Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.561 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 29. srpna 2011 v 15:21 ® sus1
-
jiris> A ty se do toho montuješ proč??!Psal jsem já o tvých kamarádech,že jsou úchylní a nebo oni o mě??!a to jenom proto,že jsem sem dal fotku holky nijak nikoho nepohoršující??!!
Díky za upozornění,léky už jsem si vzal ráno.
BTW: Ještě dodatek k prvnímu komentáři.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 15:19 ® sus1 reakce na …
-
osprey> No už jsem lek,že by ses mě zastal.
reagovat
Prostě ji tady šikovně udržuješ.: ) - Pondělí 29. srpna 2011 v 15:17 ® sus1 reakce na …
-
ZN> To víš že nemyslel, jsem psycholog a na rozdíl od jiných si do ,, huby '' vidim a vim,co odtud asi poleze,než ji otevřu.
reagovat
Je jen ,,divný" to,že některé spory jsou ,, jen " s těma rádoby porevolučníma chytrákama,ty jsou prostě někdo a my ostatní tomu prostě nerozumíme.Neni to jen tady,myslim to tet všeobecně.Jestli pracuješ s lidma a nebo něco podobného,tak je tě asi jasný o čem tet píši. - Pondělí 29. srpna 2011 v 15:12 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Já se učim a pořád budu,to je jasný.Jestli(nejen) ty to už umíš,tak bud rád, já ne a klidně to veřejně přiznam oproti ostatním,co se tady před ,,týdnem '' ptají na vše a dnes radí, píšou odborné komentáře a hodnocení.Na to,že je to web pro celou republiku a chodíte sem 3,4 ,, odborníci '' je hoooooodně málo a tudíž je to hodnocení jen ze strašně malinkého procenta lidí,kteří fotí a proto to beru s rezervou.
reagovat
Ty holky jsem sem dal jen tak,šel jsem na letiště(fotit MS v parašutismu a …) okolo vody(nuceně, jiná cesta neni)a udělal párkrát cvak.Kdybych byl úchylnej(jak si psal ty nebo kolega),tak jsem tam mohl sedět celej den, koukat a cvakat.To,žes to nepoznal (nejen ty )?!,že to asi neni k posouzení fotky jako takové??!!,za to nemůžu a vysvětlovat tě to nebudu,to mě už nebaví,kord vám,poradcům,to bych si nedovolil.Úplně normálně odpoveděl a pochopil tuto záležitost osprey,nikoho neurážel,o nikom nepsal,že je úchylnej,…
Jestli tady z toho má bejt vážnej web,tak to stačí oznámit a je to,lidi se přizbůsobí a bude vyřešeno,neni na tom nic těžkého. - Pondělí 29. srpna 2011 ve 14:45 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Neznamená,že když se tě to nelíbí,že je to strašný.Nebo ty seš nějakej odborník?
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 14:17 ® osprey reakce na …
-
ZN> Proč ne, fotilo se tam.
Jen bych dal přednost přirozenému nahromadění těch vaťanů.
Ale díky. Večer zkusím taky něco přihodit.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 14:04 ® ZN reakce na …
-
osprey>
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:59 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit> Popisná fotka je taková, kde prostě vidíš, to co vidíš bez jakékoli invence. Kolega ZN tomu říká „vyfotit kýbl“.
Ty bys měl jako fotograf vytáhnout z té ryby něco navíc – dynamiku, hru barev, krásu tvarů, atmosféru okamžiku… Nějaký tvůrčí záměr, sdělení.
Ten lín se ti tam ztrácí, pokud ti šlo o tu kresbu vln, je to nevýrazné. Neber to, že se ti po té fotce vozím, ani ty moje nejsou bez chyb, snad žádná. Ale právě o tom by tu ta diskuze měla být – jak udělat ty fotky špičkové.
