Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.891 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 8:47 ®
-
ZN:mne sa nechcelo,rozpitvávať to ďalej:)Ale tieto fotky z iného prostredia sú-použijem tvoj výraz „podbízivé“a málokto si pri prvom pohľade uvedomí povrchnosť a nedostatok kreativity,zvlášť pri tomto spôsobe prezentácie.Napriek tomu ako ilustračnej fotke a zvlášť na tomto fóre jej nič viac netreba. Keď nič iného,aspoň trochu rozpútala diskusiu.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 8:40 ® ZN reakce na …
-
ctverec> my si fakt vůbec nerozumíme. Nevím čím to je, možná nepíšu dost jasně.
Já se přece náhodnému prvku ve fotografii vůbec nebráním, naopak. Vzniká tak většina fotek. Ale náhodný prvek není náhodná fotka. Já jen tvrdím, že fotit se zavřenýma očima je taková „střelba“, nic víc a nic míň. Prostě, při focení čekat na náhodu, jestli člověk něco trfí či netrefí (jak píšeš), to je bludný kruh.
Jo, a to zohledňování fotek díky náročnosti pořízení, tak to ne. Fakt ne. To je ve výsledku úplně fuck. Fotka je prostě jen jedna.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 8:32 ® ZN reakce na …
-
jiris> jo, to je dobrá fotka.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 7:10 ® jiris
-
ctverec> dokážu si to představit.
I tuhle mám rád. (racek stojící na želvě). http://www.freedivingspearfishing.com/…est_Stop.jpg
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 1:35 ® ctverec reakce na …
-
MP-E65mm> U podvodních fotek se docela dost zohledňuje náročnost pořízení. Viděl jsem spoustu suprových fotek třeba želv (Karet). Ale prostě neměly v soutěži šanci, protože želva se prostě fotí sama.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 1:31 ® ctverec
-
jiris> Fotka je to slušná, ale kdyby jsi věděl jak takové fotky vznikají tak by jsi z toho zase tak odvařený nebyl
reagovat…
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 1:29 ® ctverec reakce na …
-
ZN> Do určité míry s tebou souhlasím. Samozřejmě s takovou fotkou amura se soutěže nevyhrávají. Je to taková ilustračka do časáku. Dal jsem ji sem z důvodu že takovou fotku amura stěží někde uvidíš (to si troufám bez nadsázky tvrdit!). Nevím proč se pořád bráníš náhodnému prvku ve fotografii? Je spousta známých, slavných, ceněných a já ještě nevím jakých fotek, které vznikly shodou náhodných okolností. Samozřejmě že fotograf by si před focením měl danou záležitosti v hlavě promítnout (já si některé věci i kreslím) a potom ho to těší možná o trošinku víc když to vyjde. Ale co se týče zvířat tak těm moc poroučet nejde. Jde třeba vysledovat že ryby si občas do něčeho kousnou, zívnou uprdnou a pod.
reagovatPak jenom člověk čeká kdy to trefí, ale většinou je to zase jen dílem náhody…Náhoda prostě k tomu patří.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 1:07 ® ctverec reakce na …
-
sus1> samozřejmě židle kritika je vždy snažší cesta, ale nadruhou stranu napsat dobrou kritiku je taky pěkný kumšt
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 23:53 ® jiris reakce na …
-
ZN> i pod vodou jde vymýšlet spousta věcí. Souš to není, ale jde to.
http://www.flyfishingnation.de/…photography/
jaký máš názor na tuhle fotku?
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 23:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> můžeme se bavit ho náročnosti pořizení takové fotky nebo o fotce jako takové, ale rozhodně bych to nespojoval.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 23:01 ® MP-E65mm
-
Jednoznačný souhlas se ZN (fotka amura resp. názory na tuto fotku).
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 22:50 ® ZN reakce na …
-
Luban> dík, že jsi to připomněl. Už asi tři roky se tady diskutuje o fotce jako takové. To ovšem na věci nic nemění. Už se to tady mnohokrát probíralo a závěr byl, že se další téma zakládat nebude. Fotka je jen jedna.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 22:36 ®
-
ZN:Ale topic má názov „Fotografování ryb“…
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:50 ® ZN
-
džigit>
reagovatvynikající
- Středa 27. dubna 2011 ve 21:48 ® ZN
-
Sander> nerozumíme si. Na fotku jako takovou se nejde dívat z pohledu rybáře. Ten pohled je jen jeden, pohled na fotku. To by jsme tady zase zapletli pohled „obyčejného“ člověka, který vidí nejlepší čtení v Blesku. To je slepá kolej. Precizně vyfocená fotka kopačky NIKE je na hovno
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:46 ® ZN reakce na …
-
Libor> to není o tom, jestli dokázal či nedokázal. Je to o tom, koupit na to techniku a někam to dotáhnout. Ale i sebelepší technika k dobré fotce nevede. Vždy je to o tom vnímání věcí okolo sebe. I když v tomto případě je to hodně pofiderní.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:33 ® džigit reakce na …
-
Libor>
reagovatdobrý
- Středa 27. dubna 2011 ve 21:29 ® Sander
-
ZN > určité prokazatelné kvality podle mě nepostrádá. Jak jsi psal, i dokumentární fotka může být skvělá fotka. Ale koukám na to z pohledu rybáře, kterýmu by se třeba nelíbila precizně vyfocená kopačka Nike, ze který by byl mladý fotbalista unešen.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:24 ® Libor
-
ZN> jasně rozumím a souhlasím, ale ja to oceňuju i ze stránky, kterou jsem zmiňoval. Nikdo z nás by amura takto vyfotit nedokázal.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:19 ® ZN reakce na …
-
Sander> jak jsem psal, jde o míru estetického cítění a vnímání za účasti objektivních i subjektivních atributů. Impresionisti se spoustě lidem nelíbí a líbí se jim nějaký škvár, ale sám musíš uznat, že objektivních příčin, že tam kvalita je, jak estetická tak objektivní, je prokazatelně spousta.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:15 ® ZN reakce na …
-
Libor> já velice dobře chápu, jak je složité, takovou fotku vyfotit. Jen tvrdím to, co už napsal MP-čko, nikoho to nezajímá. Důležitý je výsledek – fotka, a ta je z objektivních důvodů (dle mne), špatná.
