Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.092 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 15. února 2011 ve 14:50 ® jiris
-
Máte někdo zkušenosti s natáčením na zrcadlo nebo známého kdo tohle dělá?
Popřípadě focení s úhlovým hledáčkem. (o liborovi vím)
reagovat - Úterý 15. února 2011 ve 13:19 ® MP-E65mm
-
jj, už aby se zazelenalo..........zrovna tohle místo má poměrně dost velký potenciál..............škoda jen, že člověk na to není připravený a počasí nepřeje
reagovatjinak fotka nic moc, jen se přehrabuju tím co jsem za rok nestačil probrat
- Úterý 15. února 2011 ve 13:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> hele to je nepodstatný, důležité je to, že ti 50D s dvěmi aku (klidně i neoriginál) to focení svatby od rána do večera prostě musí vydržet.
reagovat - Úterý 15. února 2011 ve 12:43 ® jiris reakce na …
-
sus1> to bych neřek, maximálně nějaký režim spánku.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 7:40 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Já vim, po minutě se vypne sám.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 0:10 ® jiris reakce na …
-
sus1> tyden vydrží i zapnutý
reagovat - Pondělí 14. února 2011 ve 22:04 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Viz má odpověd MPéčkovi – Neděle 13. února ve 20:17
reagovat - Pondělí 14. února 2011 ve 21:19 ® jiris reakce na …
-
sus1> mi baterka vydrží, tak týden. Je pravda, že teda nefotím skoro vůbec
reagovat - Pondělí 14. února 2011 v 0:06 ® regulus reakce na …
-
Arnej> to mě bylo naprosto jasný (to počáteční nadšení).
reagovat
Pokud jsi nikdy nefotil se zrcadlovkou (myslím i kinofilmovou), tak si nedřív sesumíruj vztah čas expozice, clona, ISO a tu clonu ještě ve vztahu k hloubce ostrosti. Dalším faktorem je světlo, ale to je tak nějak otázka času než si to začneš uvědomovat. Na tohle je dobrý si na tom webu co jsem ti posílal odkaz, přečíst, je to tak půlka toho levýho slouce, to je důležitý. Pokud tohle nebudeš mít pochopený, tak se jen těžko někam posuneš. Druhá půlka toho důležitýho je pro změnu v pravým sloupci (perspektiva, kompozice, světlo). Ten zbytek už tak důležitej není, ale stojí to za to si to přečíst. - Neděle 13. února 2011 ve 23:36 ® Arnej
-
A na závěr všem dobrý večer, protože jsem to nechtěl psát ke každému příspěvku, tak píšu dodatečně. Mělo to být na začátku.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 23:33 ® Arnej
-
sus1> Alespoň už vím, co je to HDR. Super.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 23:28 ® Arnej
-
osprey> Budu se tak nějak snažit dodržet tyto pokyny a snad se mi i něco brzo pěkného povede vyfotit. Moc mi to zatím nejde. Já mám rezervy zatím všude, takže musím vylepšovat krůček po krůčku. Zítra si najdu něco, co se mi bude líbit a udělám to, jak říkáte. Promyslím si předem, jak chci, aby ta fotka vypadala, následně nastavím foťák a večer se pochlubím. Děkuju za ty komentáře. Jsem rád. Mám zase nějakou inspiraci.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 23:17 ® Arnej
-
regulus> S tím určitě souhlasím, že se v tom moc pitvám a pak se taky stane, že to občas přepitvám. Je to taky jistě tím, že mám ten foťák dva dny a dost mě to chytlo. Takže tyhle věci se u mě občas dějí. Děkuju za tu četbu. Dneska jsem tomu už věnoval čas, jelikož mi tyto stránky byly doporučeny. Taky si vážím toho, že jste mi okomentoval ty fotky a trochu mě zase nasměroval dál.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 23:04 ® Arnej
-
MP-E65mm> Do teď jsem pobíhal venku a zkoušel fotit. Kdyby mi nevypověděla baterka, tak tam možná ještě někde lítám. Díky za povzbuzení.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 21:19 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Nu tak ,snad jo.
reagovat
Nerad bych tam něco potom nacvičoval,že mě došlo tohle a tohle, – když už si tě ,,zjednají''??!. - Neděle 13. února 2011 ve 21:17 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Máš ho vypnutý,vid???
reagovatTo mě vydrží i tejden.
- Neděle 13. února 2011 ve 21:08 ® tomashr reakce na …
-
sus1> 50D bude asi dost podobné jako 5DII, tuším jen tak 25% dolů, ale i tak by ti dvě baterky měly spolehlivě vydržet dost nad 1000 fotek, spíš až 1500.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 21:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> mě 1Dčko vydrží taky víkend, ale to s normálním focení nemá nic společný
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 21:00 ® sus1
-
tomashr>
MP-E65mm> Zatim jsem takhle dlouho nikde se zrcadlem nefotil,tak jsem myslel pro sychr.
reagovat
Jinak fotim 50D. - Neděle 13. února 2011 ve 20:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> ty tam zase v tý práci chlastáš ne............to 30D co jsi mu tunil čip, s dvěmi aku vydrželo fotit víkend (normální celodenní focení ) tak nechápu tvoje obavy..........
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:25 ® tomashr
-
sus1> Nevím jak u tvého foťáku, ale u 5DII dělají dvě baterky za normální teploty tak 2200 fotek – to by snad na svatbu stačit mohlo, ne?
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:24 ® Depuči
-
K mému focení:Když cely den nemam zaběr a potom nejaky přijde mám v hlavě jenom tu rybu.A abych vytahoval fotak…Nekdy ho mam zase pripraveny a on zadnej zaběr.A třeba na pstruzích když se prodírám džunglí a nebo hrozí že se vykoupu tak se většinou o fotak bojim a dopadne to stejně. Doma potom nadavam že nemam žadnou peknou fotku…
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:23 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Díky.To je ale cena za vše,mě jde jen o ten bazmek na ty tužkovky.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:21 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Od rána na svatbě a k zásuvce daaaaleko.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:10 ® regulus
-
ZN> no já netvrdím, že tam nemáš jen jednu …
sus1> sem ti to vygoogloval, abys neřekl, jde do toho dát buď jedna nebo dvě ty co jsou ve foťáku nebo pomocí adaptéru šest tužkovejch (označení AA nebo R6). http://phottix.cz/…-bg-e2n.html
Jo a cena toho gripu je bez těch baterek, takže bych asi koupil dva akumulátory od strýčka Lee za míň jak půlku než ten grip, kterej by ti konec konců bez baterek byl prd platnej.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 20:03 ® MP-E65mm
-
sus1> když dojdou dvě aku ? co fotíš že ti dojdou dvě nabitý aku
EDIT: kapim, neuč papuchalka lovit rybičky
reagovatkapiš?
- Neděle 13. února 2011 ve 20:01 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Koukam.
reagovat
Když dojdou oba akumul.,tak se tam právě vloží ta vložka s těma tužkovejma,kapišto???!!! - Neděle 13. února 2011 v 19:58 ® regulus
-
sus1> to samý platí o tom gripu. Akumulátor si myslím časem využiješ spíš, ten původní jednou odpochoduje do věčných lovišť …
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 19:57 ® ZN
-
regulus> no, já mám v gripu baterii jednu.
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 19:56 ® MP-E65mm
-
sus1> pokud máš jednu a koupíš druhou tak je vložiš do gripu a využíváš obě dvě............. bud jsem nějak přetaženej a nepochopil jsem tě , nebo je chyba na jiném přijímači ..........
reagovat