Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.874 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 29. dubna 2011 ve 21:55 ® Ftmči
Ftmči

Taky sem něco přidám, když je to tu tak rozjeté. Krajinka je dnešní. Druhá fotka je stará pár měsíců a je to první pokus o portrét, tak by mě zajímalo, čeho se mám příště vyvarovat.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17466.jpgfoto/forum/2011/th-img17467.jpg
Pátek 29. dubna 2011 ve 21:52 ® sus1

ZN> Pohled na psa by to zlepšil, na toho před ní sedícího,ale je tam asi více chyb,teda dle mě a jak to vidim já.:-)

Pozadí může vyzkoušet,aspon uvidí výsledek pro příště.:-)

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 ve 21:25 ® ZN
ZN

Klon> jen můj názor. To pozadí už v PC nedělej, je to poznat a totálně by to dodrbalo. Když už jsi to neudělal při expozici, už to nezachráníš. Ale to je to nejmenší. Celé to je kompozičně divně. Málo místa, holka se dívá, aniž bych našel nějaký úmysl či záměr ven z fotky a nevím proč, ten deštník? v pravo nahoře díky špatné hloubce ostrosti mě hodně tahá za oči. Rámečkem jsi si nepomohl, naopak. Škoda, myšlenka byla dobrá.

Ale je to jen můj pohled :-)

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 ve 21:09 ® sus1 reakce na …

Klon> Jsou programy,které to dokážou a nebo si s tim pohrát sám – symbol žehlička.
U té fotky bych bral,kdyby tam ten pes napravo nebyl.Jinak je tam málo místa – levej spodní roh,celá levá strana a i nad hlavou dívky by možná mohlo bejt o kousek místa víc.Celé pootočit do leva,aby zmizel ten stůl s lavicí(pokud to jde),nebo deštník dát na stranu,…
Takhle to vidim já.

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 ve 20:59 ® Klon
Klon

Zajímá mě Váš názor…Bylo by lepší rozostřené pozadí??? Bohužel kresba v bílích partií mi pořád uniká…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17465.jpg
Pátek 29. dubna 2011 v 17:44 ® jiris
jiris

Technika na hovno, ale užil jsem si to :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17464.jpg
Pátek 29. dubna 2011 ve 14:46 ® sus1

osprey> Jj, jak píšu, i já se na to dívam s úsměvem.:-)

Pták pro dnešek.:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17463.jpg
Pátek 29. dubna 2011 ve 14:28 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já se dívám do bazarů a ty 50D se prodávají tak nějak normálně. Nevypadá to, že by se jich majitelé chtěli nějak ve větším počtu zbavovat.

Osobně to s těmi svými vykopávkami 20D vydržím co nejdéle. Mohly by mít větší rozsah citlivostí a rychlejší autofocus, ale jinak když se fotka povede, naprosto mi to stačí.

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 ve 14:11 ® sus1 reakce na …

osprey> Jj, i já se na to dívam ...... no, jinak.:-)
Narazil jsem na to v nějaké dikuzi,tak jsem se chtěl o to podělit,třeba to někomu pomůže.:-)

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 ve 13:38 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já tady jednou 50D taky znectil a to na základě fotek, které jsem si stáhl z webu, ale raději to neřeším.

Teď si sem vložil povídání o tom, že jaký pan Bouška má nějaký názor. Vzhledem k tomu, kdo pan Bouška je, je možné se nad tímto tématem řekněme… zamyslet. Ale nijak bych z toho nevyšiloval.

Pravdu má jenom Bůh a pokud je někdo se svou 50D spokojen, můžou mu všichni Horáčci a Bouškové se svými názory vlézt na záda.

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 11:06 ® sus1

Kdo vlastníte Canon 50D,tak zahodit.Vyjádření p.Boušky z Megapixelu.

Luděk Bouška, vedoucí fotografických kurzů Reaguje na 745 |
Dobrý den, já jsem s kombinací 17–40 a 50D také nevyfotil ostrou fotku, ale když jsem 17–40 nasadil na 60D, bylo to bez problémů. Doporučuji tedy nejdříve vyzkoušet, jestli nepomůže spíš výměna těla. Viděl jsem totiž na dpreview.com srovnání a 50D nevychází právě ostře…

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 10:54 ® sus1

Asi sem dam nějakou fotku, je tady ticho.:-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 13:47 ® sus1

džigit> Myslim na ně, kudy chodim.

