Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.858 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. května 2011 ve 22:59 ® sethy
sethy

MP-E65mm> chodím, ale představ si že brodíš, máš zrcadlo v batohu a v aqapacku a teď chceš rychle vyfoti rybu a přitom ještě držíš prut v ruce…
Na kolo, na prkno atd, zrcadlo taky nevemu, už kvuli váze. Ono lítat celý den na kole někde po horách se zrcadlem v batohu není zrovna ideální (už jen ty otřesy při sjezdech). Zrcadlo stejně budu tahat, na lov ze břehu a podobně kde může být foťák stále v pohotovosti.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 22:30 ® Libor reakce na …
Libor

sethy> G11 je good.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 22:24 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> mám pro tebe jen jednu radu, choď se zrcadlem :-) podle mě vyhozený prachy. Kdo se bojí necht nebrodí :-) i když „předevčírem“ mi příjemně taky nebylo :-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 22:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> ne ne, koukni se při úplňku na měsíc a pak mi řekni jaký měl tvar :-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 22:06 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> ty fotíš do čtverce a ani o tom nevíš:-D

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 21:06 ® sethy
sethy

Pánové potřebuji poradit. Už dlouho hledám nějaký kompakt jako doplněk k zrcadlu. Má sloužit především na brodění, noční lov, na výlety na kole atd – prostě tam, kde se mi nechce tahat se zrcadlem.
Původně jsem chtěl nějaký podvodní, ale stejně pod vodou fotit nepotřebuju a navíc mě žádný ten „podvodní“ nezaujal na tolik, abych do něj investoval :-)
Nyní mám možnost koupit Canon G11 za 5500Kč. Ale přemýšlím ještě o Samsungu EX1 (nový za cca 7tis). Jde mi o to, aby to jakštakš fotilo a abych při případném rozbití či utopení zas tak moc nenadával, jak by to bylo v případě zrcadla. Co je podle Vás lepší, nebo případně jiná alternativa.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 21:06 ® sethy
sethy

Pánové potřebuji poradit. Už dlouho hledám nějaký kompakt jako doplněk k zrcadlu. Má sloužit především na brodění, noční lov, na výlety na kole atd – prostě tam, kde se mi nechce tahat se zrcadlem.

Nyní mám možnost koupit Canon G11 za 5500Kč. Ale přemýšlím ještě o Samsungu EX1 (nový za cca 7tis). Jde mi o to, aby to jakštakš fotilo a abych při případném rozbytí či utopení zas tak moc nenadával, jak by to bylo v případě zrcadla. Co je podle Vás lepší, nebo případně jiná alternativa.

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 18:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> a nebo vylézt nahoru, samozřejmě s úplatkem ve formě žižaly sevřené v pyscích :-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 16:56 ® sethy reakce na …
sethy

sus1> prutos by v té hloubce měl vodu po krk :-D

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 16:53 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Prutos.??:-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 16:13 ® Libor reakce na …
Libor

jiris> asi by to bylo potřeba z úrovně té díry, to znamená vzít si sebou příště štafle :-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 15:09 ® jiris
jiris

Taky jsem cvakal.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17555.jpg
Pátek 13. května 2011 ve 14:49 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> Já mám ale oko:->

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 14:27 ® 

chlapi – potřeboval bych poradit. Chci začít fotit (amatersky) ryby něčím lepším jak mobilem a pořídit si fotomašinku. Líbí se mi tohle: http://www.fotoskoda.cz/…/default.asp?… Máte s tím někdo zkušenost? Hlavně z focení pod vodou.. popř. dokázal by mi někdo poradit vhodné konkuretnty tohoto modelu se kterým má dobrou zkušenost? Díky moc všem!

