Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.585 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 28. srpna 2011 ve 22:09 ® ZN
ZN

tato diskuze vydržela fakt docela dlouho, držela si určitou „odbornost“, bavení se o fotkách, webové přehadování, výměnu názorů. Ale vždy to bylo k prospěchu, spoustu lidí to obohatilo. Mluvím z vlastní zkušenosti s touto diskuzí, za sebe. Až mě překvapilo, jak dlouho. Jde do tady srát, zase dle mého. Začíná to být, jak všechny webové diskuze, dobrá sračka. Asi bude dobře, když to skončí.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 21:33 ® regulus reakce na …
regulus

Doudleban> nic ve zlým, ale když už tu píšeš o morálce a seš jeden z těch kdo dělají těm holkám advokáta, zkus se na věc podívat takto.
Komentujete to proto, že je na fotce odhalena dle všeobecnýho názoru intimní část těla, teda kozy, že? No a teďka mi vysvětli pokud ty baby chodí u vody mezi mnoha lidmi bez zábran nahoře bez, tak mi řekni jedinej důvod, proč bych měl mít já zábrany je fotit?

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 21:16 ® Ftmči
Ftmči

sus1: Ono se na nějaké škole studuje 5 let focení holek v plavkách? Kruci. To jsem měl vědět před půl rokem. Novináři jsou nějakým morálním vzorem? A i ti bulvární? A co je vlastně morální? A neměl by si to spíš každý zodpovědět sám?

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 19:03 ® sus1

Takže všichni novináři,kteří uveřejnují podobné fotky(noviny,ča­sopis,net,…,st­udujou na to vys.školu 5 let, tak jsou to vlastně úchylové??!

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 18:07 ® Libor reakce na …
Libor

Doudleban> pravdu díž horale :-)

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 16:28 ® Ftmči
Ftmči

Je vidět, že tomu vůbe nerozumíte. Šmírovat holky na plavárnách je to pravé umění.

Teď vážně. Mě by přišlo celkem správné se té konkrétní dívky zeptat, jestli by jí fotografování nevadilo a pak se případně pokusit vyrobit i něco fotograficky hodnotného. Je pravděpodobné, že by to asi věina dotázaných odmítla, z čehož logicky vyplývá, že většině z nich by asi nebylo příjemné, kdyby se viděli někde na netu a přitom neměli ani tušení o tom, že je někdo vlastně fotil.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18171.jpg
Neděle 28. srpna 2011 ve 14:09 ® skwor reakce na …
skwor

MP-E65mm, Libor> Souhlasím. Za hezkou holkou nahoře bez se otočím, ale fotit si jí by mi připadalo lehce úchylný. Navíc je pořád šance, že má v blízkosti přítele a fotograf by mohl jednu chytit :-D

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 14:03 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> chápu, je to tvůj názor i když nebrat foťák k vodě z těchto důvodů mi taky moc normální nepřipadá. Pocity (trapně, netrapně) jsou věcí každého a to si musí každej vypořádat sám se sebou. To focení dětí jsem napsal jen jako paradoxní protiklad. Ono mi v poslední době obecně připadne, že se spousta věcí křiví do jakýsi divný roviny, ale nebudu to rozvádět, byl by to román …
Pokud se týká těch čtyř fotek co se tu v poslední době objevily, tak sice nemají žádnou vypovídací hodnotu, ale nikterak mne nepobuřují. Hold někdo fotí ksichty a někdo prdele. :-D

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 12:12 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Já bych foták na koupaliště, rybník, moře, nebral vůbec, to radši nebudu mít fotky své dcery nebo fotku čehokoliv z tohoto prostředí. Jde mi jen o to si uvědomit , že by mi bylo dost trapně kdyby se na mě někdo díval, ba měl nějaký komentař při pořizování fotek na pláži a tomu já radši budu předcházet tím, že ten foták nechám doma. Ono fotit svoje dítě lze jednoznačně dokázat, nehledě na to , že lidi kolem vidí, že to dítě patří nejspíš tobě (to jen tak na okraj) Ale fotit kolem jdoucí holky nahoře bez, nebo rozkrok ležící ženský zezadu, nezlob se na mě, ale tohle normální není. To co tady někteří jedinci poslední dobou prezentujou je otřesný!!!!