Znáš to, dobrou fotku lze udělat krabicí od bot. Taky to nikoho nezajímá, důležitý je výsledek
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:06 ® Libor reakce na …
-
ZN> dobrá práce, protože jen málo kdo z nás ví, jak hodně těžké a časově nároční je takovou fotku vyrobit. (know how podvodní fotografie apod.) To oceňuju a jako dokument je proste dobrá.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 21:05 ® Sander reakce na …
-
ZN > co když ji považuje za dobrou z prostého důvodu, že se mu líbí?
reagovat
Co je vlastně účel fotky? - Středa 27. dubna 2011 ve 21:03 ® Libor reakce na …
-
sus1> ty tady teda zase perlíš, jedna perla za druhou, nejsi náhodou perlín?
Přesně Ti bylo porazeno, aby jsi šel fotit ráno, že tam na tom místě v poledne nic nezmůžeš. Takže člověk kterej chce tu fotku brzo ráno ve 4 v 5 vstane a maže na to místo, aby měl uplně jiné světlo. Taky tam zcela jistě nebudou lidi.
Je to o čase a práci, jako se vším.
Ty k tomu přistupuješ jako Felix Holzman, kterej hledal aluminiovej klíček uplně jinde než ho ztratil, protože tam zrovna bylo světlo.
Navíc jsi si asi spletl vyvážení bíle s měřením expozice.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 20:58 ® ZN reakce na …
-
Libor> máme na to rozdílný názor. Já jsem napsal, proč je špatná, zajímal by mě tvůj názor, proč je dobrá.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 20:55 ® Libor
-
ctverec> dobrá práce, okouni i amur.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 v 19:15 ® sus1
-
osprey> Oponovat můžeš v tom případě,že o tom máš větší přehled než ten kritik,což v mém případě,klidně přiznám – neni.Ale to neni to ,co mám na mysli.
Edit – Jak poznáš,že ta fotka je dobrá? 2 –3 do roka.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 v 18:18 ® osprey reakce na …
-
ZN> Díky za odpověď. V téhle podobě s ní souhlasím.
sus1> Zapomněl jsi na jednu věc – ty můžeš kritikovi oponovat a přesvědčit ho nebo aspoň ostatní, že pravda je na tvé straně. Já nebyl ochoten akceptovat předchozí ZNkův komentář, tak jsem mu oponoval, načež mi napsal jiný – ne snad, že by změnil názor, ale byl přesnější a konkrétnější. S tím už polemizovat nebudu, protože mi přijde rozumný.
Ono dobrých fotek je málo. Kdybych sem vkládal jen fotky, které považuju za dobré, byly by dvě tři do roka. Často sem dávám fotky třeba i s tím, že nějakou debatu vyvolají.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 12:32 ® sus1
-
ctverec> Musíš holt přejít do role kritika,to je (asi) snažší.
reagovat
Ne,rozumim tě a chápu,vidim to občas taky tak.Chtěl bych třeba(určitě ne 100% návod)poradit a ono se dostává jen kritiky(což je též v pořádku, jak jinak se o chybách dozvědět), ale to je taková polovičatá odpověd.Když chceš pak něco vidět od oného,aby teda ukázal jak to dělá on a jak by to teda asi mělo vypadat, tak – nemam.
Bylo mě tady řečeno,že i kritik tomu může rozumět líp než fotogrfující osoba,což asi může bejt,ale mě prostě schází ten příklad,ukázka, jak to má vypadat. - Středa 27. dubna 2011 v 11:20 ® kerob
-
zlomiljsemprut> jakej tisk? Pokud ofset nebo digital s klasickym rastrem, tak preved fotku na 300 dpi a uvidis jak muze byt velka (da se jeste o cca 20% natahnout a neni to videt). U tiskovych plotru muze byt rozliseni trosku mensi bez ztraty kvality…ale fakt zalezi na konkretni tiskovy technice, kolikrat i na konkretnim stroji…
reagovat