Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.128 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 31. ledna 2011 v 17:55 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > blahopřeji, jsem rád že to tak dopadlo :-)

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 14:36 ® džigit reakce na …

tomashr> jen jsem zkusil :-1 tak hodně úlovků! :-)

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 14:25 ® tomashr reakce na …

Libor> To si ještě rozmyslím :-/

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 14:20 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> gratuluju, půjčíš obyčejnému klukovi z vesnice zatočit?

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 14:14 ® tomashr reakce na …

džigit> V pohodě, já opravdu nevěděl, co na tohle téma tvrdil sander, tak jsem se zeptal… Ale následovat ho nebudu :-93;

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 14:08 ® džigit reakce na …

tomashr> se robim prču,on ho chtěl věnovat prvnímu,kdo se přihlásí :-D Mimochodem to byl Prutos :-)

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 13:55 ® tomashr reakce na …

džigit> Gratulace se přijímá, jen zírám :-) Jak se zachoval sander ale netuším, takže na to zatím nereaguji…

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 13:38 ® džigit reakce na …

vlastně budeš vylosován až zítra :-D

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 13:30 ® džigit

tomashr-gratuluji k výhře! :-) Kdyby ses chtěl zachovat jako Sander,jsem první :-D

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 v 1:11 ® Libor
Libor

regulus> jj, já to četl, jakoby jsem přitakával.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 23:36 ® sethy
sethy

ZN> Pěkné. Po dlouhé době je zde zajímavá fotka a ještě k tomu mobilem (ne ta s vyčnívající lyží)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 22:46 ® tomashr reakce na …

osprey> Aha, nějak se to zmíchalo, ale jsme ve shodě, u ZN z těch dvou taky preferuji tu druhou „netradiční“ :-)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 22:37 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> kdybys nejen koukal na fotky, ale i četl, tak by ses dočetl, že to samý vadí mě a nebyl to záměr …

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:46 ® Libor
Libor

regulus> mluvil jsem o šišce a trní

Jdu si hrát na truhláře, MPčko potřebuje karabičku na mušky. internet je zabiják času! :-)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:45 ® Libor
Libor

Já byl včera taky venku, bylo krásně.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16361.jpgfoto/forum/2011/th-img16362.jpgfoto/forum/2011/th-img16363.jpg
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:39 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> řekl bych hezký, ale trochu mi vadí že to není ostrý, i když vím že to není podmínkou.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:28 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Já sice myslel tu ZNkovu s liniemi, ale to je jedno.

Sovici jsem kdysi fotil taky, ale nechtěla slézt z ruky:-)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:25 ® regulus
regulus

Ještě dvě tentýž objektiv, clona 8

reagovat
foto/forum/2011/th-img16359.jpgfoto/forum/2011/th-img16360.jpg
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:24 ® regulus
regulus

No já si šel protáhnout tělo včera a udělal si „manuální den“, především proto, že se mi bokeh toho Canonovýho objektivu moc nelíbí, ale tak nějak mě ty fotky neuspokojily, především po technické stránce. Pentacon 29/2,8 není sice žádný Hi-Fi, ale na Praktice z něj byly slušný fotky. S tím Canonem to nejsu schopnej rozchodit. Trochu jsem se víc zaměřil na nějaký detaily, ale když jsem to doma stáhnul do komplu tak sem zjistil, že to není zaostřený tak jak bych chtěl respektive je to jakýsi trochu mázlý přestože to bylo foceno na relativně krátký časy. Ikdyž to je podle elektroniky zaostřený, tak to vypadá takhle. Je fakt, že to je focený na plnou díru. Vzhledem k tomu, že to na displeji vypadalo OK, tak jsem ani nezkoušel přiclonit a hlavně jsem chtěl úplně rozbliznutý pozadí.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16357.jpgfoto/forum/2011/th-img16358.jpg
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:17 ® tomashr reakce na …

osprey> Mě popravdě ta druhá taky těší víc, volavek je spousta, ale sovice sněžná se mimo zoo shání blbě, to byla priorita a pár se jich povedlo.

Pro Libora – kontrast a saturaci neřeš, já to přes chytej.cz vidím dost jinak než u sebe, myslím, že u mě na notebooku přímo v Aperture by ti to vyhovalo. Ale aspoň to ten převod tentokrát nezmrvil nějak vyloženě moc, přijde mi to plusminus v normě :-)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:10 ® osprey
osprey

Dalších pár mých pokusů o čb fotky předhazuji davu ke kritice. Mělo by to být o chlup lepší než posledně, ale rezervy tam jistě budou.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16354.jpgfoto/forum/2011/th-img16355.jpgfoto/forum/2011/th-img16356.jpg
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:09 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Mě se víc líbí ta druhá. Chápu, vidím. Pro změnu nevím, co s tou první. Udělaná je dobře, ale nevidím:-))

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 21:07 ® Libor
Libor

tomashr> dovedu si to představit. Jinak ta fotka je dobrá. osobně bych si jí nevážil, ale já jsem praštěnej.

Klovla taky do ní?

edit: malilinko víc kontrastu a saturace bych té fotkce dopřál

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:58 ® tomashr

ZN> Ta fotka je trochu o náhodě, nebudu přesně popisovat vznik, nicméně mohu si dovolit bez obav říct, že jsem na situaci reagoval dobře a sladil si kompozici již při focení s jistou představou – vyšlo to, což mě potěšilo :-) Potěšilo to o to víc, že mi samozřejmě nevyšlo úplně všechno, úspěšnost mám podle mých představ tak maximálně na 70%, ale celkově docela dobrý víkend.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:53 ® tomashr reakce na …

ZN> Ony se ty klasické „portréty“ fotily taky, ale přece jen to mě nebylo poprvé a tak jsem mohl věnovat trochu času i na pokusy – třeba letovky focené dlouhým časem pomocí panningu (nebo petingu? :-) ) a tak. Něco sem možná ještě hodím.

Jinak ale docela poučná akce po které mám o čem přemýšlet jak kolem fototechniky a fotografie ve smyslu kompozice, téma k zamyšlení to ale bylo i tak nějak z hlediska lidí – občas je zajímavé vidět reakce dalších a zejména těch méně zkušených.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:50 ® ZN
ZN

Libor> ahoj, žádný:-)) )

Ale ta fotka je bezvadná.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:49 ® ZN
ZN

Sander> není to cvak, docela jsem se na tu fotku nadřel. Když se na to podíváš pozorně, tak to poznáš, že šlo o nějaký záměr. Třeba tomashr to poznal okamžitě. Ono fotit mobilem, aby jsi tam dostal to co chceš, není až tak jednoduché. A zvlášť u těchto scén, kdy se člověk vůbec nemůže spolehnout na „kouzlo mobilu“ :-)

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:48 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> ahoj, a jakej je rozdíl mezi volavkou a orlem?

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 20:45 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> jasně, jen jsem tak jel a uviděl to nasvícení a línie v kontrastu s lesem (proto tak i část toho lesa je). Napadlo mě zkusit, co ten mobil zvládne. Nic světoborného to není, to rozhodně ne, ale docela jsi se trefil, s tím jsem to fotil. Btw., ten mobil mě fakt překvapuje.

Ta tvá ? první fotka je skvělá. Je to přece jen něco víc, jak ofotit „orla“.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 18:57 ® tomashr

ZN> Ta druhá není špatná, ale asi je to samotnému jasné, že to zas tak moc lidí neocení. Jinak ale docela hezké hraní s liniemi, dokonalé to ale přece jen není.

reagovat