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 11:47 ® regulus
regulus

MP-E65mm> holka v ateliéru je úplně jiná věc a nudapláž taky, neber moje příspěvky jako že to schvaluju nebo ne, píšu v obecné rovině. Pokud je to dnes postavený tak, že baby na plovárně, koupališti u rybníka mezi stovkami lidí chodí bez problému nahoře bez, tak mi nepřipadne neetický je fotit, což ovšem neznamená že bych to dělal. Pokud je na babě nahoře bez něco „choulostivý“, tak tu nastává otázka kde je vlastně chyba, u tý holky, u fotografa nebo u řekněme jakýchsi všeobecných morálních nebo etických hodnot. Před X lety bys holku nahoře bez na normální pláži nepotkal, dneska je to naprosto běžný, takže se tyto hodnoty zcela zjevně změnily. Jako paradox proti tomu je, že pokud si budeš u vody fotit vlastní dvouletý dítě jak se nahatý cáká u břehu, tak v očích náhodného pozorovatele, který si nevšiml, že k tomu dítěti patříš, můžeš vypadat jako pedofil. No a nedej bože když vyfotíš svýho kluka, jak staví bábovičky s cizí holčičkou. :-D
Další věc ovšem je co bych fotil nebo nefotil já, asi by mne to taky nenapadlo, ale to nic nemění na faktu o kterým jsem psal.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 11:21 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> já myslím že na někoho koukat a nebo ho fotit je safra rozdíl. Slušnost je se zeptat, obzvlášť na koupališti. Vyfotit si pěknou holku bez svolení, někdo možná, ale dávat ji ještě na net? No nevím.

Krom toho jsou ty fotky strašný. Co dělají v tomto fóru?

Ve finále je mi to vlastně ale fuk, jen jsem sem po delší době zabrousil.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 11:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> :-) ono je líbí a líbí. Jako pokud budu mít holku v atelieru či kdekoliv jinde a po dohodě na mě bude vystrkovat cokoliv, tak to je v naprostým pořádku. To, že fotograf muže na veřejném placu fotit tak na tom se shodnem. Ale, už jenom z vlastního vnitřního pocitu si nedokážu představit , jak se otáčím s fotákem po kolem jdoucích děvách na plovárně, koupališti, u moře (nazveme to jak chceme)a cvakám je s pocitem , že dalších X lidí na mě kouká jak na nějakého uchyla. Docela by mě zajímaly reakce lídí kdyby si zašel na „nudy“ pláž s fotákem a začal si to do nich pálit. Byť by si nejspíš nic neporušoval (nevím, nechodím tam, nemám se s čím chlubit).

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 11:06 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> já bych taky na koupališti asi nefotil, ale to je vedlejší, je to přesně jak píšeš, pokud ta koc takhle „pózuje“ tak je jí buď fuk kdo na ni čumí a je jedno jestli okem nebo foťákem a nebo to dokonce očekává. Já jenom reagoval na to co napsal Libor a to čistě z hlediska, že to je úplně stejná fotka vyfocená na veřejným místě jako náměstí, věž, ulice, paní s kočárkem, bezdomovec …
Z druhé strany bych to jako úchyláctví rozhodně nenazval a už vůbec mi nepřipadne, že borec kterýmu se nejspíš líbí baby (protože je fotí) by to neměl v hlavě v pořádku.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 10:53 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> na jednu stranu, ta holka když už je svlečená, tak musí počítat s tím, že ji bude očumovat spousta lidí a je víceméně jedno zda v realu nebo po netu. Na druhou stranu by mě snad v životě nenapadlo fotit na koupališti, u moře.....zkrátka tam kde se někdo koupet potažmo chodí v plavkách. Tady bych si to dovolil nazvat jakýmsi typem uchyláctví, protože člověk který to má v palici aspoň trošku v pořádku by tohle jednoduše nedělal.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 10:39 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> jednak to bylo s moc smajlíkama a když to vezmeš z druhé strany tak je to stejně „neetické“ jako vyfotit kohokoliv na ulici za předpokladu že to bylo foceno na veřejnosti, zcela něco jinýho by bylo kdyby to byly nějaký šmírácký fotky třeba ze sprch atp.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 9:50 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Ano, snažil jsem se. Chtělo to ještě kousek níž a vedle, ale už tak jsem seděl ve vodě a ten kompakt je tak póóómalej… Ale má hloubku ostrosti na celou rybu.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 9:20 ® Libor
Libor