Já jsem momentálně ve stavu, kdy vím, co bych chtěl nafotit, ale nedokážu to zrealizovat. Z mnoha důvodů, i kvůli svým nedostatečným fotografickým kvalitám.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:48 ® osprey reakce na …
-
ZN> Já to chápu, ale beru to celkově jako takovou tu letní okurkovou sezónu. Ani mě se nechce psát o něčem hlubším a to bych potřeboval probrat kolem toho podvodního focení tolik věcí…
Myslím, že tu úroveň spoluvytváříme všichni a doufám v lepší časy. Rozhodně bych diskuzi neuzavíral.
Dokonce jsem sem dal několik fotek, protože jakkoli sus1 rýpe (a po zásluze sklízí, co zasel), je fakt, že úpadek začíná od nedostatku témat a bonitní náplně. V podstatě mám pocit, že fotograficky nejzralejší jedinci (zatím se k nim nepočítám), tu sklouzli do trochu pasivní role a je to znát. Ono by to chtělo pár věcí od tebe, Libora, MPčka, Tomáše Hrubého a zase by to popojelo. Samozřejmě to nelze vynucovat a každý má jistě své důvody, proč je tu aktivní tak jak je. Možná se bude muset počkat na zimní dlouhé večery, možná tuhle diskuzi nakonec opanují „amatéři“, možná opravdu zanikne.
Zkusme být aktivnější, konstruktivnější. Třeba jen na špatnou fotku odpovědět lepší (i třeba prostřednictvím odkazu). Myslím, že ty bys jistě věděl, kam kliknout, aby se všichni podívali, jak vypadá dobře vyfocená ženská.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:45 @ rliebzeit reakce na …
-
osprey> čauves, fotím zrcadlem Nikon D3100, objetiv 18–105mm, Co prosím Tě myslíš tím , zbav se popisnosti fotky ??
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:15 ® ZN reakce na …
-
sus1> nebudu se k tvému příspěvku vyjadřovat, páč si myslím, že ti to ujelo a nemyslel jsi to tak.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:14 ® ZN reakce na …
-
osprey> já jsem nenapsal, že zapadá. Já jsem napsal, že jde srát. Nemyslel jsem počtem příspěvků, ale úrovní.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:59 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Rozhodně tě rád uvidím, akorát program mám poněkud nabitý, bude třeba se dobře domluvit.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ahoj Míro
A víš, že bych se i možná zastavil. Foták jsem měl v ruce naposledy ve Švédsku a už ani nevím, jak se drží
Promyslím to (časově) a dám vědět do SZ
Sem se ale rozepsal
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:24 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Hele, napiš mi taky něco. Aspoň „Ahoj.“ Prosím.
Mimochodem, je tu přerosničkováno. Sedí na stromech a řvou. Asi za tři neděle polezou dolů. Pro případ, že bys chtěl fotku.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> Já nevím, že ty se neustále schováváš za nějaké učení, novináře, fotoweby a já nevím co ještě!!! Někdy mi přijde, že kdyby ti kdokoliv řekl ať skočíš z okna tak ty to uděláš. Takové davové šílenství. Nejdi si svojí cestu, zkus se nad tím zamyslet (ted myslím ve fotografii) a drž se ji. Ale fakt se na tím zamysli. Klidně fot holky na pláži, ale at to má nějakou uroveň a nevypadá to lacině jako kráva. Celou dobu se tady bavíme, že by měla přinejmenším fotografie vyjadřovat pocity autora, něco nám zdělit. Ty tvoje cvaky polonahých slečen, mi říkají, že by sis měl dát kávu a prášky
Slovo jako uchylný radši nebudu vyslovovat, bo by to mohlo někoho popudit ba nasrat.
regulus: asi vím co chtěl básník říct, nicméně mám na to jiný pohled. Bylo by to fakt na dlouhou debatu po síti.
ZN: souhlas
Doudleban: ano ta fotka má určité kouzlo a je pěkná, na rozdíl od těch sraček co tu prezentují.
rgb23: Tak proč je sem vkládáš,když víš že to jsou sračky, co nám tím chceš říct. Nechal ses strhnout „davem“ resp. jedinci? nechápu
Jiris:
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:05 ® osprey
-
Podle mě tohle fórum nezapadá. Lidi sem chodí a diskutovat se snaží. Přibývají i nováčkové. Bohužel ale máme nějakou okurkovou sezónu a zkušení borci si možná vystříleli prach.
