dostala i daleko větší prostor, vtáhla by diváka „do fotky“. To, že je to špatně exponované, to je věc jiná. Asi tak
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:37 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Už sem nikdy žádnou nedam,fakt,a víc už opravdu k tomu nic psát nebudu.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:29 ® ZN reakce na …
-
sus1> dnes mám nějakou dobrou náladu, či co. Tak jsem se nějak rozkecal. Ale s tvým vkládáním těch slečen z koupaliště, to nesouhlasím vůbec
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:21 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Noooo,to je ono???!!!,to přesně myslim,ukázat, jak by to mohlo asi vypadat a proč takhle a ne jinak a .......
reagovat
a ne tu ,,snahu " člověka nějakým způsobem jen ,,odepsat". Príma. - Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:10 ® ZN reakce na …
-
skwor> jasan, OK
můj názor k fotkám. Ten pstruh je pěkný, na webu zas tak často ne k vidění, ale takový pstruh, no
Ta první fotka je jiná. Člověk o ní daleko víc přemýšlí, něco hledá, je na ní vidět, že i ty jsi fotil něco „tajemného“. Jen ten formát mi nejde pod fousy. Zkusil jsem, s dovolením, čtverec. Taky jsem upravil kontrast, ten foťák podle histogramu nepobral, a vyšla mi z toho docela zajímavá fotka. Líbí se mi.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:30 ® skwor reakce na …
-
ZN> V pohodě, nijak osobně jsem to nebral. Fotím fakt víceméně pro radost, navíc obyčejným Fujifilm finepix S5700. Občas z toho ale vyleze něco, z čeho mám celkem radost, i když profík by na to koukal asi jinak.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:26 ® džigit
-
docela zajímavé čtení http://www.pozor-na-oehling.cz/
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:53 @ All Armor reakce na …
-
rgb23> No to nemáš pravdu. Nevyjadřuj se o pinhole (canmera obscura)neuctivě. http://home.online.no/…/pinhole.htm
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:25 ® sus1
-
ZN> Přesně tak,nedavno jsem to tady podobně psal,svět neni zlej ale lidi na tom světě jsou zlý.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 ve 12:20 ® sus1
-
osprey> Já sem nevypad,i když by si to někteří určitě přáli.
reagovat
S tímhle naprosto souhlasím : ,,Chce to víc fotek nebo pár rozumných komentářů…" a ne to co(komentář) se dostalo mě.Kdyby každej zareagoval podobně jako ty?!,tak byl normálně klid. Navrhuju : Pokud se to opravdu někomu nelíbí,tak at napíše komentář raději přímo osobě,které se to týká,než aby to mělo dopadnout třeba podobně, jako tet. - Čtvrtek 1. září 2011 v 11:44 ®
-
ZN:tie severské krajiny sú malebné,fotogenické a podľa mňa,sa dá ľahšie zachytiť atmosféra.K tomu prirovnám ešte zasnežené Jesenníky.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 10:40 ® mvincik
-
Pro oživení dám také jednu amatérskou fotku.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:45 ® džigit reakce na …
-
ZN> nemá ten pán nějakou mušku na pravém oku?
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:42 ® ZN reakce na …
-
skwor> svým příspěvkem jsi vystihl přesně situaci.
V mém příspěvku není nic osobního, jen obecné popsání situace. Polemika. Kdyby to mělo být úplné, byl by to elaborát na mnoho stránek. V tom případě by tam nechybělo jedno důležité konstatování. Že člověka to focení musí bavit, musí vědět za jakým účelem danou věc fotí, a když ho baví, tak je to v pořádku. Ovšem pokud dá fotku na veřejný diskuzní web, nesmí se pak divit názorům ostatních.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:37 ® ZN reakce na …
-
Luban> takový trošku větší kýbl
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:27 ® skwor reakce na …
-
rgb23> V pohodě, já ZN chápu. Jednak jsem dost omezen technikou a kromě toho mě baví fotit většinou zvířata a znáš to – postojí málokdy, takže člověk z toho musí dostat aspoň něco. Moje fotky jsou spíš dokumentační, ale snažím se, aby to nějak vypadalo. Na druhou stranu má pravdu osprey, kdyby sem dávalo fotky jenom těch pár lidí, co v tom fakt umí chodit, tak se za chvíli vystřílí všechen prach a diskuze bude mrtvá. Ať tak či tak, děkuji Ti za zastání
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:24 ® reakce na …
-
ZN:nejakým spôsobom ti do kompozície vplával kýbel,teda bandaska:D Je to Ivošek,ak ma zrak neklame?
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:17 ® ZN
-
ještě jedna, ústí řeky Vindel. Nádherné světlo, foceno v 21:00. Být tam ještě tak o hodinku později, bylo to ještě zajímavější.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:02 ® ZN
-
ale… dám taky fotku. Ústí řeky Tjulan.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 8:43 ® ZN reakce na …
-
rgb23> osprey: zanechávám této debaty. Bavíme se o odlišných věcech. Jen by jsme se začali zbytečně přehadovat. A to se mi nechce.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 0:20 ® osprey
-
ZN> Všechno je o úhlech pohledu. A navíc dneska jsou lidi, co už třikrát viděli UFO (nebo denně bojují se záplavou emzáků na monitoru), ale ještě neviděli ještěrku.
Já bych se smížil s tím, že v této otázce budou fotky přírody na všech úrovních. A budou se tu diskutovat třeba i takové věci jako nakousl rgb23 – zda kvůli fotce podchlazovat nebo jinak omezovat živého tvora.
A ty kýblózní fotky se prodávají docela dobře a můžou mít i emoce – podívej třeba na zpravodajské servery, co chvíli je tam ilustrační foto koupené z nějaké fotobanky – jednou peníze, jindy policejní pouta, pistole, auto… Ale i tyto věci lze nafotit zajímavě a někdy i s emocemi. Teď mě nevím proč napadlo asi šest způsobů jak zcela odlišně vyfotit wobbler. Fakt nevím proč, ale jestli nezapomenu, dám to sem.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 23:40 ® rgb23
-
ZN> samozřejmě je to jen informativní fotka, nulová kompozice, mizerné světlo… taky s ní neobrážím žádné soutěže a dal jsem jí sem pouze jako reakci na Skworovu fotku… první ještěrka kterou jsem v análech hdd našel, přesto ji nesrovnávám ke kýblu a pod. Ta ironie zbytečná nebyla. Ba naopak. Skwor se pokusil navrátit téma od šmírování k fotkám z přírody a výsledek? … Pokud jsem zcela nepochopil co Jsi napsal, asi to nebylo napsáno dost srozumitelně
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 23:24 ® ZN reakce na …
-
rgb23> vůbec, ale vůbec, jsi nepochopil, co jsem psal. Ta ironie je zbytečná, nepadá na ůrodnou půdu. No, co už. Ať se ti to líbí nebo ne, je to fakt jen informativní fotka.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 23:03 ® rgb23
-
ZN> pořád lepší, než kdyby byla použita camera obscura. Nevím jak ty, ale normálně ještěrky po kapsách nenosím a nevodím je ani na prutě. Takže jsem vděčnej za každou fotku, kde má ocas i hlavu, i když má pro leckoho jen informativní charakter
reagovatJistě, bez svatozáře a zrcadlového odrazu na vodní hladině to není to, co bych si představoval. Pořád má pro mě ale větší hodnotu, než uměle nafocená podchlazená ještěrka na dokonalém pozadí, nebo 100× jiná kompozice kýblu, který ti při prvním pohybu a cvaknutí závěrky prostě neuteče