Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.868 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 6. května 2011 ve 12:13 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Hele, přijde okamžik, kdy zjistíš, že se není za čím honit. Pořád budou nové udice a nové objektivy. To jenom život utíká a ryby mizí. Člověk si musí občas udělat radost, ale jinak bez problémů vyžije s tím, co má.

Před deseti lety bychom byli u vytržení z toho, co teď máme. Tak využívejme to, co máme a užijme si tu radost kolem toho. Děláme pěkné fotky a to, že bychom mohli dělat lepší můžeme ovlivnit víc sami v sobě než tím, že něco nového koupíme.

reagovat
Pátek 6. května 2011 v 7:35 ® sus1 reakce na …

Rendy> …,,foto a místo toho aby si vybral novou udici začne šetřit na nový světelnější objektiv, který stejně za několik měsíců prodá, jelikož objeví, že není ten pravý, protože na trhu se objevil jiný mnohem lepších parametrů. " …

JJ, s tím se dá souhlasit.:-)

reagovat
Pátek 6. května 2011 ve 3:17 ® Rendy

Takový článeček o focení a o rybářích jsem vložil zde http://www.rybarweb.cz/…e/fotou.html

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 1:27 ® Rendy

Revíry a spolupráce nejdou jelikož v nich ještě nic není . Materiálu na vkládání je hodně , ale chybí čas. Pracuji na tom. Vložím víc fotek jen co je přeberu. Klepnout na fotky a mé a mělo by se to ukázat . Doufám že to šlape.

reagovat
Středa 4. května 2011 ve 20:56 ® sus1 reakce na …

džigit> Dobrá, já jen jestli neni chyba na mé straně,bo jsem tet musel několikrát mému PC ,,domlouvat". : ))

reagovat
Středa 4. května 2011 ve 20:11 ® džigit reakce na …

sus1> no,něco nejde :-) já koukal na „o mně“ „fotky“ nejde „revíry“ a „spolupráce“

reagovat
Středa 4. května 2011 v 18:39 ® sus1 reakce na …

džigit> Od záložky Fotky – ostatní mě nejde otevřít nic jiného.Hlásí – server nemůže najít adresu …

reagovat
foto/forum/2011/th-img17527.jpg
Středa 4. května 2011 v 17:59 ® džigit

sus1> co Ti nefachčí?

http://www.rybarweb.cz/male/male.html

reagovat
Středa 4. května 2011 v 16:36 ® sus1 reakce na …

Rendy> Od fotek ryb – ostatní nefunguje žádná záložka??nebo je to jen u mě nějaká chyba?

reagovat
Středa 4. května 2011 v 16:29 ® osprey reakce na …
osprey

Rendy> Hlavně to neber jako kritiku. Ale fakt je, že musíme tuhle rubriku tak nějak společně přiživovat, jinak za chvíli sejde na úbytě:-)

reagovat
Středa 4. května 2011 v 0:06 ® Rendy

Myslím že naposled jsem vkládal Pf.

reagovat
Středa 4. května 2011 v 0:04 ® Rendy

Když mám chvilku tak kouknu. Pravdu máš že bych mohl víc. Polepším se

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:23 ® osprey reakce na …
osprey

Rendy> Málo se vracíš, kolego.:-)

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:12 ® Rendy

Koukám že se vloudila chyba , nemám canon 40D ale 30D.Ten bude následovat. Ceny už jsou velice příznivé

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 21:52 ® Rendy

Nějaké fotečky od vody jsem nahrál na
www.rybarweb.cz Fotím canon 400D a objektiv Tamron 28–75 2,8 a canon 40D s objektivem 70–200 4L . Jsou rozhodně lepší sklíčka a lepší stroje . Jsem rád za to co mám a když při brození padnu do vody bude mě to mrzet , ale nebude to na infarkt. Jsou tu parádní příspěvky, pěkné fotky, dobrá parta , zajímavé odkazy a skvělí lidé. Rád se sem vracím.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 13:13 ® Mrakoš

