Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.064 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 22. února 2011 v 15:44 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> jj, to pak jo, v pohodě. Já to bral tak, že informace o tom jak jsou masopusty v plném proudu ,mohla být tedy spíš ve všeobecné diskuzi. Takhle jsme zdrbli fotku. Ale je to jedno, uplně :-) .

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:37 ® sus1 reakce na …

tomashr> Je to foták matky a leží ji doma už pěkně dlouho,tak jsem si na něj tuhle vzpoměl,koupil čb film a jsem na to zvědav.:-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:30 ® tomashr reakce na …

sus1> Ljubitel je dost v pohodě, problém bude jen, pokud se v tom někdo „povrtal“, ale dá se to obvykle opravit.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:10 ® sus1 reakce na …

osprey> Jj, teorie jakž takž,ale .....:-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:59 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Dobrý nápad. Já myslím, že když dáš do placu ateliér a pořádný balík chlastu, nafotíš netušené věci:-))

Jinak si myslím, že tyhle portréty v davu by zvládlo líp nějaké delší sklo s větší světelností. Ale to už zase teoretizuju.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:57 ® sus1

Jinak mam tet film v tomhle,tak jsem zvědavej na výsledky.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16566.jpg
Úterý 22. února 2011 ve 13:56 ® sus1 reakce na …

osprey> Tak holt musim počkat,až bude maškarní v ateliéru.:-))

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:53 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Mě je to jasné. Chodíme sem pokecat. A je fakt, že fotografování neoščiješ. Aby byla fotka super – dobře nasvícená, nakomponovaná, nemotalo se tam nic, co se tam motat nemá, to je kolikrát dřina. Ostatně proto se tolik portrétů a dalších věcí s lidmi fotí v ateliérech.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:47 ® sus1 reakce na …

osprey> To já se to dočítam každou chvilku, něco ,,pěkného" – díky povolání a proto už jsem na to zvyklej a nic si z toho nedělam.:-)
Já nemam pěkný fotky vůbec žádný,i když jsem asi na to někdy čas měl.:-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:41 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> V pohodě. Na chlubení ta fotka není, na druhou stranu jsi to tu za cenu osobní oběti oživil:-)

Ty jsi se dočetl, že jsi sem nedal zrovna nejlepší fotku, já jsem se o sobě nedávno na síti dočetl horší věci. Co dělat, život jinej nebude.

A pokud jde o ty fotky, zjistil jsem, že pokud chce člověk udělat jednu dobrou fotku, nezbývá mu než se na to upnout a dát tomu ten čas. Někdy je to hodně času. Já ho nemám a proto taky nemám moc dobrých fotek.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:35 ® sus1

Libor> Jj, pravda se nelíbí, to já vim.:-)
Ale vůbec jsem ji sem nedal kvůli nějakému hodnocení, je tady jen tak,oznamovací,bo je tady mrtvo.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:25 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> nedělej z toho zase politiku a nepřekrucuj jak je tvým zvykem a v čem jsi mistr. Je jedno že tady je, ale nic na tom nemění že je špatná.

Je to fotka pro tebe,kterému to připomene dění na místě,na kterém v danou chvilku byl, nic víc.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:12 ® sus1

Libor> Proč nemá jít sem??to je tady takovej frmol,že tady ta jedna po,,roce" překáží??!!
No ryba tam neni,no??!!:-)
Jestli by se Šmoulová nechala přemluvit,když jsem viděl toho vypitého množství alkoholu během chvilky??!!No??,p­říště se zeptam hned na začátku,jestli ,,zapozuje".:-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:11 ® sus1 reakce na …

tomashr> :->

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:10 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> v tom případě taková fotka ale nemá jít sem, vidíš, nakonec jsi k tomu došel sám.

Já bych to udělal takhle:

Kdybych o to stál, poprosil bych slušně to modré stvoření aby mi zapózovalo a slovy bych si ho aranžoval. Většinou to nebývá problém a lidi tohoto typu bývají ochotní.

Kdybych fotil ten rej, takhle ne, ale na místě jsem nebyl, tak se to říci nedá.

A uplně nejradši bych uděla portrét té paní (babičky) co je v pozadí. Nebo třeba tu paní babičku zezadu na dlouhej čas, tak aby ona byla ostrá a proudící barevný rej byl rozmazán.

