Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.544 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. srpna 2011 ve 22:55 ® džigit reakce na …
-
ZN>
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:51 ® ZN reakce na …
-
osprey>
V těchto případech bych to neřešil, vůbec. Ale UFO není ještěrka. Je potřeba si položit otázky:
- proč fotím kýbl
- je úhel při focení kýblu důležitý?
- je při focení kýblu potřeba přemýšlet o světle?
- pokud je kýbl pohliblivý, platí bod č.1
- proč dostávat emoce do fotky kýblu? Zbytečné.
- fotku kýble chce prodat jen člověk, který vůbec neví, kde je sever. I když… dnes je možné všechno.
RESUMÉ: proč si kýbl nevyfotit? Ale taky, proč ho někde vystavovat, že. Přece nemusím každému na potkání vykládat, že jsem dnes viděl sedět na cestě vrabce
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> maš recht
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:45 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Jo jo,díky snad to bude ok .
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
mannice> v tom případě Ti nezbývá než navštívit onen servis. Good luck
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:41 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> k tomu světu v prdeli. Není, i když se to někdy zdá. Ale daleko k tomu nemá. Na světě je krásně, ale jak kdy a jak kde
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:40 ® osprey reakce na …
-
ZN> Máš pravdu.
Pak je ale ještě foto, řekněme dokumentační. Jeho význam je asi takový: heleďte lidi, podařilo se mi vidět a vyfotit toto. Někdy je to ještěrka, jindy třeba UFO nebo kroupa velikosti tenisového míčku. I pak se dá komentovat způsob, jakým se autor dokumentace zhostil.
Navíc schopnost obstojně vyfotit kýbl může být dobrým odrazovým můstkem k levelům:
- jaké pozadí si dám za kýbl?
- z jakého úhlu nejlépe ke kýblu přistoupit?
- jak nasvítit kýbl?
- co s kýblem, který je pohyblivý, choulostivý nebo nebezpečný sobě, fotografovi či technice?
- jak dostat do fotky kýble emoce?
- jak a komu prodat fotku kýble?
atd.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:40 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Zkoušel,sem to pro jistotu jak venku,tak ještě v bytě znovu a pořád to samý..To mi moc dlouho nevydržel teda :-/
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:34 ® MP-E65mm
-
mannice> vyloučit se to nedá. Ono taky záleží jaký máš zdroj světla, při žárovce to muže dělat něco jiného než při zatažené obloze/ sluneční obloze/ zářivce/ blesku atd.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:29 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Nejspíš bude něco s foťákem,nejenom rozmazaný,ale na fotce sou divný barvy,někdy kontrast velkej a někdy k tomu ještě máznutý..Optám se autorizovanýho servisu,čim by to mohlo být.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:23 ® ZN
-
skwor, rgb23 : chlapi, sorry, ale kýbl.
Proč? Jen ofocení skutečnosti. Aby z té ofocené skutečnosti byla fotka, muselo by tam něco být. Např. zajímavý světlo, nějaký nápad. Já vás fakt nechci kritizovat, ale pokud se chceme bavit o fotkách, tak fotku dělají tři základní atributy. Světlo, skladba, emoce. Toto je jen informativní zachycení něčeho. Ještěrky. Fotka jen díky tomu, že vznikla foťákem.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:12 ® MP-E65mm
-
mannice> Bud se ti opravdu klepou ruce, ono stačí fakt málo (koukám, že to je na stole, který se nejspíš hýbat nebude) a nebo jsi příliš blízko. (minimálni zaostřovací vzdálenost).
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 22:03 ® rgb23 reakce na …
-
skwor> taky mám podobnou, akorát se někdy až bude čas budu muset poprat s tím přeexponovaným pozadím
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:59 ® osprey reakce na …
-
skwor> Já to vím, dospělá má jiné proporce. Mám nafoceno docela dost ještěrek z doby, kdy jsem byl unešen levností digitální fotky. Tenkrát jsem fotil snad všechno.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:51 ® skwor reakce na …
-
osprey> Tohle je letošní mládě, neměřila víc než 6–7cm.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:47 ® osprey reakce na …
-
skwor> Vím, že ty mršky nepostojí, ale šel bych do ní víc z boku.
A zhora a zezadu bych kousek ubral. (názory, nic víc)
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:32 ® skwor
-
Chyb na té fotce bude milion, ale ať se téma vrátí k fotografování přírody…
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:15 ® osprey
-
ctverec> Hoď sem, prosím tě, nějakou svoji podvodní fotku s co nejvíce technickými údaji, já pak najdu nějakou svoji a udělám totéž.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:14 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Neomlouvej se. Já bych taky podobně jako Libor chtěl, aby se vrátily takové ty objevné časy, kdy se to tu rozbíhalo.
