Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.717 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 30. července 2011 ve 14:17 ® kk reakce na …
-
ZN> jo, díky za komentář
reagovat - Sobota 30. července 2011 ve 13:19 ® thundarr reakce na …
-
osprey> ja bych fotil i jine ryby ale ty mi tolik nežerou jako kapři
…
ale mas recht … ted mi fotil tak zvany profi fotograg svatbu, fotky ktere si aranžoval byly v poho ale momentky veškeré naprd
reagovat… i ja bych to zvladl na automat lepe , takze asi mas pravdu, chtit to človek nemuze
- Sobota 30. července 2011 ve 13:14 ® thundarr reakce na …
-
MP-E65mm> šak ano ale fotakem ne telefonem a musi to umět. a na fotky štiky ve vyskoku, to je zase kapku jiny level foceni … na to potrebujes rychly fotak
reagovat - Sobota 30. července 2011 v 10:18 ® sus1
-
I bradavka jde vyfotit na makro a na několik způsobů,ale ta se nehejbá,tam je to snažší.
reagovat - Sobota 30. července 2011 v 10:08 ® ZN
-
kk> jen můj pohled. První fotka se dle mého docela fajn. Jen je z ní na první pohled cítit, že jsi se soustředil pouze na vyfocení makra a nijak moc jsi nepřemýšlel o fotce. Jednoznačná středová, klidová kompozice, možná na výšku, ale ty jsi udělal fotku jako obdélník. Spousta nadbytečného prostoru, který už hodně rozptyluje pozornost. Je tam toho prostě moc. O rohu psal MP-čko.
Druhá fotka je dle mého taková nijaká. Jen vyfocené něco na makro, bez patrného záměru, takové „Jéé, koník“
Kvalitu makra posuzovat nebudu, jednak mě to ani nezajímá, jednak se na to necítím. Snad MP-čko.
Znovu píšu, že i na makro, i když je v poslední době díky své jakési „podbízivosti“ velice populární, je potřeba pohlížet jako na fotku. Nestačí jen technicky dokonale makro vyfotit (to je relativně to nejjednodušší), pořád je to především fotka se všemi svými atributy. A to už je trošku háček.
reagovat - Sobota 30. července 2011 ve 3:09 ® kk reakce na …
-
ZN> beru, popřemýšlím, zapracuji, něco na tom určitě bude, ale klidně i konkrétnější komentář, by mi vůbec nevadil
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 21:55 ® ZN reakce na …
-
kk> popravdě, nevím, co k těm fotkám napsat. Snad jen, makro cvičení. Dle mého se soustředíš jen na to, vyfotit něco jako makro, ale fotka, i makro (a to především), chce přece jen trochu víc. I makro je především fotka.
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 21:51 ® ZN
-
MP-E65mm> já osobně si myslím, že je hodně nešťastné, začít s focením tím, že priorita je fotit výskok štiky. Myslím, že člověk by měl o focení napřed něco vědět, aby mohl ten výskok vyfotit tak, jak by měl. Myslím, že je slepá ulička, nic o focení nevědět, koupit si super foťák a pak se pustit do focení výskoku. K tomuto by člověk měl dojít přirozenou cestou. Pokud ne, tak pak ty fotky podle toho i vypadají.
Btw., taky si myslím, že tou „krabicí od bot“ by si to měl zkusit každý. Je to o přemýšlení, vyhodnocování a kurevsky si člověk rozmyslí, kdy a jak to exponuje. Není to o ratatatata, 6 snímků za vteřinu a něco vyberu. Taková školička to je
reagovat - Pátek 29. července 2011 v 17:46 ® kk
-
Jej,ten roh tam být neměl, je to jak kdy s pozadím, někdy to je tak někdy zase jinak, třeba takhle..
reagovat - Pátek 29. července 2011 v 16:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
kk> Ahoj, ten levý dolní roh trošku tahá za očí ale celkém ok. Byla doba kdy jsem taky preferoval méně rušivé pozadí (jednolité) dnes se snažím přesně o opak, ale tak aby to vytvářelo něco zajímavého („abstraktivního“)
a mělo to jaksi celkovou harmonii s hlavním objektem.
