Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.705 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 3. srpna 2011 ve 22:39 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > netuším, asi dle hodinové sazby.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 22:30 ® sus1 reakce na …

Sander> Kolik si účtujou ,, jen " za zjištění závady?

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 22:06 ® Sander
Sander

tomashr > loni v létě, když jsem ho vezl z Orlíka ve vlhké fotobrašně, dva dny nešel, přestože byl z vody vyndán naprosto suchý – mohla za to vodní pára. Nafotil jsem s tím poté ještě hodně, pak odešla závěrka.
Letos se foťák válí doma. Fotil jsem s ním minimálně, takže mě nenapadá nic, čím bych mu škodil.

sus1 > jsem o té závěrce přesvědčen. Píše to stejné číslo chyby, ale hlavně to má při cvaknutí takovej nedomrdlej zvuk, stejně jako loni.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 22:01 ® tomashr reakce na …

ZN> Jestli Tomášem myslíš mě, tak k tomu neřeknu nic moc – tohle prostě normální není. Buď tomu sander něčím ubližuje (nenapadá mě ale nic konkrétního) anebo má zkrátka zcela neskutečnou smůlu…

Pro sandera – nepovedlo se ti to namočit, nebo (možná pravděpodobnější), nezkondenzovala ti v tom voda po nějakých teplotních výkyvech? Na to občas (nejen) Canony odcházejí…

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 21:51 ® sus1

Sander> Takže tě reklamace nemine,pokud je to teda opět závěrka.Nechat to bejt by asi byla škoda.
Ještě že nemáš Nikon,to bys musel zahodit rovnou.: ))

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 21:22 ® ZN reakce na …
ZN

Sander> no jo, CANON:-)

Ale vážně posrat se může cokoliv, toto se mi nezdá. Není to normální. Pokud nenajdeš fakturu o opravě, tak bych se asi smířil s tím, že je to v hajzlu. Ta závěrka se nekazí jen tak. Možná, až se objeví Tomáš, tak k tomu řekne něco víc.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 21:01 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > „Opravna poskytuje na provedenou práci záruku v délce 3 měsíce od data převzetí zakázky zákazníkem. Na vyměněné nové náhradní díly 24 měsíců a použité pak 12 měsíců.“

Závěrku dávali novou, takže 2 roky.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 20:58 ® Sander reakce na …
Sander

ZN > 30D od Canonu. A máš pravdu, že to nebude jen tak.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 20:58 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > já doufám že dva roky. Mělo to vydržet 100 000 expozic, nevydrželo to ani procento tohoto počtu.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 20:39 ® ZN reakce na …
ZN

Sander> něco je špatně. Co máš za foťák?

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 20:23 ® sus1 reakce na …

Sander> Kolik je na opravu záruka?půl roku?
Tak to je teda v pr …

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 20:18 ® Sander
Sander

Super.
S rybama jsem skončil, teď je na řadě focení.
Po výměně závěrky loni na podzim mi teď odešla znova, upozorňuji asi po 300 fotkách, jestli nenajdu fakturu, další čtyřku už do toho cpát nebudu…

reagovat
Středa 3. srpna 2011 v 10:43 ® sus1 reakce na …

džigit> Postupně se občas k něčemu dostanu,ale je dobře, že o tobě vim.Díky.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 v 10:10 ® džigit

sus1> mám něco od B.Petersona,pokud máš zájem zapůjčit.
Když,tak se domluvíme přes osobku

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 23:10 ® sus1 reakce na …

ZN> Když jsem v roce 1988 dokončil filmovou školu v Praze(Kláno­vice),tak nám tohle nebo podobné také ( …,, že je to blbost a začal si fotit podle sebe, ne podle naučeného. Časem jsem zjistil, že to naučené nevědomky používám a je to k prospěchu věci.") nejeden přednášející řikal.: )

Tam jsem třeba poprvé viděl a slyšel (na živo) p. Hrušínského nejstaršího.Dojem z toho pánabyl naprosto úžasnej,kdo se s ním někdy setkal a měl možnost s nim hovořit,určitě mě dá za pravdu.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 22:51 ® ZN reakce na …
ZN

