Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 790.964 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. dubna 2011 ve 21:27 ® sus1
-
Jedna Dubnová.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:32 ® osprey
-
Psal jsem tu, že nefotím lidi. ale uklízel jsem na disku a našel pár fotek anonymních lidiček z dovolené. Vzhledem k tomu, že už jsem viděl i horší, je sem dám.
A protože jsou jen tři, tak na poslední místo nacpu jeden detail ze zimy.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> čas nevochčiješ
reagovatten je danej
- Neděle 10. dubna 2011 ve 22:07 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> neboj, všechno bude
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Já chtěl taky trumena, copak za to můžu že ty kapři byli jak smyslu zbavený.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:05 ® Libor reakce na …
-
Sander> aha, myslel jsem že jsou to balabáni.. .
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:01 ® Sander
-
Libor > to taky, ale nebylo kde brát
reagovat
EDIT: myslím rohlíky…aby ty kačeny trochu couvly… - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:00 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> jj, sem tam nějaký hmyz přelétne, já si počkám, až to bude v plném proudu a pak se jim podívám na „kobylku“
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:59 ® Libor reakce na …
-
Sander> spíš slo jít centimetr doprava.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:58 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jo fotky jsou světlé, upravoval jsem je když mi sem pralo sluníčko a tak jsem byl zmaten. Ale už je upravovat nebudu, dnes mám líný den.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:58 ® Sander reakce na …
-
Libor > díky.
reagovat
Šlo jít níž, bylo by to lepší, ale zase ten osvětlenej břeh vzádu mi tam štval, strašně by pak ty přepaly svítily. - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:56 ® Libor
-
MP-E65mm> wolle, potřeboval jsem si vorazit, ne se honit jak magor po kaprech. Potřeboval jsem si sednout na zadek a uvědomovat si, že přišlo jaro. Takovejch kaprů já už chytil..
reagovatA navíc jsem jel na trumeny
- Neděle 10. dubna 2011 ve 21:56 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > dovedu si představit
Taky jsem dnes myslel na fotku hmyzu, ale v tom větru by to asi moc nešlo.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:54 ® Libor reakce na …
-
Sander> hezká fotka
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> kdyby si viděl co tam dnes předváděl za divadlo, řechtal by ses ještě teď
reagovatTakhle líného člověka jsem už dlouho nezažil. Egohonič
- Neděle 10. dubna 2011 ve 21:52 ® Sander reakce na …
-
Libor > já dneska taky, proto jsem si cvaknul kachnu, mohl jsem u toho v pohodě ležet
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Třída: hmyz (Insecta)
Podtřída: křídlatí (Pterygota)
Řád: střechatky (Megaloptera)
Čeleď: střechatkovití (Sialidae)
Rod: střechatka (Sialis)
Už sis to přečetl v atlase
reagovatproč mám pocit Libore, že ty fotky máš na můj v kus, řekl bych o kapinku víc (nechci říct přeexponované) ......prostě světlejší.
- Neděle 10. dubna 2011 ve 21:48 ® Libor reakce na …
-
Sander> já ti nevím kamaráde, možná jo, ale jsem dnes hrozně línej
reagovat.
- Neděle 10. dubna 2011 ve 21:46 ® Sander reakce na …
-
ZN > vůbec ne, píšu nepatrně natočit.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:45 ® ZN reakce na …
-
Sander> myslíš jako, vodorovně?
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:34 ® Sander reakce na …
-
Libor > to je ten novej objektiv? Moc pěkný.
Co kdyby jsi ji natočil nepatrně hlavou dolů a trošku tak zredukoval prázdná místa v levém dolním a pravém horním rohu? Připadá mi to hlavně vepředu dole moc volný
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 21:27 ® Libor
-
MP-151659mm > střechatka ve větším rozlišení
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 v 8:12 ® Tino reakce na …
-
osprey> ježiš… Vyhoď to! Nešetři pár stovek a kup si radši novou. Za ty ztracené fotky to nestojí. A nebo ji používej na fotky u kterých předem víš, že nebudou nic moc využitelné.
reagovatA na supr fotky (v crucial momentu, jak by napsal JK
) si tam dávej nějakou spolehlivou
- Neděle 10. dubna 2011 v 1:08 ® osprey reakce na …
-
Klon> Hlavně že se to povedlo. Mě leží doma jedna karta, kde se to nepovedlo… Respektive povedly se dvě z několika set.
Už jsem ty fotky obrečel. Až bude čas, zkusím tu kartu zformátovat, ale věřit jí už asi nebudu ani kdyby fungovala.
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 ve 20:35 ® Klon reakce na …
-
osprey> Díky fotky zachráněny programem pro obnovu dat.
Ve finále to asi bylo kartou.Nedávno jsem aktualizoval Firmware fotoaparátu a poté jsem kartu nenaformátoval s novým.Asi to bylo tím jestli je to možné,protože ted jsem kartu naformátoval a běží vše jak má být…
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 v 17:13 ® osprey reakce na …
-
Klon> Pár tipů co zkusit:
Pokusit se o totéž na jiném počítači (a předtím bych tu kartu pro sichr projel antivirákem).
Pokusit se stáhnout data přes kabel přímo z foťáku.
Pokusit se data z karty získat pomocí softwaru pro obnovu ztracených dat (volně stažitelný – např. Recuva).
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 v 17:01 ® Klon
-
Ahoj lidi.Prosím Vás o radu. Vzal jsem si dnes foťák canon eos 550 D že ho taky provětrám…Měl jsem nastaveno raw + L a ve finále fotila neteř,takže automat…neteři je skoro 5 let a dnes se jí některé fotky fakt povedli.Rozhodl jsem si je stáhnout do PC a " ejhle " Karta SD kingston 8 Gb vložena do pc.Fotky prohlédnuté a vše vypadalo OK.Dal jsem kopírovat a naskočilo mi že se to bude dělat skoro 5 hodin,( 100 fotek a velikost 1,40gb to se mi zdá nějak dlouho). Řekl jsem si no nic a nechám to běžet..Další rána po chvilce a to že to začalo házet samé chyby,jako že tento soubor se na kartě nenachází apod…
Máte pro mě radu čím by to mohlo být???, Karta se ve fotáku chová normálně a fotky jsou tam všechny…
Děkuji.
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 v 9:56 @ se non e vero e bene trovatto
-
ctverec>Tá Gábena má pěkne koze. Dělá aji sejra?
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 ve 23:09 ® peta128
-
Tino>No právě.To všechno vim a proto ty fotky vidim tak jak je vidim ,prostě supr,ale jelikož nemám čas,peníze na další koníček,v hlavě něco mám ,ale to mi je prd platný a proto obdivuju lidi co tomu rozuměj a dokážou se sebekriticky ohodnotit i když se my to líbí.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 17:53 ® brčkoo
-
Sander>To je pěkná fotka kapky. Zrak mi asi slábne, tak typ foťáku nevidím jako MP-E65mm
reagovat