Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.829 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. května 2011 ve 14:09 ® jiris reakce na …
jiris

kerob> prašť jak uhoď, jdi do obchodu, osahej oba dva a dle toho jak Ti sednou do ruky si vyber.

reagovat
Pátek 27. května 2011 ve 13:00 ® kerob
kerob

Ktery s techto dvou, byste si vybrali vy? Proc?

Canon EOS 500D nebo Nikon D3100?

Objektivy nereste. Mam jeste cca 14 dni to rozlousknout, pak pujdu a jeden z nich koupim.

dik

reagovat
Středa 25. května 2011 v 17:10 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > no vidíš, kdyby jsi se zeptal, možná bych ti podobnou ukázal, starou asi 13 let, focenou ještě na film u nás u chaty…

reagovat
Středa 25. května 2011 v 16:26 ® ctverec
ctverec

Rendy> To musel být perfektní zážitek ty hadičky. Mě se poštěstilo letos takhle trefit parmy. Sice né v tak čisté vodě, ale i tak mě bušilo srdéčko z toho nádherného představení. Kéž bych to někdy zažil pod hladinou…Dám jednu sumčí

reagovat
foto/forum/2011/th-img17635.jpg
Úterý 24. května 2011 ve 23:55 ® osprey reakce na …
osprey

Rendy> Mihule jsou bomba. Podobnou fotku jsem ještě neviděl. Fotil jsi skutečné tření ve volné přírodě? Pokud ano, máš hodně vzácnou fotku.

reagovat
Úterý 24. května 2011 ve 23:37 ® Tino reakce na …
Tino

tak to je fakt mazec… bleskový granát byl super :-D

reagovat
Úterý 24. května 2011 v 1:43 ® Rendy

Obyčejný kompaktík Fuji HS10 , někdy až čumím co dovede

reagovat
foto/forum/2011/th-img17627.jpgfoto/forum/2011/th-img17628.jpg
Úterý 24. května 2011 v 0:18 ® jiris
jiris

zkouska

reagovat
foto/forum/2011/th-img17626.jpg
Pondělí 23. května 2011 v 16:50 ® osprey
osprey

Ahoj lidi, koukám, že tady řešíte vážné věci, tak vám to trochu shodím.

Koukněte na tohle video, to je fakticky „bitva ostřílených fotografů“. Možná až příliš doslova.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 18:34 ® sus1 reakce na …

regulus> Máš se ptát tady a ne číst bludy na internetu.Dobře tě tak??!!!:-D

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 17:29 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> tak teď už tomu rozumím, nicméně dobře mě tak, sám jsem si naběhl i když jsem ani v nejmenším nechtěl radit, jen jsem dost nešťastným způsobem Doudlebanovi naznačil, že se na HDR má vysrat, asi to vyznělo jinak, někdy rychlejš myslím než píšu. Mimochodem jsem byl přesvědčen, že se HDR skládá s více fotek, varianta co jsi popisoval u toho „žbluńku“ mne nenapadla, ale nejspíš jsem tu informaci podvědomě získal někde na netu, kde autor opoměl zmínit vše nebo jsem to zhlídl jen okrajově, protože mne to nezajímalo.

reagovat
Neděle 22. května 2011 ve 14:00 ® sus1

Včera před bouřkou.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17622.jpg
Neděle 22. května 2011 ve 13:01 ® sus1

ZN> ,,Zvlášť někdo, z kterého cítím …"
Znám velice dobře,vzhledem k mému povolání.

Ne, je to jasný, každej dělá něco jiného a tudíž nemůže vždy vyhovět,tak aspoň přispěje třeba právě tou zmiňovanou teorií,která též chtě nechtě diskutující posunuje a nebo aspoň vyprovokuje k diskuzi.: )
Jinak koukam, kolega tomashr na nás tady asi zanevřel.

Přeji všem Dobrou chut, i já jdu na nedělní oběd a pak asi ,,do školky".:-)

reagovat
Neděle 22. května 2011 ve 12:41 ® ZN
ZN

sus1> fotí 4,5 roku a má úspěch…

Ale to je přesně to, o čem se snažím od začátku psát. Nejdůležitější na celém focení je VIDĚNÍ, VNÍMÁNÍ VĚCÍ OKOLO SEBE, což ovlivňuje míra estetického nadání. Tento člověk ho má asi hodně, má lidem co říct, proto je dobrý. Určitě nerozhazuje rozumy po webu, jak se co dělá. Je dobrý, páč dobře vidí a umí to přenést na fotku. Je to jak s řízením auta, někdo řídí celý život a stejně neřídí dobře. Není mu prostě dáno. Někdo řídí dva roky a řídí výborně. Každý ale závodit taky nemůže, i když je dobrý šofér.