Chce to víc fotek nebo pár rozumných komentářů k těm, co někdo vloží a dostat to zase do konstruktivní roviny. To, že se to někde zhádá a pak všichni vypadnou, to mi přijde typické pro dnešní dobu. Já se celý život snažil spíš objevovat a budovat.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:06 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Míro omlouvám se, ale jinak to nešlo. Tímto opravdu končím.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 20:49 ® osprey
-
Začíná to tu být smutné. Ani se té citlivé duši Liborovi nedivím, že šel radši škrábat cihly nebo co to teď dělá.
Kdybych do toho chtěl kecat, jako že ani moc nechci, řekl bych něco o tlusté čáře.
Zatím půjdu škrábat svoje cihly.
A malá epizodka z dneška – málem jsem taky mohl začít shánět nový 70 – 200/4 L. Ani nevím, jak je možné, že ten pád přežil. Ale vidět to na něm je a fest.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 20:31 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Esa nemam,neboj.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 20:30 ® MP-E65mm
-
sus1> já zapomněl ty si psycholog a ty nas tady jenom testuješ jak laboratorní myšky. Od začátku tady s náma hraješ vlastně hru. Vkladáš sem fotky (recese tomu říkáš) a doma máš esa v rukávu.
Já ho neopakuju, pouze jsem to trošku převedl do realnýho stavu. (možná upgrade)
To, že máme se ZN rozdílné názory není nic nového a možná to je dobře (co se fotografie týká) aspon si máme co říct.
EDIT: já se nesměju tomu hodnocení stejdy, já se směju tomu, že si to sem vůbec dal. To mi přijde absurdní
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 20:16 ® osprey
-
ctverec> Možná je to nízkou clonou (2,8). Ještě jsem ani neprostudoval EXIF informace.
Letos to vypadá, že už toho podvodního focení moc nebude. Ona má G 10 taky o trochu větší čip (vliv na hloubku ostrosti) a ta voda není až tak průhledná. Blesk používat nemůžu – příliš mnoho částic ve vodě.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 20:03 ® sus1
-
MP-E65mm> Opravdu si to fakt nepochopil a neustále se chytáš jako malé děcko.Mě je hodnocení nějakého neznámého strejdy úplně jedno, já moc dobře vim,že mě to nikam neposune a v ničem nepomůže, jen jsem chtěl vedět a vyzkoušet si, jak na to budeš reagovat.Tak trochu jsem předpokládal,že to pohaníš a trefil jsem se.
Neopakuj pořád ZNkovo výroky,napiš nějakej svuj,bude to víc originálnější. Já se směju už delší dobu, na rozdíl od tebe,ale jen mě pořád nejde do hlavy, jak to ,že s ZN souhlasíš,přitakáváš a před rokem na srazu jsem slyšel úplně něco jinýho??!!!Že by posun a pochopení??!!
Nebudeme opravdu,ale opravdu už končit?
reagovatPíšu už jen proto,že slušností je odpovedět.
- Středa 31. srpna 2011 v 18:51 ® MP-E65mm
-
sus1> Víš co je nejhorší? že ty to fakt asi myslíš vážně. (reakce na ten mail, resp. fotky)
Za tu dobu co tu to vlákno je, si několik fotek přeci jenom vložil. A ne málo. Jestli si tu hraješ na nějakého Zora, hrad v karpatech nebo co já vím, nechám na tobě.
web: nechápu co to má společné s mým webem, ano nic tam nedávám. Má to svoje důvody.
Odborník : odborníka označuješ za koho? Nikdo se tu veřejně na tuto funkci nepasoval, takže to je opět tvá virtuální realita.
rada: podívejse zpět, tuším, že jsem ti tam ukazoval jasný příklad na fotkach (pozadí)
přitáhnout/odrazovat : myslíš, že když jsem vložíš šest fotek, jak ty říkáš z recese, tak tomuto vláknu něcím přispěješ?
No a ten poslední odstavec snad ani nebudu řešit, protože to je fejk měsíce. Fakt jsem se zasmál, upřímně.
profiart
ZN : obávám se, že je svět v prdeli.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 17:00 ® sus1
-
Libor> Musíš se nad to umět povznést a ne se nechat otrávit.
reagovatOno to vždycky tak musí bejt,vyřikat si to a jet zase dál,nevzdávat to.
- Středa 31. srpna 2011 v 16:51 ® Libor
-
Zase mě tu dlouho nikdo neuvidí, jsem dost zaneprázdněn a taky otráven. Dobré světlo pánové!
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 16:30 ® Libor reakce na …
-
sus1> Ne, nemá to smysl.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 16:09 ® sus1
-
Libor> Inteligence řikáš??!,hmmmm,to rád od tebe slyšim.
reagovat
Já mluvim pořád stejně, jako třeba na srazu,zato někteří tady ani náhodou a dělají ze sebe právě ty inteligenty,tam pomlouvali a tady souhlasí??!!to mě na tom nejvíc se…?!!!Hnus. Budu se zase opakovat,nemá to smysl.