Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.996 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 2. dubna 2011 ve 20:42 ® osprey reakce na …
osprey

ctverec> Kuňka obecná – Bombina bombina.

Jako kluk jsem jich nachytal dost, byly v každé kaluži. Teď je jich míň. Občas jsou slyšet, ale potkávám je málo. Možná je to i časem. Toho je taky málo.

Fandím ti. Lidi by měli fotit i takové věci jako žáby. Já taky nějaké mám, ale moje foťáky se bojí vody, takže musejí hezky shora.

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 v 16:11 ® ctverec reakce na …
ctverec

osprey> No skoro tak jsem to nějak myslel, sex jak sex:) Ropušák jo, ale tato žabka je výzva. Malinkatá a rychlá jak sviňa. Poznáš?

reagovat
foto/forum/2011/th-img17215.jpg
Sobota 2. dubna 2011 v 16:06 ® ctverec reakce na …
ctverec

sethy> Je to kompaktem v plastovém pouzdře. Už se s ním pomalu loučím, kupuju kejs na 550D. Je to vcelku ranec, když připočítáš porty, předsádky a hlavně dobré blesky…(rodina se nesmí dozvědět, bych byl vyhozen před práh):))))

Libor: nejenom to, stojí to i trochu krve, jsem pak obíral ruky od pijavek :-) … Hodím jednu rybí, zatím se tu opatrujte, valím hledat čistou vodu:)…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17214.jpg
Sobota 2. dubna 2011 v 16:05 ® osprey reakce na …
osprey

ctverec> Skamarádit? Jako že by ses do toho sexu zapojil? No oni ropušáci co chytnou, to drží, takže šanci máš:-D

Ale jinak se mi to líbí. Jak psal Libor. Je to víc práce než by jeden řekl.

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 ve 12:34 ® Libor reakce na …
Libor

ctverec> nikdo z nás asi neví co to je za porod ty podvodní fotky v tomhle biotopu. V moři to musí být proti tomu brnkačka. Dovedu si představit co dokáže udělat za problémy zvířený kal a všechen bordel ze dna.. .

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 ve 12:31 ® Libor reakce na …
Libor

sethy> všechno je možný

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 v 10:52 ® sethy reakce na …
sethy

ctverec> čím to je focené? Nějaký podvodní foťák nebo zrcadlo v „obalu“?

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 v 10:44 ® ctverec reakce na …
ctverec

Libor> Ahoj, zatím je to trápení nedaří se jak bych chtěl. Žaby nechcou spolupracovat. Musím se snima trochu víc skamarádit:)…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17213.jpg
Sobota 2. dubna 2011 v 10:28 ® sethy reakce na …
sethy

Libor> ale co víš jestli nebyly nepřirozené barvy záměr:-93;

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 v 9:49 ® Libor reakce na …
Libor

lacika3000> ahoj, píchavky by mohly být víc bílé, ta fotka je asi podexponovaná, chtěla by zesvětlit, příště si vyber pozadí ať není tak flekaté, třeba jednolitý porost stromů. Celkově je ta scéna asi špatně nasvícená, s tím se nic moc dělat nedá.

Krajina – ty barvy jsou moc, moc nepřirozené

Mraky – celé mi to nějak nesedí

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 v 9:45 ® Libor reakce na …
Libor

ctverec> ahoj, dobré originální téma, až se do budoucna daří..

reagovat
Sobota 2. dubna 2011 ve 3:42 ® lacika3000
lacika3000

budem rád za každú kritiku :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17210.jpgfoto/forum/2011/th-img17211.jpgfoto/forum/2011/th-img17212.jpg
Sobota 2. dubna 2011 v 0:04 ® ctverec
ctverec

Zdravím fotografické jádro, dnes první pokus o žabí sex…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17208.jpgfoto/forum/2011/th-img17209.jpg
Čtvrtek 31. března 2011 ve 22:57 ® regulus reakce na …
regulus

filip111> ono je lépe si text na kterej reaguješ raděj přečíst dvakrát než napíšeš něco, čím si naběhneš na vidle. :-D
No a možná taky sem tam přečíst co dotyčnej píše jinde, zvlášť když má příspěvek asi úplně všude. :-))

