Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.186 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. ledna 2011 ve 14:05 ® regulus reakce na …
-
Tino> určitě zajímavý, jen bych to neotáčel o 180st. je to tak prostě divný …
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 12:34 ® Tino
-
jedna povodňovka.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 11:48 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> teď nevím jak jsi to myslel, ale já to tak nemyslel
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 9:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
jiris> Pániček je trošku náročnej
reagovatpůvodně to tak mělo být, ale servo mi chytilo právě připlouvající rodinku, kdybych měl kompakt, tak se mi to nestalo
- Pondělí 24. ledna 2011 v 9:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> já vím, tu verzi co jsi mi poslal je mnohonásobně lepší.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 9:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> ono je to dosti namáhavé, tak si k tomu rád ustelu
Řežabinec, tam bych se chtěl určitě ještě jednou vrátit, ne tak za birdy, ale za letejícími torpédy a šestinohou havětí. Minule to byla dávačka
mooooc uživná lokalita
Slavíka Modráčka jsem opravdu neviděl, ale asi to nebude p.del vyfotit.
Užovkáře naberu, to by nebyl problem.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 0:29 ® jiris reakce na …
-
MP-E65mm> a me se ten detail mechu líbí, jen je to špatně zaostřený a vzadu mi to ruší ty slepice
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 23:53 ® osprey reakce na …
-
Libor> Kajka mořská. Taky jsem fotil. Ale nestačil jsem si lehnout…
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 23:47 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> mě se to zdá taky špatný a divný (ty husy), na jiných fotkách je to ok, ale tady ne, tady je to moc. Tak jak jsou tam ty husy v jedný lince, je to takový divný.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 23:44 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Typický povaleč
Půjč si někde od kamaráda na víkend osmikilo a přijeď na Řežabinec. Tam se můžeš válet na prknech. A navázal jsem vztahy s pánem, co tam tomu velí, takže bys mohl třeba i na kroužkování. Není to žádnej workshop jako s R. Stachem, ale slavíka modráčka jsi určitě ještě neviděl.
A kolegu užovkáře od Berounky bys mohl naložit cestou
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 23:01 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> ale já taky netvrdím, že to je naprostá pecka. Tam byl prostě problém v tom, že mezi mnou a tou husou byl vyvýšený teren, kamenitý pobřeží. To, ale nemění nic na tom, že bych výš prostě nešel. Dnes už zcele jistě vím, že pokud se nedostanu na nějakou slušnou úrověň (hladina, země) tak se ani nenamáhám a nejdu do toho.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 22:53 ® tomashr
-
MP-E65mm> To je ale jen tvůj názor – mě se třeba ta tvoje poslední fotka moc nelíbí, ten rozmazaný flek vlevo to zabíjí. Kdybys to ve stejné situaci vzal mírně z nadhledu, tak to bude vypadat lépe, to mi nevymluvíš.
reagovat
Ty fotky od hladiny se někdy opravdu povedou – typicky když je popředí klidné a zároveň ti třeba udělá nějaký dobrý odraz, i od tebe jsem viděl něco vyloženě dobrého, tuším nějakou volavku. Brojím jen proti té představě jakéhosi všeléku a v podstatě jediné cesty – to je podle mě až nesmysl. - Neděle 23. ledna 2011 ve 22:44 ® MP-E65mm
-
tomashr> je to možný, ale když porovnám dvě fotky o který se tady bavíš tak vždy dle mého názoru bude hezčí právě ta z urovně hladiny nebo země. A věř, že to nemá nic společného s davovým šílenstvím nebo Rosťou (nepopírám, že to tak nefotil) mě to prostě příjde přirozené, ten objekt to vypíchne.
