Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.824 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. června 2011 v 16:27 ® kerob reakce na …
-
sus1> ja hledam novou zrcadlovku do 20 000 pro pritelkyni k narozeninam. Nic jinyho. Ve fotacich se nevyznam zas az tak, abych dokazal pochytit systemovy rozdily mezi znackama, proto se ptam tady. A pokud bych mel potrebu si osahat lepsi fotak (kterej si stejne asi nikdy nekoupim), tak staci zavolat nasemu fotografovi a ten fotak si proste treba na tyden pujcit… ma jich nekolik a „nejhorsi“ (ten uz jsem parkrat pujcenej mel) je Canon 5D mark II… ale ja fakt prd poznam. Me to prijde vsechno strasne podobny… a nemam prehled v nabidce trhu…
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 16:09 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Jasně, neshoduje se s tím,na co se ptáš, jen jsem napsal,aby ses na Nikon D7000 podíval,když se rozhoduješ koupí nového aparátu. Kdybych neměl Canon,dnes bych se asi obrátil na Nikon,ale kdyby …
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 16:01 ® kerob reakce na …
-
sus1> nerozumim… 7000 muze byt D7000 (zrcadlovka za radove 35 – 40 000 Kc) nebo P7000, coz je kompakt za cca 10 000… ani jedno neodpovida ani v naznaku tomu, na co jsem se ptal. Ale i tak dik.
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 15:47 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Podívej se ještě na Nikon 7000.
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 10:57 ® kerob reakce na …
-
tomashr> diky. Uz jsem byl rozhodlej pro tu 3100, ale na 550 se jeste dojdu nekam podivat. Jeste jednou diky.
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 10:13 ® tomashr reakce na …
-
kerob> Trochu se skluzem – 550D je proti D3100 rychlejší, má podstatně lepší displej, o něco lepší snímač (ale nečekej něco zásadního!), asi i o něco lepší chování videa a pár dalších drobností. Nikon by ale začal zase bodovat při zahrnutí nového D5100, který tohle všechno napravuje – to jsme ale zas u toho, co jsem už psal: reálně dnes už není mezi výrobci rozdíl a „vedení“ tak nějak cirkuluje podle toho, co kdo zrovna uvede za novinku.
reagovat - Úterý 7. června 2011 v 9:38 ® džigit
-
Libor> byla by,kdyby mě s ním jen neprovokovali a v zápětí mi jej nevzali
reagovat
Neskutečná mašinka… - Úterý 7. června 2011 v 9:32 ® Libor reakce na …
-
džigit> to je dobrá zpráva
reagovat - Úterý 7. června 2011 ve 2:05 ® džigit reakce na …
-
Libor> u mně?!?Dali mi do ruky Nikona 300 i když věděli,že chci heavy feeder,navi a šňůru na fousy a jeden vláčák,chajzli
reagovat - Pondělí 6. června 2011 ve 23:12 ® Libor
-
Nazdar fotorybaříci, co je nového?
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 10:40 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Aby v tom neměl zmatek,tak obě fotky.
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 10:17 ® Tino reakce na …
-
fotku dcery nebo dcery fotku?
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 0:38 ® sus1
-
Jooo,už jsem si vzpoměl.
reagovat
Robure?? Jak dopadlo koupě objektivu a jak se dceři s nim fotí ? spokojená ?Pošli sem nějakou fotku. - Sobota 4. června 2011 v 0:32 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Aby sem zapad.
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 0:31 ® osprey reakce na …
-
sus1> Jde o to v čem.
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 0:28 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ten je tady chvilku,on se zlepší.
reagovat - Sobota 4. června 2011 v 0:17 ® osprey
-
sus1> No jo, jenže já se občas profiluju jako ten hlupák a ty jako ta černá ovce
Asi to děláme každý jinak. Ale všimni si, že přes všechny ty spory tě tu rádi vidíme. To takový kolega kapr1 moc říct nemůže.
reagovat - Pátek 3. června 2011 ve 22:14 ® sus1 reakce na …
-
osprey> ,,…i za cenu toho, že někdy mohu být za hlupáka.''
Tohle jsem taky kdysi dělal a jsem tet ta ,,černá ovce.''
reagovat - Pátek 3. června 2011 ve 21:44 ® kerob reakce na …
-
tomashr> Sorry moje chyba… myslel jsem tu 550. V cem je ta 550 lepsi nez 3100? Dik
reagovat - Pátek 3. června 2011 v 19:55 ® brčkoo reakce na …
-
osprey>Jo díky za přání. Jsem skromný kluk a spokojím se s jakýmkoliv světlem, jen aby mi nepršelo
reagovatTeď mě trápí spíše jiná věc. Vymyslet nějakou neokoukanou pózu novomanželů. Něco už jsem odfotil, ale postupem času mi připadá, že jsem zapadl do „jedněch kolejí“. Novomanželům a všem lidem kolem mě se fotky zdají parádní, ale já s nimi spokojen už nejsem.
