Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.811 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 10. června 2011 ve 22:02 ® ZN reakce na …
-
džigit> dobrá fotka se dá udělat krabicí od bot
reagovat - Pátek 10. června 2011 ve 20:30 ® džigit
-
http://www.novinky.cz/…-papiru.html
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:57 ® osprey reakce na …
-
džigit> No – možná, že jsem ho od něj koupil
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:56 ® džigit reakce na …
-
osprey> známému fotícímu na delší časy to dělalo a foťák musel z domu.Myslím,že Canon 20
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:49 ® osprey reakce na …
-
džigit> No nic – fotil jsem tu dlouhou expozici. Fotka se mi nelíbila a byla tym ty mrtvé body. Za sto let to prubnu znova.
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:42 ® džigit reakce na …
-
osprey>
reagovatcopak se přihodilo?
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
džigit> To asi jo. Ale já se s tím trápit nebudu. Expozice delší než 1 s fotím zcela výjimečně. Řečeno slovy z jedné pohádky – nedávno jsem si vybral kouzlo na sto let dopředu.
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:09 ® džigit
-
sus1> otázkou je,zda to umí Ospreyův „důchodce“
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 v 11:43 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Mě fungovalo tohle.
reagovat - Čtvrtek 9. června 2011 v 10:04 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Tohle je poměrně normální, u dlouhých expozic to takhle u starších DSLR blbne. Nejsem si úplně jistý, ale 20D možná už má jako Custom funkci něco jako „Long exp. noise reduction“ – to by mělo pomoct, ale fotka se pak ukládá asi 20s (neručím ale za to, že to nebylo u jiného foťáku).
Jde zkrátka o to, že u dlouhých expozic a při velkých ISO začne vyskakovat šum, hlavně u některých pixelů – třebo v astrofotografii se to řeší podchlazováním čipu… U normálních zrcadlovek se uplatňují různé sw fígle, novější modely by měly být lepší, ale pořád je to potíž.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:47 ® osprey reakce na …
-
ZN> Jo a expozice – podexopnoval jsem to nadoraz (o 2 stupně), jinak bych se nedostal ani na tu desetinu sekundy. Snažil jsem se to dát do Rawu a editovat, ale po úpravě expozice z toho lezou divné věci. Nechám to tak.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:45 ® osprey reakce na …
-
ZN> Asi 1600. Ještě to má 3200, ale to jsem se nějak neodvážil. Fotil jsem to s tím, že je to stejně beznadějně v řiti.
Začalo to tím, že jsem vytáhl foťák a bylo tak málo světla, že nefungoval autofokus. Fakt extrémí situace. Kolem lítaly větve, ani jsem moc nevěřil, že to udržím.
Jel jsem s tím, že kus nebe byl jasný a chytěl jsem zacyhtit tu valící se stěnu mraků. Byl jsem tam za tři minuty, ale to už tam byla jen ta valící se stěna černá jak kančí řiť.
Jo, být tam o čtvrt hodiny dřív, mít stativ a být na to morálně připraven, asi bych něco nafotil. Tohle je jen aby řeč nestála.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:13 ® ZN reakce na …
-
osprey> dle mého, atmosféru to má. Ale taky to má špatnou expozici. Jaké „ISO“ jsi měl nestavené? V těchto případech bych se nebál jít do extrémů. Ještě by to tu atmosféru násobilo.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:09 ® filip111 reakce na …
-
osprey> když uděláš víc snímků za sebou s nasazenou krytkou na objektivu s delší expozicí tak poznáš co to je. Šum je náhodný, takže se ty body budou objevovat pokaždé jinde. Pokud jde o hot pixely, tak to bude na více fotkách stejné.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:08 ® džigit reakce na …
-
osprey> to máš problém na snímači
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:08 ® regulus reakce na …
-
osprey> nejsu si jistej, ale mohly by to být vadné (mrtvé) pixely, nijak jsem se o to nezajímal, obvykle si toho všimneš při fotkách s dlouhou expozicí, snad to má nějakou souvislost s vyšším ISO a dlouhým časem, pokud si dobře pamatuju, ale musel bych hledat. Taky jsem kdesi četl, že to jde pomocí firmware odstranit (přemapovat) foťák pak bere průměr z okolních dobrých.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 21:06 ® filip111 reakce na …
-
osprey> je to šum a možná i nějaký vypálený pixel.
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 20:34 ® osprey
-
Ještě mám dotaz. Při pokusu o 30 s expozici se mi na obraze dělají vypálené barevné body. Normálně tam nejsou, jen při tom dlouhém expozičním čase.
Ví o tom někdo něco bližšího?
reagovat - Středa 8. června 2011 ve 20:32 ® osprey reakce na …
-
regulus> Jsou podexponovaný a čas byla 1/10 bez stabilizace. A ta tma taková byla. Jo, moh bych to softwarově vytáhnout, ale to tam můžu zajet teď. Ono je umění zachytit fotkou atmosféru, aby byla fotka dobře a aby to byla TA atmosféra.
Jinak – nepomohl by ani stativ, bál bych se, aby ho to nepřevrátilo.
Vůbec to nepoavažuju za dobré fotky, v plné palbě je to fakt bída. Spíš jsou to obrázky ze zajímavé situace. Kdyby ten verk uměl slušna fotit řekněme s citlivostí 6400, možná by se dalo o nějakém cíleném focení uvažovat. Takhle jsem tápal po krajině, snažil se dostat čas kolem té desetiny a s foťákem manuálně zaostřeným na „necelé nekonečno“ prostě mačkal. Automatika nebyla schopná se ničeho chytit.
reagovat - Středa 8. června 2011 v 19:03 ® Libor reakce na …
-
osprey> no pěkný, to se asi čerti ženili..
reagovat - Středa 8. června 2011 v 18:22 ® sus1
-
Zkouška.
reagovat - Středa 8. června 2011 v 17:16 ® regulus reakce na …
-
osprey> druhej a třetí mohl bejt světlejší, první je jasnej, buď bílá vypálená díra nebo černočerný popředí
reagovat - Středa 8. června 2011 v 15:30 ® osprey
-
Slíbené fotky z veselého bouřkového večera. Myslel jsem, že jen zajedu k rybníku za vsí (400 m) vyfotit atraktivní mraky.
V reálu byla ale taková tma, že jsem myslel, že se mi snad rozbil foťák. Pak jsem zjistil, že tím to není, zvýšil citlivost, podexponoval a nakonec udělal pár fotek. A jak to tak šteluju, tak najednou strom asi 50 m ode mě hoří…
reagovat - Středa 8. června 2011 v 11:48 ® kerob reakce na …
-
sus1> Uz je na 99% vybrano… az bude doma, reknu, co to je
reagovat - Středa 8. června 2011 v 11:15 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Tak dobře vyber.: )
reagovat - Středa 8. června 2011 v 11:07 ® kerob reakce na …
-
sus1> Nemam zadny fotoambice, ale pouzivat ho budu taky. Pritelkyne foti velice dobre, ma na to oko a bavi ji to. Ja radsi chodim na ryby…
reagovat - Středa 8. června 2011 v 0:58 ® osprey
-
Libor> Já sem dám nějaké fotky, jen co se k nim dostanu. Docela drsné – to si tak fotím bouřku a najednou 40 m ode mě hoří strom…
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 18:22 ® sus1
-
kerob> Já měl za to,že to máš pro sebe.Výběr je, to je fakt.
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 17:14 ® kerob reakce na …
-
džigit> dik
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 16:55 ® džigit
-
kerob> http://www.fotoaparat.cz/article/11039/1
reagovat