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 22:52 ® filip111 reakce na …
filip111

regulus> já jsem na tý fotce neviděl nic špatnýho, proto jsem se ptal o co jde. Nevěděl jsem, jestli jsem něco nepřehlídnul.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 22:51 ® filip111 reakce na …
filip111

regulus> ajó :-D

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 22:21 ® regulus reakce na …
regulus

filip111> co blbneš, se podívej na obrázek v profilu, dyť je to klaun a ten nemusí používat ty žlutý kriply (smajlíky) … :-D

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:48 ® ZN reakce na …
ZN

the fish> prakticky všechny. Když koupíš něco od fotografických značek, nemůžeš udělat chybu.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:33 ® filip111 reakce na …
filip111

osprey> nějak jsem to nepochopil, proto jsem se ptal. Zajímalo mě, v čem je problém.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:24 ® osprey reakce na …
osprey

filip111> Myslím, že je to nadsázka.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:23 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Ahoj zastánče. Díky za podporu:-D

Od soboty za týden bude ten čas, kdy jste tu loni s MPnevímkolik řádili. Byl by to optimální termín, pokud byste chtěli zas.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:22 ® filip111 reakce na …
filip111

Fischer> proč chudák ryba?

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:21 ® osprey reakce na …
osprey

the fish> Já jsem canonista a jako canonista bych ti mohl doporučit třeba toto. Poměr cena výkon je tu myslím, docela dobrý.

http://www.oehling.cz/…4752%5D.html

A tadyhle máš recenzi.

http://www.megapixel.cz/…is-cerny-kit#…

Jinak mám dojem, že na tom Megapixelu je i levnější.

Za tu cenu slušný.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:20 ® Libor
Libor

Jo moralizovat, to by šlo každému. Mě taky, nedivil bych se, kdyby ten pán ze společnosti svobody ryb byl velkopěstitel kaprů a vlastil společnost na úpravu a regulaci potoků a řek :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:07 ® Libor
Libor

Zastávám se ospreye, jsem totiž stejnej padouch jako on. A vůbec, běžte poučovat lidi do Z lovu ať na těch rybách nedělají trojobaly:-) .

Focení rybám vadí a trápí je to, o tom není pochyb.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:00 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Ryba je ve vodě a háček má kde ho má. Na břeh se ani nepodívala. Jsem naučený fotit ryby ve vodě. Nic se jim tam nestane – neodřou se, neoschnou, nespadnou…

A kdyby ten pán skutečně chtěl obíhat, tak jsem asi dvěstětisící v pořadí za kým by se měl stavit.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:54 ® the fish

Jestli mohu požádat ty zasvěcenější do foťáků.. Poraďte prosim nějaký slušný kompakt v cenové relaci do 5000Kč. Budu rád za vaše typy.. :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:16 ® Fischer

b.gun> SLR-like – to se milíbí. Větši kokotina je už jen „zrcadlovka bez zrcadla“.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:13 ® Fischer

osprey> Zítra tě navštíví ve večerních hodinách v místě bydliště zástupce společnosti pro svobodu ryb a vysvětlí ti to manuálně. Chudák ryba.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:07 ® regulus
regulus

osprey> už jsem to tu asi psal, fotky „oběšenejch“ ryb přidrženejch nad hladinou (a že jich na Chytej není málo), mě neberou. Vzhledem ke tvojí fotce jsem to myslel ale trochu jinak, snažil jsem se oprostit od motivu kterej mi dejme tomu nevyhovuje a zkoušel se na to podívat z jinýho úhlu, ale nic. Asi si myslím, že vím co tě při focení zaujalo, slušný světlo, odraz na hladině, mírný vlnky, ale je to takový jakýsi suchý, možná moc na těsno, nevím … . Mimochodem napsal jsem neoslovila … :-D
Taky jsem myslel, že se zapojí i ostatní, ale jak vidíš …

Jinak s fotkama su na tom taky na štíru, není moc času a hlavně vůbec není nápad, možná to je obdobím, počasí sice krásný, ale je to ještě všechno takový holý i když na polích se to už kapku zelená. Vlastně jsem nevyfotil nic s čím bych byl alespoň malinkatou kapinečku spokojenej ani nepamatuju, možná tak před vánocama a i tak to nebylo nic na chlubení. Připadne mi, že se mi čím dál tím častěji stává, že vidím motiv, dovedu si představit jak by to na fotce mělo vypadat a když to doma stáhnu do komplu zjistím, že to je vo ničem. :-(

reagovat