Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.200 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 16. ledna 2011 v 9:51 ® Ftmči
-
To jsem zase já. Mám teď rozjednaný ten Canon 40D. Překopíruji sem popis prodejce.
Dobrý den, fotoaparát je starý 2,5 roku a má nafoceno cca 40 tisíc fotek( minimální výdrž závěrky je 100 tisíc fotek. ) Byl používán profesionálně, nicméně chovám si jej jako v bavlnce, nese opravdu minimální známky použání…
K fotoaparátu přidávám tento battery grip zakoupený v prosinci, tudíž pár dní starý ( http://www.oehling.cz/…0042%5D.html ) k němu dvě nové baterie zakoupené s ním a dvě staší ( cca pul roku baterie ) k tomu, samozřejmě, jak bylo uvedeno v inzerátu 8GB karta. Cena 13000Kč.
Jaký z toho máte pocit?
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 9:35 ® ZN reakce na …
-
osprey> B&W fotky měly obrovské kouzlo v jedné věci. Člověk u nich musel daleko více přemýšlet. Nemohl se spoléhat ne to, že barva to vyřeší, musel se dívat jinak, musel daleko lépe vyhodnocovat světlo, které dělá černobílou fotografii fotografií.
To je i případ tvých pokusů. Prostě barevná fotka chce trochu jiné vidění než B&W, daleko lépe vnímat a vyhodnocovat světlo. Proto můžeš kolikrát dělat co chceš, ale z barevné černobílou neuděláš, kdyby jsi se posral.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 22:45 ® Tino
-
mě se to kecá… ještě z jara mám pár fotek z rawu a dneska jsem taky fotky z povodní ještě nevytáhl. Velká voda mě naštvala, protože jsem si v zimě obešel Lomnici a zkoumal zátočiny a meandry a teďka to bude zase jinak. Hlavně kapry co tam na podzim nasadili (a zachránilo je vypouštění Labuťáku a následná zima) to odválo do Orlíka.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 22:42 ® Tino
-
no, jestli to dáváš do BW, tak to s realitou moc srovnávat nemůžeš
Já mám v sobě asi to BW vidění z černobílých filmů. Přidal bych modrý pro kontrast.
Zkusil sem na tu druhou fotku upravit křivkou, kdy jsem aplikoval svojí oblíbené „S“ na zvýšení kontrastu. Musím se tedy přiznat že na TFT je to horší než na IPS panelu.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 22:27 ® osprey reakce na …
-
Tino> Míchání kanálů by souhlasilo. Pokud jde o ten kontrast, asi z toho pořád mám strach. Asi furt srovnávám fotku a realitu, přičemž fotka není realita…
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 22:14 ® Tino
-
osprey> čoveče, já ti nevím… mě to přijde jako šedivky… zdá se mi, že tam je málo kontrastu.
Jak jsi míchal kanály? Myslím si, že zeleného tam bylo minimum, modrého o něco víc a nejvíc červeného, ne?
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 21:31 ® osprey
-
Koukal jsem, jak hluboko se tato otázka propadla.
Dnes jsem věnoval asi čtvrthodinku dalším pokusům na poli Black and White.
Mám teda pocit, že jsem si vybral blbé fotky jako vždycky, ale jsou z léta a teprv teď jsem si našel chvilku na to je zpracovat a při té příležitosti jsem si s tím pohrál.
Chtělo by to lepší světlo, ale kde ho vzít ve dvě odpoledne…
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 20:08 ® sus1 reakce na …
-
Doudleban> Jj, na Paladixu jsou hned čtyři ks 40D – na prvních 4 stránkách.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 19:05 ® osprey reakce na …
-
Doudleban> Čas tě tlačí. Neřeš tisíc korun, foťák se tam objevuje každou chvíli, kolem 11 000,– je to rozumné a často dostaneš i něco navíc a je třeba fotit – teď při dlouhých zimních večerech si budeš mít čas s tím trochu hrát, studovat EXIFy, upravovat RAWy, koukat jakou máš kresbu v rozích a tak. V létě na to čas není. Často nestíhám ani stáhnout fotky.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 19:01 ® Ftmči reakce na …
-
osprey: Přesně tak to mám vymyšlené
reagovat. Čas mě niják netlačí, takže si klidně nějaký ten měsíc na zajímavou nabídku počkám.
- Pátek 14. ledna 2011 v 18:52 ® osprey reakce na …
-
Doudleban> Za zajímavo nabídku považuj něco seriózního, ne ty extrémně levné. A trvej na osobním předání – předpokládám, že kdyby ti poštou přišla půlcihlovka, na druhý foťák bys neměl.
