Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 790.996 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 31. března 2011 v 0:40 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Taky dobře. Mě se docela líbí jak je nasvícená. A ber to tak, že já sem strkám ty fotky tak trochu z povinnosti.

Kdybych to měl vzít reálně, neudělal jsem dneska ani jednu dobrou fotku. Takhle se můžeme bavit aspoň o téhle. Mě neuráží, že se někomu nelíbí, beru to jako informaci a zkušenost.

A pro zajímavost, protože vlastním originál, tak mám dokonce i námitky proti technické kvalitě:-D

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 0:24 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> Míro, ano je to fotka ryby, tudíž patří do tohoto fóra, ale byť jsem se zařeknul, že vzhledem k tomu, že tomu nerozumím nebo spíš asi nemám to správný fotovidění, tak promiň, ale tato fotografie mne nijak neoslovila, čuměl jsem na ni asi 2 mimuty. Naprosto žádná námitka proti technický kvalitě, ale je to jen fotka hlavy ryby vyčuhující nad hladinu … :-((

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 23:05 ® osprey
osprey

Jeden portrétek tlouště z dnešního lovu.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17195.jpg
Středa 30. března 2011 v 17:57 ® džigit reakce na …

the fish> jako zápisník dobrý.Na lepší foto nebrat.Kamarád má a nějak mi ty fotky,co z toho lezou nesedí

reagovat
Středa 30. března 2011 v 16:53 ® b.gun reakce na …

the fish> Pokud nechceš kupovat zajíce v pytli a ještě jsi nečetl následující, tak by sis to měl rozhodně prostudovat – http://www.dpreview.com/…erzoomgroup/

reagovat
Středa 30. března 2011 v 16:41 ® sus1

Sem tuhle viděl kachnu,která měla prdel hned na zádech.Hm,hm,hm,…:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17192.jpg
Úterý 29. března 2011 ve 21:59 ® the fish

fajn, nechci kupovat zajíce v pytli.. :-)

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 21:20 ® osprey reakce na …
osprey

the fish> Takovej normální ultrazoom. Za tu cenu asi ujde. Použitý objektiv je zbytečně dlouhý, ale značka Schneider Kreuznach má pořád ještě zvuk. Většinou s tímto výrobcem spolupracuje Samsung, takže je možné, že tenhle kompakt viděl některou z továren Samsungu zevnitř.

Osobně ho neznám. Pokusil bych se najít recenzi spíš na fotografických serverech nebo u prodejců.

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 21:07 ® the fish

Ahoj, chci se zeptat na vaše názory ohledně tohoto fotoaparátu.. http://www.aaafoto.cz/…syshare-z981 – zajímá mě poměr kvality a ceny. Co byste mu vytkli nebo, jestli máte někdo s tímto foťákem konkrétní zkušenosti.. za každej názor budu rád :-) díkess

reagovat
Pondělí 28. března 2011 ve 12:33 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> pěkné, líbí se mi.

reagovat
Pondělí 28. března 2011 ve 12:03 ® ZN
ZN

tak jsem probíral fotky a našel jsem něco, co jsem mockrát nezažil. To bylo ideální muškařké počasí:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17187.jpg
Pondělí 28. března 2011 v 10:28 ® džigit reakce na …

Ciffik> no u nás je častější „rezavý“ :-))

reagovat
Pondělí 28. března 2011 v 9:32 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

osprey> jeřáb popelavý…tak ty jsem u nás ještě neviděl…za to v Maďarsku jich je že y se z toho jeden pos…

reagovat
Pondělí 28. března 2011 ve 2:07 ® hecht reakce na …
hecht

saman> jo, tam to znám. Párkrát jsem byl v Itošce, no a vždycky když se jede okolo těchto řek, svrbí dlaně. Neuvěřitelná barva vody, a místa s několika koryty vedle sebe. Akorát si vždycky řeknu, stejně bys tu prd chytil, mazej k moři :-))

reagovat
Neděle 27. března 2011 v 8:46 ® saman
saman

takhle nejak vypadal měsíc

reagovat
foto/forum/2011/th-img17177.jpg
Neděle 27. března 2011 v 8:31 ® saman
saman