Já vím že ty víš. Jen si vzpomínám na loňský říjen kdy jsem vytáhl z přehrady nacpanou štiku. Přišla mi děsně líná. Twistr jsem jí protáh kolem tlamy a ona za ním metr popojela a zůstala ležet na vodní trávě. Pak ještě jednou a ještě. To už mi ležela skoro u nohou a já nevěděl jak to kolem ní táhnout, už byla moc blízko. Tak jsem nechal twistr přilepený na posledním očku prutu a strčil jí ho k tlamě, ona po něm ospale chňapla a já jí vytáh nezaseklou až na břeh… Měla asi 65 cm a byla jak válec.
Když jsem jí pak doma otevřel, nestačil jsem se divit jak velkou sestru do sebe dokázala nasoukat, a ještě neměla dost.
To byly moje štikové začátky. Dneska už mám i lístek a občas i něco mírového pustím :-)

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 12:56 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Už je mám doma několik dní. Došlo k jednomu případu kanibalismu v kýbli na dvoře a několika úhynům – nějaká viróza či co. Ryba uhyne celá ukroucená, zatímco ostatní celkem normálně fungují. Na tu umírající kudlu koukalo půl dne v jednom případě i osm jiných a ani se jí netkly.

To, co popisuješ, je mnohem složitější věc. Je důležité vědět, za jakých podmínek se to stává. (Tím nepopírám, že se to nestává.)

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 12:46 ® Mrakoš

osprey> I štika nacpaná k prasknutí někdy ráda loví. Teda u metrovek nevím, to nemůžu sloužit :-) Ale jinak se až divím co do sebe dokáže nasoukat a ještě něco malého by zobla.
To jen taková poznámka od naprostého začátečníka :-)

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 11:25 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Admini prominou.

Prodám stativ Manfrotto 055 PRO B (Pro Tripod Black), dále Monopod 681B (Photo Professional monopod BLK) vše za 2000kč. (Včetně hlavy stativu Manfotto jako bonus).

Našel jsem ho doma po několika letech.

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 1:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> chápu, takže takový „dětský domov“ až budou soběstačný, tak alou ven :-) Třeba až ji někdy chytíš (za sedm let) tak si řekne „hele to je náš vychovatel“ :-) :-)

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:44 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Už jsem to jednou zkoušel a to byla jen jedna – spotřeba potravy je enormní a brzy plankton nestačí. Jak nafotím, co chci, půjdou z domu. Mezitím něco přiberou, aby si na ně nevyskakoval kdejaký hmyzák:-)

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:38 ® džigit

džigit> kecám, LÍBÍ!!!, má to „atmošku“ :-))

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:37 ® džigit

osprey> vidíš,spousta „foťáků“ hledá TEN správný záběr a Ty hned vzdávající se „hmyzák“ :-)) Někomu se nepoštěstí za život.
Míň zrna.....málo chleba :-D ne,fakt-tohle mi MOC líbilo!

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:31 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> já si myslím, že tímhle tempem je budeš mít přísří rok na talíři :-)

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:30 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> mám takový pocit, že tvoje sedm déčko ostří naprosto dobře. Problém je v tom prstě, který ovládá joystick pro volbu ostřícího bodu :-)

Želva nelétá :-)

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:22 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Ony ty kudly chvilku žerou a pak několik hodin tráví. Pak jim můžou lézt perloočky i po hlavě. Ale jako foto se mi to líbilo.

Až z nich budou metrovky, hodí do sebe třicítku plotici a pak dva dny nehnou brvou.

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:09 ® džigit

osprey> ta vlevo je hezká,myslíš že ty „ruky hore!“ ji pomohly? :-D

reagovat
Pondělí 2. května 2011 v 0:08 ® džigit

Libor> tak tohle je parádní! :-)

reagovat
Neděle 1. května 2011 ve 23:57 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> tobě by frnkla i želva :-D

reagovat
Neděle 1. května 2011 ve 23:53 ® MP-E65mm
MP-E65mm

osprey> přikláním se k barevné verzi, ale je to otázka vkusu a momentální nálady. A co takhle nějakou larvu vážky/jepice/chros­tíka...... když už jsi u toho focení akvária :-) Trošku to naaranžovat..­..........měl jsem potápníka vroubeného a než jsem ho stačil vyfotit, frnknul mi.

reagovat