PS: hmyzaci jsou moje slabost
reagovat - Pátek 29. července 2011 v 16:10 ® MP-E65mm
-
thundarr> čímkoliv? ano, ale podle toho ty výsledky vypadají. Pokud si budu chtít dokázat, že vyfotím např. výskok štiky fotákem v mobilu nejspíš se mi to povede (po xxx pokusech) ale tohle není ta správná cesta a já rozhodně nejsem její zastáncem. Neměl bych na to nervy. Tak trošku už vím, zda to má cenu nebo ne, dokážu to vyhodnotit. Fotákem na jedno použítí, nebo krabicí od bot bych rozhodně akční fotky nefotil. A proto se domnívám, že tvoje tvrzení že se dá fotit čimkoliv jen to člověk musí umět je na hraně pravdivosti, aspoň v praxi, nebot teorie je věc druhá.
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 14:36 ® osprey reakce na …
-
thundarr> Je ovšem velmi náročné chtít o člověka, aby uměl fotit čímkoli…
U ryb je třeba poměrně limitujícím faktorem dynamický rozsah čipu u levnějších kompaktů. I když ty fotíš spíš kapry, tam to není tak hrozné.
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 14:33 ® kk
-
Zdravím kolegové fotografové, posílám jednu z ryb za slunečného počasí, které nám poslední dny schází..
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 14:06 ® thundarr
-
Poradil bych jediné …
nepředpažovat nezvětšovat myslet na bezpečí ryby
fotit se dá s čímkoli jen to musí člověk umět
reagovat - Pátek 29. července 2011 ve 3:28 ® regulus reakce na …
-
ZN> ani by to nemusel bejt trpaslík, stačila by veverka na tom stromě …
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
ZN> No, kdyby to byl doklad existence trpaslíka jako živočišného druhu, tak to by se o tu fotku zájemci z médií servali.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:51 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Byl jsem tam neplánovaně a nebylo moc času.Možná, že při použití filtru by se to trochu dohnalo,ale …
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:30 ® ZN reakce na …
-
regulus> a ještě kdyby tam stál někde na kraji trpaslík, to by byla k té obloze úplná bomba
reagovat)
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:29 ® ZN reakce na …
-
sus1> bez světla to prostě nejde. Pohled dobrý, kompozice dobrá, ale světlo. Je to prostě někdy na hovno
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:20 ® džigit reakce na …
-
sus1> já to klukům z Budějek a od Brna pořád vykládám
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:54 ® sus1
-
regulus> Sem přece tu kvalitu nemůžu dát,dyt by je to tady porazilo a ani by mě to nevěřili,že je to moje.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:50 ® regulus
-
sus1> no mě se ten pohled líbí, jen škoda tý oblohy, bejt modrá a bejt tam nějakej mráček, mělo by to lepší šmrnc.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:48 ® sus1 reakce na …
-
džigit> No,máš to přeci jenom dost z ruky.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:31 ® džigit reakce na …
-
sus1> jj,jen nevím,kdy se tam opět dostanu
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 20:48 ® sus1
-
osprey> Jinak je na Šumavě hezky,když tam zrovna ,,zelení" neblbnou.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 20:45 ® sus1 reakce na …
-
džigit> Zrovna včera,bylo ji mnogo a dnes jsem raději zůstal v chaloupce.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 20:44 ® džigit reakce na …
-
sus1> dobrá volba
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 20:40 ® sus1
-
osprey> Já to tet vrážim do Tullamorky,taky drahej koníček.
Ještě k té fotce, ano, jsou to Velhartice.Je to pohled z né moc navštěvovaného místa,aspon to řikal pán,co bydlí u lesa,kterým jsem tam šel.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 ve 20:39 ® sus1
-
kerob> Souhlas,nejednou na mě divně koukali rybáři,když jsem jim řekl Chytej.cz.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 v 18:16 ® osprey
-
kerob> Chodí sem lidi, kteří se nijak neprojeví. Přijdou a odejdou. Nedokážu o nich říct zhola nic.
reagovat