® osprey> paradox je ze ani z toho auta bych to nevyfotil nastoupil sem na kamionku a zas se na to vybod to neni zivot behem tydne projet evropu byl masakr ne vsechno se povedlo nafotit za volantem. Mozna nekdy v budoucnu pojedu na dovolenou a treba tudy kde sem to fotil ale to nevim. Vychod slunce tam uz bude slunce vysoko nad horama ten zapad by byl asi lepsi

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 23:07 ® osprey reakce na …
osprey

saman> Čekal jsem to. Ale je to škoda. To místo opravdu má fotografický potenciál. Chtělo by to tam někde přenocovat a vidět to večer a za svítání.

reagovat
Sobota 26. března 2011 ve 22:50 ® saman
saman

® osprey> bouzel za jizdy v kamionu nebylo kde zastavit ani cas jinak je to v italii smer pres Brener na Benatky

reagovat
Pátek 25. března 2011 v 11:29 ® sethy reakce na …
sethy

Tino> čím je to způsobeno netuším, jen vím, že takových holubů tam jsou mraky (strávil jsem tam čekáním na vlaky hodně moc času).

reagovat
Pátek 25. března 2011 v 9:57 ® Tino reakce na …
Tino

sethy> takže když normální holub zjistí, že mu to moc klouže, tak si nohy někde modifikuje? ;-)

reagovat
Pátek 25. března 2011 v 0:58 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> to je tzv. holub nádražní. Takhle jsme je pojmenovali s kamarádem na pražském vlakovém nádraži. Je jich tam velké množství se stejným „problemem“. Jenže díky tomuto problému při přistání na hladkou nádražní podlahu nekloužou jak „normální holubi“ a tudíž jsou u drobků mnohem dřív – evoluce – prostě holub nádražní.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:51 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Já to vidím na následující tři dny. A konec konců jsem dnes i pracoval. Mám přehled co se děje a jak si stojí některé lokality, několik použitelných fotek, trochu srovnaná záda… To není málo. Mimochodem – letos asi bude hodně plotic.

Ještě dám jedno foto. Fotila Marta, je to totální výřez a tentokrát nejde o FOTKU, ale o to, co je na ní. U nás je to málokdy vidět.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17155.jpg
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:46 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> možná dráty, nějaký stroj, okno, lidi.. , ale jinak Ti děkuji žes mi ukázal jak je venku pěkně, já byl zase zavřený v tom plechovém vězení u PC.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:42 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> S razítkem umím, ale nemám na tyhle věci čas. Apríl bude asi za týden, jestli bude nálada, pak možná na tyhle věci dojde.

Nevím, jak mohl přijít o všechny prsty. Ale lidí se nebojí (takže mu to asi neudělali) a nevypadá hůř než kolegové.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:32 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> umíš s klonovacím razítkem? Ba-ne, chudák, kdopak ví co se mu stalo chudákovi, ale asi se s tím naučil žít celkem normálně.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:15 ® osprey
osprey

Dnes jsem nafotil kromě ryb i něco opeřenců. Mimochodem, dobře si prohlédněte fotku holuba. Něco na ní chybí…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17152.jpgfoto/forum/2011/th-img17153.jpgfoto/forum/2011/th-img17154.jpg
Čtvrtek 24. března 2011 ve 22:36 ® osprey reakce na …
osprey

saman> To je focené za jízdy? Pokud ano, je to škoda. Moc hezká scenérie.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 21:25 ® saman
saman
reagovat
foto/forum/2011/th-img17150.jpg
Úterý 22. března 2011 v 0:17 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Taky jsem byl – celý týden. Ale musel jsem ven se protáhnout, bolí mě záda jak psa.

Mimochodem – koukni i na toho vepře, co jsem dal do Z lovu. Fotka je to bídná, sem by to nebylo, ale prima setkání.

reagovat
Úterý 22. března 2011 v 0:09 ® Libor
Libor

osprey> pěkný závidím, jsem už několikátý den za mřížemi povinností a pracovního shonu.. .

reagovat