Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.824 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 7. června 2011 v 16:27 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> ja hledam novou zrcadlovku do 20 000 pro pritelkyni k narozeninam. Nic jinyho. Ve fotacich se nevyznam zas az tak, abych dokazal pochytit systemovy rozdily mezi znackama, proto se ptam tady. A pokud bych mel potrebu si osahat lepsi fotak (kterej si stejne asi nikdy nekoupim), tak staci zavolat nasemu fotografovi a ten fotak si proste treba na tyden pujcit… ma jich nekolik a „nejhorsi“ (ten uz jsem parkrat pujcenej mel) je Canon 5D mark II… ale ja fakt prd poznam. Me to prijde vsechno strasne podobny… a nemam prehled v nabidce trhu…

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 16:09 ® sus1 reakce na …

kerob> Jasně, neshoduje se s tím,na co se ptáš, jen jsem napsal,aby ses na Nikon D7000 podíval,když se rozhoduješ koupí nového aparátu. Kdybych neměl Canon,dnes bych se asi obrátil na Nikon,ale kdyby … :-)

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 16:01 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> nerozumim… 7000 muze byt D7000 (zrcadlovka za radove 35 – 40 000 Kc) nebo P7000, coz je kompakt za cca 10 000… ani jedno neodpovida ani v naznaku tomu, na co jsem se ptal. Ale i tak dik.

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 15:47 ® sus1 reakce na …

kerob> Podívej se ještě na Nikon 7000. :-)

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 10:57 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> diky. Uz jsem byl rozhodlej pro tu 3100, ale na 550 se jeste dojdu nekam podivat. Jeste jednou diky.

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 10:13 ® tomashr reakce na …

kerob> Trochu se skluzem – 550D je proti D3100 rychlejší, má podstatně lepší displej, o něco lepší snímač (ale nečekej něco zásadního!), asi i o něco lepší chování videa a pár dalších drobností. Nikon by ale začal zase bodovat při zahrnutí nového D5100, který tohle všechno napravuje – to jsme ale zas u toho, co jsem už psal: reálně dnes už není mezi výrobci rozdíl a „vedení“ tak nějak cirkuluje podle toho, co kdo zrovna uvede za novinku.

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 9:38 ® džigit

Libor> byla by,kdyby mě s ním jen neprovokovali a v zápětí mi jej nevzali :-((
Neskutečná mašinka…

reagovat
Úterý 7. června 2011 v 9:32 ® Libor reakce na …
Libor

džigit> to je dobrá zpráva :-)

reagovat
Úterý 7. června 2011 ve 2:05 ® džigit reakce na …

Libor> u mně?!?Dali mi do ruky Nikona 300 i když věděli,že chci heavy feeder,navi a šňůru na fousy a jeden vláčák,chajzli :-))

reagovat
Pondělí 6. června 2011 ve 23:12 ® Libor
Libor

Nazdar fotorybaříci, co je nového?

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 10:40 ® sus1 reakce na …

Tino> Aby v tom neměl zmatek,tak obě fotky.:-93;

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 10:17 ® Tino reakce na …
Tino

fotku dcery nebo dcery fotku? :-D

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:38 ® sus1

Jooo,už jsem si vzpoměl.
Robure?? Jak dopadlo koupě objektivu a jak se dceři s nim fotí ? spokojená ?Pošli sem nějakou fotku.

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:32 ® sus1 reakce na …

osprey> Aby sem zapad.:-)

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:31 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Jde o to v čem.

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:28 ® sus1 reakce na …

osprey> Ten je tady chvilku,on se zlepší.:-D

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:17 ® osprey
osprey

sus1> No jo, jenže já se občas profiluju jako ten hlupák a ty jako ta černá ovce:-)

Asi to děláme každý jinak. Ale všimni si, že přes všechny ty spory tě tu rádi vidíme. To takový kolega kapr1 moc říct nemůže.:-D

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 22:14 ® sus1 reakce na …

osprey> ,,…i za cenu toho, že někdy mohu být za hlupáka.''