Pokud něco vím, mám to podložené, tak mi tu pravdu skutečně někdo těžko vyvrací. Zvlášť někdo, z kterého cítím, že si o tom jen někde něco přečetl, či jeho výsledky tomu neodpovídají:-)

Máme docela kliku, že tato debata trvá už docela dlouho a myslím, že každému z nás něco přinesla. Těch plků se tady moc neobjevuje, na rozdíl od jiných diskuzí. A to je fajn.

reagovat
Neděle 22. května 2011 ve 12:26 ® sus1 reakce na …

ZN> Máš pravdu, tady v rybařině jsou některé komentáře opravdu ......... raději :-) :-x

reagovat
Neděle 22. května 2011 ve 12:17 ® sus1

Ano, pokora ( a nejen ta,bohužel )chybí spoustě lidem.,, Pracuju " s lidma a vidim to denně,co všechno schází.

Jen mě prostě zajímá ta 100%st,nejen tady ale i jinde.Vadí mě, že se pořád někdo někam tlačí,pořád se někomu uměle něco nutí a tak to prostě musí bejt, jinak to nedělej,nemá to cenu. Jak jsem psal,doba se mění a tim pádem vše,tak proč neměnit i věci 100 let staré a né je pořád někomu nutit??
Je jasný,že člověk si udělá obraz sám a sám uzná za vhodné,co dělat,komu věřit,…ale né vše se nechá vyzkoušet(pod­mínky,peníze,…)a tak se lehce rozhodnout.Vadí mě taky to,když někdo přijde s něčím novým a ostatní to ihned zavrhnou a jsme zase u toho – ,, dělá se to takhle takovou dobu,tak nevim proč by se to mělo měnit" (samo,pokud to neni nějaký vyložený extrem) – tohle mě přijde ujetý a trochu mimo.

Fotí 3 roky a je odborník – Nedavno byl ve Foto video nějak maník,uznávanej ve světě, jak skvěle fotí a bla,bla,bla a on psal, ,, fotim tprve 4,5 let a takovejhle úspěch jsem teda nečekal.'' Tak jak vidno,doba focení asi opravdu na tom nic nemění a nic neurčuje.

ZN>> Ale já tu pravdu mam a jsem o ní přesvědčenej, jako třeba ty.;-)
Já se taky zeptam na cokoliv a nestydim se,horší je to pak s dotázaným,zda to unese a nebo se urazí,což se taky stává.

MP…>> Ano ,ty znalosti papírové jsou též třeba,ale takového člověka já moc neberu(nebo jak to neurážlivě napsat) ,raději jdu( pokud to jde ) za tim , co fotí a jak píšeš ty, má právě ty tebou zmíněné praktické ,,rady " .Ty mě zajímají víc než ta teorie a to samozřejmě bez ohledu na věk,též mě to nedělá problem a nevadí mě se na danou věc zeptat.
Proto se(nejen) tady taky ptam(když čtu odbornej komentář ),že chci taky vidět fotku, jak to dotyčný umí udělat a neni jen ,, nabiflovanej".Na tom to někdy končí a dotázaný se cítí dotčenej,přitom já se ptam normálně.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 11:33 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> Za všechny jednotlivce mluví praxe a především výsledky. Nepujdeš do firmy o který nic nevíš, aby ti postavili barák. Uděláš si svůj vnitřní názor. Koukneš na reference, poptáš se atd. A tak to funguje se vším. Nemůžu brát člověka, který to má sice „nabiflovaný“ že jeho teoretické znalosti praskají ve švech, ale výsledky jsou takřka nulové. Kredit takové člověka je poněkud nahlodaný. Je to těžký, věřit nějakým recenzím např. na techniku když opravdu nevidíš do pozadí. Nezbývá ti nic jiného než projít diskuze na dané téma a pokusit se vyzobat postřehy z někonečných plků a udělat si svůj vlastní úsudek. Když převážná většina respondentů bude poukazovat, že „nějaká“ věc je ok a bude to mít objektivní základy (které si mimochodem musíš postavit sám) tak není důvod proč tomu nevěřit.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 11:14 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> a ještě bych dodal,

nezáleží na věku, kdo rady dává. Je to jen a jen o relevanci udílených rad, ne o věku. Mockrát se mi stalo, že mi mnohem mladší lidi dali rady, které mě posunuli dál, nebo ušetřili spoustu peněz. Nestydím se zeptat, když něco nevím. Nemám s tím sebemenší problém. Problém mám s tím, když se píší vědomně blbosti. V rybařině např.Piranha. To je zářný případ.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 11:01 ® ZN
ZN

sus1> myslím, že nemáš pravdu. To, že s někým nesouhlasím, je věc jedna. Nemusím mít s každým stejný názor. A je to tak v pořádku. Diskuze se musí vést. Ale je to stejné, jak všude jinde na webu. Někdo si před třema rokama koupil první kompakt, za rok zrcadlovku, udělal pět fotek a je z něho fotograf. Což o to, to je jeho věc, ale horší je, že se mermomocí snaží své ničím podložené moudra rozdávat po webu, radit za každou cenu a hrát si na odborníka. Nebezpečí je v tom, že to nejde poznat a spousta lidí se pak drží nějakých nesmyslů, aniž by tušili, že to třeba psal člověk, který o tom ví dokonce méně jak oni, jen si někde něco nastudoval a poskládal pofiderně dohromady.