osprey> Míro ta poslední fotka tlouště se mi líbí, dobré světlo jsi měl.

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 9:17 ® Libor
Libor

Teda pánové, slušné chování resp. „etika fotografa“ Vám nic asi neříká. Natož pak věšet někoho cizího na net. Kdyby ty fotky za něco alespoň stály. Jak to říká kolega ZN s tou prdelí? Mějte se Zdar.

P.S. ne že bych moralizoval, ženy a kozy jsou krásné, ale takhle na ně?

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 ve 2:34 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus> přesto si myslím, že ukazovat zde kozy „náhodně“ vyfocených slečen by nebylo to pravé. BTW: mám i pár fotek slečny, která se před objektivem v dané chvíli nestyděla, ale kdyby se ty fotky zveřejnily, asi by dokázala vraždit… Prostě nepočítala, že by to mohlo jít ven:-) Každopádně je to veřejně přístupný portál a jisté obrázky sem nepatří.-)

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 1:48 ® regulus reakce na …
regulus

rgb23> no já bych to viděl tak, že když nemá problém se producírovat na veřejnosti nahoře bez, tak by jí nějaká ta fotka na netu taky neměla vadit, ale mohlo by se stát, že by se jí to až tak moc líbit nemuselo, ale kdo ví. :-93;
Těm kozám na dalším snímku je to zcela evidentně jedno, ty si určitě stěžovat nebudou. :-D

Když se vrátíme k těm původním kozám, tak je docela zajímavý, že zatím co pro většinu bab chodit na plovárně bez horní části plavek je naprosto normální, nechat se vyfotit v oblečení je často těší, ale fotka z plovárny jim v mnoha případech už takovou radost neudělá. Tak nějak tomu nerozumím, pokud je cudná (stydí se i když nemá za co), tak ať ty kozy nevystavuje, pokud se nestydí, tak by jí nějaká ta fotka neměla vadit. :-D

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 1:16 ® rgb23
rgb23

regulus> ještě mám jeden moc pěkný úlovek, tahle slečna si ovšem vnady pohotově zakryla sama a dále už se dobrovolně fotit nenechala. Seznamovat už se pak taky nechtěla:-(( naštěstí… má polovička by to asi stejně nepřekousla:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18168.jpg
Neděle 28. srpna 2011 v 1:04 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus> a kozy určitě navadí:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18167.jpg
Neděle 28. srpna 2011 v 1:00 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus> ona ta slečna určitě nepočítala, že se její fotka až takhle zveřejní, pokud vůbec tušila že jí fotím + chodí sem i nezletilí:-)

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 0:54 ® regulus reakce na …
regulus

rgb23> to jako, že se na rybářským serveru mohou fotit jenom ryby a kozy ne??? :-D :-D :-D