- Pátek 3. června 2011 v 16:34 ® tomashr reakce na …
-
kerob> To je ale hodně nesrovnatelné – D3100 je aktuální model zatímco 450D je ne o jednu, ale o dvě generace dozadu a dávno se nedělá… Takže možnostmi je D3100 o kus vepředu – to by bylo hodně smutné, aby nebyl. I když na druhé straně největší rozdíl je absence videa u 450D, ve focení ten rozdíl zas až tak extrémní není, třeba v rychlosti sekvenčního snímání 450D dokonce lehce vede.Mimochodem zde debatované zvětšení hledáčku má podle specifikace 450D lepší.
Ale obecně u těchto dvou asi vyhraje NIkon, ale je to dost nefér srovnání, proti 500 či dokonce 550D by to bylo jinak.
reagovat - Pátek 3. června 2011 v 16:01 ® kerob reakce na …
-
tomashr> a kdyz konkretne porovnas 450D s D3100?
reagovat - Pátek 3. června 2011 v 15:13 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Jo, chystáme se do Švédska, ale tos asi zachytil.
Jinak k těm foťákům – na ty staré zkušenosti fakt pozor, třeba zrovna v té levné třídě Canon u 500D (nebo možná už u 450D, teď si nejsem jistý) hodně zlepšil právě hledáček, rozdíl mezi starým a o stupeň novějším modelem byl zásadní… Bohužel se to opravdu zobecnit nedá, je nutno porovnávat konkrétní modely.
reagovat - Pátek 3. června 2011 ve 14:28 ® džigit reakce na …
-
tomashr> já měl minulý týden v ruce 300vku od Nikona a …prostě na mně už neskutečné dělo!
reagovat - Pátek 3. června 2011 ve 12:58 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já vím, ale jde o to, co si člověk reálně koupí.
Jako majitel vykopávek bych se asi už moc neměl vyjadřovat k současné situaci. I když tady je to dáno tím, že postrkuju diskuzi i za cenu toho, že někdy mohu být za hlupáka
A jinak zdravím, dlouho jsi tu nebyl. Je všechno v pohodě?
reagovat - Pátek 3. června 2011 v 10:25 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Fór je ale v tom, že 20D a D200 nejsou tak docela stejné třídy… Tohle je známá věc – Nikon i Canon se postupem času zjevně záměrně stabilizovali na trochu posunutém pojetí svých tříd, aby nešli do úplně přímého srovnání (snad s výjimkou top profi). Takže „levná“ řada Canonu (450,500,550) je obvykle výš než levnější Nikony. Naopak ale střední řada Canonu 20/30/40/50/60 je níže než Nikony 200/300, které jsou už posunuty někam k „poloprofi“ a sedí spíš srovnání s EOS7D. Podobně je to i u dalších typů – holt každý fígl se v marketingu hodí…
Obecně si ale myslím, že „zlaté časy“ hádání se o značky už jsou minulostí, dneska už Canon, Nikon a v podstatě i Sony mají přístroje natolik kvalitní, že se v zásadě neliší (je to o tom, kdo je zrovna chvilku na vrcholu), zrovna tak se dá celkem vybrat i v optice (kde rozdíl dále stírá „neutrální“ Sigma a další značky).
reagovat - Čtvrtek 2. června 2011 v 18:10 ® osprey reakce na …
-
brčkoo> Osprey srovnává Canon 20D s Nikonem D200. Ale nějaké narážky na canoní hledáčky i četl. Přeju příjemné pokoukání a dobré to… jak se to… no tentonoc – světlo.
reagovat - Čtvrtek 2. června 2011 v 18:02 ® brčkoo
-
ZN> Pokud si Nikonem „cvaknu“, tak nějaké fotky dodám. Měl bych fotit jednomu mému kamarádovi svatbu, tak nevím, jestli se vůbec k focení s Nikonem dostanu, ale budu se snažit, protože to, co tady psal Osprey mě dost zajímá a chci si to ověřit v praxi.
reagovat - Středa 1. června 2011 ve 22:20 ® Rendy
-
Souhvězdí ryba
reagovat - Středa 1. června 2011 ve 22:15 ® Rendy
-
Rád fotím takové noční za pravého poledne
reagovat