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sethy> Ta osoba je ta co myslíš :-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:07 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> někoho mi ta osobá připomíná, ale kde vy dva by jste se potkali to netuším.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:03 ® MP-E65mm
MP-E65mm

viz. níže

reagovat
foto/forum/2011/th-img17554.jpg
Pátek 13. května 2011 v 11:56 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Představa byla jiná, najít ideální podmínky je téměř nadlidský výkon. Budu se tomu muset víc věnovat, mám takový pocit, že fotograficky stagnuju, ne-li degeneruju :-)

Nejmenované místo :-)
Nejmenované lidi :-)

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 v 11:35 ® sus1 reakce na …

toulovec> Já si nemůžu pomoct,ale mě se tohle uložení prostě nezamlouvá,nějak mě to nesedí.Když tak sleduju (tet) bazar,tak většinu prodávaných batohů tvoří nabídku právě tyhle tebou inzerované.Nevim důvod,ale zřejmě to nesedí(asi) více lidem,když jsou v prodeji víc než ty ,,druhé".
Na druhou stranu,když se tě líbí a vyhovuje,tak proč ne.Nabídka je opravdu velká a je z čeho vybírat.:-)

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 22:33 ® regulus
regulus

ZN> já to kupoval za účelem kterej jsem psal, navíc jsem nechtěl aby to bylo něco obrovskýho. Je to sice kompromis, ale to že se tam nic nevejde bych netvrdil. Na několikadení túry to rozhodně není, ale na jeden den v pohodě. Navíc většínou nemám „nosiče“ těch osobních věcí, ženu ukecám jenom sem tam.
Mimochodem by mě zajímalo co všechno sebou taháš. :-O

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 21:52 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> regulus: něco podobného jsem měl. Nic do toho nevleze. Skutečně nic. Jak fotověci, tak osobní věci. Je to takový kompromis. Tím nechci říct, že je to na hovno. Jen každý tahá těch věcí různě.

Já to vyřešil tak, že já tahám fotobatoh, manželka normální s osobníma věcma. Když jdu sám, tak jen ten fotobatoh:-)

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 21:08 ® osprey reakce na …
osprey

toulovec> Kdybys viděl, v čem to tahám já…

Polstrovaná termotaška, co v ní angláni nosí k vodě krmení. Vodotěsné a omyvatelné. Další polstrování tvoří rezervní triko – již několikrát jsem to ocenil.

Je to primitivní, ale praktické. Odkládat Tamrac tam, kde každou chvíli odkládám svoje zavazadlo, rvalo by mi to srdce.

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 20:51 ® toulovec
toulovec

sus1> Já půjdu do teho: http://www.fotoskoda.cz/…-8-fotobatoh

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 20:43 ® regulus
regulus

sus1> já měl prioritu aby se tam vešel foťák s krámama a ještě tam bylo místo na osobní věci. Nakonec jsem koupil tohle http://www.fotobatohy.cz/…s-fotobatohu (i když jak koukám, už není v prodeji) recenze na něj je tady http://www.fotografovani.cz/…gmaster.html .
Jinak s ním su vcelku spokojenej, vleze se mi tam foťák včetně 5-ti objektivů (je to trochu zavádějící, ty M42 jsou menší než třeba eLka, ale vleze se mi tam v pohodě i 2kilo), odhadem bych to viděl tak, že tělo, dva objektivy velikosti EF 24–105 a jeden velikosti EF 70–200 se tam v pohodě vejdou. Na filtry a podobný krámy se tam taky místa dost a vejde se mi tam v klidu pití něco na zub a nějaká hadra (myslím oblečení – budda, svetr nebo pláštěnka). Na chození takhle na jeden den je to v pohodě. Jo a má to i pláštěnku na batoh, tu jsem zatím nepoužil.

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 20:28 ® J.H.

Nene ten můj je fakt úplná funglovka. Jeden jsem viděl i na Aukru.:-)

reagovat
Středa 11. května 2011 v 15:50 ® sus1 reakce na …

J.H.> Nebyl to tenhle? Na ten jsem také psal.:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17552.jpg
Středa 11. května 2011 v 15:40 ® sus1 reakce na …

J.H.> Sleduju to tam,ale bohužel nic.Měl si štěstí.:-)

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 14:18 ® J.H.

Asi před měsícem jsem koupil úplně novej ještě s vysačkama,možná jednou použitej, Tamrac 5 na Paladixu ještě o litr levnější.Asi jsem měl štěstí ale koukni se tam. M.j. bylo jich tam několik.

reagovat
Úterý 10. května 2011 ve 22:39 ® Filip00
Filip00

Ahoj pánové natočil jsem si video a potřebuji ho ostříhat doporučíte nějaký program zdarma?

reagovat
Úterý 10. května 2011 ve 21:52 ® sus1

MP-E65mm> :->

reagovat