Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.191 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:49 ® Libor reakce na …
-
Lůca1202> ahoj Lůco!
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 20:37 ® Lůca1202
-
MP-E65mm> ..a stačí Ti ten český manuál v .pdf??
reagovatPokud ano, tak se těším na tu slibovanou odměnu
- Úterý 18. ledna 2011 v 11:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> já bych se snažil jít jednoznačně níž, což ty za tu dobu taky víš (dnes by si nad tím už nepřemýšlel a udělal to automaticky). Otázkou zůstává co bude na pozadí, dejme tomu, že bude nějaké zelené a tím, že bude vidět rovina hladiny a z ní vyčuhující hlava úžovky se ta fotka posouvá o trošku víš (v mých očích) o pozadí lze spekulovat, to asi nemá cenu, bud ti to naprostu tu fotku zabije nebo to posune ještě o jeden level výš. Na skle jsme se shodli včera......... něco delšího nebo makro........good luck
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 10:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> tušil jsem, že to bude problém, ale že až takový......... to ne. Ale kdysi tu byl, bo jsem ho měl z internetu.....jenže ta stránka již neexistuje. No nic, napíšu na Canon třeba na mě budou hodní
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 10:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
jiris> only CZ
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 8:40 ® Tino
-
sus1> máš to pěkný pane…
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 7:40 ® sus1
-
ZN> Seděl jsem na ,,bobku".
reagovat
Byl jsem na cestách,slunce se mě už zdálo dost vysoko,ale přesto jsem něco odzkoušel. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:56 ® regulus reakce na …
-
Libor> řekl bych, že už řešíte ptákoviny. Hadice ve vodě, co na tom chceš tak moc extra vymyslet, možná tak úhel záběru, je ale otázka zda je na to čas. Mě ty fotky připadnou velmi slušný, přinejmenším zajímavý.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:50 ® Libor reakce na …
-
osprey> taky souhlas, myslel jsem tak níž aby byl vidět obzor. Měl bych ale asi hubu ve vodě, neměl jsem uhlovej hledáček. A o tom to je.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:45 ® osprey reakce na …
-
Libor> Bojím se, že kdybys šel níž, narostl by objem té světlé plochy. Pak bys musel jít o hodně blíž, aby ta vzdutá část hladiny s hadí hlavou vyplnily aspoň půl snímače.
Tohle je ten můj problém – ZN řeší fotku, já chování hada…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:09 ® Libor reakce na …
-
ZN> však já toho hada (užovku) ještě potkám
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:07 ® ZN reakce na …
-
Libor> jo, bingo.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:05 ® Libor
-
osprey> šel bych asi níž k hladině a blíž, asi by se dalo i vymyslet něco jinýho kompozičně s křivkama na hladině. Ona ta sigma 17–70 je fakt dobrá – univerzální rozsah a má krátkou zaostřovací vzdálenost. No ale tenkrát jsem si nedal moc záležet.
Co se týče plachosti užovek, je to jak kdy. Dost často zdrhne, nejlíp je samo když o ní víš dřív než ona o Tobě
reagovat. Taky se za nima ale nehoním. Tahle tam byla jak přibitá i když jsem šel za 15min zpět přes řeku.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:59 ® osprey reakce na …
-
Libor> Schválně – co bys dal jinak? Já se bojím, že bych s objektivem do 70 mm v této situaci byl rád za jakoukoli přijatelnou fotku z dostatečné blízkosti. U nás jsou ti hadi zatraceně hbití.
Jen jednou jsem zahnal obojkovku do kouta a fotil ji kompaktem snad ze 20 cm. Pokousala mi přitom objektiv.
Mám ale pocit, že takhle by se zvířata fotit neměla a příště se na to vykašlu.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:46 ® Libor reakce na …
-
ZN> jj mě to taky hapruje, souhlas. Jsou to takové dokumenty, já se tam o nic totiž nesnažil a jem nějak cvakal. Dnes bych to fotil jinak. Je to dva roky zpátky
reagovat.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:41 ® ZN
-
sus1> jedna s tvých povedených fotek, jen se nemůžu ubránit dojmu, že jsi o tom moc nepřemýšlel a jen využil hodně dobrých podmínek. Nenapadlo tě třeba kleknout? Ale fakt nejsem žádný chytrák, jen mi to tak přijde.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:38 ® ZN reakce na …
-
Libor> Libore, ty fotky užovky jsou docela silné. Ale něco mi na nich nesedí. Nevím fakt co, chce to odstup, ale na první pohled tam něco hapruje, i když jsi se tam snažil dát hodně emocí.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:25 ® regulus reakce na …
-
sus1> fotka je sice trochu zvláštní, ale zaujala mě …
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:17 ® sus1
-
Libor> Vypadá pěkně.??!
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:16 ® sus1
-
Dneska bylo hezky.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:02 ® osprey reakce na …
-
Libor> Tak tos musel být hodně blízko… U nás podplamatá není. Jen obojková a na kopcích vzácně hladká. A dostat se k nim není sranda.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:57 ® Libor
-
Házím letní fotky užovky ať je tu něco od vody. Více zde http://www.jablib.cz/…dplamata.php
Foceno EOS 40D + sigma 17–70mm. Škoda že jsem tenkrát nevzal tu potopenou hlavu víc z blízka.. .
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 16:50 ® sethy reakce na …
-
jiris> já to nechci, jen abys věděl.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 12:58 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> obávám se, že to je tak specifická záležitost, že česká verze manuálu asi nebude existovat. Buď se budeš muset prokousat angličtinou sám nebo si to nechat od někoho přeložit, je ale otázka zda to má smysl. Taky nemám páru kolik by stálo přeložení téměř 90 stránek odborného textu. http://a248.e.akamai.net/…80mr14ex.pdf
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 22:15 ® jiris
-
daruji 2 x compact flash – 256 Mb
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 21:57 ® jiris reakce na …
-
MP-E65mm> En nemůže být?
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 21:05 ® osprey
-
ZN> To, co jsi napsal, je pravda. Já tady zabíjím dvě mouchy jednou ranou. Postrkuju diskuzi a sem tam se přvzdělám. Například to míchání kanálů jsem neznal. Tady se o něm mluvilo na podzim, teď už ho začínám používat.
Pokud jde o světlo, taky se s tím peru. Je to o chlup lepší, ale počkej ještě tak 10 let…
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 20:52 ® MP-E65mm
-
Pánové měl bych na vás prosbu, potřeboval bych český návod na makro blesk od Canonu MT 24 EX, v jakékoli formě.......... odměna samozřejmostí, předem děkuji.
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 18:07 ® Libor
-
Doudleban> dobrá volba.
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 9:57 ® Sander
-
Doudleban > já bych z toho měl pocit dobrý, je to dobrá mašinka.
Jen teda nevím, jestli by jsi to neměl mít náhodou zakrytovaný předtím než tam nasadíš objektivEDIT: aha, já myslel že už ho máš doma a jsou to tvé fotky.
reagovat