A 40D je dobrý stroj. Moc dobrý.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 v 17:50 ® Ftmči
-
regulus: Dík za snahu, ale už jsem téměř 100% rozhodnut pro Canon 40D z bazaru. Jeden mamky kolega s ním fotí, tak se s ním domluvím a prohlédnu si ho na živo (foťák, né kolegu
reagovat). Momentálně sleduji paladix a až se objeví zajímavá nabídka, tak koupím.
- Pátek 14. ledna 2011 v 16:15 ® sus1
-
MP-E65mm> Už jsem naprosto v klidu. Bych ale chtěl vidět, jak ji tam rveš ,když používáš filtry Cokin.
reagovat
Myslim,že by to ale někdo uměl určitě perfektně okomentovat a přesto?!....... vlak prostě nejede. - Pátek 14. ledna 2011 ve 12:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> já tě uklidním, používal jsem ji pouze u tříkila, jednak jsem byl wostej jak břitva
reagovata potom jako ochranu. U 180tky jsem ji snad neměl ani jednou nasazenou a u 17–40 jen tehdy pokud jsem fotil bez filtrů ............. kapiš
- Pátek 14. ledna 2011 v 10:30 ® sus1
-
regulus> Už jsem četl.Teorii mam jakž takž nastudovanou,ale mě zajímá více praxe.
reagovat
Teoretiků je dost,ale.....
Od tet už budu jen číst a na nic se ptát nebudu,někdy to vyjde skoro nastejno a za ty ,,kecy" to pak nestojí.Dávam výpověd.
- Pátek 14. ledna 2011 v 0:36 ® regulus reakce na …
-
sus1> http://www.paladix.cz/…i-clony.html
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:58 ® ZN reakce na …
-
sus1> výborný zápis. Škoda, že tady nejde to zvýraznění žlutou barvou
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:35 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Du si radši dát Tulamorku,ta je jistá.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:32 ® ZN reakce na …
-
sus1> napsal jsi to dobře. Takže, 1+1=2. Ale jsou případy, kdy 1+1 se nerovná 2, ale je to mnoho
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:14 ® sus1
-
oprava:Neznamená,když je někdo chytrej,že je.....
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 23:06 ® sus1
-
Dobrá teda,tak to musim napsat jak pro blbce.
Jde mě o to,že se mě zdá, ty dva cm(větší neni) ,že je to málo a jestli teda má cenu ji používat.
Snad to tet pochopí i jantar.Edit:Kdyby tady člověk nebyl za ,, blbce "(někdy součást psychologie),tak už sem nikdo nic nenapíšete,bo chytrolínů je dost a nejsou(nejen tady) zrovna v oblibě,ale to asi dávno víte,vzhledem k vašemu věku.Neznamená když je někdo ,že je ještě k tomu oblíbenej,bohužel,ve většině případů je tomu naopak.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:43 ® ZN reakce na …
-
sus1> jak jsem napsal, ty jantare, na VŠECH !!!
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 22:35 ® regulus reakce na …
-
sus1> nepoužívám ji pochopitelně z lenosti ji nasazovat, ale měl bych to asi uvést na pravou míru, U dvou objektivů (delší ohnisko) je integrovaná jen vysouvací, takře ji sem tam vysunu, u jednoho (300 mm) je tam napevno, ale ty ses ptal na padesátku. Na těch „malejch“ ji fakt použiju jen pokud nějak blbě svítí slunko z boku a pomůže to. Jde asi spíš o to, že někdo to má v báglu i s nasazenou sl. clonou, tak ji používá furt, protože se mu ji nechce sundávat. Ber to tak, že kromě stínění je to dobrý k tomu, že když někde křapneš foťákem, tak navalíš clonu a ne objektiv.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:41 ® Tino
-
na 50 clonu nepoužívám z prozaického důvodu. Neb ji nemám… ale pentaxí povrchy čoček jsou legendární, ty se protisvětla bát nemusí…
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:12 ® sus1
-
ZN> Na větších objektivech ji používam, jde mě konkrétně u té ,,malé" 50.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:11 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Tak to je ten hlavní důvod,co??
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 21:05 ® Sander reakce na …
-
sus1 > používej ji vždy. Foťák bude vypadat celkově větší, budeš s tím vostrej jako břitva.
reagovat
(Libor copyright)
- Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:58 ® ZN reakce na …
-
sus1> já ji používám vždy a všude. Je to u mě prakticky součást objektivu.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:41 ® regulus reakce na …
-
sus1> sluneční clonu vesměs nepoužívám, nejen u padesátky.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:14 ® sus1
-
Zeptam se(pro předsedu asi blbě) – používáte na pevné 50ce slun.clonu?? vzhledem k její velikosti(asi 2 cm?),jestli to má cenu.Díky.
reagovat