Tohle jsem taky kdysi dělal a jsem tet ta ,,černá ovce.'':-)

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 21:44 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> Sorry moje chyba… myslel jsem tu 550. V cem je ta 550 lepsi nez 3100? Dik

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 19:55 ® brčkoo reakce na …

osprey>Jo díky za přání. Jsem skromný kluk a spokojím se s jakýmkoliv světlem, jen aby mi nepršelo:-) Teď mě trápí spíše jiná věc. Vymyslet nějakou neokoukanou pózu novomanželů. Něco už jsem odfotil, ale postupem času mi připadá, že jsem zapadl do „jedněch kolejí“. Novomanželům a všem lidem kolem mě se fotky zdají parádní, ale já s nimi spokojen už nejsem.

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 16:34 ® tomashr reakce na …

kerob> To je ale hodně nesrovnatelné – D3100 je aktuální model zatímco 450D je ne o jednu, ale o dvě generace dozadu a dávno se nedělá… Takže možnostmi je D3100 o kus vepředu – to by bylo hodně smutné, aby nebyl. I když na druhé straně největší rozdíl je absence videa u 450D, ve focení ten rozdíl zas až tak extrémní není, třeba v rychlosti sekvenčního snímání 450D dokonce lehce vede.Mimochodem zde debatované zvětšení hledáčku má podle specifikace 450D lepší.

Ale obecně u těchto dvou asi vyhraje NIkon, ale je to dost nefér srovnání, proti 500 či dokonce 550D by to bylo jinak.

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 16:01 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> a kdyz konkretne porovnas 450D s D3100?

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 15:13 ® tomashr reakce na …

osprey> Jo, chystáme se do Švédska, ale tos asi zachytil.

Jinak k těm foťákům – na ty staré zkušenosti fakt pozor, třeba zrovna v té levné třídě Canon u 500D (nebo možná už u 450D, teď si nejsem jistý) hodně zlepšil právě hledáček, rozdíl mezi starým a o stupeň novějším modelem byl zásadní… Bohužel se to opravdu zobecnit nedá, je nutno porovnávat konkrétní modely.

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 14:28 ® džigit reakce na …

tomashr> já měl minulý týden v ruce 300vku od Nikona a …prostě na mně už neskutečné dělo!

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 12:58 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Já vím, ale jde o to, co si člověk reálně koupí.

Jako majitel vykopávek bych se asi už moc neměl vyjadřovat k současné situaci. I když tady je to dáno tím, že postrkuju diskuzi i za cenu toho, že někdy mohu být za hlupáka:-)

A jinak zdravím, dlouho jsi tu nebyl. Je všechno v pohodě?

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 10:25 ® tomashr reakce na …

osprey> Fór je ale v tom, že 20D a D200 nejsou tak docela stejné třídy… Tohle je známá věc – Nikon i Canon se postupem času zjevně záměrně stabilizovali na trochu posunutém pojetí svých tříd, aby nešli do úplně přímého srovnání (snad s výjimkou top profi). Takže „levná“ řada Canonu (450,500,550) je obvykle výš než levnější Nikony. Naopak ale střední řada Canonu 20/30/40/50/60 je níže než Nikony 200/300, které jsou už posunuty někam k „poloprofi“ a sedí spíš srovnání s EOS7D. Podobně je to i u dalších typů – holt každý fígl se v marketingu hodí…

Obecně si ale myslím, že „zlaté časy“ hádání se o značky už jsou minulostí, dneska už Canon, Nikon a v podstatě i Sony mají přístroje natolik kvalitní, že se v zásadě neliší (je to o tom, kdo je zrovna chvilku na vrcholu), zrovna tak se dá celkem vybrat i v optice (kde rozdíl dále stírá „neutrální“ Sigma a další značky).

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 18:10 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> Osprey srovnává Canon 20D s Nikonem D200. Ale nějaké narážky na canoní hledáčky i četl. Přeju příjemné pokoukání a dobré to… jak se to… no tentonoc – světlo. :-D

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 18:02 ® brčkoo

ZN> Pokud si Nikonem „cvaknu“, tak nějaké fotky dodám. Měl bych fotit jednomu mému kamarádovi svatbu, tak nevím, jestli se vůbec k focení s Nikonem dostanu, ale budu se snažit, protože to, co tady psal Osprey mě dost zajímá a chci si to ověřit v praxi.

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 22:20 ® Rendy

Souhvězdí ryba :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17676.jpg
Středa 1. června 2011 ve 22:15 ® Rendy

Rád fotím takové noční za pravého poledne :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17675.jpg