Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.824 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 1. června 2011 ve 21:14 ® Rendy

Fotky co jsem vložil FujiHS10 , jak jsem jí vybalil z krabice, žádný filtr, žádný sklíčko, nic.Aspoň UV filtr by ale zasloužila :-)

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 21:12 ® Rendy

Všichni se hrnou do zrcadlovek a já kupuji kompaktík. Tak třeba takového pavoučka mi canon s obyč setovým objektivem nedokázal vyfotit. Fuji HS10 se povedl. Na výskoky ryb není, ale jako pohotovostní foťáček na toulání bez zátěže ideální pomocník

reagovat
foto/forum/2011/th-img17673.jpgfoto/forum/2011/th-img17674.jpg
Středa 1. června 2011 ve 21:01 ® Rendy

Tak ještě jednu mihulovou , mám i video, ale to nevím jak sem dostat

reagovat
foto/forum/2011/th-img17672.jpg
Středa 1. června 2011 ve 20:57 ® Rendy

osprey : foceno v Klabavce . Asi víc jak hodinu jsem u nich klečel, fotil, pozoroval. Dokonce jsem jim ve finále pomáhal přibližovat kamínky aby se nemuseli dřít se šutráky z velký dálky když zahrabávali svoje poklady. Škoda že po vytření zemřou a čtyři roky mladé nikdo nevidí až zase do doby tření. Jsem rád že jsem byl při tom

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 20:14 ® filip111
filip111

včerejší bouřka.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17668.jpgfoto/forum/2011/th-img17669.jpgfoto/forum/2011/th-img17670.jpgfoto/forum/2011/th-img17671.jpg
Úterý 31. května 2011 ve 22:05 ® ZN reakce na …
ZN

brčkoo> pak tady dej nějaké fotky, jo?

reagovat
Pondělí 30. května 2011 ve 12:18 ® regulus
regulus

Robur> jak dopadl objektiv???

reagovat
Pondělí 30. května 2011 v 6:56 ® brčkoo reakce na …

osprey>jééé, já jsem to nějak přehlédl. To se omlouvám. Budu muset do toho Nikona ještě pořádně nahlédnout. Myslím, že následující víkend budu mít příležitost.

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 20:53 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> No a s Nikonem – jaké by to bylo. Koukl jsem do díry a ejhle – bylo to lepší než u mě doma.

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 20:52 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> Čti chlape. Já tam nepsal 7D a 1D. :-)

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 20:42 ® brčkoo

Osprey> ideální kombinace 7D a 1D?? To úplně likviduje můj názor. Má vysněná kombinace je 7D a 5D. To 5D, abych nechal úplně vyniknout objektivy jako je 17–40 L. Přeci jen na fullframe se tento objektiv zobrazí v celé své kráse:-) Jak je to vlastně s tím Nikonem. Kdysi jsem se díval do hledáčku Nikonu (už nevím co to bylo za typ), ale připadalo mi to stejné jako bych „čučel“ do své 450D. Je pravda, že s Nikonem D3 jsem ještě nefotil, tak třeba přes něj by byl jiný pohled na svět:-)

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 20:21 ® sus1 reakce na …

osprey> Však právě,proto píšu o té dostupnosti,ať toho nebo toho.
Jj, bud 7D nebo 1D.: )

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 20:05 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> 5D je super na statické fotky. Ale ostřní má 7D čko lepší a kulomet mám lepší i já. Ideální kombinace by byla 5D se záklaďákem (tak 24 – 70) a 1D s teleobjektivem 70 – 200.

Bohužel, tolik ta moje práce nenese. Ale ojetý 1D Mk II už je i za 20 litrů a tak se možná dočkám, že jednou bude za ty prachy i aktuální model:-))

reagovat
Neděle 29. května 2011 v 10:22 ® sus1 reakce na …

osprey> Tak 5D,to už je tet pomalu dostupné a za rok to bude zase o kousek lepší.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 23:20 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> To právě nevím – současné foťáky koupím v případě zničení nebo odcizení nové. „Jednadéčko“ by byl průšvih jako noha. A u té vody člověk nikdy neví, to není jako fotit Božku v ateliéru.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 23:03 ® sus1 reakce na …

osprey> 1D a bude klid.:-)

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 23:02 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Kolečkem jsem točil, pokud jde o tu matnici, je to další výdaj.