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 0:52 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> jak vyplývá z mýho profilu, bydlím fakt cca 1 km vzdušnou čarou od začátku přistávací dráhy brněnskýho letiště. Ty letadla mě tak nějak extrémně neberou, ale když to má člověk jak se říká „u rypáku“ tak hold sem tam něco vyfotí. No a takový ty „nostalgický“ letadla jsou přímo výzva. Čas od času se tu objeví i něco co normálbní člověk kolikrát ani nezahlídne např. http://www.lktb-photos.cz/…9-1189-1.jpg nebo http://www.lktb-photos.cz/…/xv106-3.jpg , možná je pro někoho svým způsobem exotika i třeba Ruslan, ale tady to sedí na dráze dalo by se říct co chvíla, takže pro mě je to dočista obyčejný letadlo. Z druhé strany je pravda, že kolikrát ani nezaregistruju, že tu přistálo a odletělo něco hodně zajímavýho, ale to je tím, že mě to zase až tak nebere, ti spoteři to mají ošetřený tak, že by člověk nevěřil, letadlo je někde u Ostravy a oni protože odposlouchávají leteckou komunikaci ví co přiletí a kolikrát na to doslova čekají, ten borec co provozuje ty stránky co jsou ty dva odkazy musí zcela určitě dělat na letišti, protože některý fotky co tam má nelze udělat odnikud odjinud něž jak se říká „za plotem“. Spoteři jsou taková trochu jiná odrůda fotografů, mají neuvěřitelný informace o tom co se na tom kterým letišti bude dít, co přistane a to kolikrát i o letech který nelze běžnou cestou zjistit. Abych pravdu řekl kolikrát ani nevím, kam ty fotky zařadit, nejspíš mezi momentky, ale taky to někdy neplatí.

Pokud se týká tý tvojí fotky, tak je svým způsobem ojedinělá, není to letadlo,ktrý se vidí každej den a pokud budu věřit onomu článku, tak jsou tyto letadla v provozu už jenom dvě, takže ta tvoje fotka je svým způsobem rarita

reagovat
Neděle 28. srpna 2011 v 0:47 ® rgb23
rgb23

sus1> tak já taky přidám jednu neznámou slečnu od vody:-) Sice téměř pózovala a asi jí to šmírování nevadilo, přesto jsem radši jisté partie rozmáznul:-) Přeci jen je to rybářský server:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18166.jpg
Sobota 27. srpna 2011 ve 20:18 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Je to ono. To DC – 6 a přímo v barvách té společnosti. Musel dělat nějaké kravinky, protože letěl snad 100 – 200 m nad zemí a ještě vykroužil okruh nad krajinou a to tam i zpět v rozmezí tak dvou hodin (mohl tedy letět do Prahy a zpátky).

Ale potěšilo mě to – hezký stroj.

reagovat
Sobota 27. srpna 2011 v 19:25 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> proto jsem tam psal ty otazníky, neseděly mi třílistý vrtule a taky křídla jsou moc zaoblený. Ale už jsem to vyštrachal, když to není Rus tak to musí být Američan. :-D
Je to DC-6B a zrovna tenhle konkrétní má imatrikulaci pokud se nepletu N996DM (schválně mrkni sestli to z originálu tý fotky poznáš) a je to bývalý prezidentský speciál v současné době „parkuje“ v Salcburgu, vlastníkem je The Flying Bulls http://www.flyingbulls.com/#… . Pokud by tě to zajímalo, tady je o něm něco napsaný http://aviatickapout.cz/…uglas-dc-6b/ . Jinak ty jsi ho patrně vyfotil 26.8.2011, to letěl do Prahy.

reagovat
Sobota 27. srpna 2011 v 18:45 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Já to nevím. Konstrukčně tak vypadá – čtyřmotorák s takovým tím nosem na přídi. Ale já Il 18 viděl naposledy před spoustou let a zatímco stíhačky druhé světové odliším někdy až do verzí, o dopráváky jsem se nikdy moc nestaral.

Ale potěšilo mě to – letadlo ze staré školy, lesknoucí se dural, třílisté vrtule (neměl Il 18 čtyřlisté?). Mám pocit, že je to nějaký veterán, se kterým někdo dělá vyhlídkové lety. A nemusí to být ani česká společnost.

reagovat
Sobota 27. srpna 2011 v 18:22 ® regulus
regulus

osprey> je to IL 18???

reagovat