Já teď vstřebávám první zkušenosti s focením pod vodou. Příliš mnoho problémů, výsledky všelijaké, podmínky málokde vhodné a málo času.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 ve 12:00 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit> Jdi níž, blíž, komponuj tu scénu, ořezávej… Snaž se ty fotky zbavit popisnosti. Mám pocit, že fotíš zrcadlovkou, to je kreativnější nástroj.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 10:59 ® jiris reakce na …
-
sus1> udělej si kávu a vem si prášky. Nic ve zlým, ale to co píšeš je fakt strašný.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 10:26 @ rliebzeit
-
Zase mi tu chybí nějaká ta fotečka ryby, takže přidávám jednu noční foto lína. Sice žádná sláva ale je to foto ryby.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2011 v 10:11 ® sus1
-
ZN> Tak sem nějaké hodnotné fotky dejte,ale nejen ty, at je zase o nečem hovořit,vždyt sem nic nedáváte a jen pomlouváte,nic víc?!! Zkuste takhle někde,,kecat'' na nějakém foto webu,budou tam s váma hotovi hned.
Zase ale na druhou stranu,když se klukům holky nelíbí,tak se takhle veřejně přiznat ke 4% menšině,to chce opravdu odvahu a každej to opravdu nedovede.Klobouk dolů.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:42 ® regulus reakce na …
-
ZN> možná, jen jsem si dovolil to trochu rozvinout z jiného úhlu pohledu, ale nebudem to rozvádět.
Pokud se týká tohoto fóra tak souhlas.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:41 ® Rendy
-
osprey> Jo o takové fotky se taky snažím
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:40 ® Rendy
-
ZN> To máš pravdu, světlo mi chybí pořád, to je tím že na pstruhovce pod stromy si bleskem přisvítit nemůžu jelikož to mi čas rovnou padne na 250 a já potřebuji rychlejší závěrku. Potřeboval bych i vyšší clonu, ale to prostě nejde. Vždyť to znáte .
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:35 ® Rendy
-
regulus> Neřekl bych že tvoje fotky jsou ptákoviny. Jsou od vody. K tématu jsou. Taky rád fotím jak krajinky i ty různé detaily. Když z nich je cítit pohoda proč ne . Obě co jsi vystavil jsou pěkné. Povedené. Osobně se mi líbí.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 23:22 ® Ftmči
-
regulus: Necítím se být něčím obhájcem. Vyjádřil jsem názor a napsal jsem, co bych považoval za slušné jednání já. Několik lidí tady na fóru má zkrátka odlišný názor na jednu věc a tím to podle mě hasne.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:16 ® rgb23 reakce na …
-
ale to já nepopírám a neříkám že ty fotky nejsou sračkové, to opravdu jsou. Taky jsem nechtěl aby je někdo hodnotil po stránce kompozice a podobně.-)
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:12 ® ZN reakce na …
-
rgb23> nepodařilo, pleteš se. Naopak. Ty fotky jsou sračkové, to bezesporu. Takže, ani o těch fotkách jako takových, se bavit nedá.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:10 ® ZN
-
regulus> tvé poslední příspěvky jsou z mého pohledu kraviny jako prase.
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 ve 22:09 ® rgb23
-
regulus> nemůžu říct že bych měl přímo zabrány, když jsem je fotil a spíš jsem zkoušel co se bude dít a jestli mi to projde bez facky. Každopádně obě dámy o mě věděly, nijak jsem se nemaskoval a ani netajil tím, že je fotím. Dokonce jsem neměl ani teleobjektiv. Ono vůbec morálka je ošemetná. Ještě nedávno bylo společensky nepřípustné, aby žena odhalila kotník. Teď si holky běhají nahaté po plážích a evidentně se nestydí. Proč já bych se měl stydět, že cvanknu pěknou zletilou holkou u vody. Každopádně rozpoutat diskuzi se mi podařilo
reagovatByť ZN má na to jiná názor.