… a je to asi how … platný.:-(( :-D

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 13:32 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> :-) to je fajn foto, já jednou před bejkem nestačil málem couvnout, možná jen ke mě přátelsky šel, ale já se ho bál jak malej jarda protože tam nebyl ohradník. Až zvířata zjistěj, že turisti nemaj zbraně, počíhají si na ně :-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 13:26 ® ctverec reakce na …
ctverec

Luban> Neberu nic osobně, souhlas…Samozřejmě že tento typ fotek je „podbízivý“. Na špičkové úrovni to dělá jen hrstka lidí. U nás v Československu je jenom jeden dosavaď nepřekonaný fotograf a to Peťa Áč a pak dlouho dlouho nikdo (myslím sladkou vodu)…Fotky z pod vody jsou míň „okoukané“ tímpádem zaujmou daleko rychleji běžného člověka než fotky třeba TOP krajinek apod., kterých ti chodí mraky do mailu v powerpointových prezentacích…

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 13:24 ® ZN
ZN

MP-E65mm> Libor: já taky fotím wildlife, ne že ne. Ale kdybych měl takové objektivy, jak vy, tak tomu bizonovi vypíchnu oko. Musí mi stačit mobil :-D

reagovat
foto/forum/2011/th-img17434.jpg
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 12:09 ® džigit reakce na …

sus1> tak hlavně nepřestávej fotit a zopákni si,že dobrou fotku dělá ůsvětlo" a pak „už“ jen" pár základních pravidel… :-P

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:57 ®  reakce na …

ctverec:Môj názor si neber nejak osobne,ja sa fotografii nerozumiem,ale našťastie ma mal kto naučiť aspoň pokore a súdnosti,aby som si to dokázal aspoň uvedomiť.Ja som napísal presne môj pocit a tou povrchnosťou som nemyslel prácu,ktorú si si dal s vytvorením fotky.Pre mňa,ako laika sú tieto tvoje fotky spestrením tohto fóra a je len dobré,že sa k nim vyjadrujú ľudia,čo o fotografii,ako takej, niečo vedia.

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:41 ® sus1 reakce na …

džigit> Já nejsem uraženej,nemam bejt proč.Jsou to jen internetové řeči.:-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:35 ® džigit

sus1> jen „zápisek“ u kterého nebyly tak rozdílné světelné poměry.O kvalitě si moc iluzí nedělám.A nebuď urážlivej ;-) :-D
Jinak tu mám i „fotoalba“ :-))

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:23 ® sus1

džigit> Noo vidíš a pak že nemáš.Tak čekej, jak tě ji místní ohodnotí.:-)
Když už sem se chodíš posmívat,tak si taky přečti,že to nevadí,čim je to vyfocený,ale CO je na fotce.;-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:19 ® džigit reakce na …

sus1> já nefotím,jen „zapisuji“ kompaktem či mobilem :-)
Jednu ponurou z procházky Ti dám…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17433.jpg
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:09 ® sus1

Libor> :-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 11:04 ® Libor
Libor

sus1> neomlouvej se, to je v pohodě :-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 10:46 ® sus1

džigit> Ty se netlem a něco jsem dej,at víme, jak to děláš ty.:-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 10:38 ® sus1

ctverec> Však jsem to psal,že je to v pořádku a dobře, jak jinak se o chybách dozvedět.: )

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 10:36 ® sus1

Libor> Noo,moralisto,tys to tady rošštíp úplně nejvíc.Já taky nemluvim o radě od Mpéčka,kdy a v kolik jít fotit,to je v pořádku.
Tys vůbec nepochopil,co jsem napsal,budu to pro tebe muset teda napsat podrobně, jako pro toho Holzmana, když si ho tady zmínil.
Příště pořádně čti,když už chceš reagovat.Na vyvážení bílé jsem se ptal,ale né ohledně těch fotografií,co jsem sem dal,to už byl další dotaz,víš???.Asi to bylo moc rychle zasebou a tys to nepobral,tak sory,příště to kvůli tobě víc oddělim.:-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 9:33 ® ctverec reakce na …
ctverec

ZN> To neřeš že si nerozumíme, jsem možná trochu natvrdlý :-) Tvůj pohled na podvodní fotku asi nezměním. Inu byla by to asi dlouhá rozprava u slivovičky:). No snad se letos s amurkama zadaří a já tě třeba mile překvapím :-) … Dám Vám sem link na jednoho profíka co se sladké vodě věnuje na plný úvazek, sposta suprových fotek. Schválně si tam najeď na amura :-) …http://www.rog­go.ch/

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 9:24 ® ctverec
ctverec

Luban> Hej :-)

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2011 v 9:06 ® ZN
ZN

Luban> souhlas, dobře jsi to zformuloval:-)

reagovat