Doudleban> řeknu ti jednu věc, můj příběh. Kdyý jsem dokončil školu, tak jsem s postupem času zjišťoval, že nabučené vědomosti daleko překračují mé praktické schopnost. Přestal jsem fotit úplně. Pak jsem si řekl, že je to blbost a začal si fotit podle sebe, ne podle naučeného. Časem jsem zjistil, že to naučené nevědomky používám a je to k prospěchu věci. Tím chci říct, že je nutné něco vědět, ale nesnažit se z toho dělat vědu za každou cenu. V podstatě je to velice jednoduché. Dívat se, vidět a přenést to na fotku. Ono se to nezdá, ale pokud člověk za každou cenu „chce“, je to obyčejně poznat. Ty to zvládneš.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 21:41 ® sus1

Já byl taky na houbach,nestačil jsem fotit,co tam toho bylo.:-D

reagovat
foto/forum/2011/th-img18012.jpgfoto/forum/2011/th-img18013.jpg
Úterý 2. srpna 2011 ve 21:29 ® sus1 reakce na …

tomashr> Vyzkoušim to.:-)

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 20:10 ® Libor
Libor

dávám jednu kýblovou trpaslíkovku, ale v lese bylo moc fajn, milion hřibů. A ještě když jsem se hrabal ve fotkách, tak jeden ten výskok, foceno krabicí od wobllerů, dírka udělána háčkem, medium je stříbrný papírek od švédských žvýkaček :-) . Bylo bohužel zataženo, takže to vypadá, tak jak to vypadá.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18010.jpgfoto/forum/2011/th-img18011.jpg
Úterý 2. srpna 2011 v 19:55 ® tomashr reakce na …

sus1> Sorry, já to teď nemám u sebe (v létě do práce jezdím z chaty a tady nenám všechna disková úložiště). Až se vyskytnu doma, tak se po tom zkusím podívat, ale vsadil bych se, že když dáš to dáš do googlu, tak to na tebe někde vypadne. Ona u takhle starých knih zas tak velká „konspirace“ není (i když pod autorskou ochranu to ještě spadá) :-)

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 19:50 ® Ftmči
Ftmči

ZN: Nedokážu příliš porovnat svojí tvorbu na začátku a teď. Možná že do toho opravdu moc zabředám z té nesprávné strany…

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 19:45 ® Ftmči
Ftmči

Co se knih týče, tak mám z ČBVK zrovna půjčené Očima fotografa (Kompozice pro lepší fotografie) od Michaela Freemana a přijde mi 100× lepší než vetšina článků, které jsem na internetu přečetl. Při čtení té knihy mám ale pocit, že fotografie je natolik složitá věc, že to prostě nemůžu zvládnout (už chápu, jak je možné studovat několik let fotografii) a bohužel nemám pocit, že bych to měl něják vrozené…

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 17:49 ® sus1 reakce na …

tomashr> Tak je ještě osobka a nebo ííííímejl.:-) Díky.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:31 ® tomashr reakce na …

sus1> Nesmím ani naznačovat, ale když zapátráš, tak zrovna ty dvě knihy od Feiningera najdeš jako PDF i bez placení :-1

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:28 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Prodam objektiv a hned bude na knihy.:-)

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:28 ® sus1

tomashr> Obcházel jsem knihovny a nikde nic moc k půjčení není,údajně to neni moc půjčované čtivo tudíž se v knihovně nenachází a kupovat knihy za 600Kč i víc si nebudu,bo jedna je málo a mít jich 10??
Na netu je článků dost a v cizině též(překlad neni problem),takže i tam se nechá ledacos vyčíst a něco se naučit – (teorie).

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:26 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> Tak to aby si začal

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:24 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Nekradu.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:23 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> už sis je přečetl?

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 15:22 ® tomashr

sus1> Zkus taky nějakou větší klasiku. Třeba Andreas Feininger – „Škola moderní fotografie“ nebo „Vysoká škola fotografie“. Viz třeba http://www.fotoreporter.cz/…ografie.html

reagovat