EDIT: tohle fotit v pokleku..........to fakt nejde. na to at si každý příjde sám
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 22:30 ® tomashr
-
MP-E65mm> Už jsem to tady psal, ale nemůžu si pomoct – tenhle pohled od hladiny je taková davová psychóza vyvolaná původně skoro jistě Rosťou Stachem (shodou okolností pamatuji jeho patrně vůbec první workshop v digitální éře, kde se to začalo víc šířit) a není to tak docela ku prospěchu věci.
reagovat
Dobré je určitě to, že se fotografové začali víc snažit fotit i jinak než od oka – snaha o jiné úhly záběru je z tvůrčího hlediska jasným kladem. Jenže nesmí se to přehánět a pokud pohled „z oka do oka“ vede k dost nevěrohodně vypadající fotce s jakousi divnou mazaninou vepředu i vzadu, tak to už tak velkým kladem není. Používal bych to v případech, kdy to něco přinese – třeba kachna stojící na ledu získá velice na zajímavosti, protože kdo z normálních lidí viděl, jak vlastně kachna stojí a jaké má vůbec nohy. Ale u těch plavajících ptáků to dává smysl jen někdy, u mnoha případů bych se držel spíš mírného nadhledu (sice nefotit ze stoje, ale spokojit se třeba s poklekem místo ležení). - Neděle 23. ledna 2011 ve 22:20 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> dík, už jsem musel něco přidat.....
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 22:17 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> houbičky na tvém webu luxus.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 v 19:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN>
reagovatano vím............ za dobu co Tě znám dokážu předpokládat „zhuba“ co Tě osloví …
- Neděle 23. ledna 2011 v 18:55 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> nejvíc se mi líbí ten šutrák. Nevím proč, těžkou jdou okolo vést nějaké plky, ale prostě se mi líbí. Není to vyfocený náhodou, jde z toho atmosféra. Možná by se tomu dala vytknou spousta věcí, ale já tomu moc nemám co vytýkat, působí to na mě dobře, tak co bych taky okolo kecal za máčku, že.
Zato ty dvě mi pod nos nejdou, určitě víš proč
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 14:18 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> na originale je popředí ještě větší
reagovatposlal jsem ti to do mailu.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 14:11 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> no to víš, to není jak na workshopu
reagovatPoročet se jim nedá. Jestli je to ořez, zajímalo by mě vidět originál.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 14:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> abych se přiznal, tohle byla pěkná divočina, když jsem je spatřil na pláži neexistovalo, že bych je neměl, jako když vidíš maminu jak za sebou tahá špunty
reagovattady se nedá improvizovat. Když bych je situoval na střed asi by se mi to nelíbilo.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 13:59 ® džigit reakce na …
-
MP-E65mm> ono to tady je víc výrazné,díky světlejšímu pozadí.Ale to nejde vždy,to bysme Ti museli vykat a chodili na „Tebe“ do Mánesa
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 13:58 ® Libor
-
MP-E65mm> u husy už je to moc, ubral bych dole určitě a nahoře přidal. Je mi jasné že jsi zrovna u focení usínal a padal Ti objektiv
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 13:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
džigit> ok, beru na vědomí
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 13:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
sethy> až něco poletí dám včas vědět.........nerad bych aby ti to ublížilo
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 13:08 ® sethy reakce na …
-
MP-E65mm> paráda, toho jsem chtěl docílit. Takže objektivy haž po mně jo
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 13:04 ® džigit reakce na …
-
sethy> moc chodíš po krámech
reagovatTam z toho dýchaj vůně dálek turisticky vytížených destinací.Tohle je parádně ponuré
- Neděle 23. ledna 2011 ve 13:02 ® džigit
-
MP-E65mm> náhodou u spousty Tvých fotek mi to nevadí,ale tady vlevo dole je to už víc.Mně je Tvá fotopozice jasná,jen prostě tady bych ubral
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 12:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
sethy> jsem z toho zničen, přestávám fotit
reagovatv poho
- Neděle 23. ledna 2011 ve 12:54 ® sethy
-
MP-E65mm> Líbí, ale na zeď bych si to nedal. Neuraž se, ale strašně mi to připomíná takové ty plakáty co se prodávaly (možná se to ještě prodává) v bauhausech a podobných obchodech. Prostě takové tuctové, pro mě až kýčovité.
reagovat