Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.039 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 ve 14:00 ® chupacabra
-
říkám, že 600 kilo je maximum, kolik může fotka těchto rozměů mít… běžně ale má tak 150 takže třeba 200 by bylo podle mě úplně dostačující
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:55 ® osprey
-
No, než začnu Radima otravovat, aby to přenastavil – řekněte si svoje osobní požadavky na velikostní a datový limit. Prosil bych strohé odpovědi s pouhými čísly. Seberu je a předám.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
chupacabra> jak si přišel na to, že jsem vkládám fotku o velikosti 58MB
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:53 ® ZN reakce na …
-
osprey> bylo by to fajn, takto to nemá smysl.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:53 ® ZN
-
chupacabra> žádný serwer, dokonce ani speciálně fotografický, ti nenechá díky místu 600, Třreba FA-čko nechává 300 a stačí to.
Btw., rozměr je prakticky jedno, 1200 x x je dle mého přepych, ale jde o ty kila.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:53 ® osprey reakce na …
-
ZN> Jo, taky to vidím. Jak jsem psal, pokusím se probrat s programátorem možnosti systému a nastavení a požádám ho, aby pokud tam někde je nějaké nastavení komprese nebo datového objemu, aby s tím trochu hnul.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:51 ® MP-E65mm
-
chupacabra> ale já jsem přesvědčen, že minimum stačí 200kb, kdyby bylo víc je to super. Ale to jsou věci které jsem žádal spolu s navýšením velikosti (diskuze s adminy) samozřejmě nejlepší by bylo kdyby byl jasně daný rozměr, tzn 1200×něco do 200kb např.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> přestaň tady ze sebe dělat najednou mučedníčka, na jednu stranu se tu chováš suvereně a a ty tvoje neustálý dvojsmysly nestojí ani za reakci. Až budeš konstruktivně debatovat, rád se připojím, opravdu s tím nemám problém.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:43 ® chupacabra reakce na …
-
MP-E65mm> jednou to bylo až až…
myslím, že by bylo ideální u fotek do maximálních povolených rozměrů žádnou dodatečnou kompresi nepoužívat, fotka 1200×900px v té nejvyšší kvalitě bez komprese, kterou stejně nemá smysl používat vzhledem k rozměrům fotky bude mít tak max 600 kilo
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:42 ® ZN reakce na …
-
osprey> kdyby to nechalo, řekněme, 200 kilo, tak fotka 850 x x by byla koukatelná. Takto bohužel ne, navýšení rozměrů tomu podstatně uškodilo. Přitom dříve to nechalo daleko víc.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
chupacabra> někdy mi to tu opravdu přijde jak ve zvláštní škole. Prosím tě přečti si to ještě jednou a pozorně a pak dělej závěry.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:35 ® osprey reakce na …
-
ZN> Souhlas, budu to tlumočit výše. Zatím jsme zjistili, že navýšeny byl rozměry, ale zcela naprázdno, na úkor kvality.
Vím, že do článků vkládám i fotky s datovým objemem přes 200 kB (menší stupeň komprese) a nikdo si zatím nestěžuje.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:30 ® ZN
-
jo, je to na hovno. Mají to nějaké rozbité. Z 280 kilo na 86. Nechává to rozměry a uubírá kila. Okolo hlavy je to úplně na sračky. Taky ty „proužky“ jsou vypovídající.
Je to totálně nesmyslně nastavené. Ty ponechané kila by se tak možná hodily na fotku 450 x x, ale rozhodně ne na fotku okolo 1000 x x.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:26 ® ZN
-
sus1> jde o to, že fotku z cca 4 mega zmenším na velikost 700×700 a 250 kilo, což dle vyjádření by mělo být dostačující a už tímto webem dál nijak neupravované. Bohužel, velikost (rozměrová)zůstane, ale místo 250 kilo se to upraví na 50 kilo. Tím se fotka rozpadne. Je to patrné na obou mnou vložených fotkách. Ten úbytek pixelů je vražedný. A na to nemusí mít nikdo žádný extra monitor, aby to viděl.
Ještě jedna zkouška.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:57 ® kerob reakce na …
-
sus1> JdC byl muj otec…
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:50 ® sus1
-
Vždyt to řikam ,chytrolín,všechno(y) zná.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:47 ® kerob reakce na …
-
sus1> jako ty nikdy dopadnout nemuze. To je skoro nemozny.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:41 ® sus1 reakce na …
-
chupacabra> Moc se neptej,at nedopadneš jako já.Možná místní chytrolín kerob bude opět vedět odpověd,ten ji ví vždy a v každém foru a přes něj vlak nejede..-)
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:38 ® chupacabra reakce na …
-
MP-E65mm> Jakej má smysl dávat do fóra fotku, která má 58 MB a která se následně převede na 196 kilo a 1200×800?
Zdá se ti divný, že když zmenšíš fotku 300× tak je vidět změna kvality? Jestli to ale dokážeš bez zhoršení kvality tak seš docela frajer:)
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:37 ® kerob reakce na …
-
sus1> vidis, prekvapils, tohle bych si netipnul
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:36 ® kerob reakce na …
-
MP-E65mm> me je tohle az moc jasny, ja reagoval jen na to, ze podle nej neexistuje JPG nad 58 MB, ale co jsem fakt nepochopil je to, jak se muze zeptat na to, kolik ma original v JPG…vzdyt to neni original, original je u zrcadla bud RAW a jemu obdobny formaty jako CR2 nebo je original prachobycejnej TIFF u kteryho se da i z velikosti v Mb dopocitat skutecna velikost v bodech (za predpokladu, ze vim, jestli to je 8 nebo 16bit barva)
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:35 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Mě to též problem nedělá.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:32 ® sus1
-
MP-E65mm> Pardon,omlouvám se,už se tě nebudu na nic ptát.
reagovat
Ptal jsem se normálně,nic za tim odemne neni. - Úterý 8. března 2011 ve 12:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
kerob> ano na velkoformátu, nebo nějaké panorama, neříkám, že to nejde, ale když víš o jakou fotografii se jedna ( tu co jsem vložil) tak si dokážeš vydedukovat, zde by to mohlo mít v jpg xxMB nehledě na to, že on ví, čím fotím.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> když to víš tak proč se mě na to ptáš, chceš být zajímavý? nebo mi prostě chceš něco dokázat? Ptal ses mě jednou tak tady na mě nehraj Marvana. Místo toho aby si šel k věci tak tady děláš divadlo, ty si opravdu myslíš že nevím o co ti jde, kam by tohle debata směrovala? proč se na to nezeptaš hned.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:23 ® kerob
-
sus1> proc bych to delal? Nemam problem upravit fotku na pozadovany rozmer, rozliseni, barvovej prostor, format a datovou velikost…
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:20 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Tak ji sem vlož.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:19 ® kerob reakce na …
-
sus1> mam v kompu JPGy, ktery maj i hodne pres 500 MB
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:15 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Dobrá,skusim začít.
reagovat
58 Mb vim,že nikdy jpg nemá,proto se tě na 10× ptám a ty neumíš na poprvé odpovedět,profíku???!! - Úterý 8. března 2011 ve 12:03 ® MP-E65mm
-
sus1> myslíš že ta fotka měla 58 MB v jpg? Měl by si konečně začít fotit aby si věděl nějaké zákonitosti. Říká se tomu praxe a to tobě evidentně chybí. Kladu si otázku kde je ten člověk kterého bych se měl ptát na informace mě neznámé!!!
reagovat