Fantazii se meze nekladou.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 13:08 ® tomashr reakce na …

sus1> Podstata je v tom, že máš naprostou pravdu… Vůbec nepochybuji, že se tahle tvoje fotka bude přímému účastníkovi líbit, to je OK, jen jaksi pokud ji ukážeš komukoli nezaujatému, tak ho třeba ta srostlice doslova tluče do očí.
Řešení je na podobné akci především více fotit a udělat výběr. Dále lze pracovat s objektivy – ať už použitím nějakého širokáče, kdy fotíš hodně nablízko anebo naopak brát z odstupu delším sklem, v obou případech se víc zdůrazní objekt proti okolí (přirozeně odlišným způsobem).

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 12:59 ® sus1 reakce na …

Sander> Aby chvilku postál.:-) njn,..

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 12:51 ® Sander
Sander

sus1 > by ho totiž zmydlili dřív než by stačil sundat krytku…:-D

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 12:48 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Na tuhle odpověd jsem čekal.:-)
Ale jak tady bylo někým řečeno,existujou fotky,které nejsou na výstavu,ale jen pro dotyčného,kterému to připomene dění na místě,na kterém v danou chvilku byl.:-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 12:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> víš jak bychom to fotili? nijak ........už předem bychom věděli , že to stojí za prd

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 11:14 ® sus1 reakce na …

ZN> Ale já ji sem nedal na hodnocení,ani se na nic nevymlouvám, je jen jako info.:-)
To o těch lidech a plotu vim.
Jen bych chtěl vidět, jak byste v tom frmolu fotili vy,ostatní.Jak jsem psal,všichni neustále v pohybu,všude bordel,o strkání do mě ani nemluvim a v tom ještě přemejšlet, jak si stoupnout,aby to nějak vypadalo??Když už jsem zase ,,nějak" stál, tak osoba změnila stanoviště ihned,takže zase nic.
Jak řikam,normální masopustovej chaos.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:38 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> výmluvy. Ta fotka je fakt špatná. A to…

1. málo místa
  2. špatně zvolené ohnisko a úhel pohledu, tím je kompozice rozbitá, neoddělils focený objekt od všeho ostatního, plot, uřezaná osoba a osoba trčící z hlavy to ruší, tahá to oči k nepodstatným vě­cem.
  3. světlo ti nijak nepomohlo
reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 18:47 ® sus1

Libor> No , ono to ani nijak při tom shonu a počtu lidí na malé ploše co tam vždy je ?!!,ani nijak dost dobře nejde.Nikdo tam na chvilku nepostojí na místě a ještě sledovat, jestli tě někam nesypou bordel jak do tašky tak za krk.:-)

,, hřešíš na to, že je ten člověk modrej."??

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:21 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> hřešíš na to, že je ten člověk modrej. Jinak je ta fotka hodně špatná, takový výcvak.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:20 ® Libor reakce na …
Libor

Doudleban> ahoj, nechci se pasovat do role vědátora, ale fotky se mi nelíbí, už jsem od Tebe viděl daleko lepší.

U lipana buch šel níže, takto focený z vrchu mi nesedí.

U druhé fotky se snaž alespon vždy udžet rovnost hladiny. Je nepřirozený aby voda tekla nebo aby byl led takhle hodně z kopce. Rovněž bálá barva je zde ve skutečnosti šedivá a to není dobře.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 15:11 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> slusi ti to :-D

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 13:23 ® sus1

Masopusty jsou v plném proudu.:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img16564.jpg
Neděle 20. února 2011 ve 21:04 ® Ftmči
Ftmči

Pro dnešek 2 fota. Dnes už je ten lipan o pár měsíců starší, nestal-li se ovšem součástí potravního řetězce. Druhá již je plně aktuální.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16554.jpgfoto/forum/2011/th-img16555.jpg
Sobota 19. února 2011 v 18:56 ® Kalužmistr reakce na …
Kalužmistr

osprey>Tak zatím díky. Zrovna přijel Vydrouš tak budem odlejvat jig. hlavičky. Ještě se tady ukážu.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 18:14 ® osprey
osprey

Kalužmistr> V té vodě je malý kontrast – ostřicí automatika se často nemá čeho chytit. I to může být tvůj problém.

reagovat