Dlabu na ni. Nějakou dobu vydržím s tím, co mám a jestli ještě za dva roky budu dělat v téhle branži, stejně budu muset s tou fototechnikou trochu pohnout.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 22:56 ® sus1

osprey> A už si skoušel tim malinkým kolečkem u hledáčku doostřit(dioptrie).:-)
Také existuje matnice pro manuální ostření.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 22:51 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> V Nikonu se mi to zdá větší, lepší a zřetelnější. V takovém Canonu 1D taky, ale u mojeho 20 D nemůžu kolikrát za blbého světla ostřit makroobjektiv na manuál, protože prostě nevidím, kam mám zaostřeno. Zhruba samozřejmě jo, ale u makrofotky je zhruba na prd.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 22:49 ® sus1 reakce na …

osprey> Popiš mi ten jiný pohled , Canon a Nikon.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 22:47 ® osprey reakce na …
osprey

Tomik> To buď rád, já to ještě neviděl. Natož abych udělal fotku.

Samozřejmě, že to není vzácné tam, kde ty mihule jsou a je tam dost mělká a čistá voda.

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 20:43 ® Tomik
Tomik

sethy> právě že mi to tak vzácné nepřijde..:-)

reagovat
Sobota 28. května 2011 ve 20:11 ® sethy reakce na …
sethy

Tomik> potom jsi viděl něco vzácného a hned 5× :-D

reagovat
Sobota 28. května 2011 v 19:38 ® Tomik
Tomik

osprey> Letos jsem toto třepotaní mihulí viděl tak pětkrát..:) Dokonce mám pár fotek, bohužel mobilní kvality…

reagovat
Sobota 28. května 2011 v 17:59 ® kerob reakce na …
kerob

Libor> 2 kamaradi maj pentaxe, ale to kupovat nehodlam. Jinak jak uz jsem psal, ve firme mame jak Canon tak Nikon, takze mam prave moznost si pujcit objektivy na oba dva.

osprey> kouknu, zajimavej postreh :-)

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 23:06 ® Libor
Libor

kerob> kup si co maj kamoši v okolí, aby jsi si případně mohl vykoušet / půjčit sklo atd.

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 21:44 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Podívej se těm dvěma věcem do hledáčku. Je fakt, že já mám prastaré canoní vykopávky, ale pohled do hledáčku HaDova Nikonu, který taky není nejmladší, mi přijde o dost lepší.

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 17:35 ® kerob reakce na …
kerob

regulus> kazdopadne dik za nazor.

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 16:37 ® regulus
regulus

kerob> když jsem se rozhodoval pro zrcadlovku, spíš jsem inklinoval k Nikonu, důvod byl že má údajně některý objektivy lepší a míň trpí na šum, podotýkám že na základě internetovej recenzí a plků, taky rady známejch co se focením živí byly povětšinou pro Nikon, ale ne ve stylu, že Canon blbej, jen se jim Nikon zdál lepší, možná subjektivní pocit nebo zvyk.
Pro Canon jsem se rozhodnul z jedinýho důvodu, mám několik manuálních skel z Prakcy a na Canon jdou bez problémů nasadit, na Nikon ne, buď nezaostříš na nekonečno nebo musíš mít redukci s optickým členem.

Tvůj výběr je asi jak píše Jiris prašť jak uhoď, ber to tak, že pokud se rozhodneš nějak, tak pokud budeš chtít změnit značku, tak všechno, včetně objektivů a části příslušenství.
Asi bych se klonil k Nikonu, to co jsem psal na začátku, plus o kapinku větší čip a je vývojově mladší než ten Canon.

Myslím, že tady nejspíš nelze od nikoho očekávat objektivní srovnání, pokud někdo jeden z nich má a bude spokojenej, tak bude nejspíš jen chválit. Taky si myslím, že nic stěžejního co by jak píšeš zvrátilo ručičku vah asi není.

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 14:24 ® kerob
kerob

jiris> ja to sice vidim podobne, ale nemam ani s jednim zadnou realnou zkusenost, tak cekam, jestli nekdo nema treba nejaky zasadni info k jednomu z nich, ktery nejde vycist z popisu a testu na netu a ktery by mohlo rucicku vah prevazit na jednu nebo druhou stranu.
Ohledne fotoznacek taky nejsem vyhranenej… v praci mam k dispozici jak Canon (EOS 5D) tak Nikon (stara D100) a nemam problem ani s jednim i kdyz to vetsinou pouzivam jenom na jednoduchy fotky (produktu) pripadne jako zaklad pro tvorbu animaci.

reagovat