Nakonec, nemusíme chodit daleko, jsme na rybářském webu a vypadá to tady úplně stejně. Taky je tady spousta rybářů, kteří chytají rok či dva, ale rady rozdávají o sto péro:-)

Už se to tady psalo mnohokrát, lidem prostě chybí troška pokory a sebereflexe.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 10:31 ® sus1

ZN> …,,plno lidí tam píše, a to i v „odborných“ článcích, blbosti,…"
Jenomže oni jsou přesvědčeni o pravdě jako ty,když něco píšeš.To,že s nima nesouhlasíš je jiná věc,oni zase (třeba) nesouhlasí s tebou a pořád dokola.

V dnešní době,kdy se knihy převádí( a že jich je už převedeno) do elektonické podoby se v těch ,,bludach " ( jak píšeš ty ) nedá vyznat a tak se nedá úplně poznat,co je ok.Kam se vlastně podívat na tkzv. pravdu a jak to rozpoznat??!Kdo 100% určí to,že je to takhle a ne jinak??!.Lidi se přece mění,doba taky,tak … zase tolik anštajnů neni.: )

Někdy mě příde,že někteří jsou už s tou svojí pravdou tak zdegenerovaný,že to přehání a vůbec si to už neudovědomujou­.Prostě – vy ostatní tomu nerozumíte, já mam pravdu a přesto vlak nejede.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 10:14 ® sus1 reakce na …

Robur> Tak pak dej vedět, jak se s tim fotí.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 8:45 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> možná jsem to napsal blbě, trošku drsnějšíma slovama. Ta diskuze je blbá proto, že se diskutuje o věcech, ktreré fotku neudělají, jsou jen jakýmsi „výdobytkem navíc“, který snad může v některých případech pococi, ale z 99% spíše škodí, páč se zneužívá. Taky je blbá proto, protože nikdo z nás se tím prakticky nezabývá, tudíž nemá dostatek informací a praktických argumentů. Pak jsou to jen plky o ničem. Internet je čarodějka, plno lidí tam píše, a to i v „odborných“ článcích, blbosti, i když se to tváří jako zaručeně pravdivé. Nakonec, znáš to.

reagovat
Neděle 22. května 2011 v 8:38 ® Robur reakce na …
Robur

sus1> mám pocit, že ten je objednaný

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 23:54 ® regulus
regulus

ZN> žádná diskuse není zbytečná natož blbá, jasný, lepší je držet hubu a nic nepsat. Nevím čemu nerozumíš buď je tvá reakce na jinej příspěvek (nicméně i kdyby byla na jakejkoliv tak stejně nechápu) nebo fakt nevím. Nemusíš se mnou souhlasit a fakt netvrdím že mám pravdu, jen interpretuju svůj názor, možná blbej, můžeš mne vyvést z bludů. :-|

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 23:45 ® sus1 reakce na …

ZN> Už máš nachystaný kolo??už se to blíží.: )

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 23:38 ® sus1

ZN> JJ, jako pro regula, vzdávám se.:-)
A to jako chceš říct,že ten mrak stojí za hovno, jo???!!:-))

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 23:34 ® ZN
ZN

Doudleban> HDR jde z ruky vžycky, vždycky!!! A Cokin filtry jsou bezva. Jen musí člověk vědět, kdy, proč a jak.

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 23:31 ® ZN
ZN

regulus> vzdávám se diskuze, je zbytečná a blbá. Nerozumím těm tvým teoriím, já ten internet a ty plky na něm zas tak nesleduji. Jsou mi docela jedno. Ono tam taky dnes píše kde kdo:-)

sus1: kecal. Nikdy to nedělal, nezkoušel, neví o tom nic. Jen to četl na webu, což je irelevantní.Já ti něco řeknu, fotka je ve skutečnost velice jednoduchá věc. Vidím, vyfotím, prezentuji. Ale vidět, a dobře vidět, to je to kouzlo. To je to gró:-)

reagovat
Sobota 21. května 2011 ve 22:49 ® sus1

Robur >> Dneska z večera.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17621.jpg
Sobota 21. května 2011 ve 21:13 ® Wáclaw
Wáclaw

V celku fajn článek o přechodových filtrech http://www.karf.cz/…dove-filtry/

reagovat